Multiplele beneficii ale expunerii la soare

Expunerea la soare oferă multe beneficii pentru organism. Printre acestea, faptul că ajută pielea afectată de acnee, îmbunătăţeşte calitatea somnului şi este benefică şi pentru persoanele care suferă de Alzheimer, potrivit paginii electronice a agenţiei Mediafax.

De asemenea, ultravioletele previn osteoporoza, depresia, insomnia şi atenuează simptomele bolilor autoimune. Mai mult, vitalitatea, energia şi sănătatea, toate depind şi de cantitatea de lumină pe care o persoană o primeşte.

Mai mult, climatul marin este recunoscut pentru proprietăţile sale de regenerare, stimulare a metabolismului şi întărire a imunităţii. 15 minute de expunere la razele calde ale soarelui sunt suficiente pentru a lua echivalentul a 1.000 de unităţi de vitamina D, ce ajută la fixarea calciului în oase, prevenirea depresiei, osteoporozei, rahitismului şi stimularea secreţiei de serotonina. Serotonina, denumită şi „hormonul fericirii”, ajută la menţinerea unei stări de bine şi la combaterea stresului.

Terapia cu ajutorul soarelui poartă numele de fototerapie şi este o metodă preţioasă de tratament pentru numeroase afecţiuni, deoarece ajută la înmulţirea limfocitelor, specializate în lupta cu infecţiile, contribuind astfel la întărirea sistemului imunitar.

De asemenea, expunerea la soare tratează scleroza multiplă, ajută pielea afectată de acnee, eczeme, dar este importantă şi pentru pacienţii cu psoriazis, grăbind vindecarea bolii datorită acţiunii cicatrizante, antiinflamatoare şi antiseptice. Totodată, soarele îmbunătăţeşte calitatea somnului şi este benefic şi pentru pacienţii care suferă de Alzheimer.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.