Ne frige la buzunare: 8 lei pe litru!

Preţul carburanţilor în România a depăşit în aceste zile pragul de 8 lei pe litru, arată datele analizate de Agerpres pe baza Monitorului Preţurilor la Carburanţi, aplicaţie lansată de Consiliul Concurenţei.

Depăşirea pragului de 8 lei pe litru reprezintă un record pentru piaţa din România şi vine în contextul cererii mari de carburanţi şi al preţurilor ridicate la toate mărfurile pe plan mondial.

Astfel, un litru de benzină premium costă 8,14 lei la benzinăriile OMV din comuna Cornu şi MOL din Buşteni, pe DN 1.

Alte benzinării din apropiere comercializează şi ele carburanţii la aproape 8 lei. De exemplu, un litru de benzină premium la staţia Rompetrol din Comarnic costă 7,91 lei, la Petrom Buşteni costă 7,85, iar la Lukoil Azuga 7,92 lei.

Motorina premium costă şi ea peste 8 lei la aceleaşi benzinării OMV şi MOL (8,08 lei pe litru) şi foarte aproape de acest prag la Rompetrol, Lukoil şi Petrom.

Barilul de petrol pe piaţa europeană a depăşit luni, 130 de lei şi se tranzacţiona, marţi, cu 125 de dolari, pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

22 de Comentarii

  1. Stați liniștiți la locurile voastre! De astăzi de la ora 00.00 am scăpat de covid dar au mai murit vreo 100 de oameni la ati. Nici rușii nu vor trimite rachete în Romania, ne-a asigurat Johannis! Cine dracu mai are încredere în Johannis!

  2. Guvernatorul coloniei a primt ordin…2 euro litrul de benzină și motorină!!..

  3. Și care e problema? Se revoltă cineva? Nu e voie că-i război. Interesează pe cineva că mie mi-a crescut prețul gazului pe factură de 7 ori? Nu, ca nu-s ucrainean( toată simpatia pentru oamenii ăia), am văzut pe factura ca „statul” adică tot noi, mi-au plătit 70% din factură. Păi ori e piața liberă ori nu e. Sau e liberă doar pentru Eon, Engie, Enel, Cez?

  4. Trebuie „recuperate” din veniturile turmelor de sclavi sumele date cu titlu de „ajutoare / compensatii” in perioada pandemiei !
    Pe orice cale : majorari de preturi, tarife si taxe, amenzi, reduceri de salarii, cursuri de schimb valutar, dobanzi etc

  5. Acu` vreau sa vad cati isi mai freaca gumele pe DN1 in weekend. Daca tot asa se inghesuie, inseamna ca au de unde si pretul mai poate creste.

  6. Cu precizarea că te costă 8 lei litrul numai dacă cumperi. Dacă nu, nu te costă nimic.

  7. Petrolul a mai costat cândva 160 de dolari barilul dar benzina la pompă costa numai 3 lei și ceva bani per litru. Acum petrolul s-a dus către 140 barilul dar la pompă e peste 8 lei per litru. Care o fi explicația? La fel și gazul. Rușii l-au scumpit cu un pic peste 15% dar în Europa unită s-a scumpit cu 300%. Care o fi explicația? Vom fi fericiți numai și numai în k-urul gol.

  8. Sub pretextul razboiului ,incepe specula,saracirea populatiei,recesiunea,pauperizarea.Asta e,popor roman,strangeti cureau,unii, caci altii se vor imbogatii.Aci acceptat totul pana acum,,,investitorii strategici,, explicatii mincinoase ,cu liberarilizarea gazului,energiei,petrolului,bursa,cesterea euro,razboiul,ingrijorarea. Toate minciunile sunt invelite in niste justificari aparent plauzibile,de care si ei care le prezinta, probabil se amuza ca prinde la prostime.De fapt pe multi nu-i intereseaza,castiga la greu bani neimpozabili,de 3 zile se deverseaza la greu non stop in canalizare dejectii amestecate cu deseuri petroliere.Cat noi ne lamentam, ei ,mafia vidanjelor[sustinuta politic] castiga bani grei.

  9. Sunati la cracanel pretinul vostru Putinel, va lamureste el de ce e scump gazul si benzina. Ambitiile prostesti costa, pe voi, ca pe el il doare in blackhole.

  10. 10 lei va ajunge , cât de curând.
    Pentru că în UE e cam peste tot 2,5 euro.
    De la 1,5-1,6 în februarie.

  11. Pai nu trebuie scoase ajutoarele date refugiatilor? Si „imprumuturile” inamovibilului si talentatului dl Catu?

  12. Nasolia e ca vor fi afectate turismul si serviciile orizontale auto, service, spalatorii, PSA, gen.

  13. @Taica Lazar 15:43 Esti destept ca noaptea fara luna. Chiar daca nu cumperi litrul ala de motorina si renunti la masina personala, tot 8 lei costa pentru autobuzul cu care mergi la munca, pentru camionul care iti aduce paine si aprovizioneaza magazinul din colt, pentru ambulanta platita si din banii tai, in general pentru orice produs sau serviciu de care ai nevoie. Parca incepe sa sune altfel, nu?

  14. Pai ce credeati ca ucrainenii huzuresc si fac mofturi in tara voastra pe gratis?Pe banii vostri,cretinilor care jeliti aceasta mascarada.Din moment ce soselele sunt inca pline de masini inca mai e loc pana la 10 lei sau,mai bine,15 lei litrul.Astept cu interes sa vad cum cocalarii stau opriti cu motoarele pornite la pretul asta .

  15. Nu vă supărați, dar la prețurile astea, devine mai ieftin sa fumezi stând la umbră, decât să călătorești.
    Nici nu mai știi ce fel de viață sănătoasă să alegi cu globaliștii ăștia.

  16. Daca guvernul elimina taxele ar trebui să scadă sub 4 lei litrul. DACA?!…

  17. nene, domne, ia iute-aici:
    la ce mizerii de oameni suntem noi azi, pe bune, 8 lei e chiar putin la benzina.
    ia ganditi-va daca macar v-ati uitat in ochii unuia mai murdar, mai sarac, mai amarat ca voi!
    aveti apoi raspunsul lui Dumnezeu. acesta-i rezultatul la toate.

  18. Cand era 4 lei/litru nu le-a placut romanilor…
    Au vrut IohaniSS, PNL si USR, gaze de 5-10 ori mai scumpe, la fel si electricitatea, la care se adauga carburanti cu preturi duble, alimente cu preturi, cel putin, triple, etc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.