Norvegia reclasifică boala COVID-19: Periculoasă ca o gripă comună

Boala Covid-19 trebuie tratată ca şi alte boli respiratorii, precum gripa sau răceala, a decis Norvegia. Institutului Norvegian de Sănătate Publică a transmis că boala nu este mai periculoasă decât cele obișnuite.

Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) clasifică boala COVID-19 drept una respiratorie, la fel de periculoasă ca o gripă comună. Pe de altă parte, clarifică faptul că pandemia nu s-a terminat, dar a intrat într-o nouă fază – COVID-19 este acum echivalentul unei boli respiratorii comune, cum ar fi o gripă sau o infecţie respiratorie – datorită mai multor factori: mutaţiile pe care le-a suferit SARS-CoV-2, ceea ce face virusul mai puţin periculos, dar și imunitatea naturală şi cea indusă de vaccinuri pe care le-a atins societatea norvegiană.

Deşi virusul continuă să circule, el nu provoacă o creştere a numărului de spitalizări, ceea ce înseamnă că SARS-CoV-2 nu mai creează presiune asupra sistemului medical din Norvegia. FHI evaluează acum coronavirusul ca fiind similar altor virusuri respiratorii, cum ar fi cele care provoacă răceala obişnuită sau gripa sezonieră.

În studiile efectuate de FHI, s-a constatat că atât persoanele vaccinate parţial, cât şi cele complet vaccinate care se îmbolnăvesc de COVID-19 prezintă un risc scăzut de spitalizare, dar că acelaşi lucru se aplică şi persoanelor sănătoase, care nu aparţin grupurilor de risc.

Conform celor mai recente statistici ale FHI, 67 de noi pacienţi au fost internaţi în spital cu COVID-19 ca principală cauză în timpul săptămânii 37, ceea ce reprezintă o scădere, de la 95 de cazuri în săptămâna precedentă. Din noile cazuri ale săptămânii 37, doar 9 pacienţi au avut nevoie de terapie intensivă, o scădere faţă de 22 săptămâna precedentă.

În Norvegia, 90% dintre cetăţenii cu vârsta peste 18 ani a primit prima doză şi 83% au primit a doua doză – prin urmare, sunt consideraţi complet vaccinaţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 10
Author

15 Comentarii

  1. Prima data nu e asa comuna ca o gripa… desi hai sa va spun ceva… in perioada in care eram in facultate am avut gripa 100% dinaceea urata cu tot ce are ea si am facut tratament cu un antibiodic cu T unul vechi… eram sa mor la metrou pe scari … desi luam doua pastile si atat… dar si fara pastilele alea ma dobora gripa… si acum prima data am avut covidul zic eu in martie 2020 si m-am simtit tot cam asa… varianta pana sa iau pastile sa ma tratez cand a fost un soc si ulterior in 4-5 zile mi-a trecut.. ei , dupa perioada asta de studentie au mai trecut vreo 7-9 ani probabil ca nu tin minte anul si pot sa confirm ca asa gripa urata nu am mai avut decat acum la acest covid de anul trecut in martie 2020… acum eu sunt convinsa ca l-am facut si toamna asta.. dar a fost ceva scurt de 3 zile si nu simteam ca mor si fara tratament.. doar ceapa + salate rosii etc + salam + friptura + ciorbe …probabil ca am anticorpii formati deja…

  2. Sa precizez ca de felul meu nu iau pastile … am luat anul asta si anul trecut mai mult paracetamol sau aspirina C … dar in rest nu iau pastile si mai ales daca iau asprina C maxim 2 per zi … la fel si paracetamol.. niciodata nu am facut excese… si am alergie la ibuprofen (nurofen) … cam atat

  3. Se grabesc, sunt in primele 3-4 luni ale efectului vaccinarii. Iarna va fi crunta si pentru ei. Asa ziceam si noi acum o luna. Asa ziceau si cei din Israel acum 4 luni.

  4. ….poporul frate norvegian reclasifică boala ( pentru că își permite): are 83% vaccinați complet și acum culege roadele .
    Poate află și marea noastră doctoriță,madam Monica antivaccinista, care nu are habar despre ce e ăla procent și cu ce se mănâncă!
    Pentru ea, dacă un singur vaccinat se îmbolnăvește, asta înseamnă că vaccinul e apă de ploaie și nu are rost să îl facem .
    Sincere condoleanțe, cucoană !

  5. Guverne din ce in ce mai nebune traiesc in realitati paralele. Ar putea sa decreteze ca nici pneumonia nu-i periculoasa mergeti acasa uitati-va la meci. Infarctul? E tratabil eee mai mor unii dar care e problema. Dar imparatul nu are haine.

  6. Si le-a trebuit un an si jumatate ca sa ajunga la concluzia asta. Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

  7. Pana acum se pare ca nordicii sunt inca sanatosi la cap. Sa vedem cat o sa-i tina si cat vor mai fi lasati sa n-o ia si ei razna. Fiindca…bani multi!

  8. Distinsă Doamnă, melanjul
    afirmațiilor bulversează simptomatologia și tratamentul în pneumonii. Asta înseamnă inclusiv această pandemie. Să nu uităm că, prima Pandemie consemnată era înaintea descoperirii Peniciliei. O doză, pentru o săptămână, când a apărut, echivala cu o casă. A fost timpul ce a schimbat durata medie de viață. De atunci, pneumoniile au putut fi vindecate, iarna sau vara. Medicina e grea. Politica vă așteaptă. Succes!

  9. Bravo Persephona, ne-ai emoționat; am rămas cu toții …crăcănați !
    Dar spune sincer, îți mai amintești ce facultate ai terminat ??

  10. Ma intreb ca parere au cei internati la ATI. Sau ca sa iau un exemplu mai celebru Toni Grecu de la Divertis care ajunsese in spital la Bals. Ca sa inteleaga si cei care nu cred in virus pentru ca nu l-au vazut nici in casa si nici pe strada!

  11. Pana la urma vikingii si vikingele, desi parazitati la maxim de fenicieni, si au adus amulinte ca au kooe si, respectiv, ovare, nu mutilari trans.

  12. Voi ați observat vreodată aceste caracteristici la așa numiții ,,progresiști” care formează și un procent important între vaccinați/provaccinatori? Daca încerci să identifici caracteristicile mai jos pomenite, care arată un intelect maturizat, îți dai seama că de multe ori ,,stai de vorbă” cu infantili ipohondri-bigoți cu accente stridente fascisto-bolșevice.

    1) Pune întrebări
    2) Răspunde la întrebări
    3) Nu dramatizează și nu folosește termeni emoționali și nici colocviali
    4) Nu întrerupe
    5) Folosește un limbaj clar, concis, logic, formal și complet
    6) Ascultă și învață
    7) Analizează raționalitatea gândurilor înainte de a le exprima
    8) Este dispus să spună „Nu știu”
    9) Nu are atașament emoțional față de idei, poziții, dogme, judecăți etc.
    10) Înțelege semnificația cuvintelor folosite.
    11) Înțelege câteva dintre principiile raționamentului informal și formal
    12) Înțelege unele erori informale și formale
    13) Înțelege câteva dintre principiile de bază ale științei
    14) Acordă o atenție serioasă tuturor celor spuse
    15) Nu neagă nimic fără motiv
    16) Respectă regulile colocviale
    17) Salută critica constructivă
    18) Acordă o atenție acută discrepanțelor, anomaliilor și contradicțiilor.

  13. Păi, imi pare rău pentru norvegieni.. Am crezut că sunt lucizi și calculați.. Se pare că populismul și incultura, indisciplina, are adepți majoritari și la ei..

  14. Legat de facultatile absolvite de mine… pot sa va confirm ca sunt in perimetru UB si ca am stat si cate 15 ore pe zi la facultate. Oricare dintre fostii mei colegi pot confirma ca am studii facute la zi la buget si cu multe note de 9 si 10.
    Si oricine poate sa-mi caute cazierele la BIBLIOTECI … :))))))) ||Aia pastreaza arhivele zeci de ani…

  15. Norvegia este condusa de oameni normali iar medicii lor sunt pregatiti si nu ca in Romania niste secaturi de securisti in halate albe care se dau drept doctori dar in realitate sunt niste analfabeti pusi pe genocid impotriva romanilor!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.