Vaporii din ţigările electronice pot transmite coronavirusul, avertizează dr. Florin Mihălţan, pneumolog la Insitutul Marius Nasta.
„Ceaţa pe care o crează acei vapori este potenţial contaminată, la fel ca picăturile de salivă pentru cei din jur, dacă individul respectiv este o sursă de contagiune”, spune Florin Mihălţan, medic pneumolog.
Dacă un fumător infectat cu coronavirus, dar fără simptome, ar renunţa la ţigări, ar putea identifica mult mai rapid semnele bolii, declară medicul Mihălţan.
„Se ştie că în 24 de ore îşi recapătă mirosul şi gustul. Să nu uităm că, între simptomele pe care le induce Covidul, apare şi această pierdere a mirosului şi a gustului. E un simptom care nu e semnalat foarte des în literatură, dar e prezent. În următoarele 48 de ore, 72 de ore, începe să simtă o eliberare a respiraţiei şi simte acest lucru şi la efort şi de multe ori scade şi simptomul major, tusea”, adaugă Florin Mihălţan, medic pneumolog, pentru MEDIAFAX.
Și în emisiunea Marius Tucă Show, doctorul Mihălțan a făcut referire la acest fenomen: „Știu că mulți fumători se vor supăra de ceea ce urmează să spun, sunt tot timpul întrebat, având în vedere predispoziția acestor eșantioane de a face boli severe, ce trebuie să facă să evite evoluția. Ce le voi spune nu le va conveni, e momentul să se gândească la întreruperea fumatului. E un mod protectiv. Nu e valabil numai pentru coronavirus, aceeași predispoziție de a face viroze de la virus gripal până la alte tipuri de infecții sunt raportate pt fumători. Țigara electronică, sunt cercetărori britanici care spun ca vaping-ul, acești vapori de la țigara electonică au potențial de contaminare. Pentru că noi știm că picatura de salivă, care e emanată la momentul strănutului, este cea care transmite”.
Bilanţul pandemiei a depăşit nivelul de 16.000 de morţi la nivel mondial şi se înregistrează peste 367.000 de cazuri de coronavirus, conform cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).
A re-aparut si Marius Tucă Show, unde „managerul”Imbri a lansat cu insonstienta zvonuri panicarde, acum si doctorul Mihălțan
in loc sa se ocupe de dianostice si alte lucruri folositoare in spital!
„S-a ajuns la un fel de nebunie, medicii de la televizor nu mai sfatuiesc sa se puna diagnostice ci oamenii sa ramana izolati in casele lor.Asta nu este medicamment”-Raoul Didier-
Mihaltan se ocupa d e pipa electronica, a terminat cu vindecarea se ocupa acum cu „protectivul”!Papagalilor ce iesiti la televizor in timp ce personalul medical nu are ce le trebuie ,mergeti la Costache si cereti sa va dea ceea ce nu are!-ca si unii sefi doctori sau manageri,are un guvern iresponsabil ,imbatosare de „sefie”,concurenta intre „somitati”,un CERCEL strain de cauza!
Ehehe! Abia acum ati pus punctul pe I, trebuia cu mult timp in urma!
Titlul e tras de păr, iar părerea emisă este fără fundament. Vaporii sunt la fel de periculoși ca și aerul expirat ori ca fumul de țigară, de asemenea, expirat. Un amalgam de supoziții și truisme care fac mai mult rău decât bine. Ce ne mai place să creăm inamici publici…