(VIDEO) Novak Djokovic, chinuit de un puști de 18 ani

Novak Djokovic, numărul 1 mondial și campionul en-titre, s-a calificat, duminică, cu emoții în turul doi al Australian Open.

Lui Djokovic i-a dat bătăi de cap croatul Dino Prizmic, locul 178 ATP, venit din calificări.

Djokovic s-a impus după patru ore şi un minut, cu scorul de 6-2, 6-7 (5/7), 6-3, 6-4, în faţa jucătorului care are 18 ani.

Novak a scăpat controlul partidei începând cu setul secund, pierdut la tie-break, și s-a văzut condus și în setul trei înainte de a reveni.

A fost cel mai lung meci al lui Nole în primul tur la un turneu major.

La finalul partidei, sârbul l-a lăudat pe tânărul său adversar, afirmând că putea să câștige meciul.

„Are atât de mult potenţial. Are deja tot ce ar avea nevoie şi încă se poate îmbunătăţi. Îmi place foarte mult modul în care este prezent mental pe teren. Nu renunţă niciodată.

M-am simţit de parcă joc împotriva mea, în oglindă. Nu are slăbiciuni, într-adevăr. Merită toate aplauzele. Este un jucător uimitor care s-a descurcat incredibil de bine pe teren. Acesta este momentul lui”, a spus Djokovic, care a ţinut să sublinieze că „Putea să fie cu uşurinţă şi meciul lui. A dat dovadă de o mentalitate şi rezistenţă deosebite. Cu siguranţă vreau să fiu în loja lui. Aşa că sper că mă va invita, pentru că va face nişte lucruri mari în cariera lui, asta e sigur”, a încheiat Djokovic.

Jucătorul de 18 ani a avut rezultate foarte bune la juniori, a câștigat Roland Garros în 2023, și în competițiile challenger și anunța înainte de partidă că „o să abordez partida ca pe un meci normal, nu prea stresat. Vreau doar să joc, să fiu relaxat și să dau tot ce am mai bun„. Și așa a fost.

În turul doi, Djokovic va evolua cu învingătorul meciului dintre australianul Alexei Popirin, locul 43 mondial, şi un alt australian, Marc Polmans, locul 156 mondial şi beneficiar al unui wild-card.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. cand imbatranesti te obisnuiesti cu orice
    nici testosteru nu-si mai face effectu,
    geaba il mai ai….

  2. Ce titlu infantil, nici chat DGP nu mai ajuta la astia,

    si noi mai infantili ca le facem clicuri pentru banii lor de tigari din frunze.

  3. Vai de capul lui, cronicar… Ăstuia după mintea lui, i s-ar părea ca toți adversarii lui Nole să declare forfait!?

  4. Titlu lamentabil al articolului, serva la fileu pentru trogloditii vaccinati, care nu-l inghit pe Djokovic nici cu lamaie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.