Nu e mult, dar nici puțin!

În România au fost raportate miercuri 4.424 cazuri noi coronavirus, iar 88 de români au murit, potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS). Un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani.

Până astăzi, 13 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 681.392 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
610.122 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.424 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.000 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 16.969 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 12.01.2021 (10:00) – 13.01.2021 (10:00) au fost raportate 88 de decese (57 bărbați și 31 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 24 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 39 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 17 decese la categoria de peste 80 de ani.

84 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 4 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.751. Dintre acestea, 1.081 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 5.077.520 de teste RT-PCR și 23.872 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.361 de teste RT-PCR (18.552 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.809 la cerere) și 4.476 de teste rapide antigenice.
De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate și rezultatele a 231 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 13 ianuarie a.c.

Pe teritoriul României, 33.148 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.757 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 54.347 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 123 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.579 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 709 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 12 ianuarie, 4.349 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 701.625 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

  1. este de 15,6% teste pozitive, daca ne raportam doar la tip PCR si mai mica daca adaugam si pe cele rapide…
    sunt sperante de mai bine…

  2. Eu cred ca daca a aparut o tulpina noia in Anglia aceasta nu e o dovada ca virusul nu ar fi aparut in China. China este tara unde virusul a fost descoperit OFICIAL prima oara, insa logica spune ca nici asta nu inseamna in mod 100% cert ca in China ar fi aparut virusul pentru prima data. Mai ales ca s-au gasit cazuri foarte asemanatoare in 2019 in Italia, inainte de China, insa aceste cazuri nu au fost suficient investigate, iar la vremea respectiva nu era conceptul si denumirea de Covid, desi posibil era acelasi lucru, pentru ca Italia a fost una din primele tari unde boala s-a extins si a facut foarte multe victime.

  3. Nu e mult, dar nici puțin, zise femeia cu genunchii de fier catre bărbatul cu neuronul de oțel.
    Ps. Cifra se înscrie într-o dinamica statică, adică are toate șansele să crească, daca nu scade sau nu ramane pe loc din cauza ca motorul s-a gripat cu sars cov 22, cine a tras în noi? Fireste ca teroriștii deghizați în covizi cu kalasnicoave de ciocolată neagra, ca să evităm orice urma de rasism planetar, cu si fara planetare la roata mașinii gripate.

  4. Ma surprinde fantastic ce teorii sunt pe seama covid, desi nu sunt medic de specialitate.
    De ce nu se intelege ca e o bacterie saltareatza de necontrolat care actioneaza precum un purice cu veleitati ambivalente de trans something, care facand amor cu un paduche iese un hibrid pana la urma … nu ati vazut cazuri mai ales in India acolo unde am explicat deja ca e cel mai propice land de anomalii spirituale si materiale? … S-au nascut acolo inclusiv hibrid intre om si animal … fix asta inseamna „alta tulpina de covid” … ! https://www.youtube.com/watch?v=06hW1oQWaz8
    p.s. Intrebati oricare specialist cate anomalii au fost nascute in China si cate in India? Asta apropo de mediul propice in care sa se nasca un virus de calibru care sa penetreze orice tip de sistem imunitar de pe orice continent … de la specie umana la animala etc…

  5. Problema principala a omenirii cu care si eu ma confrunt adesea este ca uitam ca toate vietatile sunt egale intre ele. O furnica este la fel de importanta ca un elefant si la fel de egala cu un om! Toate sunt vietati si asta e definitoriu pentru orice organism cu putere de reproducere incluzand virusul care are aceleasi puteri si isi exercita starea de a exista pe pamant .. reproducandu-se. Multi au senzatia ca un microorganism nu are aceleasi functii biologice ceea ce este profund gresit si face o demarcatie abrupta de la realitate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.