Nu vreți? Vă arăt eu vouă!

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat sâmbătă că va amâna summitul G7 pe care îl dorea organizat în iunie în Statele Unite, spunând că  „este un grup de ţări foarte depăşit”. Trump zice că vrea să adauge alte țări.

„Nu am sentimentul că G7 reprezintă corect ce se petrece în lume. Este un grup de ţări foarte depăşit”, le-a declarat Donald Trump jurnaliştilor, adăugând că i-ar plăcea să invite Rusia, Coreea de Sud, Australia şi India să se alăture la toamnă unui summit lărgit.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Alyssa Farah, a declarat că Trump doreşte ca summitul să se centreze pe discuţiile despre China şi criza coronavirusului.

G7 este format din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Japonia, Germania, Italia şi Canada, la care se adaugă şi Uniunea Europeană.

Anterior, cancelarul german Angela Merkel a refuzat invitaţia lui american Donald Trump de a participa în persoană la summitul G7 de la sfârşitul lunii iunie din Statele Unite.

În schimb, premierul britanic Boris Johnson se declarase de acord cu propunerea preşedintelui american Donald Trump ca summitul G7 al liderilor mondiali de luna viitoare să fie organizat „în persoană, dacă este posibil”.

În cursul săptămânii, Trump a declarat că doreşte ca summitul G7 să fie organizat la sfârşitul lunii iunie, în pofida riscurilor reprezentate de noul coronavirus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

8 Comentarii

  1. Germania si canada l-au refuzat politicos pe Trump datorita pandemiei!In Franta ,Macron nu a spus nici da,nici ba…Boritz Ivanovici Johnsonfeldman care e imunizat la covid, plus ca e argatul lui Trump a dat din coada ,mimand bucuria..
    In aceste conditii,cruciada lui Trump impotriva Chinei si pentru realegerea sa, a cazut
    Ma face sa rad cu lacrimi spusele parosului cum ca invita Rusia…
    Atunci pune,ma nene ma,de un G20 sa intelegem si noi ceva…
    Pentru mine alegerea lui Trump in 2016 a fost triumful onestitatii asupra coruptiei intruchipata de Hitlerica Aclintonesei,astazi vad ca omul nu are protectie pe creier,spune si face orice, zici ca e un Orban mai dezvoltat!

  2. Cine nu înțelege că asta e o luptă între dreptul de a practica activități comerciale/productive libere (chiar sub protecționism statal, cum s-a întâmplat în toată existența „modernă” a statelor) și dreptul de a fi un sclav tolerat sub umbrela neomarxismului „liberal” global, va primi exact ceea ce lasă să i se întâmple. Aici nu e vorba de mini-grofii noștri care n-au lucrat o zi din viața lor pe piața „liberă”. Aici e vorba de a păși în „noua eră” cu capul sus, ca ființe umane lăsate libere pe lume de către Dumnezeu sau cu jugul pe gât, închinându-ne la zei falși, tiranici, care conspiră în umbră împotriva „deșteptării” noastre. Fiți demni, fiți liberi, fiți buni și a voastră va fi Împărăția Cerurilor!

  3. Inca un mandat pentru Trump si SUA se izoleaza total. La mai multe mandate pentru Trump. Are impresia ca el conduce lumea…..Are UN SINDROM AL GRANDOMANIEI…

  4. @Recorector

    Gresesti foarte mult cand crezi ca a lucra la privat e o mare scofala. De unde vin banii privatului? Din ac elasi circuit. Apoi am lucrat la privat cu oameni carora trebuia sa le duci lingura la gura, iar la stat am lucrat cu oameni harsaitzi prin „politica de birou” si care se miscau mult mai repede decat particularul al carui univers e mult mai ingust; de exemplu, cand e vorba de cercertare si dezvoltare sau relatii de cooperare internationale, privatul e mic copil; nu mai ridica in slavi mediocritatea. Depinde de fiecare ce i se potriveste mai bine. Sunt si privati ok, dar cum am zis universul e foarte ingust.

  5. Banii celui care lucreaza la stat provin din activitate privata, pentru ca statul de mult nu mai produce nimic. Insa e adevarat ca cel mai bine e sa lucrezi la stat, doar stai si iti vin banii, nu tu masurarea eficientei muncii, nu tu concurenta, poate o mai pui si de un sistem de spagi, totul merge foarte bine, doar sa stii sa ungi cat mai bine pe unde trebuie si pensia te asteapta, poate chiar una speciala daca e cazul. ALtfel, inca un articol de latrat impotriva lui Trump.

  6. Stau si ma intreb: voi ce-ati face in locul lui Trump? s-au adunat la demonstratii si oameni onesti, si hoti si derbedei. Un proprietar de mic magazin de pantofi a aratat ciocanul de cica 3 dolari cu care au izbit pana au spart geamul de 2.5 mm din sticla si au furat ce au putut, dar au lasat in urma tavanul spart si au distrus putinul mobilier. Pe un perete mai erau vreo cateva perechi de pantofi, pesemne erau prea mici pt piciorul mare al hotilor… Acum e liniste, ca inm sfarsit a avut curaj Politia sa iasa in strada. Oare de ce s-a ascuns 2 zile? O fi si asta o strategie….

  7. Cel mai bine e sa fii liberal de romanica și să fii plin de contracte cu statul! Asta afacere! Munca la stat e pentru proști ca mine! Așa cum au fost și părinții mei! Ca și restul părinților postacilorde azi. Niște fraieri! Sunt bine părinții voștri, dragilor?!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.