O afacere care nu mai duduie

În luna aprilie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 53.225 de imobile, cu 18.898 mai puține față de luna martie, anunță ANCPI. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor trranzacționate în luna aprilie este cu 2.344 mai mic față de perioada similară a anului 2021.

„În luna aprilie 2022 au fost vândute, la nivelul întregii țări, 53.225 de imobile, cu 18.898 mai puține față de luna martie. Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul tranzacțiilor în luna aprilie este cu 2.344 mai mic față de perioada similară a anului 2021”, transmite Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

Potrivit sursei citate, cele mai multe vânzări de imobile au fost înregistrate, în aprilie 2022, în București – 12.105, Brașov – 2.903 și Ilfov – 2.832. Județele cu cele mai puține imobile vândute în aceeași perioadă sunt Călărași – 289, Alba – 299 și Covasna – 312.

Numărul ipotecilor, la nivel național, în aprilie 2022, a fost de 21.285, cu 4.740 mai mic față de aprilie 2021. Cele mai multe operațiuni de acest gen au fost înregistrate în București – 4.420, Ilfov – 1.791 și Timiș – 1.205. La polul opus se află județele Sălaj – 59, Covasna – 73, Gorj – 73 și Harghita – 76.

Județele în care au fost vândute cele mai multe terenuri agricole în a patra lună a anului 2022 sunt Dolj – 706, Buzău – 583 și Satu Mare – 537.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

7 Comentarii

  1. De ce se construieste in asa mare ritm daca populatia acestei tari este in declin accelerat demografic? Cine cumpara toate aceste cladiri?

  2. Heheheeee! Sa ramana dracului cu ele pana le ocupa cucuvelele! Va amintiti cu cata forta faceau bnr-istii publicitate pentru a-si cumpara cetatenii tineri proprietatea mult dorita? Dar, ati uitat cum jegosii verbal tot din bnr si insp urlau de invidie ca Romania se afla in primele randuri la nivel european cu proprietate personala? Ce jeguri infecte!, una spun initial pentru atragerea la cumparat proprietate prin banci si alta idiotenie mizerabila scot pe gaura gurii in final!

  3. e cazul sa fie marite taxele locale pe cocioabe; Plicusor baga o triplare a taxelor locale taica ca sa mai bati si tu un cui la cosciugul economic

  4. gustere asa e in fiecare an, aprilie fata de martie sint mai putine vinzari, vezi si 2021, 2020…

  5. Cind merg prin orasul meu vad numai pancarde cu „de vinzare” si mai nou „for sale” ? puse de propietar direct ori agentie imobiliara „serioasa”. E plin de apartamente, noi noute in cartiere inca neterminate, ori vile mai vechi in buricul tîrgului. Ultima pe lista e fostul sediu judetean al BCR.

  6. Pai ii simplu. BNR stie ca „nu mai are multe” . Si toata distractia e va termina precum a inceput . Sacalii si-au umplut buzunarele. Asta era si scopul . Restul plati .. ce naiba. Oricum la urmatorul sut …. pe care BNR il va lua sper sa vad”sange-n strada” . Cu acceptul excrocilor de la BNR s-a umflat ‘Bunastarea in Romania” . Tot ei o sa o dezumfle. Mitul prosperitatii eterne se va termina. Sa vedem cine si cum va rezista . Noi nici macar ca Greci nu suntem… Cu ajutorul sacalilor BNR o sa se poata usor dezmembra aria georgrafica numita Romania ..in scenariul extrem. Scopul este un nou experiment a prostimi romanesti. Basescu a facut – o in 2010 . Se vedem acum cum va fi . Nu are cum decat ..mai rau .

  7. Constructia de imobiliare este cea mai mare spalare de bani negri! Ca o dovada, de unde credeti ca avea bani Elena Udrea sa faca un cartier in Cluj? Si exemple ar fi multe doar ca in fata sunt bagati oameni fara nume sonore! Nu vedeti ca nimeni nu plange dupa cartierele noi nelocuite din jurul Bucurestiului?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.