O bancă cunoscută își schimbă numele

jaf armat bancă

Consiliul de Administrație al Piraeus Bank România a luat decizia schimbării denumirii societății și a brandului comercial Piraeus Bank România (PBR), a noua bancă din România, după active, în „First Bank”, a anunțat banca vineri, într-un comunicat de presă.

„Procesul de rebranding va începe la sfârșitul anului 2018 și va continua în lunile care vor urma. Trecerea la noul brand va fi vizibilă, gradual, pe parcursul întregului proces. Activitatea băncii se va desfășura normal. Toate angajamentele contractuale încheiate între bancă și clienții săi rămân active și nu vor fi afectate de adoptarea noii identități de brand”, se arată în comunicatul de presă al Piraeus Bank România.

Modificarea se face în condițiile în care, la 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de către JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate aparținând grupului JC Flowers & Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est. Finalizarea procesului de tranziție către noul brand va fi anunțat de bancă tuturor clienților săi.

Cu sediul în București, Piraeus Bank România operează prin 100 de unități bancare, are 1.200 de angajați și aproximativ 130.000 de clienți activi. La finele anului trecut, PBR era pe locul 9 în topul băncilor în funcție de active, cu active în valoare de 11,66 miliarde de lei, reprezentând o cotă de piață de 2,96%.

J.C. Flowers & Co. este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare – gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.