O nouă cortină de fier

Suntem în UE și NATO, iar aderarea la aceste organisme este cea mai bună alegere pe care a făcut-o România în ultimii zeci de ani. Prin urmare, este cât se poate de firesc să ne apărăm poziționarea în aceste organisme ca reprezentante ale democrației cu a cărei definiție ne-am obișnuit. Avem în comun cu ceilalți membri un sistem de valori occidentale clădite pe mii de ani de tradiții și interconexiuni în arealul occidental, o cultură comună opusă zilele acestea unui sistem dictatorial.

Criticabilă sau nu, în contextul „cuceririi instituțiilor statului” de către progresism în numele „Marșului cel Lung”, această parte a lumii ne definește și schimbarea sa din interior depinde doar de noi. În această construcție a UE tocmai diversitatea a fost de apreciat încă de la fundarea sa pe principiul unității diversităților.
Bineînțeles că „diversitatea” în sine presupune un mixt de culturi, tradiții, obiceiuri și mărturisiri de credințe care, în interiorul „Democrației” definite de liderii polului nostru de putere presupune o ierarhizare a valorilor chiar și în cadrul declarării principiului egalității necondiționate între membrii comunității UE, cei mici adoptând, uneori sub presiune, poziționarea liderului de grup într-o poziție sau alta. Deocamdată, cel puțin mie, istoria recentă mi-a demonstrat că democrația este o utopie ca oricare alt sistem de organizare socială a cărei ocârmuire este coruptă de dorința acaparării puterii absolute. Utopie, zic, de preferat unor tiranii care ni se oferă astăzi ca alternativă.

Ne aflăm în impas. Liderii „lumii noastre” pierd încet-încet monopolul puterii mondiale.
După căderea URSS, SUA ca unic pol de putere și-a extins influența asupra lumii economic și armat luând în trena sa UE. S-a lenevit în lipsa competiției, a fost cucerită din interior de socialismul extrem, iar pe plan extern, pe nesimțite, s-a dezvoltat un alt pol de putere care se conturează din ce în ce mai radical în timpurile pe care le trăim. O lume bipolară se reașază. Contururile noii lumi sunt deja clare. SUA cu aliații săi într-o parte, China cu ai săi, de cealaltă parte. BRICS-ul ca opozant al dolarului și al pieței occidentale.

În acest context, din păcate, suntem martorii unei distrugătoare cramponări de putere a SUA și UE din dorința disperată de a rămâne liderii de necontestat ai lumii. Vrem sau nu să acceptăm, ne aflăm antrenați, cel puțin economic deocamdată, în două conflicte armate și în fața riscului de a se deschide alte fronturi în Taiwan, Africa sau Kosovo. Această luptă pentru putere a schimbat cu totul definiția democrației adăugându-i o valență care ar fi fost inacceptabilă până acum: Infailibilitatea. De vreo câțiva ani, tot ce se întâmplă inuman, atroce, imoral este just deoarece noi spunem că este just, iar narativul liderilor de grup este preluat cu iresponsabilitate, din interes sau imbecilitate de către cei mici și cățeii lor doar din dorința de a susține fără echivoc această luptă dusă la nivel mondial. Ne-am pierdut reperele care ne-au format.

Am început să justificăm Israelul pentru uciderea a 7000 de oameni, dintre care 3000 de copii, și un regim apartheid condamnat de ONU care, între noi fie vorba, devine o instituție fără utilitate. Îndreptățim uciderea sistematică, la rece, a unor nevinovați cu pedeapsa pentru uciderea monstruoasă a altor nevinovați. Dorința feroce a liderilor actuali ai SUA și UE este de înțeles și de înțeles ar fi și suportul nostru, dar de neconceput este agresivitatea cățelandrilor și, în special, a cățelandrilor mioritici. Au ajuns să latre la oricine își arată compasiunea pentru populația civilă a teritoriilor palestiniene: antisemiților! O demență totală! Poate fac asta de teamă că „maestra Diana” sau AUR ne-ar putea smulge cumva din „partea asta a lumii” pentru a ne arunca în brațele Chinei, dar nici o teamă nu poate justifica un demers dement ca acela al lor în care denaturează adevărul și înfierează pe oricine mai este capabil de un sentiment uman, de empatie cu victimele nevinovate. Într-adevăr, mișcarea pro-palestiniană este susținută în proteste de stânga politică și extrema sa, dar asta nu înseamnă că toată mișcarea de dreapta moderată din România să devină o cireadă de boi etichetarzi care rag că cei care vor oprirea ostilităților sunt antisemiți și că e bine că fac ceea ce fac israelienii, căci, nu-i așa? Ei „Stand with Israel”. Până când să ne luptăm pentru putere, dreptacilor iubitori de sânge, până la anihilarea reciprocă a celor două tabere?

Din slugărnicie se trece cu desăvârșită lipsă de considerație peste instinctul românului de rând ignorându-se intuiția sa de supraviețuitor de profesie pe scara istoriei. Pur și simplu românul, chiar dacă nu știe că ceva este rău, simte acest lucru prin însăși firea sa antrenată. Și se mai miră centru dreapta românesc că se nasc curente suveraniste. Adică, zic ei, național-socialiste de factură legionară.
Sub ochii românilor se răstignește istoria cinic pe masa de autopsie căutându-i în vintre dreptul unor nații de a locui teritoriile Țării Sfinte. Calcule nebunești care nu introduc în ecuație tragedia umană. Chiar se crede că românul nu simte nedreptatea? Că nu își spune: Ce contează ACUM cine are dreptul sau nu să aibă un stat când ACUM mor oameni în ceea ce ONU consideră a fi crime de război? Ați înnebunit cu toții?! Susținem crima în masă ca fiind o represiune justă, un act de răzbunare echitabilă, împotriva unui act terorist? Toate victimele civile, israelieni sau palestinieni, nu poartă vina caracterului criminal al celor de care sunt conduși, chiar dacă aceia au fost aleși prin vot.

Minciuni și manipulare care au ca scop justificarea oricărei decizii greșite a liderilor noștri, minciuni care fac ca populația României să își piardă din ce în ce mai mult încrederea în cei care o conduc și, prin aceasta, să devină sceptici NATO și UE. Pâine gratis la gura celor care chiar și-ar dori să pună de-un Roexist. În toată această cavalcadă mânată din urmă cu biciul de presă, parcă pentru a oficializa această nebunie, ca o fondantă pe colivă, apare și Ciolacu…, căci nu știu cine-l încurajează pe omulețul ăsta să apară pe sticla televizoarelor, și spune ceva de genul: Noi i-am scoate pe cetățenii români din Gaza dacă Hamasul nu i-ar folosi ca scuturi umane. Alo! Domn’ premier, nu teroriștii Hamas îi țin prizonieri pe cetățenii români, ci Israelul prin închiderea granițelor. Încordează-ți mușchii diplomatici pe care i-ai dobândit în ani și ani de studiu și bate-i cu pumnul în masa lui Bibi ca să-ți repatrieze oamenii. Ce fel de candidat la prezidențiale vei fi?

Da, iubim libertatea și valorile democratice. Urâm tot ce înseamnă dictatură și tiranie, sătui de viața nenorocită pe care am trăit-o în socialism. Avem alergie la tot ceea ce ne este impus, indiferent de unde vine, și ne sare țandăra când vedem că liderii noștri aleși prin vot pasc iarbă în poziția caprei. Ne aflăm într-o situație ingrată și tocmai de aceea nu trebuie să ne pierdem busola și drumul democrației pe care am pășit însetați de libertate. De aceea, trebuie să ne facem glasul auzit când în familia noastră euro-atlantică se petrec monstruozități la care ni se cere să fim complici. O nouă barieră s-a tras între lumi. O nouă cortină de fier. Este timpul păcii, a vindecării rănilor de orgoliu și a consolidării relațiilor dintre membri UE și NATO. Democrația trebuie să-și recapete valențele inițiale și să funcționeze din nou pentru a nu crea în lume două tabere de despoți aflați într-o luptă permanentă pentru putere.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 34

96 de Comentarii

 1. Interesant comentariu insa ne-obiectiv. Transpira un parfum arabasc din context ….

  • Oau, articol bun cu multe afirmatii corecte si curajoase. Democratia incepe sa arate a utopie cel putin pe aceasta planeta pentru ca nu poti avea democratie cand o putere mare externa iti impune ce partide si ce politicieni sunt agreati de ambasada si dept de stat. Tirania exista si la noi in asa zisa lune democratica doar ca nu prea stim cine exact sunt tiranii, ii banuim. Iar UE cata vreme intervine direct si politic si economic e doar un COLHOZ. Singura reforma si cred ca practic e imposibila in vremurile noastre ar fi ca UE sa se ocupe doar de tratate economice si liber schimb. Orice altceva devine dominatia unor tari mari asupra celor mici intr-o organizare de tip sovietic si chiar mai retrograda. Felicitari pentru articol!

  • Muyesebi, desigur. moncher, daca raportul victimelor ar fi fost inversat , presupun ca si tu si sponsorii tai ati fi zguduit lantul de la cusca din care latri cerand raderea de pe suprafata aPamantului , fara intarziere a natiei palestiniene. Asa, va multumiti doar sa emiteti judecati de valoare , etichete cu cine este cu Putin este automat si cu Hamas, etc. Cele afirmate de dl. Paul Bogdan ( felicitari pentru curaj!) sunt clare ca si cristalul de Boemia : ”in familia noastră euro-atlantică se petrec monstruozități la care ni se cere să fim complici. O nouă barieră s-a tras între lumi. O nouă cortină de fier. ”
   Muyesebi, daca ai fi trait si tu vremurile crancene ale WII cred cu tarie ca ai fi fost fericit de doua ori ! Odata ai fi avut ocazia sa sugi la strohmeleagul Germaniei naziste si imediat dupa sa inhati intre falci mataranga ruseasca, cu multa devotiune si impetuozitate! Politically correcteness nu se nascuse inca , asa ca erau bune su furtubnele alea doua…O , tempora , oh mores! Pofta mare !

 2. Poporul roman, vrea nu vrea este intr-o dictatura a UE si este folosit pe post de sluga si cobai.
  Datorita dictaturii UE, cei care conduc Romania,au instituit cenzura, nu mai ai voie sa-i critici pe cei care conduc(altfel te trezesti amendat sau trimis la inchisoare), etc.
  Ceva mai rau decat pe vremea lui Ceausescu.
  Cel putin, atunci, Romania era un stat national, independent, suveran si inalienabil. Acum Romania este o vaca de muls a tuturor, o sluga a tuturor si cobaiul tuturor.

  • Sa-ti dea Dumnezeu sa reajungi pe vreamea lui ceausescu, sa stai pe cartela sa mananci „ADIDASI” SI GHIARE DE PUI” sa ai 2 ore de televiziune pe zi si sa tise taie curentul !

  • @ niko

   La Preturi exceptionale : ” adidasii” si ” gherele de pui” le maninci azi la mega-restaurante alese sub eticheta ” bio” denumindu-se desigur altfel .
   Idem cu alte produse cunoscute in Epoca DEZVOLTARII Romaniei – 1965 – 1986 – in care , cel care falsfifica produse alimentare era eliminat fizic.
   Decit j a f u l brusselez mai bine Socialismul proletar .
   Deh , in acea perioada pe care o blameaza tot felul de oameni habarnisti

  • Bai Niko (da, inteleg ca azi esti mindru ca porti „Niko” si nu „tenesi” de Dragasani !) esti sigur ca, la cei 60 de miliarde de euro (? oare ?) primiti de la „dictatura UE” (parerea mea e ca trebuie sa renuntam la ghilimele) Romania nu a cotizat cu mult mai mult ? Inclusiv prin acceptarea de a-si vedea distrusa economia sau, pur si simplu, vinduta „cu amanuntul” ?

  • @ misebi – spune drept , ai votat ilici-fsnfdsnpdsrpsd ? Cit despre socialismul proletar , ai grija sa nu ajungi membru c.a.p.

  • @Niko – unii (ex. ungurii) au făcut o socoteală rece, anume bani primiți de la UE vs. bani (plus oameni și resurse) scoși din țară de companiile vestice, iar bilanțul e muuult în favoarea Vestului! la noi, rezultatul ar fi și mai jalnic… ca atare, mai ușurel cu afirmațiile ioroatlantizde, că măcăne

 3. Excelentă analiză. Mirarea mea este că încă se mai poate publica așa ceva în România. Poate lipsa unui CNA al presei scrise explică acest lucru sau că nu este publicat pe Google România.

 4. Un articol mult mai coerent si adevarat,comparat cu cel cu ‘scindarea’ de ieri,nu vreau sa mai pomenesc autorul
  Am urmatoarele de adaugat :
  Romania poate prezenta intotdeauna o garnitura de responsabili,ca vin rusii,ca vin chinezii, ca vin iar americanii,deodata apar garniturile complete de plosnite din Primaverii:
  -vrei pui si brotaci de cominternisti? Poftim,mинутку.
  -vrei laudatori ai Chinei tip ‘maoisti”?Poftim, cambei
  -vrei proamericani,democrati europeni inca din maternitate ?Poftim,welcome
  -vrei legionari adevarati,din tata in fiu, ,simtitori si crestini pupatori de racle?Poftim,traiasca capitanul
  S-a vazut in 1989 decembrie gand o garnitura sovietica 100%, a ocupat toate ministerele,inca se bateau pe functii si au inventat expre functii noi,consilieri pe langa presedintele sovietic Iliescu,sa fie masa bogata..De unde dreaku rasareau si unde au fost ascunsi?!
  Prima lor grije a fost sa se regrupeze in Primaverii aruncand literalmente in strada responsbilii ceausisti,vezi Mircea Geoana ocupantul sau Brucan relocatul
  Fara jena

  PS poate mai lucrati la fraza „Da, iubim libertatea și valorile democratice. Urâm tot ce înseamnă dictatură și tiranie, sătui de viața nenorocită pe care am trăit-o în socialism”Poate acolo, in redactie:))
  Cel putin noi vedem statistici,sondaje si citim Cotidianul zilnic:)))

 5. Sa ne bucuram ca de data asta am cazut de partea buna a Cortinei de Fier. Data trecuta eram in „lagarul” comunist impreuna cu salbaticii: URSS, China, Kampuchia si altii ca ei. Lumea libera in care traim poate nu e perfecta, dar o prefer de o mie de ori tiraniei care se contureaza de cealalta parte si pe care am cunoscut-o pe pielea mea…

  • O analiză justă din toate punctele de vedere.Um singur păcat ar fi că e singură in momentul de față in România.Românilor le place să doarmă in izmene si de obicei se trezesc ultimii.Dar apoi recuperează.Sper să mai vedem articole curajoase ca ăsta dacă nu intervine cenzura UE.

 6. Editat cu Margele Late…In 1989 in Romania a avut loc o Lovitura de Stat montata de Securitate care nu a tras un foc pentru apararea Regimului, sarcina sa din Fisa Postului, sarcina pentru care a papat Lefuri grase 50 de ani….Imediat dupa lovitura de Stat Securitatea baga Romania in NATO si UE. Fapt care arata indiscutabil ca Lovitura de Stat a fost orchestrata in Occident….Ion Iliescu a fost pus de Secu la Putere fiinca era singurul comunist cu Priza la mase, poate tocmai fiindca era comunist prosovietic.
  ..Ion Iliescu castiga in mai 1990 cu 80 la suta si partidul sau FSN cu 87 la suta, asta fiind in fond un Referendum prin care poporul a aratat ca vrea Socialism, isi pusese sperantele in Ion Iliescu pentru asta…. Insa Ion Iliescu si FSN nu au cum respecta vointa poporului, fiindca Securitatea care organizase Lovitura de Stat era controlata de CIA inca din 1987…Nerealizand cerintele populare exprimate la Referendumul din mai 1989, Ion Iliescu si FSN dezamagesc poporul care votase democratic degeaba in 1990…Prin urmare increderea poporului in Democratie incepe scaderea. Se prabusea definitiv fara Incitarea, fara Antagonizarea produse de Media.

 7. Păi cum de nu realizezi.. acu america iși freacă satisfăcută mainile că a declanșat incă un ”endless” război.. Clar mossadul nu a simțit, știut și observat că motocicliștii vin la festival,.. pentru răpit virgine..Clar la fel lumea de sub cortina de fier nu știe de opt ani de război civil ukran și evident rusul e agesorul.. care pe deasupra iși și aruncă in aer NS2.. Deci prostirea continuă.. Presa e una dintre marile qrve, care de exemplu nu zice de genocidul palestin, care nu zice că nici o casă pe un teritoriu de 350 kmp nu a rămas neatinsă,..iar celebrele tunelel există doar in desenele animate..Și poți compara o ideologie arabă ”hammas” cu o armată ultra dotată ?? Nu poți, mai ales că ovreiul se străduie s-o adâncească in speranța altor războaie și teritorii..

 8. SUA prin NATO si UE, se incapataneaza sa controleze toata Lumea, pentru asta producand milioane Crime….Dar Romania AJUTA pe SUA la multe din aceste
  Crime!!..Romania omoara alaturi de SUA!!….Si mai grav, Romania prin pozitia geografica este factor decisiv in declansarea Razboiului Mondial dorit de SUA….Fara inglobarea Romaniei in NATO soldata cu aducerea Armatei Americane la granitele Rusiei nu ar fi fost posibil Razboiul din Ucraina…. si nici Amploarea Crimelor din Palestina…,Fara Armate Americane in Est NU ar fi existat nici Amploarea loviturii Hamsas in Israel, nici Genocidul facut de Israel in Gaza..

 9. Doar pentru imbecili…Romania a fost deposedata de UE cu 6.000 de miliarde dolari…UE a distrus Economia Romaniei si a inlocuit – o cu Economia Corporatiilor din UE…Romania isi produce doar 10 la suta din PIB…restul e al UE…Terenul agricol si Padurile Romaniei sunt proprietate Straina…Mintea romanilor a fost facuta MUCI prin realizarea de catre NATO si UE a sistemului de hipermarketuri care hraneste populatia cu Parizer cu Soia…A durat 25 de ani pana cand NATO si UE s – au instalat definitiv CALARE pe Romania..
  .

  • Sint roman posed si terenuri si padure si casa .Cum ai calculat cei 6.000 de melearde de $$$$$$$$$$$ ?

 10. Politicienii corupti pupatori de Editat globalisti…ce faceti???? Adio vacante in Turcia , adio in Dubai la arabi…adio piramide in Egipt. Norocu lui Johanis ca a vazut piramidele . Adio petrol si gaze de la rusi si arabi ,adio marfa ieftina de la chinezi. Asta e rezultatul politicii cand tara romanesca e capusata de evvrei. Industria distrusa pusa la pamant.Tara falimentata. Da bine ca suntem in Cocina evreiasca UIE.
  Gata cortina a cazut. In spate PAPUSARII Editat satanisti globalisti. FALIMENT RAZBOI CORUPTIE FOAME CRIME SI RAZBOI. SATANA ASTA POATE SA DEA.

 11. Articol echidistant care nu ar fi aparut in presa vinduta de la noi sau alte tari!
  De la Kennedy incoace America a luat-o pe cai gresite! Globalismul! Turnul Babel! Nu functioneaza! Lumea are nevoie nu de jandarmul mondial ci de destindere si pace! Grohaitorii de la TV-urile romanesti platite din reclamele multinationalelor sunt nuli si neaveniti! Niste simbriasi care in fiecare seara isi primesc argintii de la stapini! Nu il cunosc pe D-l Paul insa are dreptate! Cu toate ca dreptatea umbla mereu cu capul spart in Romania! Numai un nationalism curat mai poate urni caruta din santul in care am cazut cu totii!!

 12. Citez. ”
  Romania prin pozitia geografica este factor decisiv in declansarea Razboiului Mondial ”
  Ba bolovane ….razboiul este pentru controlul canalului suez . Adoca va fi luat de americani. Pe acolo trece petrolul si gazele deci amerucanii vor controla pretul. Prin canal nu va mai trece nici un vas de marfa din China. Adica China falimentata economic. Ca moare cocina europeana nu conteaza. Europa e condusa la varf de oamenii evvreilor satanisti. Micron baston si ScUrsulla care suge…bulla. Asa ca ce pozitie stategica are Romania. Sa nu uitam ca Joganis a fist pus si cu acordul rusilor care au vrut un strain german

 13. AXON , IN 89 nu a fost lovitura de stat , nici revolutie . A fost o cotitura . Asa defineste prof. Marga ce s-a intimplat in acele vremuri . ” COTITURA DIN 1989 ” ! Sa mai spuna cineva ca prof. Marga nu a dat nimic original !

 14. Lui acel „Niko” ce comenteaza mai sus : porti ochelari de cal. La Comunism , la modelul Ceausescu, Licuriciul tau blestemat nu e singura alternativa. Si mai ceva : daca ai fi putin inteligent si onest, ai recunoasta ca marea China nu este o societate comunista. Este un hibrid care pentru ei s-a dovedit modelul ideal.
  Americanii i-ti ofera „digits” si baloane de sapun in culorile curcubeului.
  Pierdeti Poker’ul si mai ales sahul Istoriei, voi slugi umile ale Occidentului.

  • La atata incultura si lipsa de educatie cu frustari si complexe scaldate in teorii conspiratioiste===== e imposibil sa mai existe progres si echilibru

 15. Felicitări pentru curaj, adevărul oricât de „îmbrobodit” tot iasă la suprafață. Am totuși o mică observație, dacă ai citit presa și ai trăit fizic în România de acum 30 și ceva de ani găseai aceleași stereotipuri cu cea mai măreață, demnă, și îmbelșugată perioadă a istoriei, cu cei mai puri și măreți aliați etc. Deci asta nu ține fiecare-și face reclamă la timpul lui și nu m-ar mira ca mai încolo dacă se întâmplă ceva să vedem o altă perioadă de „neimaginat” cultivată de cei de atunci. Cât despre război , „fericiți făcătorii de pace căci aceia vor moștenii pământul” și blestemați cei care provoacă războaie ,crime și suferințe în numele unor pseudo-ideale folositoare numai lor. Toți „războinicii ăștia de televiziune și monitor nu pricep că pot fi ei oricând în situația amărâților aia din Gaza pătimind pentru fapte care nu sunt ale lor,fiind blamați de către niște neica nimeni doar pentru motivul că s-au născut în acel loc. Păcat de oamenii minunați pe care Israelul chiar îi are, că au căzut în această încrâncenare și minciună indusă de liderii lor care le anulează tot acel nimb de suferință și demnitate dobândit în holocaustul secolului trecut. Și sper ca să se limiteze doar la atât căci violența naște violență și răspuns iar omenirea e pe un fir de ață față de anihilarea ei totală.

 16. Ceea ce se întâmplă cu Romania după anul 1999 când Romania nu era pe taraba la aderari, eu văd altceva, e deranjant pentru unii! Din start nu trebuia anulată instituția militară ‘aparare-fabrici armament și stagiul militar’ cum au executat politicienii români. Apoi, legea cu averile, fosta lg.18 care confisca absolut totul, sa nu uitam că toata valuta datorilor din tarile straine a intrat în mâinile secu și escrocilor din politica românească pentru că nu au activat lg.18 și s-au îmbogățit, tara rămânând cu bugetul gol. Nu aveau dreptul să negocieze, sa concesioneze sau sa vanda nimic din Romania fara un referendum, ceea ce nu s-au înfăptuit, instituția referendum a fost ocolită de fiecare data când politicienii semnau acte pe ascuns! Daca Romania era pusă pe baze solide indestructibile cum e predestinat conform datei 24.01.1859 sau 27.12.1989, nu se întâmplau toate astea! Dar, politicienii au funcționat bazați pe propria escrocherie și înșelătorii practicate anterior, neținând seama că țara trebuie sa funcționeze spre performanta și au dus-o cat mai aproape de containerul global plin cu deseuri al istoriei universale doar pentru a trai ei în confort și stabilitate eterni pe funcții! Au jucat lapte gros pe spatele țării prin rotație având la bază legislația favorabilă făcută cu dedicație lor. Cât despre ‘alta cortina de fier’ ruginește înainte de apariție.

 17. „Aderarea” Romaniei la NATO si UE nu a fost voluntara si nu a fost nicidecum „aderare”.A fost pur-si-simplu anexare in scopuri prestabilite care se vad cel mai bine acum.

 18. În 2013, site-ul Vocea Rusiei (acum Sputnik) scria că atunci când se va instala noua Cortină de Fier (atenție, atunci când, nu dacă!) Vechiul Regat românesc va reintra în zona de influență a Moscovei, iar Ardealul și Banatul vor rămâne la zona occidentală, dar sub administrare maghiară. A bon entendeur…

  • @dane te-ai mira? Daca mergem sa rezolvam problemele dupa :drepturi istorice: ca in cazul israelulu, care sutine si este aproipbat ca dupa 2000 de ani are dreptul la fostul Mare israel, cu scopul final de a :”eradica” toti palestinienii, ca scrie in talmud ca ei sunt „poporul ales”, adica cel care va conduce lumea, de ce late popoare sa nu revendice drepturi sstorice? Ah da, uni au dreptul alti nu! Crimea a apartinut Rusiei pana acum vreo 60 de ani, in ea traiesc majoritatea rusi, Dombasul a apartinut Rusiei pana acum 100 de ani si in ea traiesc majoritatea rusi. Ei, na acum si rusii astia, ei de ce cer drepturi istorice? Sunt valabile numai cu o vechime de 2000 de ani si trecute in Talmud….Transilvania a fost fie stat independent fie in uniune cu Ungaria. Pana in 1918 nu a mai fost alipita de tarile romane….Pot veni si ungurii dupa 100 de ani sa ceara dreptul istoric asupra Transilvaniei. Timisoara a fost chiar capitala de imperiu.
   Si as putea continua cu drepturile istorice. De exemplu al Poloniei asupra Galitiei si Voliniei din Ukraina sau a Germaniei asupra Sileziei si Prusiei orientale alipite Poloniei….
   Sa continui?
   Nu are rost. Prostia asta cu drepturile istorice neneorceste toata harta globului pamantesc….
   Ei da, pentru evrei s-a putut…

   Democratia?
   Hai sa fim seriosi. Primi „democarti” sositi in Romania au fost Soros si asasinii economici.
   Ce credeti ca este Banca Mondiala? Seful asainilor economici dovediti.
   Romania a fost obligata sa renunte la toate bancile si la toata industria strategica….si politicienii nostri din 1999, sub semnatura lui Base, au acceptat….fara asta cica NU puteam adera la UE.
   Rusii au luat ca despagubiri de razboi produse cam de 30 de miliarde USD si in 1954 s-au declarat multumiti si s-au carat.

   Occcidentul „democratic” ne-a jefuit in 30 de ani de cel putuin 300 de miliarde USD si nu se opreste….gura „democrata” e mai flamanda decat cea sovietica.

  • in atentia clonei lui S – spre surprinderea ta, eu nu am nevoie de pomana de la sri ca sa postez! spre deosebire de tine, eu imi exprim ideile si cunostintele, nu texte prefabricate de incompetentii psihologi ai sri-aripa cia! alta observatie mai ai?

 19. De accord cu substanta si critica lumii in care train. Dar cum se explica ca cei mai virulenti critici ai Israelului acum in lumea occidentala sunt cei din zona progresista, stanga extrema, adica ceilalti catelandri. Si tocmai aici e problema. Pentru ca nu mai exista obiectivitate ci numai nuclee de manipulare care configureaza si delimiteaza zone in interiorul unei democratii bine denumit utopice. Totul pare minciuna si mistificare.

 20. @axon : nu mai incerca in mod prostesc sa acreditezi idea ca Lovitura de Stat din dec 1989 era de sorginte occidentala,cand ea avea parfum de liliac rusesc,fiind binecuvantata de Gorbaciov,doar daca Gorbaciov nu era american si noi nu stim, dar tu te cunosti situatia
  Ca nu le-a mers rusilor ,ca au cazut cu URSS cu tot,ca ucrainienii,moldovenii,balticii,etc ca si kurzii in alt imperiu au vrut independenta ,e surpriza Istoriei,dar falsificarea ei nu te duce nicaieri,decat la un dispret generalizat pentru tampeniile tale
  PS ai dreaku americani perversi, au pus sef in gubernia Romania unul de leatul lui Gorbaciov,coleg de studentie in Rusia un rusofil connvins ,doar sa te deruteze
  Nu te mai chinu,esti rupt de realitate

  • Iliescu a fost sovietofil (nu rusofil, asta doar retardatii sri-aripa cia posteaza), dar numai pana in anii 80, cand a fost recrutat de CIA, dupa care a permis aparitia clasei de imbogatiti de tranzitie si, apoi, anexarea tarii de catre UE si NATO; deci despre ce „rusofil” vorbesti?

 21. N-am avut de lucru sa numesc „Cortina de Fier”, cortina cazuta peste comentariile nealiniate si iata, Bogdan face deja jocuri de cuvinte cu aceasta expresie…Am fost UNICUL care am amintit cu ani in urma de „Marsul cel Lung” comis de ASASINUL A UN MILIARD
  de chinezi, japonezi, nepalezi, coreeni, vietnamezi si alte popoare/etnii si iata, Bogdan se joaca cu expresia fara sa o prezinte
  in dimensiunile ei GENOCIDARE!!! Bogdanel a intrat tumultos si zgomotos in scena sfarsind intr-un fasait lamentabil!!! Un fasait
  amintind de gargariseala filoso farda-ta a lui PROFI Marga!!!E infernal cum niste indivizi plesnind de cultura si informatii pot
  atat de fals intelege, respectiv rastalmaci realitatea, culmea, O REALITATE TRAITA si nu preluata din cartile falsificate de istorie sau din propaganda IDEOLOGIEI GENOCIDULUI!!! Cat de diletant analitic poti fi sa stabilesti existenta unei Cortine de Fier, in conditiile in care MILIOANE si MILIOANE, cu ZECILE, de refugiati din ZONELE SOVIETO-BOLSEVICO-ISLAMISTE de CONFLICTE si
  de LOVITURI DE STAT AFRICANE sunt DIRIJATE SPRE si PRIMITE de Uniunea Europeana? Sa faci aiuristic vinovat Israelul pentru UN GENOCID COMIS de TERORISTII MULTINATIONALI Hamas care NU AU NICIO LEGATURA cu POPORUL PALESTINIAN, alta decat sa-l foloseasca in mod CRIMINAL ca SCUT UMAN? Scindarea IDEOLOGICA exista OFICIAL si fara intrerupere in 1989-1990-1991 din 1917, neoficial existand
  de la 1848!!! Dovada ca PROFI Marga nu are capacitatea sau vointa de a surprinde ESENTELE GEOPOLITICII!!!

 22. Trist ! Foarte trist ! In peste 30 de ani in loc sa invatati cele mai elementare reguli a democratiei, innotati doar in teoriile conspiratiilor !
  Cel mai bine ar fi sa-l alegeti pe Simion presedinte, pe Sosoaca prim ministru si sa iesiti din Europa !
  ROEXIT cu succes !!!

 23. Pentru Putorisca rumuna Parizerul cu Soia de la NATO este un adevarat drog….un drog care ucide lent… S – acazut putoarea cu Parizer la discretie si s – a ticalosit..Lenea ticaloseste…Vaaai ce mult a suferit Putoarea in Socialism!!!…mai ales cand Socialismul nu i- a mai putut hrani puturosenia!!!….Putoarea nu stie cat au suferit cu adevarat altii in Capitalism, pana prin 1955…In Socialism putuarea beneficia gratis de Loc de munca si Locuinta…dar era prea putin, Putoarea dorea si sa i se bage in gura….Acum dupa 30 de ani stim ca Socialismul producea de 2…3 ori mai multa hrana decat produce asa zisa Democratie de azi….Dar Putoarea e plasata bine, nu face parte din milioanele care nu beneficiaza de Parizer cu Soia de la NATO…Putoarea are pensie de la Comunisti, casa de la Comunisti, are cheag de la Comunisti..

 24. Sa nu-si fi dat seama Nea Bogdan ca din 1989 au fost LEGENDATI in Deal numai AGENTI SOVIETICI ai Securitatii? Incepand atunci cu COMINTERNISTUL FIU DE COMINTERNIST Ilici GENOCID in tandem cu Pedro Romanero-Pauker-Ibarruri-Neuländer si continuand cu SOSIA sa
  Emilutz Tzapul? Dar dupa 2004 cine a fost cocotzat in Deal? Un AGENT CI/GRU-Securitate/KGB care dupa zece ani si un hocus-pocus
  „politic” a instalat in Deal un AGENT STASI-Securitate-KGB!!! AGENT preluat si instalat de COMINTERNISTA ENGIE!!!ORBIRE/NAIVITATE sau poate DUPLICITATE? DUPLICITATE, pentru ca verticalitatea si echidistanta te OBLIGA SA NU SEPARI istoria POST-LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern in DOUA ETAPE DIFERITE, 1989-2004 si 2004-2023, CONTINUITATEA fiind clara!!!

 25. Analiza neobiectiva si partinitoare. Afirmatia ”…ne-ar putea smulge cumva din „partea asta a lumii” pentru a ne arunca în brațele Chinei…” se cere dezvoltata si argumentata. Parerea mea este ca Romania ar duce-o mult mai bine ”dincolo” din toate punctele de vedere.

 26. https://www.statista.com/statistics/1293492/ukraine-war-casualties/
  Number of civilian casualties in Ukraine during Russia’s invasion verified by OHCHR from February 24, 2022 to September 10, 2023
  9614 dc 554 copii [In 19 luni de razboi]
  https://www.cbsnews.com/news/israel-hamas-war-gaza-raid-airstrikes-civilian-death-toll-invasion-expected/
  The total toll in Gaza since Israel started its airstrikes stands at over 7,000, according to the ministry, including the disputed death toll from an explosion at the al-Ahli hospital last week. [In 3 saptamani ]

 27. Roexit este o actiune imprescindibila,dar cu despagubirile aferente.Sionul sa ne inapoieze miliardele jefuite,Austria vontravaloarea padurilor macelarite,gazelor si petrolului,s.a.m.d.

 28. Articolul scoate la lumina un adevar incontestabil. Israelului i se permite sa comita crime. De ce? Nu e nici un Talmud sau oricum daca este invocat e in capul unor sifilitici. Israelienii au voie sa incheie casatorii intre rude gradul 2, adica veri. De aici probabil si mutatiile genetice care indeamna aceasta natie sa omoare 3000 de copii. Dubla masura aplicata de vest nu-i face bine pt ca im ziua in care se va sparge buba s-ar putea sa ne trezim ca toti acesti copii ucisi cu sange rece de turbatii de israelieni vor fi razbunati prin uciderea copiilor nostri. Vad multi ambuscati care incearca sa justifice invocand motive idioate precum miliarde venite pomama si grija vestului de a ne face pe noi gradina maicii domnului. O tara de 20 de milioane nu conteaza pt cei din vest. Atat timp cat vor putea suge de aici ceva toti liderii vor fi impusi de ei. Se umple Bucurestiul de zgarie nori de sticla pline de birouri si 3 sferturi din ele goale si nici o fabrica. Ce vor face idiotii care lucreaza acolo cand smecherii din vest se vor reorienta? Uber si Glovo. N-a zis nimeni acum sa va riscati joburile si viata si sa va duceti in piata Victoriei sa cereti SUA sa nu mai judece cu dubla masura sau Israelului sa nu mai omoare copii, dar puteti macar sa taceti dracului din gura. Atat. Sclavii oricum n-au dreptul la opinie asa ca tineti-va de fisa postului!

 29. Foarte curios ca scuipati cu dejectii impotriva UE, NATO, ONU dar nimeni nu pomeneste de miliardele de euro furate de alesii vostri. Cu siguranta arata mai bine Romania daca nu erau gaurite buzunarele iubitilor conducatori alesi de voi insiva.
  Ce a-ti urlat dupa ´90 s-a implinit mai putin cu munca: „noi muncim nu gandim” „moarte intelectualilor”

 30. „democrația este o utopie ca oricare alt sistem de organizare socială a cărei ocârmuire este coruptă de dorința acaparării puterii absolute. Utopie, zic, de preferat unor tiranii care ni se oferă astăzi ca alternativă.”
  deci, care ediferenta intre decomcartii care doresc puterea absoluta si alternativa tiranilor?
  Faptul ca democraturile inca n-au ajuns la tiranie dar ca nici mult nu mai au? Intruziunea in viata privata, controlul individului, cenzura se tot accentueaza.

  „bineînțeles că „diversitatea” în sine presupune un mixt de culturi, tradiții, obiceiuri și mărturisiri de credințe care, în interiorul „Democrației” definite de liderii polului nostru de putere”
  Pe asta am auzit-o din gura lui Iliescu in ’90. A numit-o „democratie originala”.
  Bag de seama ca Iliescu a fost un vizionar.

 31. Dle. Paul Bogdan, haideti s-o lamurim, cu permisiunea dvs. bineinteles.Toti,fara exceptie,liderii institutiilor despre care vorbiti (UE si NATO) sunt evrei.Eu nu sunt antisemit,Doamne fereste,dar daca gresesc in ce spun prezint scuze.Un fel de herghelie si calareti imi vine in minte fara sa vreau.

 32. Sclavetii sovietici ai Securitatii ceausiste sunt la mare ananghie, atat in ce priveste inventarea de noi pseudonime de front, cat si noi materii fe cal Loyd-e…Ba „s”, ba „S.”, ba „x”, ba „j”, ba „1” si cu „1” fac doua duzini de CLONE SOVIETICE!!! Cat despre idei, una fixa, cu „khazarii/ovreii/jidanii/davosienii” pe post/in loc de COMINTERNISTI si SECURISTI!!! DEMOCRATIA NU E O UTOPIE!!!
  Democratia NEINFESTATA de VIRUSUL BOLSEVIC marxistoid/bolsevicoid/nazistoid e cea mai viabila si generatoare de BUNASTARE si PACE dintre toate organizarile politice umane!!! Statele Unite ale Americii au UZURPAT IMPERIILE europene si asiatice atat de URATE si BLASFEMIATE de sclavetii SOVIETICI si in loc sa le ridice OSANALELE MERITATE, plus ca SUNT O „republica” si NU UN STAT SOVIETIC in care NU EXISTA LIBERTATE pe niciun palier al societatii, unde MULTIMILIARDARII KGB/GRU/PCUS si-au acumulat MIILE DE MILIARDE i
  TREIZECI DE ANI, in SUA MINI-MILIARDARII avand nevoie de DOUA SUTE DE ANI si doar MILIARDARII ROSII, sub acoperire „burgheza” avand nevoie tot de 30 de ani si NUMAI IN CONCUBINAJ cu SECURISTOIZII-KAGHEBISTII din FOSTELE COLONII SOVIETICE!!!

 33. Cortina de fier o numesc cei care acum sunt destabilizați total, nu găsesc cale de ieșire, nu vor să găsească, nu sunt capabili să găsească soluții pentru mai binele țării lor! Vă pot da exemple clare din calcule numerologic: rusica, iran, israela, Irak, toate sunt precum câinele său hienele flamande, vor sa agate orice la coasta lor, dar nu fac ce e important pentru ele că țara, nu vor să schimbe nimic din regimul și politica distrugătoare in primul rand pentru propriile țări și ‘pedepsesc’ prin violenta decimatorie și distrugătoare țări că: gaza, ukraina de doi ani, Siria se vrea agățată, Polonia, Romania plus alte țări. Nu lăsa aceste țări(ultimele menționate)să meargă pe drumul lor ca evoluție, ca destin, își bagă ghearele prin orice nu metode sa le distrugă. Doar un psihopat sau un destabilizat mental se poate gândi la realizarea Cortinei de fier din țările destabilizate care nu găsesc soluții, nu vor să găsească soluții pentru propria reformare statala.

 34. NIKO—DE UNDE A LUAT UE CEI 60 MILIARDE DE „OTRĂVURI ÎNVELITE ÎN ȘOKOLATĂ???

 35. nu mai poti sa pui cortina…
  exista o interdependentza economica mult prea puternica inter est si west
  westul produce putzin si scump iar pretzul resurselor e controlat de altzi
  morala si bunul simtz va guverna lumea…altfel nu se mai poate
  cu propaganda, minciuna nu mai tzine…desi media este infiltrata total.. conform celor prevestite in ‘protocoalelel sionului’ la jumatatea sec 19…lucreaza baietzii de mult la asta..
  se vede din avion…ca sa zic asa….
  toate flasnetele lucreaza…noroc ca nu prea sint flashnetari in tarile sarace…
  wionews de exemplu

 36. nea bogdane felicitari…ai spus-0 bine dar doar jumate din adevar…rolul democratiei este de a da posibilitatea un eri min oritati cum sint jidanii sa puna mina pe putere prin perfidie si crima sau terorism ….asa cum vedem …ma pufneste risul ca sa nu pling cind aud de valori democratice si occidentale…romania 44 la suta analfabeti restul pupatotri de moaste

 37. „…aderarea la aceste organisme (UE si NATO) este cea mai bună alegere pe care a făcut-o România în ultimii zeci de ani.”-Numai un POLITRUC platit sa spuna asa ceva putea debita o asemenea gogomanie. Aderarea la NATO CE BINE A ADUS ROMANILOR?!?

 38. Cortina de Fier/Cordon Sanitaire a fost instituita ca raspuns la CRIMELE CONTRA UMANITATII comise de marxistoizii/bolsevicoizii TERORISTULUI cu ZECI DE IDENTITATI Lenin!!! Din pacate, atunci Lenin s-a folosit de aceasta izolare pt a EXTERMINA PRIN INANITIE MULTE MILIOANE de RUSI si ASIATICI, dupa care „a acuzat Occidentul!? Situatie repetata azi cand PROPAGANDA BOLSEVIC-RASPUTINOIDA
  dejecteaza aceeasi monstrozitate Ti Caloasa!!! STATUL SUVERAN Israel a cerut palestinienilor din Nordul Fasiei Gaza sa se retraga la Sud pentru a se evita PIERDERILE DE VIETI luate in calcul de TERORISTII ISLAMICI ANTIPALESTINIENI ce-i folosesc ca SCUT UMAN! Atacul MISELESC/TI CALOS din 7 octombrie, precum si MIILE DE RACHETE lansate asupras ORASELOR israeliene au provocat MOARTEA A MULTE MII de OAMENI, nu numai EVREI, ci si PALESTINIENI, ROMANI, GERMANI, RUSI, FRANCEZI si MULTE alte nationalitati din intreaga Lume care SE STIA ca se afla ca turisti, pelerini sau angajati in institutii si intreprinderi!!!

 39. Faptul că România a ajuns o Colonie Marginala Eșuată cu o datorie externă ce se îndreaptă în ritm voios spre 200 miliarde de coco ar trebui să taie elanul EPOLETILOR de pe forum, care critică articolul.
  Dar EPOLEȚII o țin langa cu DEMOCRAȚIA și AUTARHIA (!). Ce le pasă, lor le merg salariile nesimțite și pensiile speciale, măRog…🤮

 40. @ șarlik 15:57
  Pai Palestinienii care au fugit în Sud, au fost luați la ochi de artileria Evreilor, p.r.o.s.t.a.c !
  Cum crezi că s-a ajuns la peste 8000 morți în Gaza ? 🤮

 41. Ce demență cu spume : “ Avem în comun cu ceilalți membri un sistem de valori occidentale clădite pe mii de ani de tradiții și interconexiuni în arealul occidental, o cultură comună opusă zilele acestea unui sistem dictatorial. “

  Acu 200 de ani sclavia era o “valoare” comună la fel ca și proprietatea asupra femeilor.
  Acu 100 de ani KluKluxKlanul era cât pe să câștige alegerile în America.
  Acu 80 de ani procesul mamuțelor a fost câștigat ce creționiști în aceiași Americă.
  Ce mai avem noi azi în comun cu cei ce se uitau în extaz la “the Birth of a nation” și ardeau cruci când nu-i spânzurat pe unii în piața publică după ce i-au plimbat pe strada principală acoperiți cu fulgi după ce i-au tăvălit prin catran după procedura inventată de domnul Lynch ?
  Cine mai împărtășeste ai aceste “valori comune “ ?

  Așa că hai sictir și marș de suge alt cur UE și NATO sunt în pragul destrămării pe motiv de atâta scârbă cât roviacă în rândul tuturor țărilor membre ( nu doar România ) elitele și practicile respectivelor entități da voi subteți prea cu limba adânc înfiptă în respectivele cururi ale respectivilor elite ca să băgați de seamă.

  Ce-o să mai rămână din UE cu o Germanie dezindustrializată și din NATO cu o USA care o să facă ori un pivot asiatic ori o America First pay Mother fucker pay Trump style ?

  • kamerad administrator al forumului, de ce permiti postarile retardatilor sri-aripa cia, care incearca mistoruri obraznice, fara sa contribuie cu nimic la discutie? sterge-le balele, baneaza-i si basta

 42. asistam la distrugerea democratiei (atat cata era) ,urmeaza o perioada de pauperizare cu directie spre totalitarism ,CHINA comanda(desfinteaza) deja economia occidentala,sa vezi noua generatie de sclavi europeni ce-o sa-si rupa fundu’ pt.XIden;apoi urmeaza musulmani;japonia si australia sunt deja facute praf

 43. @ j,
  Mai catalin pe adevarul nu mai te lasa sa maninci kacat???
  Sictir lache bashit.

 44. Era clar mai de mult ca Occidentul vrea sa extermine poporul Rus folosind drept calai nazishtii pushi de CIA la Kiev. Ce ne pasa noua, noi suntem Romani nu Rushi ghinionul lor. Ehei acum devine clar ca acelashi Occident extermina shi poporul Roman numit de ei „inferiori” de „rasa Latina”. Neplacut cum Occidentul ala pe care l-am lingushit vrea sa extermine poporul Roman numit de ei „inferior” de „rasa Latina” ? Nu le ajunge cat au furat din Romania ? Acum vor sa ia shi viatza Romanilor folosindu-i drept calai pe nazishtii pushi de CIA la Kiev ?

 45. În UE și OTAN am fost luați cu japca, despre ce vorbim. Constituția a fost schimbată, prin referendum măsluit, ca pt aderarea la cele două stabilimente să fie de ajuns votul parlamentului prin majoritate simplă. Pînă la schimbare era nevoie de votul a două treimi din cei cu drept de vot.

  • Exact , fidel , precis si f adevarat – @ caline

   Asa e – Romania a fost cooptata la organizatiile occidentale din foarte multe interese externe si avantaje occidentale.
   Fireste , poporul roman devenit ” populatie” si numit tot mai des ” prostime” se constitue in victima colaterala .

 46. Am cautat o biografie a autorului si nu am gasit. Paul Bogdan este un nume atat de comun incat mi-a fost imposibil sa-l identific. Cunoscandu-i biografia as fi putut sa-i inteleg ideile.
  Autorul vorbeste despre 7000 de palestinieni ucisi dintre care 3000 copii. Este vorba de o intrecere pe numarul celor care si-au pierdut viata? Poate autorul sa defineasca ce se intampla acolo? Unii, nu se stie clar cine, unii care-si zic Hamas, si-au propus sa stearga de pe harta o țară. Pentru asta s-au pregatit in timp cu tuneluri, kilometri, in care au depozitat combustibil cu sutele de tone si cand s-au simtit pregatiti, au navalit cu tot felul de mijloace peste niste oameni care fie erau tineri la un concert, fie erau la casele lor. I-au casapit pe unii, i-au rapit pe altii, multi… Convorbirile avute de acesti rapitori cu familiile lor, spun ca si ei si familiile lor, erau in culmea extazului.
  Il intreb pe autor, ce atitudine ar trebui sa aiba Israelul in fata unei forte care-i ameninta existenta? Sa stea „linistit la locul lui”, sa fie distrus de rachete?

 47. Invazia Arabă (mai – iunie 1948): La scurt timp după proclamarea independenței Israelului, armatele Egiptului, Transiordaniei, Siriei, Libanului și Irakului au invadat Israelul. Arabii au avut un succes inițial, dar au eșuat în a distruge noul stat.
  Criza Suezului, din 1956
  Războiul de Șase Zile, 1967
  Războiul de Uzură din perioada 1967-1970:
  Războiul de Yom Kippur, 1973
  Prima Intifadă palestiniana (1987-1993) caracterizată prin acte numeroase de terorism împotriva persoanelor civile israeliene.
  A doua Intifadă (2000-2005).
  Conflictul dintre Israel şi Fâşia Gaza (2006-prezent).

  RADOR Istoria conflictului arabo – israelian.

  Noam Tibon, un general în rezervă care a mers cu mașina la Kibbutzul Nahal Oz în dimineața zilei de 7 octombrie și a condus un efort de salvare inclusiv a propriului fiu isi doreste ca in decurs de un an, Gaza sa fie reconstruita, „sa devina un bloc de comunități înfloritoare, cu oameni care să se întoarcă în comunitățile lor pentru că simt că este sigur să trăiască acolo, iar eu să pot să mă întorc să-mi vizitez nepoții fără armă.”

 48. Un arab in armata Israelului:

  Noi trăim aici împreună. Protejarea țării de teroriștii de la granițele noastre este importantă pentru noi toți, musulmani, evrei, toți cei de aici. Armata are nevoie de noi și noi avem nevoie de armată, așa că simt că este de datoria mea să mă înrolez și să îi protejez pe toți, evrei sau arabi”, a spus el.

  Acum, la doi ani de la înrolare, e la fel de hotărât.

  Invazia a mii de trupe Hamas la sol, pe mare și în aer a dus la luarea de ostatici în Gaza a cel puțin cinci beduini. Doi sunt dați dispăruți și zeci au fost uciși.

  „În calitate de musulman și singurul soldat din sat, toată lumea mă întreabă de ce m-am înrolat. Ei aduceau argumente precum că înainte eram religios, că mi-am dorit să fiu șeic [lider religios] și, iată că, în cele din urmă, mă duc în armată”, a explicat el.

  „Dar, atât ca israelieni, cât și ca palestinieni, trebuie să eradicăm teroarea, trebuie să ne protejăm civilii”,

 49. @Calin: Aderarea la NATO a fost votata de Parlamentul Romaniei, nu cu majoritate simpla ci in unanimitate, in februarie 2004.

  Aderarea la UE a fost sustinuta unanim de toate partidele parlamentare, prin Declaratia de la Snagov, 1995, majoritatea cetatenilor, cam 65% in 2005, dorind intrarea Romaniei in UE.

  Din pacate, aceasta aderare a avut si are un revers foarte dureros, pe care nu il merita. Pe linga tot felul de restrictii si indicatii, care i-au afectat serios suveranitatea, aderarea tirzie, practic in genunchi caci s-au invocat tot felul de pretexte, a fost o nedreptate flagranta.

  Romania fusese prima tara din blocul sovietic care stabilse relatii cu ceea ce a fost precursoarea UE. Romania, alaturi de Iugoslavia, se opusese cu succes hegemoniei sovietice, servind astfel, chiar si indirect, interesele Occidentului. Toate acestea au fost uitate in era Gorbaciov, cind asupra Romaniei a fost dezlantuita o propaganda negativa dusa la grotesc.

  Pe scurt, maurul isi facuse treaba si trebuia sa dispara. Astfel, Romania a devenit o simpla colonie.

 50. – E clar, un pacifist care sta deasupra, fara griji existentiale de baza si fumeaza de la inaltimea turnurilor gemini ! E buna democratia da` doar pentru imperii, la sediul lor. In teritoriile pentru care isi disputa intre ei suprematia, se bat sa le cotropeasca si sa le jefuiasca de toate valorile, umane si economice si daca nu reusesc deplin fac cartel ca in teritoriul Romania. Khazaria cea Mare e tot mai aproape….

 51. Se spune China cu aliatii ei si America cu UE. E provizoriu .Se va termina prin razboi UE contra AMERICA pentru ca america vrea pentru ea resursele energetice lucru care va duce la decaderea economica aEuropei.
  Si se vor lua la bataie.

 52. Afirmatia „Suntem în UE și NATO, iar aderarea la aceste organisme este cea mai bună alegere pe care a făcut-o România în ultimii zeci de ani” este discutabila….JUDECAM PRIN REZULTATE……
  Calea aleasa de regimul iliescu, de regimul ticalos iliescu, intre 90′-95′, de a ne arunca cu arme si bagaje in bratele occidentului, s-a dovedit dupa 33 de ani a fi una gresita, catastrofala……
  Reformulez „de a ne arunca CU ORICE PRET cu arme si bagaje in bratele occidentului”……..
  De-atunci incoace, adica din ’95 s-au facut numai greseli si iata-ne astazi in FUNDUL PRAPASTIEI…..NU SE VEDE NICI O IESIRE…..PRACTIC, TARA NU MAI EXISTA, TRAIM DOAR DIN IMPRUMUTURI EXTERNE…..

  • Ai dreptate cu imprumuturile , dar totusi acei camatari cum vor recupere banutzii ?

 53. Numai niste FANATICI obsesivi pot fi atat de MISEI incat sa-l ridice in slavi pe CRIMINALUL COMINTERNIST contra UMANITATII si a TARANIMII ROMANE si a ELITELOR ROMANIEI GENERICE pentru FALSE merite, pentru DIVERSIUNEA „schismei” in Lagarul de CONCENTRARE BOLSEVIC!? Si ca si cum nu era suficient il aduce in prim plan pe celalalt „schismatic”, CRIMINALUL CONTRA UMANITATII Tito!!!
  „Spargatorii” BLOCADEI occidentale care au adus in LAGAR prin aceasta DIVERSIUNE „schismatica” mii de miliarde si TEHNOLIGII DE
  VARF fara de care LAGARUL EXPLODA inainte de termen, din anii 1970!!!

 54. Textele Biblice identifica cinci orase Philistiniene: Gaza, Ashdod, Ashkelon, Ekron, and Gath.
  DEH … CINE NU CUNOASTE … NICI Biblia si NICI ISTORIA … spune STUPIZENII despre taramuri care NU AU APARTINUT si NICI NU SUNT ale Israelului !

 55. Stati sa vedeti cand SUA ne va lasa cu ochii in soare si-si va retrage baza militara din Romania.
  Sa vezi atunci schelalaieli…
  Viitorul nostru e BRICS. Punct.
  Pentru ca SUA se va retrage din Romania si Europa de Est dupa catastrofa Ucrainiana.

  • @ s & @dan

   Dacă aveți argumente împotriva DW & co care vorbesc despre “dezindustrializarea Germaniei “ luați de ne Luminați.
   Dacă nu , deci dacă o să se întâmple , încercați să va Imaginați o EU care funcționează pe banii polonezi ori ungurești și nu pe bani germani și întrebați-vă dacă va voi cineva să fie parte din așa ceva și de ce ar face-o ?

   Că indiferent dacă vă place sau nu persoana mea, când banii “imperiului” se termină aștia ca voi ajung pe roțile avionului pe model Aeroportul din Kabul dacă vă mai aduceți aminte.
   Și dacă nu vă doriți așa ceva poate că ar trebui să căutam noi cu toții împreună o soluție pentru această perspectivă care devine pe timp ce trece din ce în ce mai probabilă.
   Nu mă credeți pe cuvânt întrebați-l pe tata lui Farouk Bussala aka Freddy Mercury care a trăit asta.

 56. Oare la anul 1907 … cine a fost CRIMINALUL monarhic/cel cu GENOCIDUL contra TARANIMII ROMANE ?
  SCRIE-I NUMELE regal in CLAR ! Ca sa stie TOT poporul nostru cel ROMÂNESC !

  Regele (care oare ?) a promis țăranilor în toiul răscoalei din 1907 că va înfăptui o reformă agrară, în urma căreia țăranii să fie împroprietăriți, însă suveranul – care în termeni practici era cel mai mare boier al țării – va uita repede de promisiunea făcută în proclamație, de îndată ce criza va fi soluționată o dată cu trimiterea armatei contra țăranilor, prin masacru, conform uzanțelor monarhice ale vremi.
  „Deși a emis o proclamație în care promitea să înfăptuiască reforma agrară, conform practicilor monarhice ale vremii, acțiunile sale numai conciliatorii nu au fost. Regele a mobilizat 120 000 de soldați cu ordinul de a trage fără milă. În București s-a declarat stare de asediu și orașul a fost înconjurat cu santinele, în decurs de trei zile peste zece mii de țărani au fost uciși. Sate întregi au fost rase de pe fața pămîntului și celor suspectați de a simpatiza cu țăranii li se intentau procese penale. Nimeni nu va ști exact ce s-a făcut pentru a înăbuși revolta, din moment ce toate dosarele concludente au fost luate de la Ministerul de Război și Ministerul de Interne.” („The Last Romantic: A Biography of Queen Marie of Roumania”. Hannah Pakula. Simon and Schuster 1984.)

  DEH … ISTORIA regalitatii de pe acest taram … BAT’O VINA !

 57. Oare la anul 1907 … cine a fost CRIMINALUL/cel cu GENOCIDUL contra TARANIMII ROMANE ?
  SCRIE-I NUMELE regal in CLAR ! Ca sa stie TOT poporul nostru cel ROMÂNESC !

  Regele (care oare ?) a promis țăranilor în toiul răscoalei din 1907 că va înfăptui o reformă agrară, în urma căreia țăranii să fie împroprietăriți, însă suveranul – care în termeni practici era cel mai mare boier al țării – va uita repede de promisiunea făcută în proclamație, de îndată ce criza va fi soluționată o dată cu trimiterea armatei contra țăranilor, prin masacru, conform uzanțelor monarhice ale vremi.
  „Deși a emis o proclamație în care promitea să înfăptuiască reforma agrară, conform practicilor monarhice ale vremii, acțiunile sale numai conciliatorii nu au fost. Regele a mobilizat 120 000 de soldați cu ordinul de a trage fără milă. În București s-a declarat stare de asediu și orașul a fost înconjurat cu santinele, în decurs de trei zile peste zece mii de țărani au fost uciși. Sate întregi au fost rase de pe fața pămîntului și celor suspectați de a simpatiza cu țăranii li se intentau procese penale. Nimeni nu va ști exact ce s-a făcut pentru a înăbuși revolta, din moment ce toate dosarele concludente au fost luate de la Ministerul de Război și Ministerul de Interne.” („The Last Romantic: A Biography of Queen Marie of Roumania”. Hannah Pakula. Simon and Schuster 1984.)

  DEH … ISTORIA regalitatii de pe acest taram … BAT’O VINA !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.