O nouă versiune „Dușmănie v.2.0” la Teatrelli

Continuând direcția de laborator artistic, Teatrelli aduce publicului o nouă versiune a spectacolului semnat de dramaturgul și regizorul Gabriel Sandu: „Dușmănie v.2.0”

„Pandemia a schimbat dinamica vieților noastre, a modului în care lucrăm în teatru și a formulei în care ne vedem în sala de spectacol!”

Într-o nouă versiune și cu o nouă distribuție – Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu și Alex Mirea – spectacolul „Dușmănie v.2.0”, de și în regia lui Gabriel Sandu, va fi prezentat publicului pe 13 și pe 14 decembrie, de la ora 19, la Teatrelli, oferind nu doar o nouă perspectivă artistică, ci și posibilitatea de a privi teatrul ca pe un mecanism viu, care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm și noi, oamenii.

„Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în ale da oamenilor un obiect al urii lor” este un show dinamic despre cine deține controlul asupra propriilor narațiuni, despre nevoia de a aparține și de a povesti celorlalți. „O poveste despre retalieri emoționale și diferențele de clasă, de acum și dintotdeauna”, cum explică dramaturgul și regizorul Gabriel Sandu.Spectacolul, în noua versiune,va avea avanpremiera pe 13 decembrie și premiera pe 14 decembrie, de la ora 19.00, la Teatrelli, reunindu-i de această dată pe actorii Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu și Alex Mirea.

Spectacolul aduce în prim plan trei personaje contradictorii, legate între ele de un trecut traumatic: Ioana, membră a fostei securități, logopedul lui Nicolae Ceaușescu și omul din spatele rostirii discursurilor dictatorului, care ajunge să devină personaj principal al unui film documentar semnat de Alina. Între cele două se află Andrei, nepotul Ioanei, un tânăr plin de talent artistic, însă marcat de un parcurs anti-social și de singurătate, fiind crescut exclusiv de către bunica sa. Totul ia o turnură neașteptată când filmul documentar realizat de Alina câștigă un premiu important. În urma vizibilității și atenției pe care evenimentul o generează, viața celor trei personaje se schimbă definitiv, iar publicului i se dezvăluie trecutul traumatic care le leagă.

„Pandemia a schimbat dinamica vieților noastre, a modului în care lucrăm în teatru și a formulei în care ne vedem în sala de spectacol, atunci când e posibil să o facem. Dușmănie. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor a fost un spectacol gândit în prima parte a pandemiei, cu o viață întreruptă de multele lockdown-uri/izolări pe care le-am suferit cu toții. Acum, într-un alt moment al pandemiei, vă invităm la Dușmănie v.2.0., un show gândit într-o versiune nouă, dintr-o altă perspectivă artistică, pentru că teatrul este un mecanism viu care se schimbă odată cu felul în care ne schimbăm și noi, oamenii.”, explică Gabriel Sandu, regizor și dramaturg.

„Dușmănie v.2.0” chestionează cât este adevăr și cât este ficțiune în genul de film documentar și explorează ce se întâmplă la nivel individual atunci când poveștile complicate sunt prezentate public într-o manieră simplificată sau chiar manipulatoare. Este un demers interdisciplinar, cu o puternică componentă video.

Dușmănie v.2.0. E ceva vindecător în a le da oamenilor un obiect al urii lor

Text și regie: Gabriel Sandu

Cu: Mihaela Teleoacă, Oana Pușcatu, Alex Mirea

Video: Ana Cârlan

Decor: Raluca Alexandrescu

Muzică: Xenti Runceanu
Lumini: Ștefan Vasilescu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

3 Comentarii

  1. Trebuie sa vedeti spectacolul neaparat, daca treceti si de Omicronul de la poarta..

  2. Subcultura mediocrilor incepe să-și spună cuvântul!!..Pentru generația pierdută a anilor ’90 nici că se putea să nu apară cultura de gang, cultura analfabeților, cultura mahalalei…
    La asemenea indivizii nici că se putea mai nimerit actori așijderea!!..adică mediocri,..acum grotescul,trauma psihică, fuga de muncă, drogurile,furturile si jafurile sunt principii marcante ale nou generatii de cretini!!..asa ca veniti cu astfel de piese sau filme nu faceti decat sa va aliniați la îndobitocirea generației pierdute !!..

  3. Cinema Liviu Rebreanu. “Un băiat cu tablaua aleargă printre bănci, ţipând ca din gură de şarpe: — Rahat cu apă rece! Americane prăjite…”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.