O oră în plus – „diferența dintre faliment și supraviețuire”

Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC) cere prelungirea cu o oră, de la 18.00 la 19.00, a închiderii magazinelor: „o oră în plus va face diferența dintre faliment și supraviețuire pentru micii comercianți”.

Astfel, Coaliția solicită revizuirea măsurilor de restricționare a circulației, în localitățile în care rata de infectare trece de patru la mia de locuitori, și prelungirea cu o oră, de la 18.00 la 19.00, a închiderii magazinelor de proximitate de până în 250 de metri pătrați.

Raționamentul unei astfel de hotărâri constă în capacitatea micilor comercianți de a prelua fluxul de clienți ai marilor retaileri pentru a evita aglomerările cauzate de măsurile luate în pripă și fără consultarea asociațiilor de profil. CLCC consideră că deciziile tardive de a limita numărul de clienți nu vor rezolva cu succes aglomerația, în condițiile în care măsurile privind calculul aleatoriu al clientelei utilizând cota de cel puţin 7 metri pătraţi per client nu sunt obligatorii pentru toți marii retaileri.

„Prelungirea cu o oră a închiderii va face diferența dintre faliment și supraviețuire pentru micii comercianți, care reprezintă coloana vertebrală a unei economii locale sănătoase. În plus, lipsa de predictibilitate a măsurilor decise de autorități a dus la pierderi mari de venituri pentru magazinele de proximitate, silite uneori să se adapteze peste noapte la «noua normalitate». O măsură atât de simplă și de judicioasă, cum este prelungirea cu o oră a închiderii magazinelor de proximitate, va fi și în beneficiul populației care și-ar adapta comportamentul de consumator. Trebuie remarcat că scăderea economică de numai 3,9% înregistrată anul trecut s-a datorat inclusiv muncii și veniturilor generate de micii comercianți locali, care sunt trecuți cu vederea de fiecare dată când se iau decizii «la centru», fără o minimă consultare”, a declarat directorul executiv al CLCC, Constantin Rudnițchi.

CLCC numără peste 2.000 de companii, cu o cifră de afaceri cumulată de circa 50 de miliarde de lei și un număr de 36.000 de angajați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

3 Comentarii

  1. O ora sau nu, asta nu prea mai conteaza atata timp cat este restrictionata intrarea! In plus, daca guvernul nu stimuleaza cu fonduri aceste centre conerciale cu procentul pe diferenta de ore pierdute zilnic si nici nivelul de trai nu este luat in seama in sensul crescatir, totul se duce de rapa! Am vazut enorm de multe in rari civilizate real! Guvernul plus restul politicienilor, plus lipitorilor care urla pentru intepari, inclusiv plavanul de lux, nu fac altceva decat sa puna pe primul loc la modul serios, vaccinarea ca afacere indiferent de consecinte! Asta arata ca, gloata mai sus mentionata, nu are nicio legatura cu cetateanul, cu viata omului obisnuit! Ii doare la mii de kilometri distanta de conationali!

  2. Digitalizarea fortata a Editat de catre guvernele Occidentale pe care cretinii de romani le copiaza.

    Totzi cretinii stay in casa se joaca jocuri si comanda pe www garbage.

    Editat lui Bill gates si lui Biden

  3. Diferenta dintre faliment si supravietuire pentru firme dar este si diferenta dintre boala si sanatate pentru oameni caci comprimand timpul pentru acelasi numar de cumparatori, cresti densitatea cumparatorilor si implicit, cresti cu 100% posibilitatea infectarii. Cineva din magazin spunea ca aceasta dispozitie a fost data intentionat sa creasca numarul imbolnavirilor si pentru cei care se protejeau facandu-si cumparaturile in orare de timp mai putin aglomerate. Cine a gandit o astfel de masura care creste posibilitatea de crestere masiva a numarului de pacienti?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.