O „societate secretă“ în justiția SUA și FBI?

Dispariţia unor înregistrări FBI poate afecta ancheta lui Mueller privind complicitatea dintre echipa de campanie a lui Trump şi Rusia

Un îndelungat schimb de mesaje între doi agenți FBI care a dispărut din baza de date a agenției federale de investigații, dintr-o bizară eroare de configurare de software, este pe cale să stârnească un nou scandal la Washington, mergând până la demisia directorului FBI și decredibilizarea investigațiilor privind legăturile dintre echipa de campanie a lui Donald Trump și oamenii Moscovei.

Comisia pentru supravegherea activității guvernamentale din Camera Reprezentanților a primit din partea Departamentului Justiției transcrierea mesajelor dintre doi agenți FBI, în care se vorbește despre o „societate secretă“ din FBI și Departamentul Justiției, creată imediat după alegerile prezidențiale, cu scopul de a submina președinția Trump, arată congresmanii republicani care au avut acces la aceste informații.

O suspectă eroare tehnică FBI

Agentul FBI de contrainformații Peter Strzok și jurista FBI Lisa Page au schimbat mii de mesaje de pe telefoanele mobile. Însă mesajele din perioada decembrie 2016 – mai 2017, mesaje care trebuiau înregistrate conform legii, au dispărut. Prin urmare, congresmanii nu pot afla ce s-a întâmplat cu acea „societate secretă“ din guvern, menită să saboteze acțiunile președintelui Trump, arată congresmanul Trey Gowdy, președintele amintitei comisii din Camera Reprezentanților.

Încrengăturile din statul profund

Este important de menționat că ambii agenți FBI au lucrat pentru un timp în comisia care investighează implicarea Rusiei în alegerile din SUA, condusă de fostul director FBI, „incoruptibilul“  Robert Mueller. Cei doi se află în subordinea lui Andrew McCabe, adjunctul directorului FBI, aflat în conflict de interese  pentru că soția lui a candidat din partea Partidului Democrat pentru parlamentul statului Virginia și a primit donații electorale din partea aliaților lui Clinton. Totul se întâmpla în mandatul directorului FBI James Comey, demis de administrația Trump. Acum, Comey va obține nici mai mult, nici mai puțin, decât un post de profesor de etică, la o facultate din același stat, Virginia, scrie The Wall Street Journal. Succesorul său la cârma FBI, Christopher Wray, amenință, în schimb, că va demisiona dacă asupra adjunctului McCabe se vor mai face presiuni.

Procurorul General contraatacă

Poziția FBI în acest caz a stârnit mai multă suspiciune. Biroul Federal a anunțat la finalul săptămânii trecute că nu are înregistrările conversațiilor celor doi agenți din perioada cu pricina, din cauza unor erori tehnice. „Este tot mai greu să ne explicăm aceste coincidențe ce vin una după alta“, a spus congresmanul Ratcliffe. Ministrul Justiției, procurorul general Jeff Sessions, el însuși amenințat cu un dosar legat de discuțiile avute în campania elecorală cu ambasadorul Rusiei, a fost foarte limpede: „Nu vom lăsa nicio piatră neîntoarsă pentru a afla de ce aceste mesaje nu sunt disponibile și vom folosi toată tehnologia ce o avem pentru a vedea dacă mesajele pot fi recuperate“. Procurorul General a anunțat că va lua măsuri disciplinare, dacă se constată comiterea unor ilegalități. Congresmanii republicani susțin că o anchetă FBI privind complicitatea Trump-Rusia cu asemenea agenți și cu asemenea încrengături nu este decât o „vânătoare de vrăjitoare“.

„Bârfe de curtea școlii“

America se împarte din nou, așa cum ne-a obișnuit în ultimul an, în două tabere. Pentru The Huffington Post, cei doi agenți FBI sunt absolut nevinovați și „dedicați independenței FBI“, iar informațiile vehiculate de congresmanii republicani sunt „bârfe de curtea școlii“. Cei doi agenți au schimbat opinii îndreptate împotriva politicienilor de toate orientările, nu doar împotriva lui Trump și, cel mai important, nu există dovezi că ar fi sifonat informații anti-Trump către presa democrată, scrie HuffPost.

Politicieni șantajați de servicii

Într-un editorial mai echilibrat, conducerea publicației The Wall Street Journal consideră că sunt tot mai multe motive pentru a pune sub semnul întrebării „manevrele FBI din timpul alegerilor din 2016“. Jurnalistul Paul Craig Roberts, fost asistent al secretarului Trezoreriei în administrația Reagan, este mult mai dur și se concentrează asupra „urechilor“ guvernului SUA – celebra NSA (Agenția Națională de Securitate), acuzată de „pierderea“ înregistrărilor cu pricina. „Principalul rol al NSA este să adune mizerii despre congresmani, echipele lor și judecătorii federali. 95% din informațiile clasificate nu au legătura cu securitatea națională“, scrie Roberts. Aceste informații sunt folosite pentru „a-i șantaja pe congresmanii pentru a se opune dezvăluirii conspirației implicării Rusiei în alegeri, conspirație planificată, organizată și implementată de agențiile de securitate, împotriva președintelui SUA și a democrației americane“. „Singurele informații despre securitate sunt cele despre securitatea lui Comey (fostul director FBI), Brennan (fost director CIA), Clapper (fost șef al comunității de informații), Hillary, Obama, Mueller, Strzok, Page, a partidului Democrat și a presei aservite“. „Nepăsarea americanilor permite agențiilor de securitate și jurnaliștilor aserviți să controleze explicațiile“, încheie Roberts.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 15

12 Comentarii

 1. Statul paralel exista si in SUA!In locul lor,as curatat grajdul propriu,inainte sa dau lectii de curatenie altora!

 2. Bre oameni buni,asemanarea intre ce se-ntampla in America si ce se-ntampla in Romania ,pastrand proportiile desigur ,e cam mare.De cand a preluat mandatul (pen’ca puterea deplina n-au preluat-o),Trump in America si PSD-ALDE in Romania ,o forta nevazuta ce pare sa aiba o finantare comuna ,submineaza puterea dobandita prin alegeri libere.Modul de operere atat la vedere ,in strada,cat si subteran ,e cam la fel,pana si unele date calendaristice au coincis.Serviciile-si fac de cap,justitia e si ea impartita-n tabere care tin c-o parte sau alta,santajul alesilor de catre cei numiti e la ordinea zilei.Daca mai punem peste toate astea ca pesedistii alesi democratic sa guverneze tara,se omoara-ntre ei ,avem imaginea aproape clara a unei Romanii care nu pare in stare sa-si revina din loviturile naucitoare date de statu paralel si mafiot,un fel de stat in stat,botezat de americani deep state ,o organizatie subversiva care functioneaza bine-merci si-n America. Daca americanii au totusi mecanisme care sa aduca ,si vor aduce,lucrurile pe un fagas normal ,Romania n-are sa ceva.Daca ,Doamne fereste ,Trump e inlaturat de la Casa Alba, Romania va deveni victima sigura a mafiotilor din servicii si justitie ,nimeni nu i-ar mai putea opri.Trump si America sunt speranta noastra!

 3. 95% din serviciile secrete Ricane au fost de partea Clintoresei-Sorisiste!!la alegerile recente prezidentiale din America.99% din presa Ricana a fost de partea Clintoreasa-Sorosiste!97% din justitia Ricana a fost si este de partea Clintoresei-Sorosiste atat la alegerile prezidentiale cat si in prezent.In pofida tuturor acestor evidente Donald Trump a castigat alegerile cu pricina aproape de unul singur.In Romania situatia este trasa la.INDIGO.La recentele alegeri parlamentare si locale 100% din serviciile secrete au fost de partea opozantilor Iohanisti-Mincinosi!100% din justitia Romana ,avand varf de lance DNA-ul Kukuvelei Mov,Plagiatoarea Luluta,au fost de partea Iohanistilor Mincinosi Usr-isti!!.75% din presa noastra draga damboviteana au tras la aceeasi caruta a opozitiei Iohanisto-NeoPDL-iste Usr-iste!!Tragand din toate pozitiile in asa zisii Penali sic!! PSD-isti.La fel ca in America Liviu Dragnea a castigat in Raomania de unul singur,atat alegerile parlamentare dar si cele locale.Precum in America unde Trump a castigat alegerile prezidentiale,dar nu a castigat puterea, idem si in Romania. Psd-Liviu Dragnea au castigat alegerile dar nu au castigat puterea.La Ricani Trump este supus unor facaturi mizerabile marca Binomului lor [[FBI-CIA-PROCURATURA] cu fel si fel de acuzatii fantasmagorice de legaturi cu Rusii.Aidoma si in Romania Dragnea.Dna-ul in ultimul an a lucrat efectic numai pt.Dragnea. Incepand cu aiureala din Brazilia, Belina si terminand cu TelDrum.Toate niste mizerii ordinare marca Binomului romanesc.Ambele Binoame sunt marca SOROS!!Despre asta este vorba oameni buni cu acesti mizerabili. Stelu

  • Stelule, comparatia ta e incantatoare, dar si ancorata in realitatile SUA si Romania. Imi permit totusi sa-ti atrag atentia ca nu ne-ai spus cine este Söros si de ce-i atat de bagacios? Cumva vrea sa faca afaceri in SUA, asa cum mai sustin unii postaci, de aceasta data de „stanga, ca si vandutii Securitatii, ca pe el il mana „afacerile”? Dar toate institutiile de forta si media pe cine servesc? Te cred ca pe Clitorrista-Soiosista, dar tot nu ne-ai spus cine se afla in spatele lor! Despre Plagiatoarea Lulutza, nu am altceva de adaugat ca sinistra e de partea celui de la putere, fara sa-si uite prima iubire, cu conditia sa fie din aceeasi AGENTURA. Totusi nu-l poti compara in toate planurile pe
   Dragnea cu Trump, ultimul fiind miliardar, iar primul posedand doar un palat la tara, castigand doar din salariile de
   bugetar…Glumesc, bineinteles, ca sa le dau emotii securistilor!

 4. „Bre”, marcule, intre mizeria ta caracteriala si aproximativa echidistanta a lui „dimi” exista o diferenta esentiala,
  cu toate ca amabdoi sunteti postaci securisti de „dreapta”!!! Cand spun ca majoritatea dintre voi nu are o minima demnitata treceti la invective. Nici „dimi” nu a aprofundat comparativ, dar mai ales nu a tratat corespunzator ceea
  ce se intampla in SUA. Va spun aici tuturor postacilor securisti indiferent de coloratura, ca serviciile secrete ale tarilor lumii sunt conduse pana la etajele medii de ILEGALI BOLSEVICI si nu ati vrut sa ma credeti. De fapt sustineam
  ca si departamentul de stat, „consilierii” presedintilor, precum celebrul bolsevic postbelic Kissinger(care se apropie si el de suta de ani!), PRESEDINTII incepand cu sec. XX si iata, nici Justitia nu a scapat. Nu ca nu as fi vorbit si
  despre conservele din Justitie,in toate tarile lumii unde au actionat si actioneaza bolsevicii au functionat in trecut
  si functioneaza si astazi agenti deplin conspirati comunisti, avand misiunea de a-i face scapati cand sunt demascati,
  respectiv la nivel de inchisori, acoperind faptul ca bolsevicii nu stau in detentie, actionand pe alte meridiane!!!
  Noua, romanilor, adica bolsevicilor romani, majoritatea alogeni, NE DAU COMENZI BOLSEVICII DIN FRUNTEA INSTITUTIILOR
  MARILOR PUTERI ALE LUMII !!!!!!

  • ce propui? ce înseamnă bolşevic? are o apartenenţă? de când au apărut? e bine sau e rău?

 5. ne-au exportat binomul cu tehnologie cu tot; aici a funcţionat offset-ul, Editat…

 6. Aceasta implicare a serviciilor si metodele au functionat si se vede ca functioneaza si acum. Iata ce circula pe net :

  „Scrisoare deschisa….
  Stimate domnule presedinte Klaus Werner Iohannis,
  Doamna consilier Sandra Pralong,
  Cu respect, va salut si incerc sa fiu foarte scurt pentru a nu va rapi timpul in caz ca veti citi aceasta scrisoare si iertati rogu va indrazneala.
  Nu mai este mult si vor apare voci care vor cere referendum pentru Romexit ! Romanul s-a saturat de scandal si este deja ferm convins ca este vorba de cusatura PPE-ului si a ortacilor domnului Soros. Foarte greu s-ar putea schimba aceasta convingere. Sa nu credeti ce spun statisticile O.N.G.-urilor, ei reprezinta doar 20-25% din populatie si nici nu inteleg mentalitatea Romanului. Oamenii simpli dar multi, sunt convinsi ca U.E. si PPE-ul au adus doar defrisari in Romania. Au defrisat industria, padurile, moralitatea, sistemul bancar, invatamnatul si cultura, sistemul de sanatate, salarii, cai ferate, elite manageriale. Ne-au pus pe fete tristetea si ura…..dar mai ales, au adus depresie si paranoia.
  Romanii sunt in pragul PSIHOPATIEI ! Daca va „exploda mamaliga” v-ati numara printre primii vinovati pentru ca sunteti Presedinte si consilier prezidential insarcinat cu implementarea doctrinei Soros in Romania. Va rugam mult puneti frau PPE-ului si banilor domnului Soros. Explicati ca Romania trebuie lasata sa se guverneze. Fiti pentru stabilitate. Dupa 3 ani sa facem alegeri generale dar pana atunci rugam calm. Inducerea cu mijloace profesioniste a psihopatiei, depresiei, la scara nationala este ceva….urat rau !
  Va multumesc frumos daca ati citit scrisoarea si iertati indrazneala.
  Un medic ardelean „

 7. Nene Olahus, dupa ce ca apari rar cu acest pseudonim intre timp compromis, iti mai si permiti sa prezinti jalbe jalnice,
  scrise de brancardieri si nu de medici!!!. Pacat de ideile vehiculate care sunt pline de bun simt. Mai putin chestia cu
  „mamaliga”! Mamaliga romaneasca nu face explozie nici in stomac! Ma intreb despre ce „mijloace profesioniste este vorba si cine le induce?” PPE-ului si lui Söros li se permite de Securitate sa se imixtioneze in treburile noastre interne!!!
  S-a uitat cum si-a justificat securistul basist Ponta „coabitarea” cu seful sau de agentura, „Lista lui Barosu”?

 8. mămăliga nu explodează dar face „implozie” ceea ce e mai rău. implozia este ca şi fuziunea nucleră şi fisiunea nucleară, tot un drac, chiar mai rău. ea are loc când presiunea este mai mare decât normal suportabilă, când se atentează la structura fundamentală a omului. implozia se poate numi: băjenie, răscolă, lovitură de stat,corupţie generalizată, ateism,anarhie, terorism….

  • Mi se pare mie sau „atenianule” incepi sa dai semne de revenire la normalitate si ratiune? Sper sa nu ma insel, cu toate ca „ignoranta” ta in privinta bolsevicilor este precis mimata! Bolsevismul e consecinta fireasca a ideologiei criminale MARXISTE, bazata pe „asasinarea omului de catre om” pentru…binele OMENIRII!?!?!? Masele fiind abstracte, nu mai poate fi, pentru indivizii fara constiinta care sunt bolsevicii, o problema lichidarea/pauperizarea/saracirea unor componente ale maselor sau a unor mase intregi! Apreciez totusi comparatia, oarecum fortata in planul Fizicii, intre mamaliga si fizica nucleara, intrucat nu incetez sa o interpretez in plan…meta-fizic! Implozia mamaligii din
   Romania mioritica, ca orice implozie, conduce la autodistrugerea obiectului fara sa deranjeze mediul, intr-o prima faza, abia ulterior elementele constitutive imprastiandu-se. In cazul nostru, firele de…malai! Dar, iti sugerez sa
   te adresezi asupra acestui aspect unui fost fizician, care cred ca mai e dispus sa dea meditatii…ca sa-si justifice
   milioanele de Euro din conturile straine, mai ales ca ai lasat impresia ca-ti este IDOL!!!. Coruptia s-a generalizat
   numai in randul patronilor si clientilor SISTEMULUI, poporul tinut in saracie neparticipand din lipsa mijloacelor de a
   o practica. Bajenia ramane singura alternativa a…mamaligii si aceasta demonstreaza incapacitatea „rascoalei/anarhiei
   si terorismului” a cetatenilor. In rest, Securitatea le rezolva pe toate. Ce propun? Un prim pas ar fi o reforma reala
   a Justitiei, urmat de diminuarea puterilor prezidentiale, ceilalti pasi i-am enumerat constant…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.