Obligată să plătească zeci de mii de dolari după ce a adoptat un copil, iar apoi l-a abandonat

O americancă care a renunţat la băiatul adoptat din Rusia, trimiţându-l înapoi la Moscova, este obligată să plătească zeci de mii de dolari în sprijinul copilului, informează Daily Mail, citat de Agepres.

Torry Hansen va trebui să plătească o sumă forfetară de 150.000 de dolari pentru copilul pe care l-a numit Justin şi pe care ulterior l-a abandonat, precum şi câte 1.000 de dolari pe lună până când acesta va deveni adult.

Conform deciziei unei instanţe din Statele Unite, pronunţată joi, Hansen trebuie să înceapă plăţile în luna iunie şi să continue până când băiatul, care are acum 10 ani, va împlini 18. Cei 150.000 de dolari reprezintă despăgubiri pentru încălcarea contractului, onorarii juridice şi de sprijin pentru băiat.

Hansen l-a trimis pe Artem Saveliev înapoi în Rusia în aprilie 2010, cu o scrisoare în care afirmă că acesta este nebun mintal şi violent şi că nu-l mai vrea.

Judecătorul a afirmat în decizia sa că, atunci când Hansen a adoptat băiatul, ea a semnat un contract prin care recunoaştea că este posibil ca acesta să aibă probleme fizice, emoţionale sau de comportament care nu au fost raportate şi chiar necunoscute agenţiei de adopţii.

Cazul a creat un scandal internaţional şi a determinat Rusia să oprească temporar programul de adopţii cu Statele Unite.

Asociaţia mondială pentru copii şi părinţi, care a ajutat-o pe Hansen să adopte copilul, a demarat un proces în justiţie cerând sprijin pentru copil.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.