Ochi de lumină, la Institutul oncologic

Curtea interioară a Institutului Oncologic București Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu a fost amenajată pentru copiii internați la secția de oncologie pediatrică, dar și pentru părinții acestora. Asociația Zi de Bine împreună cu o echipă coordonată de arhitecta Alina Vîlcu au renovat și decorat curtea spitalului cu lemn, figurine și personaje stilizate, plante perene ușor de întreținut și spații de relaxare. În plus, au fost adăugate ghirlande luminoase și lampadare fosforescente.

În timpul liber dintre tratamente, copiii internați văd pe fereastră o zonă gri, din care, printre betoane, răsare un smochin. Proiectul “Ochi de lumină” are scopul de a aduce un strop de frumusețe și culoare în curtea spitalului, pentru a însenina ziua unui copil aflat în suferinţă, internat la secția de oncologie.

În mai puțin de o lună de la demararea acestui proiect, curtea interioară a spitalului de oncologie a fost complet transformată. Deși nu putem alina durerea și neputința în contextul unui astfel de diagnostic, îi putem înconjura pe cei cei mici cu lumină, culoare și căldură. Deja avem zeci de reacții de la copii care-și lipesc năsucurile de geam să vadă mai bine, dar și de la părinți sau de la personalul medical care ne-au mulțumit pentru pata de culoare în cenușiul zilelor de pe secția de oncopediatrie”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Secția de oncologie pediatrică se ocupă de evaluarea clinică și investigarea complexă a pacienților cu suspiciune de cancer, de stabilirea gradului de extensie a bolii și a diagnosticului stadial, oferă servicii medicale de chimioterapie și tratament paliativ. Tot aici se află și primul compartiment de îngrijiri paliative din România care funcționează într-o secție de oncologie pediatrică.

Este o inițiativă binevenită din cauză că o influență foarte mare în vindecare o are și psihicul pacientului. Iar psihicul bineînțeles că este influențat inclusiv de factori externi, cum ar fi peisajul, adică tot ce ne înconjoară. Și o oază de frumusețe cum este Ochi de lumină totdeauna poate aduce cu sine niște unde bune care să ajute la vindecare”, a adăugat Dr. Bogdan Tănase, manager al Institutului Oncologic București Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu.

Institutul Oncologic București Prof. Dr Alexandru Trestioreanu este cel mai mare spital de oncologie din România, aici sunt primiți la tratament până la 40 de copii împreună cu însoțitorii lor.

Cei care doresc să susțină proiectele realizate de Asociația Zi de Bine, o pot face fie printr-un SMS cu textul SUS la 8845, prin donarea zilei de naștere sau prin completarea formularului 230, prin care pot redirecționa, gratuit, 3,5% din impozitul pe venit către o cauză socială. Mai multe metode de implicare pot fi găsite aici:

Partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine, Lidl România, Grupul E.ON România, UniCredit Bank și Leroy Merlin, au oferit 40.000 de euro pentru implementarea acestui proiect.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

  1. Dumnezeule Doamne, Binecuvanteaza si Ocroteste pe toti cei care au gandit si infaptuit aceasta mica oaza de intimitate, lumina sufleteasca si frumusete pentru alinarea suferintei copiilor internati in spital. Nimic pe fata Pamantului nu este mai pur, mai minunat si neprihanit decat sufletele copiilor, aceste miracole ale lui Dumnezeu !?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.