Octavian Știreanu: Un procuror sub povara celebrității

Cătălin Ranco Pițu este fostul procuror-șef la Secția Parchetelor Militare a Parchetului de pe lângă ÎCCJ. A deținut această funcție din martie 2020 până în martie acest an, când s-a pensionat cu gradul de general și pensiile aferente.  Opera magna, capodopera vieții sale,  este rechizitoriul  prin care  el crede că a rezolvat toate misterele  Revoluţiei din decembrie 1989. Rechizitoriul a ajuns spre judecre la Curtea de Apel București.
Odată eliberat de această misiune istorică, generalul procuror Pițu nu obosește să dea interviuri pe la toate televiziunile în care prezintă esența unui dosar de 3000 de volume, din care pretinde că a citit peste 500.000 de pagini (!).
Setea de celebritate pare să-i fie mai mare decât doza de responsabilitate.
Cea mai spumoasă apariție a lui Ranco Pițu a fost la emisiunea lui Mihai Gâdea de marți, 12 decembrie, la Antena 3. Sigur pe sine, susținând că știe tot și că are probe „imbatabile”, generalul procuror nu s-a sfiit să menționeze că, în lectură suplimentară, s-a documentet din tratate de manipulare, dezinformare etc, astfel încât a putut să stabilească o corespondență clară (!) între ce scriu astfel de manuale și ce s-a întâmplat în realitate în decembrie 1989.
Am putea crede că finalizarea acestui rechizitoriu a presupus un efort intelectual de înalt nivel. Dar studiile pe care Ranco Pițu le are nu oferă prea mult optimism în această direcție.
Este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Ecologice București și al unui master în ”Securitate Judiciară” (!) obținut la Facultatea de Științe Juridice din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. Acestea fiind zise, subiectul competenței sale este  închis.
Rechizitoriul pare să fie doar așezarea unor lucruri astfel încât să conducă spre o concluzie știută dintru început.
„ARMATA A TRAS, SECURISTO-TERORIȘTII N-AU EXISTAT” 
Ranco Pițu a fost procuror la parchetul de pe lângă Judecătoria Oravița (Jud. Caraș Severin), apoi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timișoara și, în sfârșit, la Secția Parchetelor Militare de la Parchetul ÎCCJ, având vechimea în magistratură de 23 de ani.
Conform Antena 3, în perioada în care era procuror la Tribunalul Militar din Timișoara, „Cătălin Ranco Pițu a decis (!) să vină la Secția Parchetelor Militare a Parchetului General pentru a lucra în dosarul Revoluției”. Pentru asta i s-a dat funcția de şef al Biroului de urmărire penală din Serviciul de urmărire penală şi judiciar.
Dând randament în finalizarea dosarului pe linia trasată, Cătălin Predoiu, care era ministrul justiției, l-a  propus – și Iohannis a semnat –  pe Ranco Pițu în 2020 la șefia acestei Secții, devansând  patru generali magistrați care candidaseră la funcția repectivă.
În sinteză, teoria lui Ranco Pițu este că în decembrie 1989 a fost o lovitură militară de stat pusă la cale de un grup politico-militar. Armata este cea care a tras. „După 22, armata a tras în noi”. Au fost împușcături fratricide. Securitatea n-are nicio vină, securisto-teroriștii n-au existat. Responsabili pentru cele întâmplate sunt cei trei acuzați trimiși în judecată: Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu și generalul (rtr.) Rus Iosif, fost şef al Aviaţiei Militare. Ei sunt acuzați de săvârșirea de  infracţiuni contra umanităţii.Trecem peste faptul că astfel de infracțiuni nu erau prevăzute de Codul penal în vigoare la data comiterii faptelor. Este o „tehnicalitate” de care se vor ocupa probabil avocații.
Dar nu putem ocoli câteva lucruri  despre care vorbește însuși Pițu, fără să-și dea seama că ele îi produc niște găuri de torpilă chiar în burta propriilor sale susțineri. Astăzi, un prim exemplu – despre simulatoarele de explozii din piață.
CINE A  DECLANȘAT  PANICA DIN PIAȚĂ?
În amplul colocviu de la Antena 3, generalul magistrat pensionar afirmă că decisivă în derularea evenimentelor a fost situația creată la mitingul din 21 decembrie, la începutul discursului lui Ceușescu,  când în piață au început să răsune niște zgomote ciudate care simulau explozii, împușcături și altele asemenea.
Iată relatarea sa:
„Am ajuns să-i audiez ca martori pe acei militari de la o unitate specială a MApN, o unitate de propagandă specială la inamic – s-ar putea spune, în termeni academici, de război psihologic – aveam o astfel de unitate la nivelul lui 89 – iar acești militari mi-au spus că acel sunet, acel șuierat care se aude, a fost generat de o bandă magnetică imprimată cu sunete de joasă frecvență, sunete care au fost concepute cu scopul de a destabiliza, de a induce panică. (…) Acea senzație profundă de panică, o durere la nivelul stomacului, s-a resimțit în momentul în care prin difuzoarele din Piața Palatului a fost pusă acea bandă magnetică.
Am discutat chiar cu militarii care mi-au spus că au introdus banda magnetică. (…) Întrebându-l pe militarul inginer care știa exact ce conține acea bandă, mi-a spus că pentru a fi concepută o astfel de bandă se foloseau diverse sunete printre care șuierat de mecanizate, de tancuri, de blindate, explozii de grenade, dar și o anumită combinație de sunete de joasă frecventă.
Este bine cunoscut faptul că oamenii reacționează foarte interesant atunci când sunt supuși unor sumete de joasă frecvență, deja nu mai este un secret. La nivelul lui 1989 societatea nu știa despre astfel de procedee, dar astăzi ele sunt cunoscute și asta s-a întâmplat în decembrie 89. 
Caseta a fost importată, asta au spus militarii, n-au fost de acord să declare cine a dat ordinul (s.m.), dar este evident că un astfel de ordin a venit de la un eșalon superior al MApN, pentru că pe cont propriu nu puteau să își asume o astfel de de acțiune.
(…)Acesta a fost un prim impuls. Pentru că după aceea bulgărele s-a rostogolit de la sine și odată creată panica în rândul acelei mulțimi, se știe, mulțimea reacționează necontrolat atunci când apare senzația de panică, și în felul acesta s-a dat impulsul necesar pentru ca meeting-ul să fie destabilizat. (…)
În seara zilei de 21 decembrie, cele două benzi magnetice au fost distruse prin ardere, tocmai pentru ca în cazul în care Ceaușescu rămânea la putere, să nu fie găsite acele benzi asupra lor „, a povestit Generalul magistrat pensionar Cătălin Ranco Pițu.
„Militarul inginer” care a dat drumul la cele două benzi, declanșând panica în piață și tot ceea ce a mai urmat, a fost lt.major Alexandru Grumaz. Numele a fost abia pronunțat în emisiune de Pițu și reluat spre confirmare de Mihai Gâdea, rezultând de la amândoi că este vorba despre actualul general cu același nume, cu apariții frecvente pe la diverse emisiuni.
Conform CV-ului publicat pe propriul blog, în decembrie 1989, lt.major Grumaz era Inginer Şef la Baza de Reparaţii Aparatură Electronică din Ministerul Apărării Naţionale.
La ora la care lt.major Grumaz declanșa butonul de panică colectivă în piață sistemul de putere al lui Ceaușescu era intact. Lt.major Grumaz acționa la niște ordine date din acel sistem.
Oricâtă facultate de „drept ecologic” a absolvit domnia sa, credem că nu poate să susțină că, la ora aceea, Iliescu, Voican, Rus și ceilalți pe care-i acuză de lovitură de stat erau în situația de a-i da ordine tânărului locotent major, aflat într-o furgonetă de transmisiunui amplastă în piață. A aflat dl general procuror Pițu cine anume i-a dat ordin lui Grumaz să apese butonul răzmeriței? 
Ce fel de anchetă a făcut dl procuror militar Pițu din moment ce recunoaște că  „militarii n-au fost de acord să declare cine a dat ordinul” pentru pornirea casetei care a înrârurit decisiv evenimentele?
Mai spune că acea casetă „a fost importată”. A aflat dl procuror general magistrat Pițu proveniența acelei casete de zgomote care te loveau direct în plex?
Mai afirmă dl. general procuror că „în seara zilei de 21 decembrie, cele două benzi magnetice au fost distruse prin ardere. A aflat domnia sa cine anume le-a distrus și din ordinul cui?
Că aceste întrebări și altele similare n-au fost puse de Mihai Gâdea nu mai este de mirare.(Va urma)
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 21
Octavian Știreanu 192 Articole
Author

56 de Comentarii

 1. Generalul magistrat Cătălin Ranco Pițu ARE PROFILUL PERFECT PENTRU CANDIDATURA LA PRESEDENTIA ROMANIEI. Câstiga din primul tur.

 2. Mai tovarasu Stireanu, astfel de intrebari nu au raspuns pentru ca duc direct in occident, mai sigur la „partenerul strategic american” care se ocupa (si se ocupa in continuare) cu astfel de lucruri: lovituri de stat acoli unde coruptia nu-si face treaba… si oricate bube’n cap s-au inventat pentru Ceausescu, nu putea fi corupt nici de catre tovarasii sovietici si nici de catre „imperialismul american” !
  Doar nu vrei sa afli acum, negru pe alb, de la sclavii romani, ca lovitura de stat din 1989 a fost pusa la cale de catre americani… Asta se stie, dar nu trebuie scrisa in documentele oficiale ale „sclavilor”…
  Slava Z !

 3. L-am văzut la tv…general de Justiție!!! O figură tipică acestui sistem absurd și aberant! O societate normală nici profesor de istorie la gimnaziu nu l-ar accepta, aici este „El Maximo”! Ca toți colegii lui, de altfel, ca toți idioții care fac dosar penal unei Revoluții (fie ea și împănată cu o lovitură de stat)! Un individ subțire, care crede că are parola de la peștera lui Aladin! Băiete, pentru a citi 500.000 de pagini ai nevoie de o viață, și încă una lungă! Se vede treaba că stai prost (și) la aritmetică, altfel lansai o gogoașă mai mică…! Singurul avantaj pentru noi este că individul ne povestește și adevăruri din dosar…așa aflăm că au aflat și ei ceea ce noi știam!

 4. Diversiunea cu „revolutia” este sustinuta cu disperare de magurenii care au confiscat puterea totala in Romania dupa ce l-au tradat pe Ceausescu (de fapt au tradat Romania acelor momente). Daca s-ar recunoaste oficial ca a fost o lovitura de stat organizata de tradatori impreuna cu serviciile din vest (diversiunea cu kgb-ul este o alta mare minciuna) atunci autorii (majoritatea in viata) ar trebui judecati. De aceea toate slugile noii securitati au ordin sa dovedeasca ca a fost o revolutie.

 5. In decembrie ’89 a fost o incalzire preliminara pentru ‘maidanele’ de mai tarziu. Toate trase la indigo. Cat despre tovarasul sovietic, asta era deja convins ca a fost pacalit la Malta si ca dupa Estul European urma Uniunea lui. Era inutil sa mai aiba grija lui Ceausescu asa cum ne lamuresc generalii facuti din tractoristi(moda anilor ’50).

 6. Domnule Stireanu, omu e dement nene…analfabet, brutal si primitiv, adica rau, dusmanos prost si al Draku, vorba bietei mame?! Ce cauta asemenea specimene absolvente de ecologice, biotere si alte caricaturi de facultati de la Sibiu in asemenea dosare penale. Va dati insa seama ce valoare are si fonfaitul si pelticul de catalin predoiu, dar si valeriu stoica ?! Cand oarte mama Draku se va mai face bine procuratura romana cu astfel de specimene analfabete ?! Prin toamna anului 2005 m-am/l-am gasit/asteptat pe Tony Iorgovan la Podul de la Maracineni sa-i dau o geanta cu documente uitate prin Braila. Intrebandu-l de unde vine mi-a rasapuns „de la facultatea de analfabeti in drept din Sibiu”. S-audi mai domnule Stireanu cum-ii caracteriza pe „studenti” propriul si adevaratul profesor de drept constitutionala si administrativ ?!. Doamne sa mai traiasca gigantii dreptului penal si de procedura penala, constitutional, prof.Vintila Dongoroz, prof.Mircea Lepadatescu, etc. etc, cred ca acesti avortoni ar fi scuipati in pietele publice din Bucuresti si Sibiu…?! Acest Piti, oare a fost in Revolutia Romana, sa-i „fluere” si lui pe la ureche gloanetele de 7,62 mm. O fi tinut si el in brate frodata un AKM sau o pusca mitraliera AKM, nu mai spun sa si tras. Idiotu’ Draku, cu stomacu lui cu tot, cica „durere la nivelul stomacului”, provocata de frica simulatoarelor care vajaiau in scufitza revolutionarilor in pietele si strazile Bucurewstiului la Revolutie…?! Dumnezeule Doamne cate monstruozitati pot debita astfel de farsori, netrebnici si ticalosi ?! Alo, predoiule, v.stoica, ce-i mai meritati pe acesti fanfaroni si rebuturi ale dreptului romanesc, aidoma voua.

 7. Un general care-si roade in tihna pensia babana il prostea mai anul trecut pe figurantul ala cu porniri de revolutionar permanent ( Lazarush Luiz) ca Ceausescu a fost omorat in urma unei judecati corecte. Era exact procurorul predestinat care a intocmit la Targoviste dosarul pe genunchi cu acea facatura celebra a celor 60.000 de romani asasinati de ‘dictator’. Cand Lazarushul a indraznit sa-l intrebe pe dl Voinea (despre el este vorba) de probele doveditoare, generalul (!) pensionar a declarat senin: circulau in media. Probabil se referea la balivernele lansate de Europa Libera.

 8. Padurarul asta s-a dus sa se spovedeasca in barlogul securist al Varanului la popa secu… pardon, sectant Gadea. Stia ca va gasi iertare si intelegere. Unde-i gaseste sluga Varanului batran pe toti acesti impostori obedienti?

 9. Cătălin Ranco Pițu – încă o figură jalnică, în tabloul caricatural al celor care se înghesuie să facă portretul Revoluției române.

  Ajuns dintr-o eroare pe culoarele puterii, a fost pus pe liber și scos din sistem la fel de repede precum a fost numit. Plin de el, ca bostanul din Chichinda, ne face părtași la panseurile produse din puțul gândirii proprii, care, stai să vezi, lipsește cu desăvârșire.

  O asemenea însăilare de prostii rar mi-a fost dat să aud. Evident spuse cu aplomb, care le fac și mai ridicole. Tăntălăul n-a înțeles un lucru simplu: ca momentele de restructurare socială nu încap în sala de judecată. După ce normă de drept să fie judecate? După cea apusă sau după cea care n-a fost inventată încă?

  Pierdere de timp cu revoluția la televizor. Manipulare în starea cea mai pură. Dar făcută cu proști, cu aplomb, demn de o cauză mai bună, ceea ce o face pur și simplu ridicolă.

 10. Deja faptul ca a „absolvit” dreptul la Universitatea Ecologica spune tot , nu ne trebuie mai mult să pricepem „competența” acestui (n-am cuvinte) securist.

 11. Nea Stireanu, nu credeam ca o sa poti sa te cobori atat dre jos ca sa-i scoti basma curata pe CRIMINALII CONTRA UMANITATII Ilici GENOCID, Gelu Che Guevara si Rusul…O singura curiozitate am, ai aparut ca purtator de cuvant al Romaniei cetatenilor?

 12. Da, dar a intrat la Scoala de Magistratura – peste 10 candidati/loc – pe care a absolvit-o ! Cum in magistratura promovarile se fac pe baza de concurs nu se poate discuta (aici) cariera generalului-magistrat.
  Tactica Dlui Stireanu, de a devia discutia de la fapte la persoana naratorului pe care incearca sa-l ridiculizeze, figureaza si ea prin niste manuale …

 13. d-le Stireanu ,esti cumva acelasi Stireanu de la fostul ziar bolsevico- gorbaciovit AZI,organul gastii kgbiste Iliescu?e urat din partea dumitale ca dupa 33 de ani incerci inca sa ne minti

 14. @ Charlie:Scrii aiureli ca de fiecare data. Ori esti tamaie in materie ori esti un diversionist lamentabil. Sa aleaga cititorii. Baietel, pe Ilici Genocid l-au luat securistii tradatori pachet de acasa si l-au adus ca mascota in balconul CC. Sigur ca omului i-a placut si atunci si dupa. Dar nici un serviciu vestic nu l-a contactat vreodata pe el pentru a colabora impotriva lui Ceausescu. Stiau ca este fricos dar mai ales stiau ca este supersupravegheat. De unde scoti toate aberatiile astea?

 15. Mocane, este simplu de priceput si pentru un aurolac ca cei 10 ‘catindati’/loc erau de teapa lui sau chiar mai jos, pe calapodul Lulutei. Ce scrii tu este total irelevant in cazul acestor nepoti. Sunt la fel de analfabeti ca si unchii cei cu doctorate. Unul ca Coldea este chiar profesor universitar.

 16. procurorul nu a inventat nimic, a citit documentatia lasata fara urmari a fostului procuror militar Dan Voine care a pus batista pe dosarul gruparii de spioni sovietici Iliesscu,Voican-Voiculrscu,Roman,Militaru,etc si rolurile jucate de tras-impinsii lor din media
  Vaduva generalului patriot Gusa care stie mult mai mult decat Stireanu,i-a multumit procurorului pentru acurateta informatiilor
  Stie o intrega tara ca Iliescu era pudelul lui Gorbaciov si in dec 89 a fost lovitura de stat cum a concluzionat si Acasemia Romana
  sincer, cat va mai colportati minciunile domnule Stireanu?ajunge

 17. o reactie dupa cum e omul… asta e.

  adevarul e unic si invariabil indiferent de ceea ce isi doreste autorul. vechea schema bolsevica: daca nu-ti palce ce auzi, desfiinteaza purtatorul de mesaj… oare o fi studiat autorul cit o fi studiat procurorul?

  avem o situatie evidenta in care se intmpla urmatoarerle: pentru propria legitimare, iliescu si gasca vor sustine mereu ca a fost o revolutie iar el este emanatia acelei miscari. cei mai circumspecti (adica mai informati si carora nu li s-a astupat gura inca) vor prezenta faptele spre a concluziona fiecare. un lucru e cert, ceausescu a cazut pe mina lui fiind informat la zi cu tot ce trebuia sa stie. deciziile luate de el au fost anapoda si asta i-au adus caderea. plus amenintarea lui gorbaciov pusa in practica de cozile de topor de aici.

  pe de alta parte stau si ma intreb cum abia dupa 34 dee ani se revendica adevarul prin studiouri tv cind se stia din 1989 ceea ce se intimpla si s-a spus de atitea ori?

  ghinionul Romaniei s-a numit iliescu si propriile lui slabiciuni de caracter.

 18. Ma tot intreb, cum pot ceausistii in ganduri si-n simtiri, ale caror reflexe ideologice au ramas intacte, sa-l iubeasca pana la putregai pe Ilici GENOCID care l-a ASASINAT pe Ceausescu si a DISTRUS SOCIETATEA construita de IDOL-ul lor?

  Ma mai intreb, cum pot fi atat de misei, unii si prostocrati, altii, incat sa-l atace pe FOSTUL lct-major devenit GENERAL tocmai pentru ca A TERGIVERSAT pana azi dosarele LOVITURII DE STAT KGB/GRU/Comintern? Generalul BOLSEVIC i-a fost/ii este mult mai loial
  lui Ilici GENOCID decat toti BaTracienii AlCibiazi CALARASENI care-l ataca pentru ca spune ADEVARUL? Un ADEVAR PARTIAL oricum…

 19. Bai adormitilor din magistratura si politica, comunistii aia pe care ii acuzati voi zilnic pentru „exterminarea” poporului roman, au incheiat etapa rafuielilor cu vechiul regim dupa 20 de ani, adica in 1964, prin amnistia tuturor fostilor detinuti politici. Dupa aia mai picau unii, dar pe dosare de drept comuni(reale sau contrafacte)!! Opriti „macelul” judiciar, vorba unui general tradator, Militaru!. Terminati odata, inchideti dosarul, sau bagati si sponsorii straini, ca sa fie corect!! Cit despre ce studii are dl general, asta este o schema de rahat. Se poate invata carte si la o facultate ca cea Ecologica, important este traseul si ce a facut omul de la absolvire, in capacitatea cu care a fost investit!

 20. Mai „Margelatule”, mai baiatule, ce treaba are vaduva generalului Gusa cu idiotii/parvenitii, nesimtitii si tradatorii de „procurori militari” Pitu sau Voinea si cu Revolutia Romana ?! Ai ! Zi ma ce legatura are ?! Macar judecatorul Ghitza Popa s-a sinucis ?! R-Ati ai Draku de ticalosi si de tradatori care nu stiti ce sa mai inventati si sa nascociti. Eu am fost direct implicat in Revolutia Romana la Braila. Mi-au fluerat gloantele pe la ureche. De scarba voastra nu beneficiez de niciun favor. Nu vreau si nu am nevoie pentru ca eu am fost asemenea diamantului de pur. Am aflat mai apoi multe secrete despre desfasurarea Revolutiei Romana in Bucuresti, de la Generalul Gusa, Marele Erou al Revolutiei Romane, care a vrut sa ma cunoasca si personal, intr-o discutie privata, dar si de la doi consilieri de stat ai Presedintelui Eduard Sevardnadze, trimisi la mine de Victor Opaschy. Voi, si altii asemenea voua, nu meritati decat stigmatul si oprobiul poporului roman, care au crezut sincer in idealurile Revolutiei Romane, idealuri care mai apoi au fost confiscate, scuipate si pangarite de ticalosii si tradatorii „repatriatzi” din Occident. Si ma opresc aici de scarba si de voma care m-a cuprins…?!

 21. Generalul a descris partial corect DIVERSIUNEA SPARGERII MITINGULUI din 21 decembrie, MITING CARE NU A FOST DISPUS DE Ceausescu intrucat FUSESE RECONFIRMAT la Congresul XIV al PCR exact cand CRIMINALUL CONTRA UMANITATII Gorby DISTRUGEA LAGARUL BOLSEVIC pt crearea caruia Cominternul SACRIFICASE DOUA MILIARDE DE CETATENI PLANETARI in DOUA MACELURI BOLSEVICE MONDIALE!!!

  Un stalinist convins precum Ceausescu nu putea accepta dupa ce contribuise activ la HECATOMBA sa ordone „La loc comanda”!!! Fapt facut public prin Congresul XIV-PCR cand PARTIDUL cu 4 milioane de membrii, plus familiile si milioane de simpatizanti, OAMENI NOI-NOUTI si-au spus in mod clar cuvantul!!! De aceea Ceausescu NU AVEA NEVOIE de SCOATEREA ROMANILOR IN STRADA LA MITINGURI!!!

 22. Dosare peste dosare facute in dzeci de ani dar ce rol a jucat regizorul Sergiu Nicolaescu?!?

 23. Doar niste naivi spalati intre coarne de propaganda securitatii mai pot crede ca o revolutie se face cu „aparate de zgomot”. Politrucii dizidenti ai lui Ilici n-ar fi fost niciodata in stare sa regizeze o astfel de scamatorie nationala care pretindea tehnica, pregatire specifica si organizare la nivel national, totul pregatit in secret profesional desavarsit. Numai securitatea avea pregatirea si tehnica de a o face. Daca ar fi incercat armata ceva, orice complotare ar fi fost depistata a doua zi. Concluzia: a fost o LOVITURA de STAT a unor cadre din securitate in cardasie cu serviciile occidentale. Prezenta lui Iliescu era necesara fiind in acel moment singura autoritate credibila care a tinut romanii uniti si solidari. Securitatea care era sincer urata si injurata de romani nu ar fi fost in stare sa mentina populatia de partea ei. Mai mult, s-a autovictimizat dand vina pe armata.

 24. Bai brailene, musca-ti limba. Hodorogule, repeti ca un obsedat cuvantul revolutie la fiecare doua propozitii. Hai recunoaste ca ai si tu carnet de revolutionar (si beneficiile ce vin de-acolo) ca toti securistii. Generalul asta parat care a cercetat o potlogarie inventata de ai lui ar trebui sa returneze salariul statului. A frecat duda.

 25. ” cine anume i-a dat ordin lui Grumaz să apese butonul răzmeriței? ”
  -erau mai multi „parteneri strategici” care s-au pus de acord,
  washington,londra,moscova- pe unde fusese Saul Bruckner/Silviu Brucan in turneu;

  la mitingul din 21 decembrie nu au fost victime
  dupa episodul cu vacarmul produs de Grumaz &comp Ceausescu a recapatat controlul asupra maselor,
  a continuat speachul -vezi faza cu 100 de lei-
  a incheiat apoteotic si muncitorii au plecat in liniste.

  dl stireanu vechi rechin de presa ceaushista ne trimite-n balarii.

  a fost o diversiune ORGANIZATA la mitingul din 21 decembrie 1989?
  -da, exista cel putin o inregistrare pe youtube:
  tembeliziunea romana avea cel putin 5 camere de luat vederi in piatza,
  una era plasata pe o schela- cea care a transmis in priza directa momentul vacarmului,
  cand elena c. credea ca e cutremur,etc.

  in acel moment se vede pe inregistrarea pomenita ca 3,4 sau 5 haidamaci
  -se vad cert 3 dar numai intr-un coltz al schelei-
  au sarit si au inceput sa zgaltzaie schela,
  conspiratie!

  in raport cu genocidul din Gaza si pregatirea propagandista,cu dezinformarea mediatica,
  „teroristi arabi” cica „au fost” si la incidentele ramase misterioase din decembrie’89:
  probabica ca unii „studenti” israelieni au avut rolul lor,
  vina e cel putzin politica dar gen. Rankor nu urmarea asta…..

 26. Despre cele spuse de individ: baliverne!
  Grumaz dacă ar confirma ce le amintite? Aș fi curios cât de departe ar merge impostura.
  Despre zgomotele de la miting. La circa q0 metri de vestita duba nu s-auzit nimic în afara de vocile celor de la balcon și normal zgomotul de fond de acolo. Că petarda , că tancuri , e timpul să ne maturizăm…până și vestitul Nica Leon a recunoscut minciuna cu petarda, nici nu se afla în piață, nu avea de altfel cum. Povestea continuă…

 27. Procuratura militara este o anomalie a sistemului judiciar. In Rumînia, cu atat mai mult cu cat e populata in marea ei majoritate cu asa zisi magistrati inculti juridic (ca sa nu le zicem agramati si incompetenti de-a dreptul), blazati profesional, ale caror merite de arme sunt coniacul baut neaparat din cana de cafea umpluta pan’ la buza si potolul halit direct pe birouri. Tiate astea costa contribuabilul la greu, soldele acestor lenesi incompetenti bat recorduri neinchipuite, un raport cu lefurile oricum exagerate ale procurorilor civili. Prin urmare, cine si de ce ar avea asteptari de prifesionalism din partea acestei gasti privilegiate?! Amin

 28. d-le stireanu cum comentati faptul real „Nevasta lui Gelu Voican Voiculescu, vocea oficiala a Ambasadei Rusiei.’:)))
  ma nene ma,las-o jos,ca macane

 29. E groasa daca varianta cu fatza umana a lui tomlin, maxtor, iese in piatza/agora cu un hectar de cuvinte intr-o alambicare plina de mistere…

  Generalul a fost driblat de „inginerul cu ‘banda magnetica'”, denumirea romamtzata sonor a CASETEI VIDEO…”revolutia pe casete” de care vorbesc aici de 11 ani!!! Fariseismul generalului care nu i-a impiedicat pe ceausistoizii-anticeausistoizi forumisti sa-l faca zob, stiind ca orice ADEVAR RECUNOSCUT e FATAL monstrilor bolsevici!!!
  Cum adica „inginerul” recunoaste ca a fost O PIESA importanta din BANDA si generalul NU L-A INCULPAT SEPARAT obligandu-l sa spuna CINE I-A DAT ORDIN dupa ce i-a dat banda cu un asemenea „magnetism la mitingisti”? Mai mult, generalul NU SPUNE cum se numea UNITATEA MILITARA creata in anii 1950 DUPA MODEL SOVIETIC, Batalionul 404 CERCETARE-DIVERSIUNE!!!

 30. BIOTERA , HYPERION , Cantemir , sunt fabrici de diplome , mai ales de drept si economie . Oameni care NU SUNT IN STARE sa dea admitere si sa absolve o Fac. de drept in cadrul unor Univ. de prestigiu , se duc la fabricile de diplome , unde cursurile sunt o gluma ! Practic , acesti oameni nu au studii de drept adevarate , este o inselaciune ! Patrunsi in institutiile statului prin mijloace ” specifice ” , fac ravagii ! Asa se explica si halul de decadere profesionala a acestor institutii !

 31. @Gigurtu, „Procuratura militara este o anomalie a sistemului judiciar.”
  -e o forma de control politic;
  multi se indignau cand DNA avea „succesuri”
  putini se indignau cand DNA clasa….evident ca cele 2 structuri au aceeasi caracteristica -specializarea POLITICA!

 32. Articolul lui Stireanu e penibil…Am fost la Mitingul din 21 dec 1989….Procurorul Ranco Pitu are 100 la suta dreptate. Caseta cu zgomote a fost reala, efectul zgomotelor devastator. Procurorul nu a explicat Explozia colosala care s – a auzit dinspre libraria Kretulescu…Mitimgul a fost spulberat, doar o treime au ramas in Piata…Si un icdiot isi putea da seama ca era un Complot impotriva lui Ceausescu. Atunci am crezut ca Secu a organizat Comolotul de la Miting…Spargerea Mitingului a fost sfarsitul lui Ceausescu…La lasarea serii au intrat in Piata primii rifulutionari..Galeriile Steaua Rapid…Au fosf intimpinatd de Organe compusr din circa 100 de militieni batrani cu pulzan de cau iuc de 59 cm….Nu a fost violenta…Am plecat acasa convins ca Ceausescu a cazut…

 33. In dec 1989 la Bucuresti NU a fost revolutie…In noaptea de 21 spre 22 Armata a tras in manifestanti cu TANCUL pentru a INCITA, pentru a extinde rascoala…Armata NU a tras ca sa il apere pe Ceausescu !!!….Pe Ceausescu il putea apara Securitatea si Militia, cu scuturi si AKM – ul ….NU cu tancul te lupti cu civilii in strada….Pe Ceausescu NU l -a aparat nici Secu, nici Armata….Pe 22 am fost la tara sa tai porcul….Nu am vazut nicio revolutie nicaieri, decat tiganii din Bolintin erau oe strazi….

 34. @axon
  -dupa busculada a recapatat Ceausescu controlul?
  -cat a durat speach.ul ceaushist?
  – „Explozia colosala care s – a auzit dinspre libraria Kretulescu…”
  la K. a fost sursa sau doar reverberatia?
  -ce ati facut dvs.
  in concret?

  putem arata un nenorocit sinistru,ziarist evezeu
  face intentionat confuzia intre evenimentele zilei de 21 si cele ale zilei de 22…o fi simplu mancator de cha-kat,nu conteaza:asta e nivelul general AL PRESEI!

 35. In dimineata de 22 dec. am plecat la tara sa tai porcu…La intersectia de la Apaca am vazut Coloanele de muncitori organizate ca la 23 August. Conduse de secretari de partid…Am dedus ca Muncitorimea organizata, incolonata, e vorba de zeci de mii de oameni, se duce in Piata sa il apere oe Ceausescu…..Nu stiu daca si cand au ajuns in Piata….La ora 12 la radio am auzit ca Ceausescu fugise cu elecopterul…Nu stiu daca Ceausescu a stiut despre venirea in Piata a acelor Coloane muncitoresti….

 36. @axon
  argumentul „am fost acolo” n-ar trebui sa intereseze f. mult,
  „fiecare vede altceva”:

  vroncea in radio-activenews admite ca in 11 septembrie 2001 „am fost acolo”
  si ca turnurile gemene „s-au topit ca doua lumanari”
  ca sa vezi marturie!
  cica vroncea era in NY pt. un proiect …jurnalistic,din cate am inteles;
  omu e uns cu prea multe alifii si ideea de „proiect” ne-a pus pe ganduri:
  -de cand exact Inteligentza Artificiala a inceput sa scrie de capu’ ei,
  serios-serios!
  (probabil ca Inteligentza aia a confundat jocul Arma3 cu frontul din Ucraina,
  nu e f. deshteapta)
  vroncea cica avea la NY in 11 septembrie 2001 „telefon Iridium,prin satelit,dat de SRS”
  -dupa cate cunoastem consortiul Iridium isi incetase activitatea
  la acel moment……lucrurile sunt complicate deci: fiecare ISI AMINTESTE ALTCEVA
  (pt. ca a vazut altceva,hmmmmmmmm)

 37. Generalul atacat pe nedrept de ceausistii-anticeausisti resovietizati in 1989 a rezolvat prin „DIVERSIUNEA REALA” cu BANDA unul din punctele slabe ale INSCENARII SCELERATE SOVIETICE din 21 decembrie si anume APARITIA IN ZBOR RAZANT A UNUI GRUP DE ELICOPTERE cu MISIUNEA DUBLA, AMPLIFICAREA ISTERIZARII mitingistilor obtinute cu PETARDE si STATIA inginerului lct-major, al doilea fiind ca UN ELICOPTER INTENS FILMAT sa ATERIZEZE PE SEDIUL CC pentru FABRICAREA CASETELOR cu „Fuga din Serai”, CASETE DATE PE POST in 22 dec dupa-amiaza!!!

  Cat de prostocrati ne crede generalul si „coreligionarii” lui sa ne vanda „pielea Marelui urs” din Padure cum ca BANDA a gonit panicati pana la paroxism mitingistii, NU si pe Ceausescu” care era oricum in mana Garzilor? In conditiile in care Romania era INCENDIATA de CETATENII DE ELITA motorizati in autoturisme LADA-SCODA plecati din Timisoara dupa PRIMUL ACT al PUCIULUI MILITAR
  al AGENTILOR GRU care urmau la Bucuresti SA PREDEA PUTEREA UZURPATA AGENTILOR KGB aflati din 21 dec in Sediul CC!!! CONCOMITENT a avut loc „NATIONALIZAREA COMPLOTULUI” pentru „legitimare”!!! „Simplu”, dar imposibil de acceptat de calaraseanul AlCibiade…

 38. Conform redactorului șef al ziarului fesenist Azi, realitatea că peste 80% din structura ierarhică a statului condus de CFSN era acoperită de racolați GRU sau KGB este dovada peremtorie că a avut loc o revoluție curată, pură, în care tinerii frumoși și liberi Tokes, Dan Iosif și alți șperțari, Domokos Geza, Brucan și Bârlădeanu nu urmăreau decât instaurarea unei democrații reale, apărată ca un zid de Miron Cozma și ciomăgarii săi. Abia aștept următoarele episoade din proiectatul serial al spălării celor care au chemat în ajutor armata sovietică!

 39. @ Charlie…Eu am fost de partea lui Ceausescu in dec 1989…pentru ca recentul Congres il validase in functie… NU exista Revolutie de Dreapta!!!….nu e posibila… Ceausescu trebuia inlaturat prin VOT si era perfect posibil si legal. Probabil ca Partidul Comunist astepta ca Ceausescu sa moara din motiv de boala…Dar, dupa moartea lui Ceausescu eu am fost de partea lui Ion Iliescu…Nu e nicio contradictie, e perfect normal sa sustii un Comunist dupa ce vechiul Comunist murise…Eu stiu ca pe Ceausescu l – a omorat Poporul manipulat, zombificat de TV…Iliescu NU il putea salva de la moarte pentruca ar fi fost linsat de pegra oportunidta gen Alcibiade….Iliescu juca cum ii canta pegra zisa revolutionara…Ai vazut Mitingul cu 30.000 de zombi care cerea sa vada Caseta cu executia lui Ceausescu? Ion Iliescu poate fi acuzat de Complot dar NU de executia lui Ceausescu care a fost omorat de ZOMBI rifulutionari…Orice om de Stanga cinstit il sustinea pe Iliescu dupa ce Ceausescu murise….Comunistul asasinat a fost inlocuit de un Comunist in viata si capabil… Nu conteaza numele omului….Eu NU pot fi de partea anticomunista….Ion Iliescu a fost votat pe bune de 85 la suta in mai 1990 pentruca Majoritatea romanilor NU era impotriva Comunismului….din contra, era speriata de alde Coposu….pe buna dreptate…Votul referendum din mai 1989 a demonsteat ca in dec 1989 pur si simplu NU a fost o revolutie…A fost o Lovitura de Stat…care dupa mersul politicii de dupa 1992… a rezultat ca Lovitura de Stat a fost clocita in Vest….ca sa atraga Romania in NATO si UE, scop urmarit de Expansiunea Americana…Expansiune care va duce la Razboi Mondial..

 40. parca Georgiana Arsene nu ar fi sotia lui Voican ,ci a lui Tavi;mai sari cu articole probolsevice a la gara din Frankfurt,
  măRog…😂

 41. @simplu;prostule s-a auzit foarte clar in piata zgomotul de Stukas,chiar si la televizor
  normal ca in Tiraspol nu s-a auzit

 42. ” Că aceste întrebări și altele similare n-au fost puse de Mihai Gâdea nu mai este de mirare.(Va urma) ”

  -stil infect.
  -asteptam sf. zi de 21 decembrie 2023
  ca sa discutam despre DURATA MITINGULUI CEAUSHIST DIN 21 DECEMBRIE 1989?

 43. Cum pot eu dialoga cu „axon/Rollason” in conditiile in care emite asemenea aberatii tip gigel?

  Ceea ce sustii tu de Ilici GENOCID ca fiind „contra ASASINARII lui Ceausescu” necesita noi epitete care sa te poata caracteriza
  la dimensiunile monstruozitatii!!! FARA ASASINAREA SOTILOR Ceausescu nu putea fi organizat niciun PUCI/COMPLOT/LOVITURA DE STAT si ticalosia cu „revolutionarii” care I-ar fi ASASINAT dovedeste ca esti de o prostie cat casa poporului bolsevic!!!

  Te-am/v-am lovit la buboiul ilogic care VA DEMASCA cu ceausistii transformati in IDOL LATRAi ai ASASINULUI lui Ceausescu!!! Intre „comunistul” Ceausescu si „comunistul” Ilici GENOCID identitatea a fost in anii stalinismului bolsevic sovietic, amandoi fiind COMINTERNISTI scoliti la SCOALA Lenin a ASASINILOR, dar din anii 1970-1980 drumurile lor s-au despartit definitiv, asa cum RECUNOASTE pana si ISTORIOGRAFIA BOLSEVICA!!! Numai un dez axon nat poate ignora aceasta realitate ca NU PLECA, imbrancit cu rafale de pistoale-mitraliera, un „comunist” pentru A VENI un alt „comunist” care a ordonat mitraliorilor sa faca risipa de gloante!? Gigel monstruos, Ilici GENOCID NU A REINSTAURAT COMUNISMUL, nici macar unul perestroikist!!! Esti nevindecabil…

 44. daca si Marele Sarpe Rus gorbaciov a dezavuat public asasinarea sotilor cCeausescu va dati seama ce criminali KGB au ajuns in fruntea statului roman,măRog😂

 45. Sclaveti ceausisti-anticeausisti resovietizati in 1989, ANALIZA superba a lui Nea Stireanu CONFIRMA doua ASPECTE ESENTIALE
  referitoare la MITINGUL ORGANIZAT IN NUMELE LUI CEAUSESCU in 21 decembrie: MITINGUL NU A FOST UN ACT „revolutionar” si doi, acest MITING „oficial” A FOST SPART cu MIJLOACE TERORISTE SPECIFICE METODOLOGIEI Comintern de INSCENARE a „revolutiilor”!!!

  Filmarile NU AU REDAT PARASIREA Pietzei, unghiurile camerelor surprinzand doar „AGITATIA” multimii isterizate propagandistic!!! S-a stiut ulterior ca MITINGISTII au fost DIRIJATI ca MASA/GLOATA isterizata paroxistic catre URMATORUL PLATOU DE FILMARE, de la
  Intercontinental-Universitate, dupa care AU FOST BLOCATE strazile adiacente si Pasajul de Metrou, multimea fiind PRIZONIERA!!!

 46. Sclaveti ceausisti-anticeausisti resovietizati in 1989, MITINGUL „OFICIAL” din 21 decembrie s-a INSCENAT pe MODELUL CONVOCARILOR „OFICIALE” din 20 decembrie la Timisoara unde pregatirile pentru FILMARI au vizat atat Consiliul Judetean PCR, cat si cladirea Operei, special pentru „POIETII ‘revolutionari’ RATATI” si tot in 21 decembrie la Sibiu si Cluj unde au combatut pentru Cauza sovietica atat cativa PROFI, cat si un „suplinitor de revolutionar”…

  DOVADA ca poporul atat de blamat azi pentru „lashitate civica”, CU ATAT MAI PUTIN putea manifesta „curaj civic” in 1989 camd SECURITATEA, ARMATA si MILITIA, bratele inarmate ale Partidului, OPERAU PE FATZA, cu Constitutia BOLSEVICA in mana!!!

 47. „Regimul nu reușea să ascundă chiar tot. Pe mine mă impresionase cel mai mult Revolta minerilor de la Motru. Ei lucrau cu niște lopeți mari, care se numeau „Inima lui Stalin”. Și pe „Inima lui Stalin” au scris „Jos Ceaușescu”. Mi s-a părut un curaj nemaipomenit. Bine, regimul a lichidat încă din fașă, chiar nu s-a știut de Revolta de la Motru, dar minerii au avut un curaj fantastic acolo.

  Dar, categoric, în momentul în care s-au umplut magazinele cu alimente și cu pâine a fost simplu să stingă revolta și pe urmă să-i aresteze pe rând, cum au procedat și la Brașov”
  Petre Mihai Bacanu

 48. Într-adevăr, și pe mine m-au dus într-o noapte. Nu știam la ce pădure. Dar, într-adevăr, aveau locul lor, unde nu-i auzea nimeni și era un stejar, cred, care avea o cracă orizonatală. Aruncau o funie peste cracă și pe urmă te legau cu mâinile la spate și ridicau funia. Este cea mai chinuitoare tortură. Aproape că îți smulg mâinile din umeri.

  E.D.: Și vă scoteau din arestul Securității și vă duceau la pădure?

  Petre Mihai Băcanu: Da, bineînțeles! Ce, asta era o problemă pentru ei, să te scoată? Deci, aveau tot metodele astea, medievale. Erau specialiști în tortură.

 49. „Acum, când am găsit dosarul lui Rușeț, îmi dau seama că ori l-au împins la sinucidere, ori, pur și simplu, l-au împins pe casa scărilor, l-au aruncat între scări, de la etaj. Pentru că el, inițial, a fost luat în colimator pentru că copiase și distribuise celebrele poezii ale Anei Blandiana – Motanul Arpagic și celelalte. Deci, îi întocmiseră dosar, dar dosar voluminos, cu zeci de securiști implicați și, după aceea, au continuat ancheta și în cazul nostru, sugerându-i tot timpul să-și dea demisia, să plece, să se mute, să fie internat în spital. Până la urmă, l-au internat, asta fiind o metodă care s-a dovedit că era una dintre metodele clasice ale Securității, internarea la ospiciu. Și acolo era cel mai simplu să-l arunce.

  Din context, îți dai seama că ei îi știau toate mișcările și au acționat în așa fel încât să pară o sinucidere.”

  Eugen Dinu, bugetul.ro, interviu cu Mihai Petre Bacanu

  Pentru niste scrieri, pentru niste poezii!!!

 50. Pai domnule Stireanu, nu Iliescu a dat lovitura de stat ! El a fost profitorul acesteia. Lovitura de stat a fost data de KGB-istii Militaru, Brucan , amiralul Dinu de la DIA , MI6 ul A. Stanculescu si fuga sefilor securitatii la amenintarea armatei tradatoare….. Da, de tras a tras armata bineinteles. Ca acel Grumaz nu a vrut initial, da este posibil, dar apoi cand i s-a ordonat de amiralul Dinu a executat !

 51. Mai tamaie cum era sa mai colaboreze KGB-ul cu M16&Colegii cand astia i-au facut in foi de varza murata pe kaghebisti? Unde-i logica? Iar Militaru a vazut totul la televizor si la indemnul nevestei si-a tras izmenele si uniforma pe el (era pensionar) si a dat fuga la CC sa bage si el capul in poza ca Caramitru si alti gura casca. Batranul era spre 70 de ani si pensionat de zece ani. Juca table in parc. V-a prostit securitatea pe toti.

 52. Interesante informații în acest articol și cred că ele merită să fie dezvoltate – în limita posibilului – și în alte editoriale. Cred că mai trebuie investigată informația vehiculată mai demult, conform căreia în zonele strategice din Capitală, unde au năvălit demonstranții cu puțin timp înainte, dar și imediat după fuga lui Ceaușescu cu elicopterul, s-ar fi pulverizat (din avion militar sau utilitar ?!) pe suprafețe mari substanțe psihoactive menite să-i exalteze până la paroxism pe protestatari. Mulți au relatat că fuseseră cuprinși de o stare euforică exagerată, nu mai simțeau deloc frigul, iar orice sentiment de frică era inhibat. Precizez că, în acele zile sângeroase, nu m-am deplasat la proteste, ci am trăit revoluția acasă, în fața televizorului, și cu urechea pe ce transmiteau radio Europa Liberă și radio Vocea Americii. Eram destul de tânăr, student în anul trei, la o facultate tehnică din București, preocupat prea puțin de politică și cu atât mai puțin de ideea de a mă arunca…în gura lupului…

 53. Con spune:
  16 DEC. 2023 LA 1:48
  Fabrica noastra cu catzel shi purcel, intamplator a fost arondata in fatz la Cina, shi intradevar era o dubitza tv acolo, chiar lucrau in ea la vedere. Noroc ca am fost aproape de stradutza de refugiu sa parasim urgent tambalaul. Impresia mea a fost ca vuietul a venit din aer ca un shuierat puternic, ceva ca la trageri. Un fost coleg de armata, ce a fost in cladirea CC, lucrand ca economist acolo la etaje superioare, a spus ca a vazut ca de undeva de sus, poate acoperish, a fost aruncata o petarda sa produca panica. Securishtii care au venit cu pancarte cu jos Cheashka in ultimul moment, pe langa magazinul Muzica, in loc liber deja, au fost filamtzi shi s-au vazut shi la televizor. Asha ca dovezile de lovitura de stat, ac cu ac sunt prea multe, dar ca sa aranjeje cum vor unii, se sharzeaza numai pe cele convenit sau aprobate de cineva. Impresia mea este ca chestia aia cu agenturile din vest shi est este adevarata, shi tzara este ocupata de khazarii mondiali, pushi shi ei la munca ca sa salveze vrajeala cu Boul de Aur, de fapt averurile facute, ce pot fi devalorizate instant. Parca se zice de haram a fost, de haram se duse, daca sensul este corect, cuvantul haram fiind shi el din zona lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Ca la medicina, e ushor sa faci raul=boala, mai greu este sa vindeci. Cam asta e cu noi, ex.altzii=germanii

 54. Con spune:
  16 DEC. 2023 LA 8:18
  Cand a vazut tov.Ceashka pe cei cu lozinci contra lui a zis=”gata s-a terminat” filmat shi de rtv. Am cutreierat zona in afara mitingului pazita de militari. Spre Ministerului Justitziei, era 1 sau 2 camioane cu prelate cu militari cu arma la picior, supravegand un grup care era precum un cerc cu spatele la public, cam o companie, ascultand probabil de un guru ce era la centru. I-am urmarit, iar l-a un moment dat s-au descatushat shi incolonatzi cu tricoloare gaurite shi lozinci anti au trecut prin fatza Universitatzii, mai departe, unde la Piatza Romana era deja scris de Craciun v-atzi luat ratzia de libertate! Pe strada Mihai Eminescu langa ASE, cineva a intrebat un militar batran=dixit= Hortopan=ca armata il da jos pe Ceashka. Spre seara din spatele TNB au inceput impushcaturile, shi am luat repede metroul. Cand s-a spart meetingul, un tanar alergand, le spunea cu glas tare la mamaligari sa se revolte. Asta mi-a adus aminte ca noaptea se striga pe strazi ca apa este otravita, iar dimineatza a venit in fatza blocului un putzache=un sharla de al nostru de pe aici, sa ne spuna ca apa este otravita=minciuni. De la servici plecand mai devreme, juristul nostru fost col.militzia economica a spus vazand patrule de militzieni marshaluind, ca asta e pentru ca unii viseaza sa-l dea jos pe Ceashka. Aproape de casa am vazut ca se dau cartofi, shi am stat la coada, am luat, dar atunci au venit mashini Dacia cu lozinci ca Tiranul a cazut. Repede la Tv, cand emanatul era invitat sa fasaie, shi atunci m-am convins ca el e next. Am baut cam ceva vin shi spre seara eram gata sa ma duc shi eu la CC, dar nevastamea a spus ca sunt beat, shi atunci mi-am adus aminte ca eram militar in rezerva shi ei ne-au spus ca doar armata ne cheama la ordin. Asha ca am lasat-o balta, ca ma faceau ashtia eroul lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Tov.P.Roman se da mare ca a fost la baricada, care? aia prin birourile CC PCR???

 55. Este o placere sa citesc OPINIILE celor țin neapărat sa-si dovedească inteligenta și rațiunea! Păcat ca nu se și semnează cu numele adevărat sa-i cunoască și respecte vecinii!

 56. Dosarul Revoluției este un rebut judiciar care funcționează fix pe același principiu precum caseta cu zgomote de care este atât de pasionat acest procuror de paie: mult zgomot pentru nimic!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.