Ofensiva continuă împotriva revoltei de la Brașov

Revolta de la Brașov, din anul 1987, a lăsat în urmă victime și un imens cordon al Securității care a izolat România de minime informații până în prezent. Victime, domicilii forțate, asasinate, familii distruse, teroare instituționalizată, acestea au fost răspunsul PCR prin brațul său înarmat Securitatea la cererile mai mult decât legitime ale brașovenilor.

Sindicalismul care a urmat după 1990 în România pare o copie a celui de dinainte, reprezentând o formă de îngheț a asocierii și a forței acesteia. Abuzurile în lanț, care constituie însăși politica românească, pun nesoluționarea Revoltei de la Brașov drept explicație cauzală a stării de fapt. Astăzi în România sindicaliștii sunt ca inexistenți, cu excepția celor care se autointitulează șefi de organizații sindicale și care apar în scenă când este nevoie de diversiune.

Revolta de la Brașov a fost înăbușită de vârfuri ale Securității, printr-o lipsă totală de umanitate. Nerepetarea altor focare de normalitate în țară a fost atât de bine implementată încât funcționează până astăzi. Diversiunea, scandalul, provocările -armele Securității – au reușit să compromită sindicalismul, agenda publică privind utilitatea acestora.

Nesoluționarea Dosarului privind victimele de la Brașov nu pune în dificultate doar victimele de atunci și urmașii acestora, ci lovește în fiecare zi în capul românilor interzicându-le drepturile și manifestarea. Anchetatorii de la Brașov și-au continuat nestânjenit activitățile în domeniul “siguranței”, politicii sau Guvernului, în mod direct sau prin mijlocitori, fiind necesari cercului vicios.

Dosarul Brașov așteaptă la fel cu dosarele postdecembriste. Închiderea acestei cauze, prin tergiversare, face imposibilă însăși deblocarea justiției. Nesancționarea în forma politicii de stat a celor care au trimis în moarte oamenii care militat pentru viață și drepturi, menține acel regim sub alte forme și instituții, însă în esență același

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Ioan Vieru 1325 Articole
Author

6 Comentarii

 1. Surpriză: România este o colonie bună de exportat prostituate, femei care șterg la … boșorogi în țări bogate, căpșunari, șparanghelari și muncitori cu cârca. Nu mai are învățământ, industrie, agricultură, păduri și nimic. În ziua de azi în România ai un singur drept: să fii sclav. Totul cu bunăvoința unei justiții care se face că nu vede ce fac multinaționalele, ce fac tăietorii de păduri, ce fac traficanții de carne vie, ce fac interlopii și ce fac bogații. Și pentru aceste servicii primesc pensii speciale plătite din munca sclavilor. Apropos: ce se mai aude de Dosarul Revoluției/Mineriadelor/10August? Cum se mai mușamalizează?

 2. Niste potcoave nu dezgropi, toasu’ Vieru?Sa arunci cu ele dupa Justitie…

 3. Matei Bratianu, Dumitru Costin si Bogdan Hossu sunt lideri de confederatii sindicale din 1990 (30 de ani), realesi in functii prin escrocherii si santajabili, acesti indivizi nu mai reprezinta muncitorul roman asuprit si umilit de corporatii si patroni analfabeti. Reformarea sindicatelor si trimiterea acestor indivizi acasa e prioritara.

 4. Sindicatele au fost si au ramas in tarile bosevice apendice ale Partidului! Sindicatele au fost importante si inaintea celor doua maceluri bolsevice mondiale intrucat creau largi posibilitati de camuflare a AGITPROP de partid.Sefii sindicali de dupa 1989 au fost fara exceptie acoperiti ai Securitatii, ceea ce inainte nu era intotdeauna cazul. Reprezentativa mi s-a parut lipsa marsava de reactie a acestor fosile in mai 2010 cand seful Securitatii a anuntat personal taieri masive de salarii si pensii!!! In ce priveste Brasov-1987 autorul nu dispune de toate datele si nici nu a facut separarea dintre protestul pasnic si vandalismele mercenarilor care au actionat identic cu Timisoara-decembrie 1989!!!
  Blocarea definitivarii Dosarului Brasov tine de aceasta similitudine, de datele clare ca mitingul despre care nu se stie exact cum a fost organizat, spre deosebire di Timisoara unde asasinul GRU-ist Stanculescu l-a convins pe seful Sectiei CC
  Pt Armata, Securitate, Militie si Procuratura Ion Coman SA ORGANIZEZE UN URIAS MITING DE SUSTINERE A REGIMULUI cu ocazia
  vizitei Premierului trimis special in acest scop, pentru a se crea impresia ca „poporul se misca”!? Brasovul ca repetitie generala pentru lovitura de stat din 1989 si inscrierea in „istorie” a „miscarii de rezistenta” anticeausista,”dizidentii”
  Securitatii jucand acelasi rol, culminand cu „Scrisoarea celor sase…cominternisti” pensionari…ai lui Söros-Brucan!!!

 5. A fost o mare repetitie, a celor care au vrut lichidarea comunismului ca system pe plan Mondial, asta s-a intimplat 2 ani mai tirziu, cu un singur esec al Ocultei, in China, care este o palarie prea mare pentru Globalisti. Din acest punct de vedere, nu s-a facut tam tamul acela Mondial, provenit atit din Est, dar mai ales din Vest, pe post de masmedia cu crimele si genocidul din Romania lui Ceasca. Victimele, majoritatea nevinovate, au platit pentru curajul lor, dar folosindu-se metode soft, de catre Secu, care avea nevoie sa practice si acest experiment, pentru ca epoca puscariilor, Canalului,etc… au fost depasite din lipsa de materie prima, si mai mult s-a trecut la o noua etapa, de fabricare a „desidentilor” racoalti pentru rolurile de viitor ce se vor distribui prin metoda in orb. Mamaliga, altfel nu putea sa explodeze, si din acest punct de vedere au aparut mariile emanatii, cu raspindacii pe post de renastere a partidelor istorice, dinainnte de WW2, care de fapt au continuat vechile apucaturi parazitare, amintind mult de epoca Anei Pauker, mai ales in Justitie. Democratia este chiar f.originala, fara talpa tarii, taranii, si aia care zic ca mai sunt, prefera sa munceasca prin tari straine, din diverse motive. Intelectualitatea la fel, si cei care se simt eminente cenusii, de mult au trecut la pactizarea cu cei care le mai da ceva, ca sa supravietuiasca. Analiza evenimentului ar avea effect la cei in viata, daca intr-adevar s-ar vedea realizari in tara…,ca s-a schimbat cu adevarat ceva.
  O zi buna.
  Con

 6. In Romania, daca lupti pentru apararea drepturilor omului esti imediat catalogat ca o faci in interesul unui tert ostil tarii…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.