Ole, Ole, Ceaușescu nu mai e!

Ole, Ole, Ceaușescu nu mai e! Este strigătul care s-a auzit în România în decembrie 1989. Iar cuvintele și-au primit însemnătatea exactă în data de 25 decembrie a acelui an. Pentru că atunci, în prima zi de Crăciun a anului Revoluției române, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost împușcați.

Cum s-a ajuns aici?

Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena Ceaușescu au fugit din capitală pe 22 decembrie spre reședința de la Snagov unde au ajuns în jurul orei 12:21, iar la 12:47 a decolat spre Târgoviște. În apropiere de Boteni, au abandonat elicopterul căruia i s-a cerut să aterizeze de către armată. Ofițerii de securitate au oprit mașina unui doctor căruia Ceaușescu i-a zis: „A fost lovitură de stat, organizez rezistența la Târgoviște”. În comuna Văcărești, doctorul Deca a spus, că are probleme tehnice cu mașina. Soții Ceaușescu și unul din ofițerii de Securitate au continuat drumul cu mașina unui alt cetățean găsit pe drum. Au ajuns mai întâi la Fabrica de Oțeluri Speciale din Târgoviște, apoi la Centrul pentru Protecția Plantelor aflat la 5 km de Târgoviște, de unde au fost preluați de milițieni. S-au îndreptat spre sediul miliției din oraș, care a fost între timp ocupat de revoluționari, deci într-o mașină „radar” au fugit spre localitatea Rățoaia. Au stat ascunși lângă o pădure până la lăsarea întunericului, când au revenit la sediul Miliției Județene. Aici soții Ceaușescu au fost arestați și percheziționați de revoluționarii conduși de Ilie Știrbescu.

La ora 18:10, sub escorta a doi ofițeri de armată, a locțiitorului comandantului Securității județene și unui plutonier de miliție au fost transportați la garnizoana din Târgoviște (UM 01378 și UM 01417).

La 24 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional.  Din cauza paranoiei revoluționarilor, decretul a fost scris de mână într-o toaletă al Ministerului Apărării Naționale.[5]

Conform unui documentar BBC, Ion Iliescu n-ar fi dorit executarea Ceaușeștilor, dar generalul Victor Atanasie Stănculescu a declarat că în caz contrar armata nu va colabora cu Consiliul Frontului Salvării Naționale. În cele din urmă Iliescu a acceptat executarea cuplului pentru a obține sprijinul armatei.

 

Capetele de acuzare

Genocid – peste 60.000 victime;
Subminarea puterii de stat prin organizarea de acțiuni armate împotriva poporului și a puterii de stat. Infracțiunea de distrugere a bunurilor obștești, prin distrugerea și avarierea unor clădiri, explozii în orașe etc.
Subminarea economiei naționale.
Încercarea de a fugi din țară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la bănci în străinătate.

Aceste acuzații n-au fost dovedite, ci doar numite de acuzatori împreună cu menționarea descrierilor făcute de presă ale unor infracțiuni atribuite de jurnaliști Ceaușeștilor.

Nici până azi nu a putut fi dovedită existența unor conturi secrete sau numărul de morți.

Procesul Ceaușescu” a avut loc prin încălcarea unor norme

Din punct de vedere juridic, „procesul Ceaușescu” a avut loc prin încălcarea unor norme procesuale legale, și anume: lipsa unui act de sesizare și neînregistrarea acestui act, necomunicarea către inculpați a actului de sesizare, neefectuarea urmăririi penale și a expertizei psihiatrice în timpul urmăririi penale, nefixarea termenului de judecată, imposibilitatea alegerii apărătorilor, nerespectarea termenului de declarare a recursului și nejudecarea acestuia. Legile românești nu permiteau aplicarea pedepsei cu moartea la mai puțin de zece zile de la rămânerea definitivă și irevocabilă a verdictului.

Sentința de condamnare la moarte a fost pronunțată la ora 14:45 și, deși verdictul admitea recurs, a fost executată cinci minute mai târziu în curtea garnizoanei, lângă clădirea corpului de gardă.

Sentinţa Tribunalului Militar Excepţional a fost executată la 25 decembrie, ora 14.50, în cazarma de la Târgovişte.

După ce au fost executaţi, soţii Ceuşescu au fost înveliţi în pături militare şi foi de cort, pentru a fi transportaţi spre Bucureşti, cu elicopterul.

În 2010, ultimul lider sovietic Mihail Gorbaciov declara că soții Ceaușescu nu trebuiau împușcati „ca niște animale”. Declarația sa a părut și mai surprinzătoare cu cât a fost făcută în prezența lui Ion Iliescu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

50 de Comentarii

 1. „Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena Ceaușescu au fugit din capitală pe 22 decembrie spre reședința de la Snagov”.
  Si dupa 34 de ani continuam sa rostogolim minciuni……PROFITORII SINT PREA MULTI….
  CORECT ERA „Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena Ceaușescu AU FOST EVACUATI din capitală pe 22 decembrie spre A FI EXECUTATI….”
  Acum dupa atata timp se stie minut cu minut ce s-a intamplat in zilele de 21 si 22 decembrie …..CRIMINALII SI-A ACUM DAU INTERVIURI CUM AU FACUT EI REPETITII PENTRU EXECUTIA CEAUSESTILOR…..EX. PSIHOPATUL gelu voican…..mai sint si altii…
  CONCLUZIE
  BINE AI AJUNS ROMANIA IN EVUL MEDIU CONTEMPORAN……

 2. Soții Ceaușescu nu au fugit din clădirea CC, ci au fost luați pe sus și evacuați de către puciști. Practic, au fost arestați începând cu acel moment. Pilotul elicopterului, Maluțan, a declarat în fața comisiei parlamentare de anchetă, conduse de către țărănistul Gabrielescu, că soții Ceaușescu au fost practic târâți către elicopter, aceștia opunându-se. Varianta cu fuga a fost una dintre minciunile folosite întru prostirea poporului. A doua zi după această declarație, Maluțan moare într-un „accident” de elicopter! Dacă Militaru a fost omul KFB-ului, Stanculescu a fost omul securității, cea care a organizat si executat lovitura de stat, în cârdășie cu „agenturili”. Practic, din acel moment România și-a pierdut independența, așa cum și-au pierdut-o toate statele destabilizate prin acest gen de acțiuni, în beneficiul hidrei khazare.

 3. Da. Nu mai e pentru ca le statea in gat iudeomasonilor globalisti satanisti, pentru a ne transforma intr-o colonie de sclavi la corporatiile, multinationalele si bancile iudeomasonilor din occidentul imperialist zis „civilizat”, pentru a ne transforma din popor in populatie controlati si manipulati prin card si cip si paine si circ.
  „Traiasca Romania libera si independenta” – au fost ultimile lui cuvinte pentru ca stia ca aici se va ajunge : o tara ocupata, jefuita, distrusa de alogenii paraziti care ne-au ocupat si au dat lovitura de stat din decembrie 89 si l-au impuscat pe Ceausescu chiar intr-o zi mare cu semnificatie crestina, ca un semn de sfidare si batjocora fata de noi ca popor crestin, pentru ca noi sa ne incriminam singuri pentru ca ne-am ucis conducatorul intro zi asa de mare, cand de fapt alogenii paraziti l-au ucis pentru a ne sfida batjocori si asupri pe noi ca popor, ceea ce sa si intamplat de 34 de ani de „valori” si „civilizatie” iudeomasonica occidentala !
  Trezeste-te! Ridică-te împotriva alogenilor paraziţi jidani care se cred „aleşi” si pregătesc calea „mesiei” lor – adica antihristul – urâciunea pustiirii în locul cel sfânt, prin „crizele” lor artificiale : sociale, financiare, medicale, militare, climatice, pentru a ocupa si subjuga toata lumea, iar noi, ceilalti să fim sclavii lor, animale bune de ucis si exploatat după cum au fost inselati de tatal lor satana-tatăl minciunii!
  Ridică-te împotriva (editat) alogeni paraziti iudeomasoni care ne-au ocupat, ne jefuiesc şi ne gonesc din țara noastră aducând în loc arabi, negri, asiatici, distrug copii, viitorul ţării, prin lgbt, desfrâu, droguri!
  Nu le mai da putere prin minciuna cardului bancar, „banul” digital!Aruncă-l la gunoi, foloseşte numai banii numerar şi cere urgent revenirea la moneda fizică din aur!
  Ridică-te!

 4. Revolutia a fost revolutie anti bolshevica . Comunismul inventia evvreilor. Ceausescu UN PROST FUDUL. A nenorocit poporul roman. Obiectivul lui trebuia sa fie BUNASTATEA POPORULUI MUNCITOR.Adica cine munceste sa aibe detoate. Dar prostii comunisti aveau lozinca idioata: De la toti luom dupa posibilitati si dam dupa necesitati. Adica ala lenes cu multe necesitati sa nanance munca altuia. A murit ca si-a batut joc de noi cu foame si frig.

 5. Exact ca niste animale trebuiau impuscati
  ,,Milostivii” uita ordinele date de criminal in 17 dec catre generali sa traga fara crutare in cei ce au iesit pe strazi in Timisoara .
  A fost instigare la crime in masa noroc ca ordinele au fost executate cu multa mila de catre armata securitate si militie .
  Oricine a facut armata stie ce ravagii poate face un glont de 7,62 mm de pistol mitraliera tras in plin de aproape intr-o multime compacta ,poate trece chiar prin 2-3 oameni daca sunt unul in spatele celuilalt
  Doar cateva zeci pe pistoale mitraliera sa traga la foc automat cate 2 sectoare a 30 de cartuse fiecare si in 5 minute intr-o piata ticsita cu 10 mii de oameni ar fi ucis si schilodit cateva mii dintre ei
  Ori se stie ca in 3-4 zile de trageri in Timisoara au fost cel mult 100 de morti pana pe 22 dec
  De unde rezulta ca fortele de represiune au tras mai mult in vant ,ori s-au prefacut ca trag ,doar dobitocii spalati pe creier de propaganda ceausista au tras fara mila in plin ,dar si aia foc cu foc ,nu in rafale .

 6. @Voxi:felicitari pentru postare! asasinarea lui Ceausescu de catre gaska Iliescu KGB a fost semnalul mortii comunismului in Est,semnal neinteles de gorbaciov si Iliescu
  contra cca 97 milliarde dolari imprumut dat de Occident care salva economia URSS aflata in coma,datorita cursei inarmarii, Gorbaciov a semnat decesul comunismului iudeu cominternist,devenit comunist national,suveranist, dupa exodul iudeiulor khazari in tara arificial re-creata Israel
  Tarile fost comuniste au fost jefuite la blana,azi se vede cel mai bine cand o tara caricatura ca Auustria Khazara isi permite insolente care nu ar fi fost niciodata inghitite de Romania Ceausista

 7. Aha ..”Nu mai e „..Dar ce ai făcut bobiță ? România mai e ?? De pe atunci, după ce l-ați împușcat era de pus drept șef Nicușor..Era clar că urma o curățenie generală..Acu Bălțești in aceeași trutyma veche puturoasă..

 8. Copii ucisi la Revolutie:

  • Cătălin ANDRONIC, Bucureşti, o lună.

  • Cristina LUNGU, Timişoara, 2 ani.

  • Cătălina ANGHEL, 3 ani

  • Alin Paul CHIRCĂ, Sibiu, 3 ani

  • Samir TULUŞ, 5 ani, Constanţa

  • Corina ROŞCA, Braşov, 6 ani

  • Cristina AFLOAREI, Timişoara, 7 ani,

  • Laura – Andreia NEGRUŢIU, Timişoara, 9 ani

  • Adriana ATANASIE , Reşiţa, 10 ani.

  • Adrian-Florin NEGRU, Braşov, 12 ani

  • Petrişor BOZAR, Timişoara, 13 ani,

  • Luminiţa BOŢOC, Timişoara, 13 ani,

  • Octavian BURCIOAICA, Bucureşti, 13 ani,

  • Adriana Văsăi CHIRIŢĂ, Bucureşti, 13 ani,

  • Cosmin DOGA, Constanţa, 13 ani,

  . Marian NICULESCU, Bucureşti, 13 ani

  • Adina CHIRIŢĂ, Constanţa, 13 ani

  • Gabriela TAKO, Timişoara, 14 ani

  • George-Eduard ATOMEI, Braşov, 16 ani

  • Nicuşor COCHIRLEANU, Bucureşti, 16 ani

  • Costel POENAR, Cluj, 16 ani

  • Raluca Mihaela SĂLĂJAN, Bucureşti, 16 ani

  • Florian TIAN Florian, Bucureşti, 16 ani

  • Gheorghe CORDUNEANU, Braşov, 17 ani

  • Alexandru Radu IONESCU, Bucureşti, 17 ani

  • Constantin IOSUB, Timişoara, 17 ani,

  • Gheorghe Iosif KELEMEN, Timişoara, 17 ani

  • Leonard KILINGER, Bucureşti, 17 ani

  • Iulian Liviu MARIN, Bucureşti, 17 ani

  • Victor MATEESCU, Bucureşti, 17 ani

  • Radu MĂNESCU, Bucureşti, 17 ani

  • Constantin RĂDULESCU , Bucureşti, 17 ani

  • Ilie TELECEAN, Timişoara, 17 ani

  • Vanea TIMOŞENCO, Bucureşti, 17 ani

  • Vasile TINACUI, Bucureşti, 17 ani

  • Cătălin- Florentin VLADU, Bucureşti, 17 ani

 9. Daca erau asasinati cu 25 de ani mai inainte, ar fi fost foarte bine. Fiecare zi traita de un dictator este o zi pierduta pentru umanitate !

 10. … nu conteaza, singe sa curga !
  „Capetele de acuzare
  Genocid – peste 60.000 victime;”
  ??? De unde „din burta” a fost scoasa aceasta cifra ? Ce reprezinta xele „60000 de victime” si de ce 60000 si nu 15 milioane sau 200 de victime ?
  „Subminarea puterii de stat prin organizarea de acțiuni armate împotriva poporului și a puterii de stat. Infracțiunea de distrugere a bunurilor obștești, prin distrugerea și avarierea unor clădiri, explozii în orașe etc.”
  Mda … sau cum ar fi spus regretatul Birlic, exact „vitaversa” ! Ecploziile, distrugerile si victimele au fost „opera” canaliei KGB-iste Iliescu si a bandei sale de criminali, pentru a da o poleiala de „revolutie” unei mizerabile lovituri de stat cu sprijin international.
  „Subminarea economiei naționale.”
  Mda … blocurile, bune, rele, in care se locuieste si astazi, metroul cu care se circula, toata industria care a dost facuta praf sau intrata pe mina unor canalii securiste, pentru 2 lei, atunci cind aceasta nu trebuia nici distrusa nici instrainata ci doar modernizata si adaptata cerintelor pietei … Cum spunea „al mic”, Nicu : „Ba, voi n-o sa pucati nici macar sa zugraviti blocurile pe care le-a facut tata !”
  Încercarea de a fugi din țară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la bănci în străinătate.
  Da, „un miliard de dolari” pe care au pus mina alte bestii securiste si care stau la baza averilor unor borfasi actuali cxare se autoprezinta drept „oameni de afaceri” ! …
  Si, ca o ultima observatie : terminati dracu’ odata cu mizeria asta cu „revolutia romana” ! Lansata si repetata pina la epuizare de catre (editat) de Iliescu si b(editat)sai la fel de criminali, expresia a spalat pina acum destule creiere, deja foarte slab dotate intelectual, cu unicul scop de a justifica O CRIMA.

 11. e apologia ceaushismului,
  observam o recrudescentza , un curent neo-comunist sustinut de China….

  -ceva stiri din Gaza aveti?
  (e tot cu genocid)

 12. autorul randurilor se bucura si azi de soarta Ceausestilor. O fi el mai tinerel, scrie la comanda, fara discernamant ori inca se hraneste din acea crima precum loviluționarii timicioreni?

 13. De ce nu se recunoaste nici acum ca atunci in decembrie 1989 a fost LOVITURA DE STAT data de TRADATORI in frunte cu ION ILIESCU.Toti cei care se perindau prin fata camerelor de la televiziune,au devenit „REVOLUTIONARI” si care au parte de numeroase facilitati,fara sa lucreze o zi si care traiesc pe spinarea acestui popor.Toate acuzatiile aduse sotilor CEAUSESCU sunt numai inventii din capul unor NEMERNICI.Nu va intrebati de ce s-a sinucis judecatorul GICA POPA sau de ce sotia lui STANCULESCU? Procesul LOVITURII DE STAT nu o sa ajunga niciodata pe mainile unor judecatori cinstiti,pentru ca nu se doreste acest lucru.Toti cei implicati trebuie sa moara de batranete si nu sa fie condamnati.Procurorul care a instrumentat dosarul LOVITURII DE STAT,mare curaj a avut!!!Cati bani se cheltuie cu acesti „revolutionari” inchipuiti!!!Cineva enumera niste copii muriti la LOVITURA DE STAT.Oare in ce conditii au murit?Vinovata a fost FAMILIA din care faceau parte.Da recunosc acum,dupa ce am studiat mai multe documente,ca cei veniti la putere in decembrie 1989 au fost bine instruiti pentru acea DIVERSIUNE.

 14. Nu e atat despre persoana, cat despre starea de fapt cu ce s-a intamplat dupa, „libertate” si dictatura post Ceausescu. De fapt „dictatatorul” a fost inlaturat s-au instalat alti dictatori nevazuti si-au pus intreagq vina in carca unuia singur, ca fiind unicul vinovat, dosarul „revolutiei” cu nici un vinovat post Ceausescu si cu implicareq directa marilor puteri. Se arunca intreaga vina in spatele altui personaj istoric mort dupa Ceausescu(URSS). Prim vizitator strain „doboratorul” de regimuri comuniste si tone de ONG-uri de corectitudine politica, anticorpute si refomatori de justitie, fosti comunisti anchetatori de mineriade.
  „trenarea” din dosarul asa zisei revolutii indica spre vest, din ce in ce mai putin spre est. Unde se se duc…sa ia lumina si sa pupe…

 15. Hai sa corectam noi minciuna (editat) silviu brukan „Încercarea de a fugi din țară pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari depuse la bănci în străinătate.”
  Erau atunci (1989) in conturile a 330 ofiteri de securitate 32 MLD USD plus vreo 8 MLD USD produse si bunuri facturate in portul Constanta dar neajunse inca la destinatie ….IN TOTAL DECI VREO 40 MLD USD.
  EXISTA UN DOCUMENT AL DGIA IN CARE SINT MENTIONATE ACESTE FAPTE…..cei 330 de gangsteri si-au scos la vedere sumele furate din MUNCA POPORULUI ROMAN……imediat dupa reusita loviturii de stat…..
  OPERATIUNEA A FOST COORDONATA DE IULIAN VLAD SI ARISTOTEL STAMATOIU (ASU)…
  Cum s-au strans banii acestia ? Prin facturare la producator (economia romaneasca care era „la pamant”) si refacturare la destinatar….Mai adaugati la cei 40 MLD USD, ALTI CIRCA 20 MLD CARE FUSESE DATORIA EXTERNA A ROMANIEI ….
  Pe atunci era in Romania o criza a bunurilor de larg consum, energetica si alimentara INDUSA DE SECURITATEA TRADATOARE, PRECUM SI DE CATRE „ORGANILI DE PARTID SI DE STAT TRADATOARE”….

 16. Elena Ceauşescu, rămasă la conducerea statului pe timpul şederii bărbatului ei în Iran, a plănuit, alături de Emil Bobu, secretar al PCR şi cu ministrul de Interne Tudor Postelnicu ştergerea urmelor lăsate de morţii din Revoluţie.

  În noaptea de 18 spre 19 decembrie 1989, s-a pus în aplicare Operaţiunea Trandafirul, prin care victimele represiunii armatei din 17 decembrie să fie furate din morga Spitalului Judeţean. Cadavrele trebuiau transportate la Bucureşti şi incinerate la crematoriul Cenuşa. Urma să se lanseze zvonul că aceştia au fugit din ţară.

  Pentru a se putea lucra în linişte, s-au stins becurile din curte, iar geamurile saloanelor au fost acoperite cu perdele. În aceea noapte, miliţienii au încărcat peste 40 de cadavre, victime ale represiunii. Numărul victimelor era monitorizat permanent de către Nicolae Ghircoiaş, iar din partea armatei de colonelul Dumitru Dăescu. Aceştia raportau lui Stănculescu şi Coman.
  Au fost chemaţi la lucru toţi angajaţii crematoriului, care au primit câte 2.000 lei, cu condiţia să semneze că nu vor divulga secretul opreţaiunii. În dimineaţa de 20 decembrie, patru pubele cu cenuşă au fost duse pe raza localităţii Popeşti-Leordeni şi au fost aruncat într-o gură de canal. La revenirea la Timişoara şoferul, care nu ştia ce s-a transportat, a fost trimis să spele izoterma.
  “Corpodeanu ne-a spus că este o acţiune secretă şi cine spune ceva, va fi împuşcat”.
  În 22 decembrie, au fost arse toate documentele medicale întocmite de ofiţerii criminalişti, inclusive filmele foto care au fost realizate.

 17. nu intelege decat latura materiala a lucrurilor, dovada ca e un limitat la burta si senzatii, la care creierul nu lucreaza si deci nici azi nu intelege ce a fost atunci. Mesteca insa niste lozinci bolsevice pe care nu cred ca le va intelege vreodata.
  Dedesubt se scrie ca trebuiau impuscati ca animalele… Chiar trebuie impuscate animalele, violentule?
  V. Rebengic- facea deliciul mediei unguresti care reactiona fericita la acel ole, ole… Alt frustrat, ginere de ofiter de securitate.
  Ardelianul @maxtor e multumit ca i-au venit harghielienii la conducerea tarii pe care o nenorocesc de 34 ani?

 18. ole ole ceausescu nu mai e. Asa este si ce bine este ca alfel nu puteam avea si noi drogatii nostri, (editat) noastre (editat) nostri,hoti nostri si cei europeni,ruinele noastre industriale, corporatisti nostri, hamali nostri spalatoarele de bale si rahat din romania prin toata europa,cocalari in toata europa de sintem toti facuti acum cocalari ca sintem sau nu si multe multe alte „baneficii” unul mai mare ca altul.Sintem o tara fericita ca pe petrolul gazele si curentul nostru sint altii stapini si ne vind noua energina noastra cum vor muschi lor. Ole ole ce bine eeee…………

 19. Pana la un punct „Istorie” are dreptate….au fost niste cadavre arse….dar nu 40, ci 48…….Aceste cadavre, NU AU FOST REVENDICATE DE CINEVA……DE-ABIA DUPA CIRCA 1 AN SI JUMATATE au fost niste incercari cu documente prefabricate…..
  ADICA CUM, AI UN DISPARUT IN FAMILIE SI TU NU FACI NIMIC TIMP DE 1 AN SI JUMATATE….ASA NU FUNCTIONEAZA, NU MERGE….CANTATI LA ALTA MASA….
  MAI DEGRABA ACESTIA ERAU STRAINI…..NE-AR FI SPUS NUTA SI MIHALEA, DAR ACESTIA AU FOST OMORATI DE gL rez militaru…….

 20. „Ceasca” s-a dus de 34 de ani. Dosarul „Revolutiei” in democraci cu UE, USA, NATO, vest pe unde e dosit. Putin e de vina. Si grasu’ din Koreea de Nord. Ca si in alte dosare celebre Bechtel, Microsoft, Oracle, EADS etc

 21. LOVITURA DE STAT a fost in 89′-90′ in Romania, cu zeci de mii de gura casca iesiti pe strazi, dar, raniti si poate ucisi cca. 1000 capete numarate de Procuratura si Morga, totusi, se intretine cu indarjire mitul „rivolutia” numai pt mentinerea si imbogatirea pe mocca, a „rivolutionarilor” azi cca. 50 000 – 60 000 capete, cuplati la Bugetul public pe care l-au secat, cu: pensii nemuncite nici o zi, gratuitati la tot si la toate, imobile, terenuri, spatii comerciale. De 34 ani lunar si anual, Secretariatul ala de escroci, care distribuie hartiile de sters la k..r, aducatoare de beneficii nemeritate, unor neamuri, membri din partide, amici de invarteli, amante, neveste, ex-securisti, si alti escroci. Johanis trebuie sa oblige Parlamentul sa modifice Legea sa ramana toti escrocii ONORIFICI, daca le convine.

 22. Si innainte de 1989 colegii de servici veneau cu Sarmale la Servici , Salata de Bouf si Carnati iar la Ora 10 Mâncau roti Împreună ca era Craciunul dar Colegii de Servici veneau la Munca ca era Zi Lucrătoare , Craciunul .

 23. Daca tot o dam pe poezioare, fac si eu una : „Biden si poporul US, Coca Cola ne-au adus !” … Hai, Craciun fericit si, mai ales, dupa cum merge Europa … As-Salaam-Alaikum ! (ca salam prin frigidere, la preturile astea, mai putin !)

 24. Salata era probabil de BOEUF, cred ca mai degraba era vorba de serviciu si nu de „servici” iar, daca „Mâncau roti”, banuiesc ca aveau o „usoara” indigestie dupa aceea ! (n-ai abuzat nitel cu spritz-ul, aseara ? …)

 25. Pana si kovrigarul are certificat de revoltionar pe post de srilankez carator de pepsi-snaks.
  ”Unul dintre cei cu care am stat de vorbă ne-a spus că domnul Ciolacu aducea Pepsi si tigari de la chioșcul de jos”, a completat Anca Simina, Recorder realizând o anchetă în acest sens.”E foarte corect, că s-a lansat dupa aceea în afaceri. Atunci căra Pepsi și țigări și după aia a putut să dezvolte această aptitudine. Dacă e asa, în sfârșit aflu si eu cu ce s-a ocupat domnul Ciolacu

  ”E plină România de revoluționari de ăștia. O să constatați că e revoluționar pe bază de declaratii pe propria răspundere, una fiind și falsă. Pur și simplu a povestit el ce-a facut la Revoluție. Nu-i confirmă nimeni o acțiune identificabilă, că a rupt ceva de pe un perete, că a fluierat, că a spart un geam…”, a spus CTP.

 26. Ceaușescu era unul,.. Acu toți se vor ceaușescu.. Deci e un popor de ceaușești, cu diferența că acu toți vor să fure..mult..

 27. După căderea lor au venit la putere oameni fără țară, au distrus și continuă să distrugă tot ce este românesc, să fure pe rupte și țara a ajuns fff săracă, democrație doar în cărți

 28. @Bulei
  -60 mld $ in ’89 facuti pierduti?
  -atunci Comandantul Suprem trebuia impushcat pt. o f.f.f.proasta contabilitate!

  nu:
  -credem ca nemernicu A INTELES inca din ’71 -devalorizarea controlata a $, „deschiderea” catre China-
  ca SUA e mai bolshevica decat URSS;
  a murit fredonind „Internationala” !

  e scenariu de shock si groază,
  Romania vandauta inca de acum 52 de ani?????
  -asa e viatza,
  get over it!

 29. „Conform unui documentar BBC, Ion Iliescu n-ar fi dorit executarea Ceaușeștilor, dar generalul Victor Atanasie Stănculescu a declarat că în caz contrar armata nu va colabora cu Consiliul Frontului Salvării Naționale.”

  Dovada! Adica prezentati documentarul!
  Pana nu aduceti sustinere la ceea ce pretindeti, eu continui sa cred ca l-a trimis pe Voican Voiculescu sa insceneze simulacrul de proces CEausestilor ca sa-l execute rapid. Ii trebuia aceasta ca sa se poata inscauna Iliescu si sa joace cartea cu „vidul de putere” ca e urgenta.
  Aduceti dovada ca Iliescu s-a consultat cu BBC si cu Stanculescu inainte de a da ordinul!
  Telefonul fara fir putem juca si prin America Latina la o adica.

 30. @gmbplay, 11:11, „Stea bolsevica pe cruce ! ”

  -si cifra 8 inscrisa cu 2 fonturi….. 1918-1989, joc de cifre!

  „in 89 de Crăciun
  s-a facut omor păgân !”

  apropos,
  „60’000 de victime” nu inseamna neaparat 60’000 de mortzi!

 31. numai o haita de comunisti copminternisti poate asasina alti comunisti in ziua de Craciun, ca in Rusia Sovietica
  Iliescu KGB blestemul Romaniei ‘revolutionare’:gunoaie umane cu rente si certificate revolutionare,generali pe banda rulanta din kkti de capitani si maiori,jaf economic,distrugerea industriei pensii speciale magistraturii sa ii ocroteasca pe lovilutionari,samd

 32. Domne, da’ unde se dau certificate de revolutionar in Revolutia Franceza ? Ca am doi verisori care sint gata sa vina sa depuna marturie ca eram pe baricade la Paris, alaturi de Danton si Robespierre ! (ps : pe ala de revolutionar in Revolutia americana l-am luat deja, desi a costat ceva mai mult, da’ la pachet cu pusul semnaturii pe Constitutia americana ! …)

 33. Asta-i buna: ole,ole,ole, Ceausescu nu mai e”! Problema e ca din ce in ce trece timpul bine-ar fi ca Ceausescu a mai fie… Tare mi-e ca o sa vina un „Ceausescov” de la rasarit, si ne-om invata minte, ca rau cu rau, dar mai rau fara rau.

 34. „Ole, Ole, Ceaușescu nu mai e!”

  La fel nu mai e industrie, agricultura, paduri, resurse naturale, fabrici, dosarul „revolutiei”, dosarul plagiatului lui ma Ciuca ca destabilzeaza regimul(de hoti).

 35. ” 1918-1989, joc de cifre!”

  Sa vina numer-ologul, sa va minta frumos. IMGB nu mai face ordine, prostia a fost pusa la locul ei !

 36. Marele sxcUrs Tu n-ai o familie, un prieten cu care sa schimbi o vorba buna, macar azi ? Te vad asa de veninos si de toxic incat, probabil, nici bosgorii tai nu te inghit nici cu lamaie..

 37. Inainte de 89 presa scria la comanda si la ordine. Dupa 34 de ani scrie tot la comanda (subacoperitii din presa) si la ordine..de plata.
  Ce s-a schimbat? Democratie? Libertate? Liber la furat si saracit tara!

 38. A fost pus cel mai sinistru scenariu la sfarsitul anilor 70 pentru România de tradatorii din secu(multimiliardari acuma in euro)esalonul ll marginalizat de Ceasca din pcr si serviciile din tarile care ,acuma, controleaza averea României. A fost acuzat de subminare si genocid de gasca , care numai in Tiganisoara de acuma urmarea sa omoare 60.000 de romani .A fost acuzat de genocid de cei care pe langa tineri de la lovitura a mai asasinat cateva sute de mii de români in lagarele spital -spitale subfinantate.A fost acuzat de subminare de cei care au distrus Romania (industrie agricultura invatamant)Au generat cel mai mare exod pe timp de pace din istoria omenirii .

 39. MAAAAREeeee sCURs … 🙂

  E fac Probe de Microfon sa te inevti sa interpretezi cu Percutii SIMFONIA a Noua … 🙂
  Urmeaza

  – „Treceti Batalioane Romane Carpatii”

  – „Trei Culori”… 🙂

  Te scoatEM ca la Balci, sa faci si TU un Ban muncit,

  NU se NE injuri ca Psihopatuu’ in Criza PERPETUA, degeaba, ca Ai Tai au stat in Carcile Romanilor Ardeleni !

  Derbedeu Mic si Uscat la Cirbomflexer …
  TchockoFlender RATAT si din Ipostaza asta,
  Tirriplitch BARAT … 🙂

 40. Asa este !
  Ceausescu a facut niste greseli FF MARI ! Dar nu greseli de genul ca n-a avut ce manca, ce bea si ce fuma brucan, ilisecu, roman, sa…..

 41. Declaratia lui Gorbaciov a fost facuta „in prezenta lui Ion Iliescu”. Vreau sa stiu data si locul la care Gorbaciov a facut declaratia

 42. @Istorie ; 40 de agenti ai serviciilor sectrete maghiare pe care nu i-a revendicat NIMENI nici atunci nici in prezent.se spune ca au o placuta comemorativa intr- unitate secreta maghiara

 43. @Istorie ; mortii erau 40 de agenti ai serviciilor secrete maghiare pe care nu i-au revendicat NIMENI nici atunci nici in prezent;se spune ca au o placuta comemorativa intr-o unitate secreta maghiara

 44. Romania era ultima in comunism,.. Ereâa cu ductatura cea mai cruntă din lagărul socialist.. De ce ?? acu iarăși romania e ultima in lista tărilor europene, poate la concurență cu bulgarii, Dar situația economică socială este mut inferioară, extrem de gravă in comparație cu 89,. Iar făloșii fuduli maiau obraz de a se arăta pe sticlă..Și chestia e că nu prea ai alternative..

 45. – da animalele trebuie maia les cand cand sunt periculoase pentru om iar odiosul cuplu cu securitatea lor erau crancen de pradatori
  – erau chiar mai rai decat animalele de prada, erau satanici din toate punctele de vedere si au scapat prea ieftin, dar nua veam timp pentru ca loailistii lor fanatici din securitate isi indeplineau cu sarg misiunea sinucigasa de reinstauare prin teroare
  – in rdg polonia cehoslovacia bulgaria ungaria si chiar albania tot lovitura de stat a fost puishor ? daca da cum de fost pasnica si securitatea alora n-a luptat? Tradatori este? mama lor de pungasi!
  – ai sa razi dar dacae adevarat ce scrie de bulgaria atunci as fi preferat cetatenia bulgareasca. Aia au avut un singur lider din 45 pana in 89 Zhivkov care cica era super baiat – detesta cultul personalitatii atat loco cat si peste granita, cand locuitorii din satul lui i-au ridicat statuie, s-a prezentat frumos la inaugurare, le-a multumit personal dupa care a ordonat sa fie daramata. Si pe toti aia din garda veche care se apucasera de birocratie coruptie si alte matrapazlacuri i-a indepartat rapid si a promovat tineri onesti pe care ii si verifica si accepta personal petitii de la oameni la care le dadea curs daca erau de bun simt sau bine argumentate. Jos palaria! La noi? Crime, tortura, teroare, aroganta, tupeu, dezmat, dementa, idolatrie psihopatie, nesimtire, foamete, frig, venalitate, ticalosie, turnatorie, fanatism, spalare pe creier, birocratie PROSTIE! Oltenii number 1 si muntenii tare din urma pe locul 2. Yep, odiosul a fost ruman sadea! Hardcore chiar!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.