Avertisment OMS: Mai degrabă câştigi la Loto decât să scapi de infecţia cu Covid!

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că şansele de a scăpa de infecţia cu COVID-19 sunt foarte mici. Doar măsurile de protecţie şi un vaccin pot ajuta. Numărul spitalizărilor la nivel mondial a crescut foarte mult.

Dr. Mike Ryan, director executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat că statistic este mai probabil să câştigi la loterie decât să scapi de o infecţie cu Covid-19.

„Dacă nu găsim un vaccin şi nu continuăm să suprimăm acest virus şi presupunem că acest virus se răspândeşte la 60 sau 70% din populaţia din lumii, şansele de a scăpa sunt de 1 la 200. Din această perspectivă, gândiţi-vă la şansele dvs. de a câştiga la loterie”, a declarat Ryan.

În cadrul conferinţei de miercuri, oficialii OMS au avertizat că la nivel mondial se înregistrează „creşteri a numărului spitalizărilor în unităţile de terapie intensivă”.

Zonele cu cele mai multe cazuri sunt în Spania, Franţa, Muntenegru, Ucraina şi unele state ale Statelor Unite.

Numărul infecțiilor a trecut de 30 de milioane în întreaga lume

Numărul de cazuri confirmate de coronavirus în întreaga lume a depășit 30 de milioane, conform cifrelor Universității americane Johns Hopkins, citate de BBC.

Peste 940.000 de persoane au murit de Covid-19 de la începutul epidemiei, la finele anului trecut, în China.

Națiunile cele mai afectate sunt SUA, India și Brazilia, dar există o creștere a numărului de infecții în toată Europa.

Multe țări din emisfera nordică se pregătesc acum pentru un al doilea val al pandemiei, pe măsură ce se apropie iarna.

Africa a înregistrat peste un milion de cazuri confirmate, deși nu se cunoaște adevărata amploare a pandemiei pe continent. Ratele de testare sunt scăzute, ceea ce ar putea denatura cifrele oficiale.

SUA rămâne de departe țara cea mai grav afectată din punct de vedere al numărului, cu peste 6,6 milioane de infecții confirmate și peste 197.000 de decese.

Numărul de noi infecții zilnice a scăzut, totuși, în comparație vârfurile din iulie.

În India, numărul infecțiilor cunoscute a urcat peste cinci milioane în această săptămână – al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume.

Virusul pare să se răspândească mult mai repede în India decât în ​​orice altă țară, cazurile zilnice depășind 90.000 în ultimele zile. Peste 80.000 de oameni au murit, pe fondul rapoartelor privind lipsa paturilor de terapie intensivă și a oxigenului.

Brazilia a înregistrat peste 4,4 milioane de cazuri confirmate, cu peste 134.000 de decese – al doilea cel mai mare număr de decese după SUA.

Argentina și Mexicul au fost, de asemenea, puternic afectate. Argentina a raportat joi cu aproape 13.000 de cazuri în ultimele 24 de ore, ducând totalul la peste 600.000. Între timp, Mexic a confirmat mai mult de 3.000 de infecții zilnice, aducând numărul de cazuri la peste 680.000.

În același timp, decesele la 100.000 de persoane variază semnificativ de la țară la țară, San Marino, Peru și Belgia având cele mai mari rate, iar India una dintre cele mai scăzute.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Cei care au produs virusul au si antidotul !!!In China ,la o populatie de 1,6 miliarde,au decedat de COVID19…4500 de oameni !!

  2. Corect.
    dar nu numai atat. China a devenit principalul exportator de materiale sanitare de protactie. Iar pretul acestor materiale s-a inzecit.
    In coltul strazii era un geamgiu care nu avea clienti si punea copii sa mai sparga cate un geam pe inserat.

  3. plandemia pas-cu-pas nu are legatura cu „virusul ucigas” (tbc traieste in noi si se manifesta numai cand imunitatea este foarte scazuta – teroarea psihica distruge imunitatea) care este o gripa si ca ORICE GRIPA UCIDE PERSOANELE EXTREM DE VULNERABILE – DE OBICEI OAMENI BOLNAVI CRONIC SI GRAV IN STADII AVANSATE, ci are legatura cu instituirea celui mai crancen sistem totalitar de control si genocid al omenirii care s-a incercat vreodata. ROMANIA TREZESTE-TE!

  4. De ce nu exista alaturi de rubricile: infectati, vindecati, morti, si o rubrica pentru cei ramasi cu SECHELE: oboseala permanenta, capacitate respiratorie redusa, etc.?

  5. Mereu aceeasi sursa magica a statisticilor: Universitatea Johns Hopkins.
    Ca sa vezi, alte surse nu exista. Si oricum plebea n-o sa-si puna intrebari.
    Totu-i perfect, tovarase ministru, vorba lui Moscopol.

  6. trezirea la radiatia 5,6 G ! nu e posibil sa te infectezi din 2 in 2 saptamani cu un presupus virus ! treziti va oameni buni ! e penibil ! nu toti simt aceste unde pt ca nu toti traim pe aceiasi vibratie ! cum e posibil sa ascunzi un aevar care e cat casa de mare ! masca nu ne fereste de aceste radiatii , mai nou personaje de la tv-ziuni inchise au luat o razna de tot ! hei media , nu ti mai bate joc! politicieni , de ce atata mister ! oamenii pot intelege adevarul !

  7. „… au si antidotul” … Mda … cu conditia ca „produsul” sa nu o ia razna, de „capul” lui si sa devina incontrolabil ! … Pentru ca, desi multi au tendinta sa spuna ca e vorba de „o chinezarie”, chestia e destul de sofisticata si poate sa ne rezerve multe „surprize” !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.