ONG: Războiul din Siria a ucis peste 130.000 de oameni

În conflictul armat din Siria și-au pierdut viața până în prezent peste 130.000 de oameni, se arată în ultimul bilanț estimat de organizația neguvernamentală Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), a transmis marți AFP.

Conform sursei citate, au fost uciși cel puțin 46.000 de civili, dintre care circa 7.000 copii și 4.600 femei.

Cât despre trupele combatante, cel puțin 52.000 de soldați și luptători sirieni și străini care-l susțin pe președintele Bashar al-Assad au fost uciși, dintre care 32.000 soldați ai armatei și 262 membri ai mișcării șiite libaneze Hezbollah.

În rândul rebelilor și jihadiștilor, bilanțul victimelor este de circa 29.000 de morți, dintre care 20.000 rebeli, 7.000 jihadiști, diferența de circa 2.000 de victime fiind reprezentată de dezertorii din armata siriană care s-au alăturat rebeliunii.

Bilanțul, întocmit pe baza informațiilor furnizate de surse medicale și militare de pe teritoriul Siriei, include și aproape 2.800 de victime neidentificate. OSDH precizează că, din cauza accesului dificil la informațiile cenzurate de ambele părți implicate în conflict, numărul real al morților ar putea fi mai mare și menționează că 17.000 persoane sunt deținute în închisorile regimului de la Damasc, iar rebelii și grupările islamiste radicale dețin ca ostatici circa 6.000 de soldați și combatanți.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.