Operațiune de salvare încheiată cu succes în Gaza

Trupele israeliene au salvat un ostatic israelian în timpul unei „operaţiuni complexe” în sudul Fâşiei Gaza, a anunţat marţi armata, la mai bine de 10 luni după ce bărbatul a fost răpit de militanţi Hamas în timpul atacului din 7 octombrie asupra teritoriului israelian.

„Armata şi Shin Bet”, serviciul israelian de securitate internă, „l-au salvat pe ostaticul Kaid Farhan Alkadi, în vârstă de 52 de ani, originar din Rahat”, un oraş beduin din deşertul Negev, „care a fost răpit de organizaţia teroristă Hamas şi dus în Fâşia Gaza pe 7 octombrie”, a afirmat armata într-un comunicat.

Armata nu a oferit informaţii suplimentare despre operaţiune, invocând „siguranţa ostaticilor, a forţelor militare şi securitatea naţională”.

Kaid Farhan Alkadi lucra ca paznic în kibbutzul Magen, la graniţa cu Fâşia Gaza, când a fost răpit pe 7 octombrie, potrivit Forumului familiilor ostaticilor.

„Starea lui de sănătate este bună şi a fost transferat la un spital israelian”, a declarat David Mencer, un purtător de cuvânt al guvernului israelian.

Preşedintele israelian Isaac Herzog a salutat „salvarea reuşită” şi a afirmat că eliberarea sa este un „moment fericit pentru statul Israel şi pentru societatea israeliană”, potrivit unui comunicat al biroului său.

Din cele 251 de persoane răpite în acea zi, 104 sunt încă reţinute în Fâşia Gaza, dintre care 34 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

„Ceilalţi ostatici nu îşi pot permite să aştepte un alt miracol de acest gen (…) un acord negociat este singura modalitate de a avansa”, a afirmat marţi Forumul familiilor ostaticilor într-un comunicat.

„Cerem comunităţii internaţionale să menţină presiunea asupra Hamas, astfel încât acesta să accepte acordul şi să elibereze toţi ostaticii”, se mai arată în comunicat.

Negocieri sunt în curs între Israel şi Hamas prin intermediul mediatorilor din Qatar, Egipt şi SUA în vederea obţinerii unui acord de încetare a focului în Gaza, însoţit de eliberarea ostaticilor israelieni în schimbul prizonierilor palestinieni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

8 Comentarii

  1. Doar un ac din carul cu fân? Se lauda cu asta exact că la covid, scoteau în față un caz pentru a generaliza teroarea și înspăimântarea. Frați români, cu o floare nu se face primăvară, cum nici cu un salvat nu pot, de atâta ură a israelei, sa instaureze pacea în zona. Ia sa vedeți că, prin acest salvat vor scoate la interval performanta militară pe salvare salvat și acoperă uciderile in masă a nației israelei.

  2. Asta este o lauda la adresa rapitorilor, ca s-au purtat bine cu cei rapiti?

  3. Am crezut ca au salvat treizeci de mii! Dar nu…s-au dus…

  4. Succesuri guys. nu uitati ce zice Dumnezeul vostru razbunator si crud: ‘Îi vei urmări pe vrăjmașii tăi și ei vor cădea de sabie înaintea ta. Cinci dintre voi vor urmări o sută, iar o sută dintre voi vor fugări zece mii; vrăjmașii tăi vor cădea de sabie înaintea ta’ Leviticus, 26:7-8

  5. @intox aceeasi etica divina fu aplicata de colonisti la adresa bastinasilor in America de Nord…

  6. @intox aceeasi etica divina fu aplicata de colonisti la adresa bastinasilor in America de Nord…

  7. Să înțeleg că aici nu avem voie să spunem că miile de palestinieni, răpiți de ocupantul israelian și ținuți în detenție (unii – mulți – torturați) fără a lise asigura drepturile procesuale, sunt ostatici și nu „prizonieri”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.