„Operaţiunea Sparanghelul” – A cui afacere este? La ce nivel este protejată?

Toate televiziunile au prezentat şi comentat ieri imaginile de pe aeroportul din Cluj, unde aproape 2.000 de persoane au stat îngrămădite toată ziua, fără să se mai ţină cont de „distanţa socială” impusă de Ordonanţele militare. Practic, acest caz a aruncat în derizoriu întreaga „Stare de urgenţă”, dispusă de Klaus Iohannis în 16 martie, care urmează să fie prelungită cu încă o lună.

Dar nu despre nebunia de pe aeroportul din Cluj vrem să vorbim noi aici, ci de ceva mult mai grav. Pentru a înţelege mai bine care este adevărata problemă de la Cluj, imaginaţi-vă ce s-a întîmplat în noaptea de miercuri spre joi, cînd, după ora 22, conform Ordonanţei militare, în toată România nu vezi nici ţipenie de om în afara poliţiei şi armatei.

Ei, bine, în acea noapte, 50 de autocare ticsite de oameni, venite din toate colţurile ţării, treceau pe străzi fără să fie oprite de patrulele înarmate, fiind dirijate toate spre aeroportul din Cluj, unde au ajuns la ora 7:00! Ferite de ochii muritorilor de rînd care sînt obligaţi să stea închişi în case!

Vrem să analizăm şi să punem întrebări despre această „Operaţiune SparanghelUL”, care pare să ascundă lucruri ce ar trebui cunoscute de întreaga opinie publică pentru un motiv simplu: nu poţi ca, în timp ce ţii în casă 22 de milioane de români prin „starea de urgenţă”, să dai o Ordonanţă militară pentru că Germania cere 90.000 de culegători de sparanghel şi să nu dai explicaţiile cuvenite.

Şi, totuşi, iată că se poate!

SPARANGHELUL – MISTERIOASA LEGUMĂ CARE A SCHIMBAT ORDONANŢELE MILITARE

Totul a început acum două săptămîni, pe 27 martie, cînd pe Internet a apărut acest anunţ adresat DOAR românilor „CARE SÎNT ÎN GERMANIA ŞI ÎŞI CAUTĂ UN LOC DE MUNCĂ”, cărora li se ofereau slujbe la cules de sparanghel:

În mod ciudat, anunţul acesta localiza ca punct de contractare Timişoara, al doilea oraş ca număr de persoane infectate cu Coronavirus, în timp ce deciziile autorităţilor interziceau orice zbor spre Germania, dar avea acea precizare prin care se spunea că ar fi făcut doar pentru cei sînt deja în Germania! Ce sens logic era în acel anunţ?

Dar, se pare că anunţul nu a avut mare succes, aşa că, în zilele ce au urmat, au apărut alte texte asemănătoare, care nu se mai adresau persoanelor care erau în Germania, ci tuturor românilor, cu puncte de racolare a forţei de muncă în mai multe zone ale ţării:

Anunţul pentru zona Arad a apărut în ziua de 4 aprilie, cînd zborurile spre Germania erau încă interzise. Numai că, stranie coincidenţă, exact în acea zi, se emite Ordonanţa militară nr. 4, în care, la art. 10 se exceptează zborurile charter pentru sezonieri, deşi prin art. 9, al. 3, zborurile spre Germania şi Franţa erau suspendate pînă pe 22 aprilie:

Sînt multe chestiuni de discutat în legătură cu aceste anunţuri, căci, de pildă, în cel adresat zonei Bucureşti, postat la o zi după emiterea Ordonanţei nr. 7, se precizează că este valabil doar în măsura în care se poate circula conform ordonanţei militare, deşi aceasta fusese deja anunţată!

Cea mai mare surpriză este, însă, că ultimul anunţ se adresează celor din Suceava, ştiindu-se că acest oraş este închis pentru că reprezintă cel mai mare focar de infecţie cu Coronavirus!

AUTOCARELE SPRE CLUJ, CA NIŞTE TANCURI DESPRE DEPLASAREA CĂRORA NU TREBUIA SĂ ŞTIE INAMICUL

Ce s-a întîmplat în România în noaptea de 8/9 aprilie ar fi rămas un episod necunoscut de opinia publică dacă nu ar fi fost înghesuiala aceea incredibilă de pe aeroportul din Cluj, care încălca toate regulile stabilite prin Ordonanţele militare.

Aproape 2.000 de oameni, veniţi din toate colţurile ţării, ajunseseră la Cluj cu autocarele, după ce fuseseră strînşi în anumite puncte, îmbarcaţi apoi fără respectarea „distanţei sociale” impuse nouă, muritor de rînd.

Acest transport organizat „noaptea, ca hoţii” seamănă cu deplasarea unor divizii de tancuri pe vreme de război, cînd inamicul nu trebuie să afle despre ceea ce urmează să se petreacă în zori, elementul de surpriză fiind decisiv!

Felul în care s-a derulat această „Operaţiune SparanghelUL” nu este unul obişnuit, ci naşte serioase întrebări, la care cineva trebuie să răspundă, altfel ele se vor amplifica şi, la un moment dat, cine ştie unde pot să ajungă. De pildă, trebuie să ştim:

1. Ce au scris oamenii în „Declaraţia pe propria răspundere” cînd au plecat spre locul de adunare unde îi aşteptau autocarele? Se ştie că pentru toată populaţia, circulaţia între orele 22-06 este interzisă, cu mici excepţii, pentru care se cere o adeverinţă de la angajator. Or, sparangheliştii nu aveau o rubrică pentru plecarea în Germania, mai ales că nu aveau asupra lor nici bilete de avion, nici contract de angajare, toate acestea fiind rezolvate pe aeroportul din Cluj, respectiv, în Germania!

Cum au putut, deci, să ajungă sparangheliştii de la domiciliul lor, în miez de noapte, pînă la locul unde erau aşteptaţi de autocare, fără să fie opriţi şi amendaţi de poliţiştii din patrulele care sînt peste tot? Mai ales că, în seara precedentă, aşa cum am văzut cu toţii, doi tineri au fost bătuţi măr de poliţişti doar pentru că se aflau pe stradă la ora 22:05! Ştiau poliţiştii şi militarii din patrule că trebuie să le dea voie sparangheliştilor să treacă nestingheriţi? Cine le-a dat ordinul?

2. Cum a fost posibilă adunarea sparangheliştilor la locul de îmbarcare în autobuze? După ce au reuşit să ajungă cu maşinile personale în oraşele unde erau aşteptaţi de autocare, acolo erau adevărate adunări de zeci de persoane, ce ar fi atras atenţia poliţiştilor şi armatei, care i-ar fi împrăştiat mai ceva ca la mitingul diasporei din 10 august! Cu toate acestea, în mod ciudat, patrulele înarmate se pare că, din contră, au protejat mulţimea de sparanghelişti, ca şi cum ar fi primit un ordin în acest sens. CINE A DAT ACEST ORDIN DE PROTECŢIE?

3. Cine a organizat deplasarea pe timp de noapte a autocarelor cu sparanghelişti? Chiar dacă, prin absurd, ne-am imagina că toţi cei 2.000 de sparanghelişti au reuşit să se strecoare pe drumuri pînă la autocare şi s-au urcat în ele fără să fie văzuţi de patrule, totuşi, din Focşani, din Braşov sau din Sibiu, maşinile trebuiau să parcurgă un drum lung pînă la Cluj. Nu le-a văzut şi auzit nimeni, au fost adormite patrulele cu somnifere, ca în filmele de război? Sau cineva dăduse ordin ca autocarele să nu fie oprite, ci să fie dirijate spre destinaţie?

Dacă nu ar fi fost aşa, vă daţi seama ce s-ar fi întîmplat cu un autobuz plin de oameni care ar fi plecat din Craiova spre Bucureşti? N-ar fi trecut nici de primul filtru de poliţişti şi militari, ar fi fost daţi jos oamenii, şoferul ar fi fost arestat, iar televiziunile ar fi îngălbenit ecranele cu Breakingnews! Cu aceste autocare pline de sparanghelişti nu s-a întîmplat aşa. Oare, ce le-au spus şoferii de autocare patrulelor, ce consemn aveau, aşa încît să ajungă nestingheriţi la Cluj? CINE A DAT ORDIN TUTUROR PATRULELOR DIN DIFERITE ORAŞE PRIN CARE AU TRECUT AUTOCARELE CA ACESTEA SĂ NU FIE OPRITE?

4. Cine garantează că nici unul dintre cei 2.000 de sparanghelişti nu erau infectaţi cu Coronavirus? Oamenii aceştia care au plecat din zeci de localităţi s-au strîns în diferite oraşe pentru a se îmbarca în autocare, s-au deplasat nestingheriţi prin toată România şi s-au îngrămădit apoi pe aeroportul din Cluj? Erau toţi sănătoşi? Le-a făcut cineva vreun test? Aveau ei vreo adeverinţă de la medic care să certifice că nu sînt infectaţi?

Noi, toţi cei 22 milioane de români, stăm izolaţi în casă nu pentru că am fi infectaţi, ci pentru că ne-am putea infecta de la vecini, prieteni, chiar rude, nu avem voie să ne întîlnim, să mergem în grupuri mai mari de trei persoane (nici măcar cu soţia şi cei doi copii!). Şi, atunci, cum a fost posibil ca 2.000 de oameni să plece din atîtea localităţi pentru a se întîlni toţi la Cluj şi nimeni să nu le ceară dovada că nu sînt infectaţi? Cineva ar putea să spună: „domne, cei infectaţi sînt în spitale, în carantină sau izolaţi la domiciliu”, însă argumentul nu ţine, căci şi noi sîntem neinfectaţi şi, totuşi, nu avem voie să ieşim din casă după ora 22:00. CINE A DAT ORDINUL CA SPARANGHELIŞTII SĂ NU FIE PREZUMAŢI CA FIIND PURTĂTORI DE CORONAVIRUS?

A FOST O OPERAŢIUNE DISPUSĂ DE PREŞEDINTELE IOHANNIS, COORDONATĂ DE SERVICIILE SECRETE ŞI PROTEJATĂ DE POLIŢIE?

Nu plecarea în sine a celor 90.000 de români spre Germania şi Italia naşte aceste întrebări, ci felul în care s-a procedat: anunţuri aiuristice care au generat Ordonanţe militare, ordin secret dat tuturor poliţiştilor şi militarilor din patrule pentru a da cale liberă autocarelor spre Cluj, ignorarea riscului de îmbolnăvire, spargerea blocadei din Suceava pentru sparanghelişti!

Toate acestea arată că „Operaţiunea Sparanghelul” nu a fost o activitate economică transfrontalieră obişnuită, cu una cu totul specială! Ea nu se putea derula doar de către agenţii economici din ţară pe baza unor contracte cu angajatorii din Germania, căci Ordonanţele militare le opreau din faşă.

Este limpede că totul a avut acoperire la nivelul cel mai înalt. Chiar dacă ar fi vorba doar despre o înţelegere între Guvernul Lucovid Orban şi Guvernul Germaniei, operaţiunea ar fi ajuns la urechile preşedintelui Klaus Iohannis în secunda doi, prin intermediul SRI şi SIE, care ar fi avut obligaţia să afle şi să-l informeze pe Preşedinte!

Numai aşa se putea derula „Operaţiunea Sparanghelul”, cu girul Preşedintelui, cu acoperirea serviciilor secrete şi cu protejarea transporturilor de către Poliţie şi Armată.

Altfel, dacă totul era normal, înainte sau după Ordonanţa militară nr. 7, chiar preşedintele Klaus Iohannis ar fi apărut în faţa naţiunii şi ar fi anunţat nu numai să ne spălăm pe mîini şi să nu mergem la biserică, ci ar fi anunţat că a început relaxarea restricţiilor şi, deci, relansarea economică. Or, ce ne-a spus Klaus Iohannis chiar în ziua de 8 aprilie, cu cîteva ore înainte de marşul autocarelor spre Cluj? Iată:

Aşadar, în timp ce mesajul către toţi românii era „să nu ne întîlnim cu persoane, să evităm contactul fizic, să ne izolăm, să ieșim din casă numai atunci cînd trebuie”, deja se pregătea derularea „Operaţiunii Sparanghelul” ce avea să înceapă doar peste cîteva ore, cu zeci de autocare pline ochi cu oameni pentru a ajunge la Cluj şi de acolo în Germania!

Unde este „stricteţea” de care vorbea Klaus Iohannis cu cîteva ore înainte de pornirea convoaielor spre Germania? De ce nu a scos o vorbă despre această „operaţiune”? Nu ştia Klaus Iohannis sau nu trebuia ca noi să aflăm? Doar nu-şi imaginează cineva că Lucovid Orban ar fi derulat de capul lui o asemenea operaţiune de anvergură, ştiind că Ioahnnis tocmai vorbise de „stricteţe”!

Din punctul nostru de vedere, lucrurile sînt clare: „Operaţiunea Sparanghelul” a fost de la început „negociată” la nivelul Preşedintelui, una despre care ştia şi pe care a dispus-o către toate structurile statului. Altfel nu se putea derula! Marea problemă este de ce nu a fost făcută publică, doar nu era vorba despre mari secrete de stat, ci de trimiterea în străinătate, la muncă, a 90.000 de români, nu despre trimiterea unor „trupe militare” într-un teatru de război.

Este o afacere sau doar o formă de slugărnicie faţă de Germania? Poate părea ciudat, dar „Sparanghelul” este pentru Germania o chestiune serioasă, din moment ce şi în anii trecuţi s-a derulat, dar nu oricum, ci cu ajutor de la stat pentru firmele germane care angajau sezonieri! Iată ce scria Hotnews în 3 mai 2009: „Patronii fermelor agricole care angajează sezonieri sînt subventionaţi şi de statul german. Astfel, la salariul tarifar se mai adaugă cca 30%, deci lunar, un sezonier poate cîştiga pe o normă de lucru legală, pînă la 800 de euro”.

Deci, în timp ce Germania oferă subvenţii pentru cultivatorii de sparanghel, preşedintele României este dispus să dea şi el o mînă de ajutor Germaniei, fiind de acord cu „Operaţiunea Sparanghelul”, împotriva propriilor decizii care se adresează românilor, prin care sînt îndemnaţi „să respecte cu sfinţenie” Ordonanţele militare, încălcate însă de autocarele care se plimbau ca Vodă prin lobodă prin toată ţara, în miez de noapte, pentru a duce muncitorii la cules de sparanghel în Germania! Are astfel de obligaţii în caietul de sarcini Preşedintele României faţă de Germania?

După cum se ştie, nu există nici măcar o prevedere în Ordonanţele militare sau în discursul Preşedintelui despre libertatea românilor de a merge la muncă în fermele din România, pe cîmpurile unde acum se derulează muncile de primăvară, pe care ar putea să muncească şi „diaspora”, mai ales că „diaspora” este cea care a adus Coronavirusul în ţară, iar acum ar avea nevoie de un loc de muncă.

Cineva trebuie să ne dea răspunsuri la toate aceste semne de întrebare. Dacă este o afacere, a cui este? Dacă este altceva, cine a negociat-o, cu cine şi de ce s-a făcut în acest fel, folosindu-se de toate instituţiile statului?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 33
Ion Spânu 1818 Articole
Author

85 de Comentarii

 1. Daca acel ”casting” pentru sparanghelisti era facut cu destinatie Rusia sau China,suta la suta protagonistii erau acum la bulau,dar daca sparanghelistii au drept destinatie…Germania,apoi na,pe presedintele Johannis nu-l cheama Serioja si nici Cian Ping Pong,pentru ca trupa de sparanghelsiti sa nu ajunga cu bine in Germania !Cu covid sau fara covid,ce mai conteaza !!

 2. cum mai poti avea incredere in autoritati, si mai ales in presedinte , cand el una vorbeste si altceva mananca ..??!

 3. Eu as face socoteala celor care au stat pe banii prostilor de romani (in spitale, in hoteluri/carantine cu masa inclusa, cu transportul etc) si i-as pune sa PLATEASCA. Pe ei sau pe angajator. Mi se pare o nesimtire infinita sa trimiti hoardele acasa sa fie tratate de coronavirus si apoi sa ii iei moca. Chiar atat de idioti suntem sa acceptam jaf la drumul mare? In timp ce romanii nostri mor cu zile in spitale mizerabile.

  • Te roade invidia…1800Euro&cazare si asigurare med. este ceva , nu? …..hoardele sint cetateni romani si tu nu poti dispune……lenesii nu lucra, isi merita soarta!

 4. Domne, noi din doua una : ori ne asigura astia transportul la Jărmania prin teleportare, sa nu mai faca scandal rautaciosii si invidiosii, ori asteptăm toamna si culesul viilor in Franta si Italia, ca baremi stim ca daca ne bagă ăia in vie ca in Zaharia Stancu, cu obligativitate de botnite, macar avem masti si nu le mincam strugurii ! (ps : chestia cu Cluj-ul … pardon, da’ pute a Securitate, mai noua sau mai veche, mai ceva ca un sobolan mort intr-o instalatie de aer conditionat !)

 5. Asta-i culmea, aici se ancheteaza brancardierii, ambulantierii eventual dosar penal deschis si in mormant ca s-a rupt echipamentul pe ei, un copil care iese cu bicicleta, etc. Cum sa piarda distinsii „organili” timpul cu asa fleacuri ca cele expuse in articol.

 6. Dl jurnalist intreaba : A FOST O OPERAŢIUNE DISPUSĂ DE Guvern, aprobata de PREŞEDINTELE IOHANNIS, COORDONATĂ DE SERVICIILE SECRETE ŞI PROTEJATĂ DE POLIŢIE? Dl jurnalist raspunde: Da ! Numai aşa se putea derula „Operaţiunea Sparanghelul”, cu girul Preşedintelui, cu acoperirea angajatilor serviciilor secrete şi cu protejarea transporturilor spre Aeroporturi de către angajatii din Poliţie şi Armată.

 7. PSD are puterea in parlament….de ce nu da jos pe Horban????…De ce nu suspenda pe Johanis??? De aici se impute ..totul.

 8. PS: la „etc.” adaugati benzina militiei si militarilor care i-au transportat, cheltuielile cu militarii si militienii care i-au pazit si alergat, tratamentul medicilor infectati si al pacientilor, inclusiv moartea unor nevinovati.

 9. Decat sa frece menta in tara in stil oltenesc(45% din angajatii jud Gorj sunt bugetari)oamenii pleaca la munca din propria initiativa,Germania ii primeste,de ce se amesteca unii si altii in problema?Unde e mai bine decat in Germania ??Daca si majoritatea evreilor rusi emigreaza tot acolo,stiu ei de ce..

  • Băi,tu nu ai înțeles nimic sau mai rău.Problema nu e că pleacă la muncă 2000 de persoane,ci faptul că aşa ceva se petrece când ordonanțele stării de urgență, impun atâtea restricții,nerespectarea lor,uneori în bătaie de joc,ducând la aplicarea unor amenzi consistente şi chiar la dosare penale.

  • Va cam agitați degeaba… Un român plecat la muncă în Germania este mai puțin expus pericolului decât dacă ar sta acasă sa moara de foame sau ar ajunge într-un spital romanesc. În plus, un roman plecat la munca în Germania este mai puțin periculos pentru noi decât unul care este bolnav netestat în România și care nu respecta carantina/izolarea sau un romana pe care îl apuca disperarea ca nu mai are bani sa trăiască. Ne cam freacă grija aiurea…

 10. Atenție, vorbim despre oameni care se regăsesc pe același ‘palier social’, despre distanțarea între persoane nici nu poate fi vorba (autocare, incinta aeroportului) pentru că este o ‘acțiune concertată’ .

 11. In Franta (tara dupa care se pare ca maimutarim cu o zi sau doua intirziere toate masurile, mai putin dobitocenia cu armata pe strazi) exista deja o initiativa (cautati pe net plaintecovid.fr) de tragere la raspundere, in justitie, a vinovatiilor pentru imbecilitati criminale ca cea din prezentul articol. Daca deschideti plingerea respectiva (e in franceza, bineinteles, si cred ca poate constitui un bun model, daca tot maimutarim Franta, si pentru Romania !), eu personal cred ca cea mai potrivita acuzatie, din cele patru din partea dreapta a ecranului, este cea de „Mise en danger délibérée de la vie d’autrui” („Punere deliberata in pericol a vietii altei persoane”)

 12. pentru ca e interdictie putinii jurnalisti care mai pot fi considerati jurnalist cu adevarat in Romania,nu pot face anchete amanuntite

  Pentru ca daca s-ar sapa la temelie s-ar afla ca in spatele actiunii se afla PeneLepra.astia sint escroci prin definitie si e mediul lor natural sa pescuiasca in ape tulburi

 13. Este tot mai clar ca pe presedintele Iohannis il doare-n cot de Romania si el lucrează pentru interesele Germaniei.Cu o zi inainte spunea la tv : „stati in casa dragilor ,faceti paștele fara invitați,ca si eu si sotia mea Carmen vom face pastele singuri”Si stupoare,vedem in aceeasi zi 2000 de romani îngrămădite la aeroport asteptînd sa fie luati de catre avioane di dusi in Germania ,fara declaratii pe propria răspundere si neamendati de politie.Sa va fie rusine politicieni si politie pentru ca noi romanii va plătim salariile, iar voi ca va bate ti joc de noi.Ar fi cazul ca toți implicați sa-si dea demisia caci oricum au facut un dezastru in Romania.

 14. Eu cind vad „distantarea sociala” din poza, de maximum 10-20 de cm, ma intreb doar la citi le-a disparut portofelul si biletul, inca inainte sa urce in avion ?! …

 15. Ordonanta de uegenta militara a avut si alte interese precise strict economice. Interzicerea dupa ora 22 afost data ca sa nu vedem si sa auzim nimic. Presedintele este la ultimul mandat si va profita cat se loate mult de toate avantajele. Dupa mandat loate pkeca sa graiasca in Germania, ca si parintii sai. Mai vinde din case, su din 1-2 va avea venituri din chirii. Asa ca, aici, la aceasta afacere au mers impreuna, presedintele, sri si politia.

 16. De ce ? Pentru ca toti „puliticienii” din tara asta (dar mai ales sefii lor !) sint manevrati si/sau santajati de catre Securitate, de aia !

 17. Tzara de iobagi cu clasa politica de slugi…Profitu se cara la teutoni iar peirderile/riscurile cu infectia la romani. Iaca se scrie Romania si citeste Nigeria (bantustan)…doar nu degeaba au manipulat alegerili serviciile pardon agenturili ca sa-l puna pe Autistu-Mut asta de Klaun GuWerner pe post de presedinte ca prost e pana la stele …(caci se prisesera si papusarii din servicii ca e praf rau de toto ca au trebuit sa ii insceneze un simulacru de dezbatere electorala sa il scape pana si de Veorica). Asa ca in creieru …pardon cutia craniana a lu’ Drona lui Merkel Klaun Guwerner nu se invart decat semnalele tranmise de telecomanda de la Berlin…e ca pe vremea fanariotilor …dam biru in cash (profitul pe care i spala corpuratiili germane, austriece, olandeze, italiene, franceze si il care de aici la ei acasa…dand salarii de sclavie/iobagie de nigeria…) si biru il dam si in capate umane (ciupercarii, si sclavele in casa la germanica, austria, italia) asta e….

  Sa ceara alde Autistu-Mut, Drona lui Merkel, Gauleiteu Klaun ca ostrogotii lui sa plateasca pt sclavii astia?! …riscurile cu impolnavirea de COVID19, cu transportu’ (organizat in maniera de un om in masina), riscu’ cu spitalizarea (materiale, medicamente, doctori, echipamente) pt ciupercari si pt unnumar mediu de contacti…nu poate el caci cutia lui -si a lui Lucovid Orban, Vela, SCirtu- cerebrala nu e materie cenusie ci e plina cu os. Astia sunt la miliarde de ani lumina de Nea Nicu impuscatu’ care macar ii punea pe ostrogoti sa plteasca pt swabii, sasii pt care Romanica chetuise educatie, spitalizare, hrana…si tzara vizi/ostrogotilor si teutonior platira…Si sefii de trib din Nigeria…luau bani pe sclavi cand ii videau traficantilor de sclavi…numa Klaun, Lucovid si Scirtu nu…astia nu se ridica nici la nivelul sefilor de trib din Africa.

  Astia Klaun, Lucovid si Scirtu astia raman in istorie…ca sefi in bantustan

 18. Pe vremea embargoului impus Serbiei, cisternele cu benzină și motorină aveau antemergător de la servicii…
  Similar, autocarele ar fi putut fi însoțite de mașini cu girofar, predate la granița dintre județe…
  Va fi interesant de aflat dacă statul român va carantina pe cheltuială proprie revenirea în țară a sparangheliștilor.
  Ar fi încă mai interesant ce vor face autoritățile dacă în noaptea Învierii, credincioșii vor da năvală la biserici nu pentru a lua lumină, ci pentru a se înscrie pe listele pentru Germania…

 19. Deci eu trebuie sa stau sclav pe domeniile baronilor rosii cu salariul minim pe economie (250 euro pe luna)
  Nu tata, merg acolo unde sunt platit pentru munca mea(1400-1500 euro plus cazare si mancare)
  Si in Spania, si in Italia pretul la legume e cam acelasi ca si in Romania. De ce salariile sant de 5-6 ori mai mici?
  La mintea pesedacilor ar trebui sa fim sclavii lor, numai gura lor sa mance.

 20. E-afacerea lui Raresh Bogdan, @Spânule. Tipul, protejatul lui Johannis, de ani de zile-având contracte de milioane de euro unul singur cu Aeroportul Cluj (directorul Ciceo). Banii neavând miros si, vorba aia, „lac sa fie, ca broaste…”

 21. „Problema” e la anunțurile alea de fațadă cu prostia de 0, 85 cenți (de fapt, euro) pe care-o găsești și pe la „mari manageri” de pe-aici. Și fudulia asociată. În rest, da, fiecare să-și vadă de-ale sale, bârna y compris.

 22. Stat Mafiot cu autoritati de fatada care doar au jefuit si distrus Romania de 30 de ani si jumatate incoace. Autoritatile exporta TOT lemnul tarii minore muncitori petrol TOTUL pentru occidentul cel infect.Dupa ce au distrus tara fiind platiti lunar la final vor si pensii spaciale ca doar sunt calici cu bale la gura.

 23. Afacerea este a lui klausi pe care l-a sunat angi. Va primi o medalie și un pix.pentru sri nu există ordonanțe.doar prostii stau in case deștepții culeg sparanghelul.

 24. Raspuns sparabghelezului:
  Ai tot dreptul sa pleci la munca acolo unde esti mai bine platit dar dece nu ramai pe acolo unde pleci cand vine vremea coronavirusului? Nici cainii nu se uita la voi imputitilor, hoti si curve ce sunteti.

 25. Serios! Citez din articol „Chiar dacă ar fi vorba doar despre o înţelegere între Guvernul Lucovid Orban şi Guvernul Germaniei, operaţiunea ar fi ajuns la urechile preşedintelui Klaus Iohannis în secunda doi, prin intermediul SRI şi SIE, care ar fi avut obligaţia să afle şi să-l informeze pe Preşedinte!”
  Voi chiar credeti ca nu stia cotrocenistul?! Va inselati amarnic! Daca credeti ca nu stia, se pun cateva intrebari decente:
  1. Cum de au trimis aeronave sa ii repatrieze urgent(metoda avertisment pentru alegeri=va lasam balta daca…)?
  2. Cum de s-a auzit acest secret cand hotararile se iau doar intre marii capi, si, marii capi nu cumva sunt merkelita si cotrocenistul?
  3. Nu cumva(eu asta am gasit online) merkelita a cerut transportul scalavilor pe plantatiile nemturesti?
  4. Sezonier, sezonier, dar cum platesc sclavii, nu cumva la negru fara sa plateasca impozit la niciunul din bugetele statelor?
  5. Cum de merkelita accepta munca sezoniera cu plata la negru daca tocmai ei urla despre coruptie si munca la negru?
  6. Acestor sclavi zilieri platiti la negru, cine le asigura protectia coro sau, daca se intampla un accident, cine le plateste spitalizarea si tratamentul?
  Si sunt enorm de multe intrebari!

 26. Mafia securista de la interne coordoneaza slugile din teritoriu sa RADA Romania de Paduri ! Spatele si conturile lor sunt adapostite in siguranta in Occident ! Iar prostimea priveste sedata la tembelizor scamatoriile PNL…
  Ne ….. pe prostii de romani !! Daca-i vedeti pe strata ii rupeti cu bataia ! ACUM sa profitam la maxim de incarcerarea poporului !

  https://www.facebook.com/baranovschi.ionel/videos/3151506064879763/?t=3

 27. @un sparanghelez

  Conform ordonanțelor, tu nu puteai să pleci în jermănica. Securitatea te-a livrat pe comision, la ordin, via Wuhannis.
  Nu ne deranjează că-ți riști viața pe 1800 Euro/lună, mulți au preț și mai mic. Nu prea rezultă cum vine treaba cu legea-i una pentru toți.

 28. Cine ziceati ca e presedintele Romaniei, comandant suprem al tuturor fortelor armate si nearmate? Aa, Romania NU ARE PRESEDINTE!? Ei, acuma am inteles. Inseamna ca vinovat e Dragnea, nu?!

 29. a spus presedintele, cu gurita lui, ca vor pleca la munca romanii. chiar m-am mirat ca in situatia data se lasa deschis un culoar pentru transportul acestora. deci presedintele stia pentru ca e posibil sa fi avut o intelegere cu cineva…

 30. Oricum acolo au sansa sa ramana in viata, sanatosi,aici ne otravesc smecherii [complici din toate partidele si institutiile statului]zi de zi.,in afara de substantele vizibile sunt substante volatile pe care aparatele nu le monitorizeaza,pe care le deverseaza in canalizari sau le ard fara filtru.Nu simtiti,veti simti voi sau copii vostrii ,peste catava luni,ani.Repercusiunile se vad chiar daca nu le simti momentan.Dupa cum se vede din milioanele de oameni din tara ,doar cateva sute simt si atentioneaza institutiile,restul daca nu-i deranjeaza pe moment,[cred ca daca au bani o sa rezolve totul]isi vad de treburile lor si nu le pasa.Chiar nu ma mai intereseaza aceasta pandemie ,oricum ma voi chinui intrucat m-am imbolnavit de la chimicale[boala autoimuna]Populatia cu 2 neuroni,participa si ea la poluare bagand pe foc,fel si fel de combustibili reziduali,plastice,cauciucuri.Asa sa le ajute DUMNEZEU DE PASTE ,la cei care fac acest genocid.Suntem un popor care ne meritam soarta.

 31. Înca odata se adevereste ca-n Romania,legea e doar pentru prosti.„ Desteptii” sunt inamovibili ,cu lefuri si pensii speciale, ce rad in nas amarastenilor ce sunt sfatuiti sa stea in case,pana isi fac ei treaba.Alte comentarii sunt de prisos !

 32. S-a vorbit pe toate gurile posibile ca sa se stea acasa iar astia se plimba ca Voda prin Loboda. Toata Europa si dincolo e inchisa in casa astia au pass par tout. Bravo Franz. Mai vin si pseudo romanii, se stiu ei care.

  Si sa mai lasam treaba cu salariile mari afara in comparatie cu Romania. Salariile lor sunt foarte mici in comparatie cu costul vietii de acolo. Se chinuie prin niste camere cu chirie, de azi pe maine. In UK de exemplu £8,21/h contract „0 ore”. Calculati si voi daca se poate trai. Ceva imi scapa. Dar se plimba pe avioane.

 33. Drum bun, cale batuta ! Mergi, da’ acolo sa ramîi pentru cel putin zece ani ! Sa nu te prindem ca te fîţîi pe la vami in „Jocul de-a vacanta” (cum se intimpla acum), ca-ti rupem picioarele ! (si, apropo, de ce nu te intorci definitiv in Romania, ca doar de ani de zile e idolul tau la Cotroceni si, de citeva luni „dreapta” la putere ? In rest, pentru diferenta de salarii la aceeasi munca prestata, ai dreptate. Da’ ce ne facem ca, pe linga „baroni rosii” mai exista si altii de diferite alte culori ?)

 34. Romania pare ca nu este condusa de NIMENI!!! Cum sa opresti si sa iei la batatie 2 tineri (ghertoi, este adevarat), cum sa opresti /jurnalist cunoscut/ un sofer si ii zici ca declaratia lui de la angajator e veche, ca data de emitere, cum sa spui: de Paste stam acasa!; cum sa declari zona rosie Suceava si imprejurimile si, in acelasi timp, dintr-o comuna din zona in carantina, iti pleaca un autocar, haihui prim vre-o 8-10 judete…; la Cluj ca si azi la Iasi e mai rau ca la Inviere! Ce putere mai au cuvintele oamenilor trecatori, numiti politicieni, care ies cu declarii??? Asa este! Firmele de recrutare sunt ale cuiva sau au in spate pe cineva, presupun din institutii cu 3 initiale! Si dupa o luna?’ Vin acasa si ii bagam in carantina?! Ce tara??? Pacat de milioanele de oameni corecti si educati, care incearca sa creada ca tara lor este condusa de cineva! Pacat de medicii si asistentele care se lupta, cu riscul propriilor vieti, pentru vietile altora! Nu este, din pacate -Romania nu este condusa de NIMENI!

 35. In orice tara „normala”, asa cum ii place prostovanului sa bata cimpii, incepind de la presedinte si pina la ultimul militian implicati in porcaria asta, daca aveau macar si doua grame de onoare se cereau afara ! Asa … as putea paria ca se va lasa cu cel mult un sef de post si un portar de pe la vreun minister care, asa cum sigurantele de la tabloul electric sar, vor fi dati afara ca sa protejeze pe altii !

 36. @ Preda Gogu

  N-avea grija ca nu se luau nici de ei si nici de altii. Fratia securistica n-are frontiere. Isi vand si mama si copiii.

 37. De va fi să ne ajungă pe toți covidu’, cu siguranță, vei fi ultimul lovit.
  Prostia ta sperie abolut orice și pe oricine pe lumea asta.

 38. Daca nici asta nu e „actiune de crima organizata” sa nu-mi spuneti mie Popa Prostu ! Tocmai se aude ca de la Napoli s-a primit un mail de la Camorra, se cere un stagiu in Romania, la guvern, parlament si cu practica la presedintie ! Se plateste in doua transporturi de gunoaie toxice ! „Io” zic sa acceptam, asa o afacere nu se rateaza !

 39. Mei, voi ar trebui sa mai stiti ceva ; in Germania exista o lege care spune ca nu se asigura spitalizare si tot tacamul daca „sparanghelistul” nu a stat in Germania 12 luni (1an) asa ca daca se imbolnvesc (si asta cu siguranta) vor fi expediati la Romanica ca sa plateasca tot contribuabilul roman tratamentul si carantina sparanghelistului. Ati votat bine! Bravo!

 40. Comisia Europeană tocmai ce-am înțeles că pregătește un plan de redresare a economiilor afectate,
  în valoare de 500 miliarde euro. Ușor, să nu ne bucurăm, bănetul este doar pentru țările din zona
  Euro, nu și pentru țări conduse de slugi pe post de președinte. Pentru Iohannis, de la Anghela,
  cu drag, o șapcă și-un pix. Pentru sănătatea lui Iohannis, ar fi bine să nu meargă personal
  în Germania pentru ridicarea „premiului”. Stai acasă, Werner, mintenaș vine DHL-ul.

 41. pai sa fim si noi lasati in pace sa mergem la biserica sa luam lumina, ce nesimtiti auzi!, noi turbam in case fara bani si mancare, iar ei dobitocii fac ceva pe ordonantele lu peste prajt……sa va bagati amenzile undeva dobitocilor ca nu mai aveti deloc credibilitate, au murit oameni nevinovati infectati de alde astia care se tot plimba prin vami, sa ramana naibii pe veci in Germania, nu sa vina sa-i tratam aici si pleaca din nou……suntem de tot rahatu

 42. Atita se mesteca cuvintul coruptie in Romania,incit cind deschizi gura si il pronunti pute a c—-t.Despre ce coruptie vorbiti,cind voi din burta mamei deja visati la momentul cind o sa puteti mulge statul sau pe cel de linga tine.Faptul ca TU cel ce pronunti CORUPTIE ,nu esti inca in categoria celor corupti ,inseamna ca ori ceea ce spaguiesti TU, ce furi de la locul de munca nu il consideri coruptie, sau in cazurile mai rare nu ai oportunitatea sa o faci. E ca si cum fetele de pe centura se cearta si se acuza reciproc ca sunt curve,sau VIP urile noastre care pun foto semidezbracate pe FB or Tweeter,se lauda cu masini bengoase sau toale de firma ,dar nu au lucrat in viata lor decit la bara,dar se supara cind sunt facutte prostituate.

 43. Povestea asta are loc în România Normală și mă bucur pentru negrii care merg pe plantație pentru că și ei știu că „Arbeit macht frei!”

 44. DRAKNIA SI CIUMA ROSIE E DE VINA. SIGUR A FACUT TOATA AFACEREA ASTA PE SESTACHE; DEALTFEL IN ACEEASI MOD A ANGAJAT SI PE CELE 2 FEMEI SI PENTRU CARE MOTIV A INTRAT IN PUSCARIE. APA DE LA BELINA E LA FEL CU AUTOCARELE SPARANGHELISTILOR, PUR-SI-SIMPLU IA ADUS LA AEROPORTUL DIN CLUJ! RADEM, GLUMIM, UN LUCRU E SIGUR: SUNTEM UN NEAM DE LASI!

 45. Oamenii care pleacă acum să lucreze în agricultură nu sunt aceiași care s-au întors în tară când a izbucnit epidemia. Sezonul agricol 2020 încă nu a început deci Covid-ul i-a prins pe acești oameni în tară! Niciunul dintre ei nu a fost în carantină.
  Ordonanța Militară nr. 7 și autoritățile susțin organizarea curselor speciale și exportul de forță de muncă. Prin asta România declară că nu are nevoie de acești oameni în tară. Știm povestea, nu sunt locuri de muncă, nu sunt bani dar nici voință, deci de ce e blamat individul care este pe cont propriu? Urmează ca alti oameni să plece în Italia, Franta etc. Ca idee, Anglia are surplus de lucrători în agricultură după ce i-a reprofilat pe cei care lucrau în turism, etc.

  Să fim totuși realiști, România e pierdută! O parte din vină o aveți și voi pentru că nu spuneți lucrurilor pe nume. Vă legati doar de lucruri superficiale.

  Apropo, anunțurile de job menționează asigurarea medicală inclusă.

  Ar trebui să vă bucurați pentru că cu fiecare aviod decolat, vă cresc șansele să prindeti un ventilator liber. Baftă!

 46. Nici nu am mai citit tot articolul ce parea a oferi delicii analitice, dupa primele randuri in care autorul sustine in continuare ca suntem 22 de mil de romani. Cum poti tu, jurnalist de investigatii de succes sa pici in plasa astora care au fraudat alegerile si prin umflarea nr romanilor, cetateni cu drept de vot si minori, vehiculand o cifra depasita de multe decenii? Ce e cu decesele in masa numai in ultimii 30 de ani din cauza saraciei si bolilor, a plecarii a milioane de romani dintre care peste un milion sunt apatrizi sau cu cetatenia tarii unde s-au asezat sa traiasca decent, omeneste? Sa o luam de la cei 60 mii de morti de la LOVITURA DE STAT KGB? Lovitura de stat pe care continua sa nu o vada! Si atunci ce sa cerem de la bolsevicii ce ne conduc? Ce folos ca a demascat structurile Secu din Caracal si Olt sau ca pune indreptatit la zidul infamiei pe acesti poltroni neo?. A stat de multe ori in emisiuni alaturi de batrana catana Secu Bogdanel ben mosad Chiriakovici care facea pe antibasistul in timp ce-l apara pe Basau cu o tehnica pe care moderatorii A3 nu sunt in stare sa o observe sau la Tv Secu a miliardarului Ghitza. Chiar acum la Rtv, sinistrul bolsevic Bogdanel apara nerusinat incalcarea ticaloasa, criminala a Decretului. Pai, ce mai conteaza o noua crima, o noua si grava incalcare a Constitutiei, in fata sutelor de incalcari din ultimii 6 ani? In loc sa scrieti, Dle Spanu, de acest nou episod demascator pus in paranteze, v-as sugera sa-l conexati uriasei propagande electorale comisa de tradatorii brumei de democratie romaneasca, Ponta si Tariceanu care, DUPA CE AU TRADAT LA ORDIN MAJORITATEA LEGITIMA, dupa care au votat guvernul TRADARII NATIONALE, de cand cu VIRUSUL BOLSEVIC CHINEZ sunt cei mai acerbi si locvaci critici ai creatiei lor ticaloase! „SSparanghelul” e o operatiune Comintern stabilita pe scara ierarhica a Internationalei intre rasputinista ENGIE si agentul ei cel mai pretios in sud-est, legendat pe extrema dreapta bolsevica!

 47. Din moment ce sute de autocare au plecat spre Cluj cu pozitivi din comunele pozitive din tara si nu ia controlat nimeni pe drumurile patriei insemna ca, organele au primit ordin de la Johannis cotra spaga sa-i lase sa treaca, adicatele sa nu vada, sa nu auda. Oraganele excutau programul de somn intre orele 2.00-07.00! Era bezna totala in toata patria! Nu este exclus ca doritorii de munca sa fie evadati din Tandarei! Bine ca organele l-au luat la suturi pe Ciutacu! Succesuri liberali!

  • Nu cred ca împarte Iohannis șpagă cu cineva, ala e Neamț zgârcit! Cred ca a rezolvat mult mai ușor, spunând polițiștilor desemnați sa însoțească autocarele ca sunt autocare cu oameni ce trebuie sa ajungă în carantină. Și, uite-asa a rezolvat cu confidențialitatea…si nici n-a fost nevoit sa scoată banu’. Nu mai aruncați cu vorbe aiurea în polițiști, ca nu realizați decât sa faceți jocurile celor care condu. Întotdeauna au nevoie de țapi ispășitori…

 48. Parlamentul , psd, nu are de pus nici o intrebare? Poate un raport al unor comisii de control al sri, sie despre ce s-a intamplat. Poate pun si ei intrebari ca si parlament , nu de cele retorice pe facebook. Si o intrebare , nu se sesizeaza nici un procuror? Un dna ceva? Diicot? Parchetul general? Chiar am ramas singuri in fata statului mafiot? Pe aici prin cluj umbla vb ca firma de recrutare ar fi din tg.mures si pana nu de mult a avut un angajat celebru. Un mare chitarist.

 49. Da’ poate ne explici si noua, ca noi sintem mai fara scoala si matale vad ca le stii pe toate, cum au ajuns indivizi din Suceava si Olt, strabatind jumate de tara, tocmai la Cluj, atunci cind ghinararii astia civili cu clase cit trenul ne-au explicat ca „cine misca nu mai misca” ? O fi fost utilizat, ca numele e potrivit, Serviciul de Paza si Protectie a Afacerilor ? …

 50. JOHANNIS ISI RASPLATESTE AJUTOARELE PENTRU FUNCTIE.Ordonanta cu dedicatie pentru Germania,OLANDA,ETC,mentinerea jafului austriac si a al altora in padurile patriei noastre, avantaje pentru banci care exploateaza clientii la sange ,transfera profiturile unde vor si platesc statului roman taxe SIMBOLICE,lipsa de actiune in privinta fondurilor europene(probabil ca a fost rugat de unele state sa acceseze fonduri europene mai tarziu),PASIVITATE in testarea populatiei pentru coronavirus,etc,etc… Clica lui va spune ca guvernul trebuie sa ia toate masurile… dar nu putem sa nu vedem ca guvernul ”mieu”e condus de presedinte.Orban topaie…

 51. ”Dragi Romani sau dragi rromani” stati linistiti la locurile voastre fiti calmi pentruca nu veti primi niciodata raspunsuri la ”semnele de intrebare ” mentionate in presa asta ”rau voitoare”.Operatiunea asta ”sparanghel”sau indiferent cum va mai fi definita,nu este decat in interesul Romanilor,si nu al nemtilor.Capito?

 52. Operatiunea Sparanghel a cui afacere este?Intrebare la care si un copil din clasa intaia ar raspunde imediat.

 53. Chemati-o pe luluta de la Europa!
  E da competenta dansei!

  Cand dulapul apare
  Covidul dispare !
  Si lubouvic face galbinare!
  Okay
  Traiasa Partidul Securitatii Nationale!
  Dulapul mutual tace si face !

 54. CHESTIA CU CELE 50 DE AUTOCARE PLECATE DE ORIUDE DIN TARA SI TOATE CU DESTINATIA AEROPORT CLUJ ESTE SIMILARA CU CEEA CE SE INTAMPLA CU TAIEREA PADURILOR SI SUTELE DE CAMIOANE CU BUSTENI PE DIRECTIILE SEBES,RECI -COVASNA SI RADAUTI SUCEAMA !,NICI PENTRU ACELE CAMIOANE CU BUSTENI NU-I GARDA DE MEDIU ,NU-I GARDA FORESTIERA ,NU-I CONTROL TRAFIC ,NU-I POLITIE ,NU-I PROCURATURA ,NU-I JUSTITIE E DOAR „POHTA CE-AM POHTIT !!”
  VAI DE EA TARA !,VAI DE VOI ROMANI ,pentru asa guvernanti v-ati bajenit ,de aia sunteti milioane pribegi !,foamea e mai rea decat covidul .ORBUL ISI CAUTA PARGHIILE GUVERNARII DE 6 LUNI SI TOT NU LE-A GASIT ,IAR SOLUTIILE S-AU DUS PE APA SAMBETII.

 55. Din sutele, milioanele de euro pe care le castiga securistii la intermediere, ceva firimituri ajung la alde urmasi ai lui Iuda.
  Fermierule, inainte sa te folosesti de arginti, nu uita sa-i speli corespunza-tor. Daca vrei un ajutor voluntar, in timp ce-ti speli maruntisul, te pot ajuta cu ceva solutie urinica. Pentru semenii nostri mai saraci la man-
  sarda un ajutor e oricand bine-venit!

 56. De acum inainte in toate postarile mele presedintele iohanis v-a fi de fapt Presedintele SPARANGHEL

 57. Puțină răbdare, DNA va face curând lumină 🙂 🙂 🙂

 58. Cred ca sunt aceeasi oameni pe care acum 10 zile ii vedeam stand la coada la intrarea in tara, plngandu-se ca nu le aduce nimeni apa, paine…. Dragilor, tot dorinta de a fi iobagi si sclavi va face sa va luceasca ochii atunci când vedeti 100 euro in fata ochilor, din care 80 ii veti lasa in tara care va ajuta. Cat despre ordonante, s-a demonstrat ca sunt cel mai mare FAKE si intoxicare, baietii destepti lucreaza pe acelasi ritm de manaea.RUSINE AUTORITATILOR, INCA ODATA ISI DOVEDESC IMPOTENTA.

 59. Coronavirus ????. Romanasi sclavi ? % Guvernului este un ? ? ? Ma loveste scarba cand vad ce se intampla pe intreg pamantul.

 60. acum nu iese d-ul Presedinte in piata cu geaca lui rosie sa agite spiritele ca vrea guvernul lui, il are si este la fel de competent acest guvern ca domnia sa .Sa ma scuzati pentru vorbele care le vois pune se ascunde ca si cacatu in iarba , tace si lasa pe altii sa-si bata capul.Aseara a iesit d-ul orban si ne-a explicat ca nu se poate opune la ce nu te poti , oricum esti cu capul plin tot timpul

 61. Cum sa nu plece oamenii dacă le da 1600 EUR în țară nu au de muncă cu ce sa se întrețină

 62. Primul lucru care trebuia să fie introdus la proclamarea stării de urgență era reintroducerea pedepsei cu moartea.In întreaga Europă,sau macar in spatiul comunitar.Numai asa oamenii ar fi putut avea siguranța unei corectitudinii elementare din partea guvernanților, a celor de la butoane in primul rând. Ca sa nu mai vorbim de corupție. Felicitări,dle Spanu,pentru curajul dr a spune ADEVARUL!

 63. Mereu aceiași slugoi gata să se vândă pe nimic,onoarea și demnitatea lor unde este? și cum reușesc să adune 2000 de milogi in foarte scurt timp?

 64. Foarte bun articolul.
  Intrebari pertinente.
  Eu as acuza in egala masura pe cei care au orchestrat, pe cei care nu si-au facut datoria sa oreaaca/ verifice cetateni, autocate si pe cei care au plecat la munca. Sa nu aud ca saracii, au plecat la un trai mai bun… Restul de fraieri care locuim in Ro, nu avem dreptul la sanse egale? Mai apar cheltuielile aiurea ale ” statului” cu banii proveniti tot de la noi, care platim tx si impozite; cheltuim prima data sa ii tinem in carantina, astia pleaca la munca, vin in tara cand termina sezonul si iar cheltuim sa ii adunam, transportam, verificam, punem iar in carantina; pe unii sa ii si tratam ca au raspandit virusul
  Nu mai zic de faptul ca noi nu dezvoltam agricultura proprie cu mici si medii exploatatii, ca la noi nu au chef sa munceasca/sau nu sunt lasati.
  Ia sa bage statul ceva subventii, nu numai in agricultura, sa taie asa zisele ajutoare sociale la cei apti de munca si sa vedem…

  • Au dreptate sa il demite pe menegerul aeroportului nu a fost capabil sa execute ordinul ca nimeni sa nu afle de operatiunea sparangel.Si asa vinzatorul de copii sta linistit diaspora la pus presedinte acum si el trebuie sa ii plateasca.

 65. Plavanul era acuzat de trafic international de copii….cel impiedica sa faca trafic de muncitori?? Experienta are, relatii are,….daca a luat 500 de euro/ cap de sclav, 500×2000=1000000€. Si are ghinion sa-si mai ia niste case.

 66. Vînzătorul de copii cu politrucii trebuie să dispară pentru că s-au reprofilat in vînzarea ROMÂNIEI , pui de cățea ???☠☠?

 67. Preşedintele Paturilor libere
  Preşedintele Vînzătorul de copii
  Preşedintele Sparanghelu
  Preşedintele Trădător de țară
  Pînă cînd îi mai lăsăm să ne umilească să mai vîndă și dramul ce ne-a rămas???!!!

 68. Domnule Spînu , respect pentru acest articol avem nevoie să ni se spună adevărul . Din păcate nu sunt mulți ca dumneavoastră .

 69. AVÎND ÎN VEDERE ORGANIZAREA CU SUCCES A OPERAȚIUNII ‘SPARANGHELUL” PROPUN CA dl. klaus sparanghel SĂ MAI OBȚINĂ MĂCAR UN MANDAT LA COTROCENI!!!
  DESIGUR CU MODIFICAREA CONSTITUȚIEI ROMÂNIEI!
  NUMAI AȘA VOM „ELIMINA „CORUPȚIA ȘI SĂ AVEM O ROMÂNIE „NORMALĂ „!

 70. E operațiunea guvernului. Ca in scurt timp vor rămâne oamenii fara bani. Si neavând ce mânca, e posibil sa iasa in strada. Asa, scapi de 80.000 de persoane capabile să iasă în stradă și să se lupte cu forțele de ordine plus ca tot astia vor trimite bani acasa, familiilor. Si atunci, vor fi macar 240.000 de români „mulțumiți” ca au ce pune pe masa si nu se vor mai revolta. Parerea mea.

 71. De fapt ,partea germana a cerut 80000de sclavi din România prin ambasada hurezeanu. Spaga e atunci de 500×80000=40000000.euroi.
  Nu merita,dragi concetățeni?

 72. Ai scris sa fie citit. Pai daca a dat drumul la „rumani” de ce a dat drumul, daca nu dadea, de ce nu da drumul? Nici cum nu e bine la un popor prost!

 73. Mda…cu câteva zile înainte de lansarea ordonanței, în mediul online se vorbea deja că agricultorii germani au solicitat cancelariei, ajutorul, întrucât nu au oameni care să-l culeagă. Ei bine…tot în mediul online, imediat după ordonanță, românii au constatat că prin aceasta, sunt acceptate zborurile către Germania. Deci, este clar că această ordonanță a fost dată tocmei pentru a se veni în sprijinul agricultorilor din Germania. Oricum…ordonanța nu a fost dată de vreun primar de comună.

 74. Intr-un reportaj pe Tageschau despre muncitori sezonieri din Romania, au fost intrebati unii, de ce vor sa munceasca in Germania si nu in Romania.

  Persoanele intrebate au zis cam acelasi lucru. In Romania abia de gasesc de lucru si daca gasesc ceva, cu greu, sunt foarte prost platiti. Iar in Germanai e nevoie de ei si pot cistiga destul ca sa traiasca din ei cind se intorc inapoi in Romania. Ce bine ca in comunitatea europeana forta de munca are libertatea de miscare, adica cetatenii tarilor membre pot alege sa lucreze acolo unde unii sunt preocupati sa creeze locuri de munca si sa le platesca corepuzator munca.

  Si unde nu isi bat joc de oameni si se comporta de parca nu ar fi traba lor, cum suntem obisnuiti de acasa cu munca alesilor neamului.

 75. Guvernatorul Ginionnis Sparanghel, va tratează de prosti pe toți cei care l-ați votat. Așa va trebuie, poate vă învățați minte odată și odată!
  Tzara in care apa din Romania o vinde românilor o corporație franceza, unde corporațiile germane fac ce vor mușchii lor, unde curentul electric produs de români îl vinde românilor o corporație italiana, unde mai sunt doar două bănci românești (dar ungurul Orban Ludovodca le-a pus gând rău, mai ales CEC-ului înființat de Carol I, pe care vrea să îl vândă la o tara vecina cu un premier patriot.
  Umiliti-va până o sa dispăreți și în urma voastră o să rămână pupeta lui Soros, nepoata lui Ana Pauker și Moniko Macovei. Asi scăpat de ciuma roșie și ați dat de ciuma galbină!
  Ați scăpat de dracu și ați dat de tasu. Incolonati-va! La sparanghel, cu cântec, înainte marș!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.