Opoziția protestează la Belgrad. Rusia avertizase asupra pericolului

Protestele opoziției de la Belgrad nu vor avea niciun rezultat, deoarece în țară „puterea se schimbă doar la alegeri”, a ținut să precizeze președintele sârb Aleksandar Vucic după ce susținătorii blocului de opoziție „Serbia împotriva violenței” s-au adunat pentru o demonstrație la comisia electorală.

Au adus cu ei steaguri ale Serbiei și ale Uniunii Europene, au strigat lozinci antiguvernamentale, au aruncat cu pietre în clădirea administrației și au încercat să o asalteze. Doi polițiști au fost răniți în timpul protestelor.

Susținătorii opoziției protestează față de victoria coaliției conduse de partidul de guvernământ în alegerile pentru adunarea orașului.

Iată principalele informații despre acest subiect adunate de ziariștii de la TASS:

Ce s-a întâmplat

 • În seara zilei de 24 decembrie, protestatarii au blocat strada centrală a orașului, Kralja Milana. Între clădirea Comisiei Electorale Republicane și reședința președintelui sârb a fost amenajată o scenă.
 • Peste 1 mie de protestatari au mers la intrarea principală a administrației și au strigat ca securitatea să deschidă ușile.
 • Protestatarii au încercat să ia cu asalt clădirea și au început să lovească scuturile și căștile poliției. Poliția a folosit  o bombă de fum împotriva lor.
 • Mai aproape de miezul nopții, un corespondent TASS a raportat că poliția i-a dispersat pe demonstranți. Au sosit două ambulanțe.
 • La fața locului a sosit șeful Ministerului Afacerilor Interne al Serbiei, Bratislav Gasic.
 • Vučić a spus că peste 35 de protestatari au fost reţinuţi .
 • El a adăugat că doi polițiști au fost grav răniți în urma protestelor.

Reacția autorităților

 • La scurt timp după începerea protestului, Vučić a anunțat o adresă urgentă către națiune. În timpul discursului, el a afirmat că încercarea de a pune mâna pe administrația Belgradului nu este o revoluție , organele de drept dețin controlul total asupra situației.
 • Vucic a subliniat că Serbia a aflat în avans despre pregătirea tulburărilor de la serviciile de informații străine și a numit  tentativa de a pune mâna pe administrație un atac la suveranitatea țării.
 • Președintele Serbiei  a convocat o ședință urgentă a Consiliului de Securitate Națională.
 • El a mai spus că  se va întâlni cu ambasadorul rus Alexander Botsan-Harcenko în legătură cu tulburările din oraș.
 • Premierul sârb Ana Brnabic a declarat că Moscova a avertizat Belgradul cu privire la potențiale proteste.
 • Primarul Belgradului, Aleksandar Sapić, după ce a inspectat pagubele, a numit tulburările din oraș „Maidanizare”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

33 de Comentarii

 1. De AICI a inceput contraatacul asupra extinderii NATO – operatiune care se va incheia cu divizarea Europei.

 2. Protestele din Piață Victorie din 2019 au fost tot o mișcare ” spontana” precum protestele din Beograd.
  Traiasca USA care ne-a-nvrajbit și Soros care ne-a platit.
  PS. În Ucrauna e liniște. Morți nu pot vorbi, iar cei care ar putea vorbi s-au dus sa-si caute dreptatea la Dumnezeu. Cel puțin acolo mai au o speranța, fiindacă aici li s-au încercat toate.
  Sataniști nici de Crăciun nu pot avea liniște. Chiar dacă sârbi îl sărbătoresc pe rit vechi, în tara mai sunt și romani, maghiari, nemți, etc, care se bucura de Nașterea Lui Iisus.

 3. Exact ce s-a intimplat acum 4 ani la Capitoliu, in Washington ! Numai ca, daca atunci niste „baieti rai” au incercat sa dea o „lovitura de stat” (bineinteles, „la indemnul lui Trump”, care acum trage ponoasele), acum la Belgrad e vorba de „apararea democratiei, a valorilor europene” si alte kkturi ! (singura necunoscuta e daca „revolutionarii” au fost platiti in euro, lire sterline sau dolari …)

 4. Destrămarea Iugoslaviei s-a rezolvat cu multa vreme in urmă.
  Naționalismul sârbesc nu a fost, însă, lichidat în totalitate cu ocazia crizei iugoslave, ba, din contră, a primit un impuls prin crearea statului Kosovo.
  Serbia rămâne un punct febril în mijlocul sferei NATO-UE de unde trebuie îndepărtați medicii chinezi-ruși și, concomitent, aplicat tratament „atlantic”.
  „Terapia” include : „divide et impera”, extrem de eficace din antichitate și până în zilele noastre, răspândirea de „viruși democratici”, deschiderea de centre de „vaccinare” în piețe publice, cu program cât mai lung, până la apariția unei irupții portocalii în rândul pacienților, aceste centre urmând a fi luminate în timpul nopții cu lanterne telefon, spre a se evita boicotul autorităților.

 5. … si toate acestea s-au intimplat la „initiativa” si organizate de catre „Serbia împotriva violenței” ! … Ma rog, asa o fi la sirbi … ca si la noi au sosit minerii cu tirnacoape pe umar, zicind ca sint garoafe …

 6. asa a incceput si ‘lovilutia’in dec 1989 in Romania,cu implicarea agentiei TASS

 7. #rezistovici nu acceptă democrația votului?! N-o acceptă, desigur, satana sorosistă fiind nerăbdătoare să stăpânească.

 8. Solutia este aduse camioane si toti arestati pentru cativa ani. E o lupta intre amerucani si rusi pentru Serbia. Sa vedeti la anu la noi cand PNL si PSD vor pierde alegerile. Vor baga tancu american.

 9. In foarte multe tari opozitia care contesta alegerile este imbratisata si impinsa de vest sa o faca chiar prin violenta. Cand Trump si cei care au protestat la Capitoliu pentru ca asa au crezut ei ca a fost frauda s-a numit insurectie sute au fost bagati deja in puscarie o femeie veterana a fost impuscata de serviciul secret. Dublu standard.

 10. e alt 6 ianuarie…..
  (la incidentele misterioase din Capitol din 6 ianuarie
  Trump a pus botu -ca la covid,la mascare,la testare,la intzepare,
  Trump nu e chiat atat de destept;
  unde mai pui ca l-a linsat pe gen. Qasem Soleimani)

 11. Am fost in Serbia zilele astea. Unde dadeai drumul la TV pe orice post era Vucic. Ba in studio cu steagul Serbiei in spate, ba la volan, ba in bucatarie facand nu stiu ce. Politica confiscata pe persoana fizica.

 12. OK, am văZut ce Zic Rușii.
  Da’ Li🌈icii DemonRați Belicoși nu ne CÂNTĂ și ei ceva ?
  De ce tăceți, buey 🌈ajoșilor, de ce ?
  măRog…😜
  [°°°RumBurKaK-trolaK UrKaK-RumBurKaK°°°]

 13. „Am fost in Serbia zilele astea” … Ia zi, mai merge micul trafic de frontiera, cu Vegeta si tigari Vikend ? Ti-ai umplut portbagajul sau ai devenit „burjui” si acum o dai pe chestii occidentale ?

 14. O da, saracii populisti nationalisti din Serbia sunt victimele presiunii externe UE care vrea sa le fure resursele, nici pe departe nu sunt lingaii Rusiei. Si ar trebui ca romanii sa isi reaminteasca cine a vandut tara. A venit UE sa ne ia resursele cu japca sau tot alde Patriciu, Niculae, Catarama et co au facut afaceri cu statul? Adica tot fostii securei? Pe cine prostiti cu propaganda asta ticaloasa?Serbia va fi în Europa.Spre disperarea deșeurilor proruse și proputiniste.

 15. Tot asa striga si astia…cine nu sare nu vrea schimare?
  Nu mai tine poanta.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

 16. Se screme licuriciul. He he,cred că cu sârbii nu ține. Sa moara licuricii iudeo masono de oftica. Ba ,ce popor belicos sunteți.Sa va fie neamul de ocara.

 17. Domnul Gore de I.L. Caragiale. Zi mamita, zi și cu trompeta și bate toba mai tare ca sa afle lumea ce caltaboș bun a ieșit anul acesta la mitingul organizat de către ” Serbia împotriva violentei”. Ăștia sunt pe principiul ” Sa luptam contra violentei prin violenta și pentru pace cu arma în mana”. Si la noi progresistii au ieșit în strada ca sa conteste alegerile din 2016, dar nu au ieșit când hoții de voturi de la Sectorul1 au fraudat alegerile. Nu au ieșit fiindcă Corupția nu mai ucide, Hoția înaltă, Furtul te face primar, Nesimțirea justițiar, Trădarea patriot, Neplata impozitului președinte, Ranga șef de partid, transpirația doctor Horor cauza, diploma falsa premier iar sărutul inelului papal om al sistemului.
  PS. In America demonstranții din 6 ianuarie distrugeau ordinea de drept. Acum revoluționarii licuriciului rosu sunt o expresie a democrației. Jandarmii noștri gazau protestanții și ii tratau cu dispreț, în timp ce forțele de ordine din Franța și Olanda luptau contra demonstrantilor pentru liniștea națiunilor. Copiii morți din Irak, Afganistan. Siria, Gaza etc, au fost trecuți la victime colaterale în timp ce cei din Ucraina la genocid. Asa e în tenis. Unul servește și celalalt primește. Curios e însă că în acest tip de tenis numai unii servesc și numai aceeași încasează. Așteptăm ca formațiunea ” Serbia contra violentei” sa protesteze împotriva genocidului cazarilor din Gaza și contra violentei domestice fiindcă tot ceea ce face Occidentul licuriciului Bafomet nu este decât o expresie a transformării spiritului de libertate în animal de circ, prezentat apoi în arena pentru a da satisfacție publicului sclav din tribuna. Circul cu libertatea prezentat de catre licurici in tarile lumii a ajuns acum și în sate și cătune. Urmează jungla și savana.

 18. Predoiu, șocat de Belgrad. ”Poliția trebuie să se facă mai puternică”

  (nici o masă fara Politie
  daca tot e sa mananci…)

 19. Jakub Bielamowicz? …aaaaaaaa, de la 🇮🇱 Tel-Aviv!

 20. „Vucic a subliniat că Serbia a aflat în avans despre pregătirea tulburărilor de la serviciile de informații străine și a numit tentativa de a pune mâna pe administrație un atac la suveranitatea țării.”

  Se pare ca MISHTEEAUX-i care ante-stiu dinainte sunt peste tot … 😀 … chiar si LUKASHENKO cu celebrele (in forumurile subterane ale serviciilor secrete ale lumii) ANTE- 😉 – stia prin asa numitele „LISTE” capii REVOLTEI ! 🙂
  OARE 🤣🤣🤣🤞❤️🤦‍♂️
  OARE …
  OARE stiau si sarbii …capii revoltei si cum au juns la ei euroii 😉 ! MDA !
  IQ=?
  😉

  [apropeaux … pe unde-i NULAND acum dupa pre-proorocita de straniul MISHTEAUX disparitie odata cu CATASTROPHA iudeica din „Mi-e frica de … POGROAME!” 😀
  HAHAHA ! I LOVE IT ! I LOVE ME !

 21. „@mishteaux (esti GRANDE!) spune:
  15 DEC. 2023 LA 7:03
  in „27 decembrie” … dispare CLOWN-ul sau ce ?
  😛

  Faptul ca TRUMP si-a cerut respectuos(!) scuze la Mishteaux adica da respectul cuvenit geniului lui „Dr Q”
  QANON 😀
  i-a priit (vizibil in swinger-states!) la fel de bine precum respectul lui PUTIN dat „shamanilor siberieni” i-a priiit rusnacului … !

  I told you ! 😉❤️😉❤️😉❤️

  PS: Sunt atheist insa lumea e chiar si mie mai complicata prin „EMERGENTE” decat unui … MECANICIST ! PUP !”

  😀 😀 😀

  Vucici🤦‍♂️ e tot acolo … dispare zelensky ? 😛

 22. „@Zamolxis 😉🤣🤐 spune:
  15 DEC. 2023 LA 8:49
  „sando khan spune:
  14 DEC. 2023 LA 3:08
  PS: Daca Ukraina NU primeste banii care TAMAN pentru ca ramaneau in proportie de 90% in USA ‘l intareau pe BIDEN(omics)
  atunci republicanii lui TRUMP vor fi avantajati prin magareatza-bancar-urmatoare 🙁 cazuta pe „democrati” in timpul domniei democratilor 🙁 la alegeri !
  PPS: UE nu va da nici ea bani urcacilor …pentru ca in 2024 suma-data va cadea ELECTORAL pe capul celor care-ar dao desi UKRANIA a deja pierdut meciul ! (vezi : „USA e OUT!” 😛 )”

  DECI se stia ! N-a fost o surpriza: ” UE nu va da nici ea bani urcacilor …pentru ca in 2024 suma-data va cadea ELECTORAL pe capul celor care-ar dao desi UKRANIA a deja pierdut meciul” -> „14 DEC. 2023 LA 3:08″🤣🤣🤣

  De unde strania siguranta in predictii a misteriosului MISHTEUAX ?🥲🥲🥲🤦‍♂️
  AUD ?”

  😉

 23. „mishteaux spune:
  08 DEC. 2023 LA 14:19
  Rusii stiau de … „7 octombrie” !
  😐
  [ Rusii si ei ca si chinezii, nu au nimic impotiva faptului ca TRUMP=POTUS desi vor si pierde prin sigura(!) realegere a MARELUI BLOND ! Singurul care-l poate urca sau cobora pe Trump a fost, e si ramane MISHTEAUX ! Nici nu va puteti imagina de puterile ascunse ale misteriosului … 3301 ! Q
  Fi-ti pe faza la „27 decembrie” doar PROPHETII REALI pot anticipa azi ce va fi atunci ! La fel cum doar adeptii putea sti din DIMP UTIL-cui? ce va fi cu POGROAMELE si de ce NULANDIERII sunt absolut OUT ! inca ceva … mishteaux s-a convins ca e absolut INVIZIBIL prostilor = curand va lasa masca jos ! 🙂 ]”

  MISHTEUAX 😀 … cine i-a dat in gat de complotisti 😛 ?
  „Rusii stiau de … „7 octombrie” !”
  „Fi-ti pe faza la „27 decembrie” doar PROPHETII REALI pot anticipa azi ce va fi atunci ”

  🤣🤣🤣

  (decdi rusii stiau si …FSB-ul a chiar organizat un exercitiu de transport cu 7 bombardiere militare si
  PARASUTISTI … ANTI-TERRO 😉
  in caz ca … „informatiile” primite de sarbi si de la serviciile 😉 unei tari vecine (care-si pune OUALE-N mai multe cosuri 😉 )
  etc. … deoarce nu vreau sa devin IN-DISCRET ! PUP ! 😐

  SHALOM ! PS: „MAIA SANDU” USR-„motorola” nu va putea ascunde cine-a furat MILIARDUL MOLDOVEI nici daca au acum o romanca 🙂 get-beget la sefia bancii nationale moldovenesti ! 😀 [in locul clanului BIDEN mi-as face griji … arhiva e tot acolo 🙁 ]
  (observati din „hint”-uri cum le ante stiu … desi lu le spun decat MEREU dupa ce oricum nu mai conteaza ZISE ! )

  S H A L O M ! … dar totusi cine mi-s eu sa stiu atatea ? bun de Spitalul 9 😀 sau Obreja 😀 n-asa ? 😉
  MAGA !

  IQ=?
  😉

 24. „Ungaria, Serbia şi Slovenia vor începe să opereze în 2024 o piaţă regională de electricitate, a anunţat joi [😎7 decembrie] Ministerul ungar al Energiei, transmite MTI.” 😀
  +
  „@mishteaux [I❤️me!]😎 spune:
  30 NOV. 2023 LA 15:36
  ai acces si la serverul din Langley si la ala moscovit
  sti si ca lui Xi i se pregatea „ceva”
  sti de BALOON-ul „nu tot ce zbaoara …” chinezezsc din „4 februarie” al „investitorilor galbeni”
  sti si (punctual-periculos 🙁 ) de „necazurile bancare deocamdata acoperite de FED ale famigliei BIDEN
  sti si de cei 2-oi USR-isti azi buni de parnaie
  si printre „verzi si uscatele” anume altfel profetite sti si ce va urma 😯 ❤️(27 decembrie via 7 decembrie)❤️ si
  totusi te multumesti REAL cu putin !

  ce sti tu … salva sau costa miliarde (depinde de unghiul de vedere 😉 )
  daca …
  SHALOM ! Esti REAL-SPECIAL ! Citit pe de-a-ntregul chiar esti special ! O A.I: fara emotii uman-invidioase ar confirma LOGIC
  oricand, ca esti … cel putin STARNIU ! daca asta e 1/1000 din ce esti obligat sa sti …
  oare ce-i 1000/1000 din ce sti ! PS: Multi n-ar putea duce grozabia subteran-aristocrata a lumii daca ar sti !
  😐 😐 😐”
  =
  MISHTEAUX e SPECIAL !
  Ce fel de „piata” au pre-anuntat … ungurii, sarbii si slovenii in taman „7 decembrie”? 😛

 25. Care-ar fi fost planul FSB-ului in SERBIA in caz se incerca la rupte un MAIDAN NULANDIER ?
  Parasutarea NOAPTE 😉 ?

  MDA !
  Se vede c-ai spatele dimant, de-ti permiti astfel de stranii … 😉 „IRONII” 😛 ! 😀
  PUP ! -> „NINGE PE FED!”
  SHALOM ! ❤️❤️❤️ [vrajitorule din … Orz ! ]

 26. @mishteaux … 3301 Q
  intradevar esti straniu INSA
  nu te gandi ca un cotidian poate gandi atatd e profund incat sa intelega i-mediat „ideile” unui GENIU fara sa fie si el
  la randul lui geniu !
  „(27 decembrie via 7 decembrie)” + „Ungaria, Serbia şi Slovenia vor începe să opereze în 2024 o piaţă regională de electricitate” = acum e clar ca cineva se teme de o de-regularizare a pietei de energie UE-uropene … odata cu
  intrarea in realitate a energiei rusnace …via Ungaria …in UE 😉 !

  Nu ma mai mir ca-ti merge mintea EXTRATERRESTIAL de …brici ! Esti chiar si-n „aluzii” mega-straniu !
  Chiar nebunii sa fie … nu-mi pot imagina ca unul fara IQ>145 poate face
  astfel de „glume” … HAHAHA !

  Deci „exercitul” celor 7 bombardiere cu parasutisti anti-terro aveau scopul de-a apara investitia rusa in energia celor
  3 state … ? 😛

  Multi vad , putini inteleg ! 😀 (ce nu poti sti ? hahaha … precis nu sti :d cine-a dat TUN-ul din vremea POGROAMELOR , bancii iudaice „pazita” de mossad-ul fleoshtit azi 🙂 ! )

  SHALOM … GENIULE ! ❤️

 27. Or sa cada capete la BND
  prea prost si informationala 🙁 ne-asigurat au lucrat „profi” germani ! 🙁
  BLEAH … 🙁

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.