Oprescu: În 18 luni, luăm 80% din câinii de pe străzi

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni, că municipalitatea va aduna, în 18 luni calendaristice, cel puţin 80% dintre maidanezi şi va reduce cu 90% numărul oamenilor muşcaţi de aceştia, ASPA asumându-şi că poate prinde până la 250 de câini pe zi.

„Am înţeles cu toţii, în ultimele patru săptămâni, că problema câinilor fără deţinător este una gravă. Nu mă refer la autorităţile publice, pentru că noi am fost permanent conştienţi şi în alertă. Mă refer la legiuitor, care, iată, şi-a asumat incoerenţa deciziilor luate. Legea pentru protecţia animalelor, în general, s-a răsfrânt asupra activităţii de gestionare a câinilor fără deţinător, în particular”, a spus, luni, primarul general, citat de Mediafax. Acesta a mai susţinut că „autointitulaţii iubitori de animale” au înţeles că existenţa câinilor fără deţinător pe străzi reprezintă „pericol public”.

Potrivit edilului Capitalei, ca obiective generale, municipalitatea anunţă reducerea cu peste 80 de procente a numărului câinilor maidanezi şi cu 90% al oamenilor muşcaţi de aceştia, iar asta în 300 de zile lucrătoare, respectiv 18 luni calendaristice. De asemenea edilul a mai susţinut că se va extinde de trei ori capacitatea adăposturilor publice pentru maidanezi.

De asemenea, se lansează un număr telefonic de urgenţă pentru reclamaţii (021.9844), unde cetăţenii pot să semnaleze existenţa haitelor, a câinilor periculoşi şi a eventualele atacuri, unul pentru adopţii (0800.800.877), precum şi un plan de informare a cetăţenilor, respectiv de încurajarea a adopţiilor .

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.