Orban i-a jucat pe europeni și a obținut bani pentru Ungaria

Executivul Uniunii Europene a deblocat joi 900 de milioane de euro pentru Ungaria, plăţi în avans din cadrul fondurilor PNRR care i-au fost îngheţate, în timp ce blocul european încearcă să convingă Budapesta să-şi ridice veto-ul faţă de ajutorul acordat Ucrainei, relatează Reuters citat de Știri pe surse.

Comisia Europeană a suspendat, în cazul Ungariei, stimulentele economice post-pandemie (PNRR) din cauza îngrijorărilor legate de corupţie şi a regresului în ceea ce priveşte standardele democratice sub guvernarea lui Viktor Orban.

La rândul său, Ungaria a blocat deciziile UE, aşteptate inclusiv luna viitoare, de a acorda Ucrainei un ajutor economic de 50 de miliarde de euro până în 2027 şi de a începe negocierile de aderare cu Kievul. Budapesta a blocat, de asemenea, un plan de prelungire cu 20 de miliarde de euro a ajutorului militar al UE pentru Kiev şi se opune sancţiunilor impuse Rusiei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5

6 Comentarii

 1. Asta e doar o mică parte din banii pe care UE datorează Ungariei..și de fapt nu schimbă poziția și opiniile guvernului maghiar..

 2. Adormiti si lingai din guvern sa invete cum se face politica si se negociaza pentru tara de la ORBAN.Restul este cacan.

 3. Bravo Ungaria! Bravo Viktor Orban! Politicienii romani? Niste sclavi, tradatori, slugi obediente in fata lgbtq-istilor progresisti! V-ati tradat neamul si tara, nenorocitilor! Va vine si voua randul, nu scapati!

 4. Șezi blând ursulică! Sunt ultimile șantaje pe care le face Orbănică. S-a votat eliminarea votului unamin în Consiliu. Nu mai este nevoie de unanimitate ci de majoritate. Au votat pentru eliminare și 4 europarlamentari maghiari. De acum înainte Orbănică va fi un mielușel. O să-l pună jupânii de la Bruxelles să-l înjure pe Putinică. Și o va face, altminteri îi iau beregata chiar ungurașii lui.

 5. Eu doresc ca Orbănel să aibă parte numai binevoitori români ca tine și dacă se poate cu cât mai mulți.

 6. @ „Viorica Bălteanu”, 24 nov. 2023 la 12:45
  Veorico, ȘANDRAMAUA mU.E. SE CLATINĂ, am spus dă acu’ 2 ani că în maximum 3 ani se prăbușește!
  Scrii tu: „…Au votat pentru eliminare și 4 europarlamentari maghiari” $$ocialijdi $$oroșijdi LeGheBeTeQijdi? Cui prodest? La anu’, ur$$ula va dispărea dă pă firmament împreună cu toată gașka dă slugi $$oroșizde numită Komiziya Ioropenisă, $$oroșul va dispărea fizic lăsînd urmaș un bitang jîd fără influenza lui la Dășpârțămîntu’ dă Stați dă la Vașin’ton, așea că o nouă Komiziye NU VA MAI FI VOTATĂ!
  Wilders a cîștigat ieri în Nederlanden, iar pîn’ la anu’ trădătoru’ măCiucă a’ cehilor va fi demis dîn fon’țîia dă prezidel, polonezii-s tot mai nervoși la frontiera cu Ukraina, așea că Bruksălu’ va rămîne ÎN AER cu voturili manipulate dîn culise! Asta va duce la o criză dă luni în șir păntru „executivul comunitar” maidanez. Ca să nu mai vorovim dă șubredu’ șParlament Ioropenis ce va fi jum’a’-populat dîn primăvară cu INAMICI AI U.E.!
  Hallelujah, brothers (and sister)! Urmează să arestăm slugili $$oroșului (‘rva15% ur$$ulaBourla, Juncker, Barroso & Co’s., ștoltănbergu’ șî joiana, mișelu’, pă Lizzuka, buori$$u’ șî micronu’, merkelitza islamizantă, melonizza șî pă toți vizitatorii la Kiev împreună cu jîdu’ criminal care a trimis, p’în Lege Marțială ordonată dă Bideu, ukrainenii LA MOARTE pă fronturi), iar apoi vă vom căuta în înregistrări pă cei care ați sprijinit propagandistik pă niet U.E., C.E., $$oroș, LGBTQ+, anti-creștinism, globalizm, TRĂDARE DĂ ȚARĂ, etc……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.