Pădure pusă la pământ sub ochii autorităţilor

Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a spus, miercuri, într-o conferință de presă că a descoperit cea mai mare operațiune de tăieri ilegale de arbori, în Maramureș, la Ocolul Sighet, unde s-au tăiat 100.000 de metri cubi de arbori.

„În Maramureș, la ocolul Sighet, au fost 340 de hectare, în adâncul pădurii. Au fost 100.000 de metri cubi, o pădure rasă, cu un prejudiciu de milioane de lei pentru stat”, a spus Alexe.

Acesta a mai declarat că în acea zonă s-au făcut tăieri în mod repetat, timp de opt ani fără ca cineva să le vadă.

„Nici autoritățile nu s-au sesizat. A existat o conlucrare comună. Săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a mai spus ministrul Mediului.

„Mesajul pe care îl transmit este că eu îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care taie ilegal păduri”, a mai spus Alexe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

  1. Cine a contribuit la aceasta actiune, nu cumva coronavirusul???! Pare ca nu mai sta nimeni in calea defrisarilor!

  2. Boala cauzelor la Johannis ,PNL -epre ,chiar dacă ești nevinovat.Punem cătușe si apoi te cercetăm.Asa procedează stalinistii lui Johannis ! Stat de drept?
    O Românie normală?
    O Românie educată?
    Minciuni johannisto-staliniste!

  3. Păi vezi pe valea Arieșului in sus..sau in jos,. A fost cândva o frumusețe, mai ceva ca valea prahovei.. Azi stearpă, doar pâlcuri de copaci. In rest totul furat.. Ia vezi Pădurea Neagră, spre Brașov,. ce a mai rămas din ea. Puțin colo la șosea,. să creadă prostu că mai are pădure.. Ia vezi prin Retezat,. vezi ce mai rămas din pădurile seculare, din ariile protejate . vezi cine le-a făcut felul, .Ia vezi cum dispare vegetația din orașe, cum vezi doar cioturi de pomi chiar tineri peste tot.. Românu clar iși iubește țara,.vizibil,.

  4. Ascultati pe batranul Didos ! Jaful inimaginabil din padurile Romaniei , era si este , imposibil de efectuat fara stiinta si binecuvantarea autoritatilor cu responsabilitati in domeniu ! Este vorba de milioane de metri cubi lemnos ! Totul este perfect organizat , nimanui nu-i pasa si nimeni nu da doi bani ! ” Cum nu vii , tu Tepes doamne…”.

  5. Nu cumva doua firme, una austriaca si una suedeza, care fabrica in Romania peleti, PAL etc. dupa cate stiu romanii incet se retrag si din industria lemnului, pt ca nu mai fac fata costurilor reale/legale in schimb stainii lui Iohaniss si ai PNL/PD-L, cei pt. care ”investitorii” sunt mai presus decat viata/sanatatea, citat din Citu, parca Iohannis a fost numit tamplar, oare de ce? este actionar /protectorul austriecilor care ”rad” padurile romanesti?

  6. a existat o aplicatie de mobil „inspectorul padurilor” facuta gratuit parca de niste tineri, cu ajutorul careia puteai raporta orice transport de lemne. se facea automat localizarea GPS si se transmiteau datele la garda de mediu, APM etc.
    evident una din primele masuri luate de PSD cand au ajuns la butoane in dec 2016 a fost sa opreasca aplicatia
    dar nah, tupeul pesedist e maxim..

  7. Dacă vrem ca pădurile statului (ale noastre, ale tuturor) să rămână în picioare, să le tratăm ca pe bunuri de patrimoniu și să le apărăm cu jandarmii (că ăștia au și dreptul să se apere cu arma, nu ca pădurarii…… care au dreptul să fie omorâți de hoți!!!) și să lăsăm RNP -ul să se ocupe doar de calitatea pădurii și de valorificarea  (dacă s-ar putea corectă cu adevarat) a lemnului. Și pentru că am vorbit de RNP, să nu uităm că există o problemă, ca de exemplu mafia din sistem https://m.romanialibera.ro/investigatii/cine-vrea-sa-fie-padurar-sef-mafia-din-prahova-plateste-bir-la-bucuresti-821650
    Și poate facem și noi în sfârșit SUMAL-ul ăsta care nu merge și mai bine renunțăm la actul de evaluare (APV) și facem ca nemții – vindem direct doar „lemn măsurat” și să nu mai vindem pădurea vie „pe picior” unde hoții cumpăra 10 căruțe în hârtii și cară un munte întreg.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.