Până când se mai poate cumpăra vechime în muncă?

Perioada de cumpărare a vechimii în muncă va fi prelungită de Guvern. Potrivit Ministerului Muncii, cei interesați vor putea cumpăra vechime în muncă până la data de 31 decembri.  Un proiect de Ordonanţă de Urgenţă  a fost lansat în dezbatere publică.

Plata vechimii în muncă se poate face într-o singură tranşă sau eşalonat, perioada maximum fiind de 6 ani de vechime.  Trebuie plătit 25% din salariul minim brut, adică 750 de lei. Pentru un an vechime se  plătește 750 de lei x 12 luni.

Cinci ani vechime înseamnă aproximativ 9.000 de euro.

Cei mai interesaţi să cumpere vechime sunt cei care au un stagiu de cotizare de 12-13 ani şi ajung la vârsta de pensionare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. La mizeria din Romania, in care fiecare zi constituie o grava ofensa adusa demnitatii umane, asta cu „cumpararea vechimii in munca” constituie una din megaescrocheriile guvernamentale ! Dai bani cu ghiotura ca sa iesi cu citeva luni mai devreme la pensie, visind ca ai sa beneficiezi de aceasta, si dupa doua-trei luni, datorita „grijii parintesti a guvernului si a presedintelui tarii”, cu un sistem de sanatate (??) aflat undeva intre cel din Mali si cel din Bangladesh si niste preturi care au luat-o razna, dai coltu’ ! Banu’ ? La buget, taica, „pentru propasirea tarii” ! Asta, bineinteles, nu e valabil pentru canaliile care isi cumpara ani de activitate si ies la pensie la 40 si ceva de ani, cu mii de lei pe luna. Asa ca … NU PUNETI BOTU’ !

  2. Escrocherie prin lege! De ce? Pentru ca toti care nu au muncit si nu au contribuit la propria pensie, vor incasa din cumulul celor care au contribuit si muncit 40-45 ani prin cumparare de vechime! Superb!, e misto sa stai acasa an grei ca nesimtitul/a sa te distrezei, te relaxezi, te plimbi oriunde si dupa ani si ani, guvernul sa dea lege sa iti cumperi vechime pe drepturi egale cu cei care, real au muncit o viata!

  3. Bey parere, dar de pooliticienii care fura sute si melearde de euroi si specialii care le tin de sase apoi rasplatiti cu pensie de mii de euroi la 45 de ani, ce zici lingau hahol!?

  4. Faptul ca statul roman face eforturi sa faca rost de bani de absolut oriunde si prin absolut orice mijloace, cat mai repede, e graitor pentru starea in care se afla finantele tarii. Adica faliment nedeclarat.
    Vinde ani de de munca pentru pensie, inventeaza bonuri de tezaur cu valoarea fix a hartiei igienice in caz de default la datoria externa, imprumuta de peste tot si in orice conditii cu dobanzi oricat de mari- toate acestea arata ca, in ciuda miliardelor din PNRR aruncate pe borduri, gazon chinezesc si Festivalurile Papainoagelor, in ciuda imprumuturilor aberante facute in la-fix-venita plandemie (datoria externa a depasit in trei ani plandemici 150 de miliarde de euro si deci e peste 50% din PIB), deci in ciuda atragerii de bani cu orice mijloace, guvernul e falimentar.
    Vorba lui Napoleon, guvernul va datoreaza mult, dar nu va poate da nimic: acesta va fi raspunsul dat catre populatie cand generosii creditori internationali vor veni sa-si ia tainul. Pentru ca in ordinea platilor, generosii creditori filantropi primeaza.
    Asa ca dati bani statului, daca vreti sa experimentati pe viu fenomenul „gaurilor negre”!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.