Până la „România educată” rezolvați „România plagiată”!

„Pentru a putea avansa în dezbaterile privitoare la <România educată> este necesară mai întâi rezolvarea de către colegii de la PNL a scandalului intern privind <România Plagiată>”, afirmă vicepreședintele PSD Gabriel Zetea.

„De săptămâni bune, răfuielile interne din PNL au blocat practic traseul construcției legilor educației. Lupta pentru putere de la vârful formațiunii liberale a degenerat în acuzații de plagiat la adresa unor lideri liberali, totul culminând cu scandalul care a dus la demisia ministrului Educației, Sorin Câmpeanu. Din păcate, această situație își pune serios amprenta asupra actului de guvernare și îngustează tot mai mult fereastra de dezbatere parlamentară, în actuala sesiune legislativă, a proiectelor de legi ale Educației Mai mult, există și alți lideri ai PNL aflați în atenția mass-media ca potențiale subiecte ale unor anchete legate de plagiat”, afirmă Gabriel Zetea.

El spune că este momentul ca PNL să facă o „urgentă și serioasă analiză internă referitoare la riscurile potențiale pe care le pot produce noi investigații media și care au în centru demnitari liberali”.

„Un alt scandal similar cazului Câmpeanu ar îngropa definitiv nu doar proiectul România Educată, ci și credibilitatea vreunei reforme a Educației conduse de un portofoliu deținut de PNL”, încheie Zetea.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

3 Comentarii

  1. Nimeni nu se înghesuie ‘să plagieze’ România, pentru știința sa; mulți ‘culți’ și-au câștigat doctoratele prin ‘tradiționalul’ copy-paste din munca altora. In topic : mulți dintre ei nu ar reuși să-și susțină instantaneu teza în fată unei comisii motivând diverse pretexte.

  2. Plagiatul constituie furt in toata regula. La romani plagiatul incepe de la liceu si se continua pana la doctorat. Invatamantul nu este pregatit, cam de 80 de ani sa implementeze gandirea autonoma si independenta a elevului, studentului si doctoranzilor “autentici”.

  3. De ce nu vorbeste nimeni despre comisiile care ACORDA TITLURILE DE DOCTOR. Ca, nu si le acorda singuri. Si nici despre cei care stabilesc subiectele. Cui si la ce folosesc subiectele alea? Cine si cum a valorificat tezele de doctorat? N-am vazut nici-un politruc care scrie prin presa ridicand problemele astea, ci numai atacuri dirijate asupra unor indivizi. Nu iau apararea acelor indivizi, dar semnalez ca, in realitate, NU se face NIMIC SERIOS pe tema plagiatelor. Doar lozinci, pe baza numarului de cuvinte. Dar ce zic tovarasii astia deontologi, de o lucrare care reia totalmente ce s-a scris in alte lucrari, dar pe ultima pagina elaboreaza concluzii care nu au mai fost elaborate, eventual cu aplicabilitate practica. A plagiat?!?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.