Pandemia PSD din mintea lui Iohannis

După enormitățile de miercuri, joi după amiază, președintele României a mai făcut o declarație. Miercuri s-a bîlbîit și a spus prostii despre confictul SUA- China. Joi, a spus prostii și mai mari despre pandemie. După întîlnirea cu Marcel Vela și cine o mai fi fost, a aflat ce avea în cap de miercuri și de săptămîna trecută și din celelalte luni de pandemie. Că el este deștept și că guvernul este harnic și că PSD-ul este de vină.

Guvernul și-a făcut treaba, președintele și-a făcut treaba, autoritățile și-au făcut treaba. Și atunci PSD a căutat soluții pentru PSD, nu pentru români. Din păcate, trebuie să recunoaștem, PSD controlează încă majorități în Parlamentul României, PSD împreună cu alții cu care pactizează, de exemplu cu UDMR – să nu uităm recenta fază când PSD a încercat să treacă pe șest o inițiativă a UDMR-ului, să dea autonomie așa-zisei secuimi și altele – și atunci PSD a acționat acolo unde are încă putere în Parlament. Au făcut harcea-parcea puțina legislație pe care am avut-o pentru a gestiona această pandemie”.

Soluțiile aflate de la Marcel Vela sunt demne de orice cap de lemn!

Atenție! Avem nevoie de măsuri foarte ferme! Mă bazez pe voi, dragi români, să respectați aceste norme, iar cei care nu le respectă vor suporta rigorile legii. Important este ca împreună să trecem cât se poate de bine peste această criză sanitară, creată cu cinism de un partid din România”. 

Sună a declarație politică demnă de Caragiale. Este un fel de amenințare mîngîietoare. De înjurătură de drag! Sună a ”Dragi români! Ori scăpăm cu toții, ori vă ia mama dracului”.

De miercuri pînă joi, Klaus Iohannis a coborît de la primar de Sibiu sau director de societate de gospodărire orășenească-apă și canal la propoziții mînioase de Ion Ștefan-Grindă.
Declarația de joi a conținut al o sutălea semn că primarul Klaus Iohannis încă n-a intrat în haina de președinte al României și nu înțelege ce obligații are prin această funcție.
Dacă n-ar fi vara aceasta nebună și nedeslușita pandemie planetară, chiar ar merita o încercare de suspendare și de trimitere într-o plimbare cu sens unic la Sibiu. Una fără întoarcere în Capitală!
Avînd în vedere că prostiile de joi sunt pe alocurea mai mici sau mai de pomină decît cele de miercuri, nu ne rămîne decît să vă invităm a citi editorialul de azi împreună cu cel de miercuri seara.

O criză pe măsura noastră și a președintelui Iohannis

Nu are rost să ne prefacem sau să ne amăgim. Criza coronavirus este reală și consecințele cresc în dramatism. În consecință, președintele a invitat la o conferință de presă la care ne-a spus că avem bani de la Bruxelles, că se vor face investiții în infrastructură. Iar în privința pandemiei, situația este critică și mîine va avea o întîlnire cu ministrul de Interne, pentru a vedea ce măsuri vor fi luate.

Și acum întrebările! Omul avea chef de vorbă, nu de comunicat ceva! Era gol ca butoiul, dar murea de dorul ziaristelor privite de sus!
Trăim într-o țară de oameni săraci cu duhul? În țara lui Tristan Tzara și Eugen Ionesco, durerile și spaimele populației, eșecurile de administrare ale guvernului și panica populației sunt pentru mîine. Mare problemă a țării noastre este un subiect abia pentru a doua zi. Sau pentru a zecea. Fie și cu soluții tembele, tot pentru mîine rămîne.

Miercuri seara a fost doar o ieșire de fițe, o conferință de presă de ochii lumii! Doar pentru prezentarea cravatei albastre și pentru tot felul de considerații care nu țin de fișa postului. Doar un exercițiu de mișcat maxilarele. Președintele Iohannis a ieșit la rampă pentru a ne arăta că s-a întors de la Bruxelles și nu se află pe la Sibiu sau pe la Păltiniș.
Mircuri seară, am avut parte de o conferință de presă ca un banc prost. Președintele României a ținut să ne spună părerea sa despre alegerile locale și depre ritmul în care parlamentarii au legiferat ce nu i-a convenit. Calendarul localelor (el fiind un partizan al urgentării acestora!) va fi anunțat la jumătatea lunii august. Despre gravitatea gestionării pandemiei, cum spuneam, mîine. Sau altădată. La Paști sau la Crăciun! Pas cu pas, cum s-a grăbit președintele să citeze un prost de la Agnita!
Or, situația pandemică se agravează cu fiecare zi. Locurile la terapie intensivă sunt pe gătate, dacă nu, deja insuficiente. Personalul medical, epuizat. De fapt, am intrat într-o psihoză a coronavirusului. Unii sunt copleșiți de teamă. Alții ignoră riscul contaminării și disprețuiesc pericolul, fără să realizeze cu adevărat ce contribuție au la mărirea numărului de infestați și de victime. Economia este în picaj. Se închid firme, se închid piețe, crește numărul de șomeri. Exporturile scad și devenim și mai dependenți de importuri, mai ales în industria alimentară. Și urmează consecința cea mai gravă. Traversăm o criză nebună de încredere în autorități, chiar și în partenerii externi. Nu mai credem nici în autorități, fie ele medicale sau de securitate. Primul ministru vorbește de parcă s-ar adresa pereților. Vocea lui nu trece dincolo de fereastra biroului său. Și a președintelui, la fel. Cel mai adesea este recepționată distorisionat, nu din cauza măștii pe care o etalează, cît din cauza gîndirii și a lipsei de coerență și fermitate. Ludovic Orban nu depășește imaginea unei păpuși goale cu voce de împrumut. Și președintele este ieșit din joc.

Prestațiile sale lapidare, lăudăroase și, adeseori, primitive l-au scos din ecuația publică. Numai fanaticii sau proștii îl mai ascultă cu religiozitate. Cea mai mare parte a populației îl ignoră. Îl consideră figurant, disprețuitor și departe de situație. Aparițiile sale publice pe subiectul spălatului pe mîini, a purtatului măștii și a păstrării distanței fizice l-au redus la acest nivel. Personal, oricît de critic am fost față de președinte, nu cred că este chiar atît de incapabil să comunice cu populația. Îl omoară orgoliul și-l otrăvește vanitatea și este constrîns de un orizont de gîndire. Dar, este legat de mîini și de picioare și de gînduri de o echipă de umplutură, care nu este capabilă să-l ridice peste nivelul de sanitar comunal sau de director de apă și canal la societatea din Sibiu sau Angita. Cel mai trist lucru, după conferința de miercuri, este unul singur. În acest moment, România suferă de lipsa unui om care să comunice cu populația.

Să insistăm puțin asupra conferinței de presă. Dacă n-o ținea, Klaus Iohannis era mai cîștigat. Să răspunzi la întrebarea privitoare la declarația lui Mike Pompeo, care cheamă aliații la un front comun împotriva Chinei, într-un asemenea mod l-ar descalifica și pe ciobanul Ghiță și pe Mița de la Cotroceni. Cînd este de mers în excursie și la reprezentări, Iohannis se dă șeful polticii externe a României. Cînd este vorba de strategii și evenimente internaționale, se ascunde ca un șoricel și spune prostii. Adică „am luat act și vom face o evacuare”. Și „diplomația românească are capacitatea să analizeze și să ia o decizie”. Că omul are treabă la nevastă și pleacă la Sibiu!
Pentru inventarul de penibil al acestei conferințe de presă reproduc și alte cîteva „minunății”. Unele ale jurnaliștilor (unii, vai de mama lor!), altele, ale președintelui.

În legătură cu mărirea pensiilor, președintele a produs un citat demn de Mitică Dragomir: ”De la dorința sinceră la putința sinceră este o cale un pic mai lungă”

-Klaus Iohannis: „E clar că trebuie făcut ceva. Lucruri relativ simple. De exemplu, masca. Și distanțarea. Să păstrăm distanțarea!”. Adio spălatul pe mîini. Președintele a realizat penibilul situației sale de infirmieră națională.

-Dacă are de gînd să achiziționeze vaccinul anticovid în cazul în care se va descoperi?
Iohannis: ”În timpul stării de urgență, situația a fost bine gestionată. Decizia CCR a făcut gestionarea mai dificilă.  Și atitudinea parlamentului, care a tergiversat cu cinism adoptarea unui proiect de lege propus de guvern.
Iohannis: „Măsurile pe care le vom lua vor viza sănătatea copiilor!”

-Cum comentați măsurile de clasare a dosarului 10 august? Și dacă are de gînd să ceară demisia procurorului șef?
Nu consider că situația este scăpată de sub control!”
”Argumente obiective pentru a critica Guvernul nu există!”

Panseul conferinței de presă, poate cel mai spectaculos dintre iohannismele lui Klaus Iohannis, este acesta:
-Am atras atenția că este nevoie de o atenție sporită!
Al doilea:
”-Haideți să facem fiecare ce poate să facă!”

Ce credeți? Joi, după întîlnirea cu afaceristul Marcel Vela de la Interne, preșdintele României va avea mai multe idei? Și va fi mai convingător? Și nu va rămîne la fel de aerian?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 23

72 de Comentarii

 1. La un asa cap mare cu gat urias, n-o sa gasiti prea mult creier in stare de functionalitate! Stiti cum sunt betivii, „merg pe gard se tim de drum” dar nu au baut niciun strop de alcool, asa si cu paratrantorul care deviaza adevarul punandu-l in carca celuilalt! Asta chiar are un puternic cosmar cu psd di cu sustinatorii psd-ului?!

 2. PSD-istii sunt rai ca le strica PeNaLilor socotelile facute acasa. Nu se potrivesc cu ce e in targ.

 3. He , he , he , daca era un Livache presedinte sau macar o Veorica , mama , ce trai pe vatrai era in Romanica , ce lapte si miere mai curgea ! P.S: Domnu’ Nistorescu ati vrut sa-i faceti un elogiu Presedintelui Iohannis ? Spun asta pentru ca ziceti asa : ,, Prestatiile sale lapidare …. ” , iar DEX defineste cuvantul ,, lapidar ” in felul urmator : ,, Lapidar : (Despre stil, vorbire) Care evocă prin concizie (și vigoare) stilul inscripțiilor latine; laconic, scurt, concis ” !

 4. Daca si Dl Nistorescu a ajuns la logica febletzei sale Ciuciuolacu(ii este febletza pentru ca nu l-a altoit cu nicio
  lovitura de maciuca cum a facut-o si o mai face cu Dragnea!!!) cum ca e tot ghinionul romanilor cu pandemia virusului bolsevic chinez IMPORTAT de profesorasul de Agnita, „imposibilitatea” suspendarii impricinatului!!! Si chiar daca prin absurd ar fi suspendat, il vede returnat la Sibiu si nu la Jilava sau Rohova…Si cand ma gandesc ce mina publicistica
  de aur ar fi fost abordarea securistului BASO-YOHA-nist Ciuciutacu si parodia „opozitiei” verbale in timp ce amana atat
  motiunea de cenzura, cat si nici nu se gandeste la suspendare, votand tot ce dejecteaza administratia tradarii nationale!
  Dar Dl Nistorescu a ratat din naivitate o alta mina de aur, prestatiile „binom”-ului SECURIST baso-yoha-nist Del Ponte-Tartariceanu care au rasturnat cu marsavie guvernul legitim si au asigurat rasturnarea majoritatii parlamentare pentru a
  instala pe tradatorii condusi de Örnany, pe care acum ii ataca verbal cot la cot cu seful lor agentura Baseala…

 5. Rectificare: nu m-am referit la 21:31 la celalalt agent basist, din media,Ciuciutacu, ci la baso-yoha-nistul Ciuciuolacu!

 6. O mai da omul cu bata-n balta, dar ciuma de la Cotroceni a intrecut toate asteptarile: ,,PSD e vinovat”!
  Problema ciumei ranjite si a clicii lui de argati este ca acum nu mai au la discretzie sacul de box-PSD cu care isi sustzineau toata campania ptr a pune mana pe putere si a-i atrage pe retardatzi. PSD era vinovat de orice virgula, declaratie sau masura pe care o luau, chiar si daca batea vantul mai tare si se rupea un copac gaunos.
  Astia fara PSD-sac de box nu mai au obiectul muncii, in prezent fiind disperati din cauza ca vad ca pierd constant din teren. Se vede clar ca sunt incapabili sa guverneze si ca sunt dezorientati……[Leo]

 7. toate datele uriase sunt opera Guvernului ca sa creeze panica? Asa cum unii comenteaza intamplarile din fotbal ca atat testele pozitive cat si negative ca fiind fortate. De ce tari ca Suedia unde totul a fost cu putine limitari de au fost criticati sunt doar 34 de cazuri si Romania unde a fost stare de urgenta, stare de alerta cifrele devin ciudate?

 8. Liberalismul s-a transformă pe zi ce trece într-o boală psihică. Îl bântuie Dragnea, PSD-ul, rușii și cu marțieni. Deja are paranoia ಠ_ಠ dă vina pe oricine altcineva mai puțin pe crasa incompetență a guwernului meu de hoțomani și proști de buBUie.

 9. 1. Avem in fruntea statului prostul pe care il meritam.
  2. Daca Dragnea era barbat, il suspenda asa cum i-am ceut-o. Dar pana la urma de ce i-a fost frica tor nu a scapat!
  3. Iohannis tine cu dintii de putere, pentru ca e constient ca ve veni si randul lui sa ocupe o garsoniera la Rahova.
  4. Strategia cu M..e PSD nu mai tine la electorat, asta daca nu cumva urmareste sa extraga PNL de la guvernare prin radicalizarea social-democratilor. Ramane de vazut cum o va rezolva cu un nou premier pesedist. Oricum ar fi, liberalii sunt pe faras, pentru ca PSD nu va uita sa dubleze alocatiile si sa creasca pensiile cu 40%, ceea ce ii va asigura o victorie confortabila.

 10. Oare institutiile statului de ce nu intervin sa-l opreasca pe acest individ iohanis care isi face de cap , calca in picioare Constitutia Romaniei cu o aroganta dementa , provoaca si instiga la ura intre romani si manipuleaza pentru a-si indeplini niste aberatii parsive antiromanesti !!!!!

 11. Mori de ras nu alta. Cine a declarat neconstitutionala starea de urgenta si la initiativa cui? Cine a lasat fara parghii legale Guvernul? Cum dracu in maartie si aprilie eram mai bine decat in iulie? Si stati linistiti ca din 19 „meleoane” vom ramane cam 10 dupa aceasta criza in 7 (SAPTE) valuri. Notati ce am zis!

 12. Unde nema putirinţa, ce mai chichirez gâlceava?
  Un calcul elementar, cu un calendar în mână, arată că din ianuarie ar fi fost tot timpul din lume să fie adoptată şi mama legislaţiei pandemiei. Dar cine încerca atunci să tulbure ideea cristalină a alegerilor anticipate, invocând apariţia noii boli fără leac, primea răspunsul doct că-i doar o răceala, ceva mai rebelă.
  Momentele grele sunt depăşite de către comunităţile închegate prin solidaritate. Cu respect din partea conducătorilor şi motivaţia celor care au măcar dreptul la speranţă. Comparaţi mesajul Reginei Elisabeta a II-a cu scălămbăielile care ne sunt prezentate pe plaiuri mioritice.
  Corectă şi îngrijorătoare este constatarea că trecem prin cea mai gravă criză de încredere în autoritatea de stat. În loc să transmită apeluri la voluntariat, solidaritate, maturitate şi mai ales de empatie, putătorul jachetei roşii, ca stindard al neliniştii stradale non-conformiste, va culege ce a semmănat. Trist e că ne afectează şi pe fiecare dintre noi.
  Este jenant că Preşedintele nostru foloseşte, tot mai frecvent, un vocabular deplasat. Se vrea poate colocvial dar alunecă, tot mai mult, spre expresii folosite de golanii de cartier. Autoritatea se dobândeşte şi prin exprimare revenţioasă. La câţi consilieri are acolo ar putea ca unul să-i scrie pe promter mesajele într-un limbaj civilizat, politicos. Nu de alta, dar tot vorbea de România educată – ca normă didactică ar putea începe cu el însuşi.
  Aflăm acum că cei care au creat criza sanitară (impropriu denumită anterior ciumă) sunt de pe plaiuri mioritice. O să avem probleme cu licuriciul cel mare, care spune că altundeva e originea. Doamne păzeşte, dacă insistă că pandemia e din cauza opoziţiei noastre şturlubatice, ne trezim mâine nu doar cu sancţiuni ci şi cu oprobiul universal.

 13. Problema nu este Iohannis, ci Arafat, acest pion otravit

  Dati jos acest vierme, pâna nu este prea târziu

 14. În sfârșit se poate! În sfârșit se întâmplă! ” Nu poți să-i prostești pe toți tot timpul!” De aceea au amuțit! Felicitări Domnule Nistorescu! Acest editorial e atât de clar!

 15. Nu cred că domnul Președinte și-a dorit să fie tătucul nației, dar asa a iesit la testul de paternitate. O fi fost fals pozitiv?

 16. Bună! Haideți să incercam sa fim impartiali!
  1.Din 1990 până acum cati ani a fost „stânga la putere? Cam 20 de ani. Si Ce a făcut? Autostrăzi,spitale,școli, sisteme de irigații, etc. Nimic din acestea!
  IN schimb a devalizate țara!
  E suficient sa amintim de „privatizarea” PETROM ,a CS GALATI,a rafinariilor,etc
  A AVUT grijă de fondul forestier? Nu.
  2.Acum „dreapta” care a procedat cam la fel dar la o scara mult mai mică.
  Nu drumuri, nu spitale,nu școli, dar aceștia au o scuză, sunt mult mai proști si nici de furat nu stiu sa fure,vorba lui Evanghelie.
  Așa că nu trebuie să fiți susținători fanatici ai celor pomeniți mai sus.
  IN plan extern au fost ciurli-burli si unii și ceilalți. Slugi proaste,obediente,fără viziune.
  Cu așa conducători si declasata politică ROMANIA a fost bine PRIPONITA in coada EUROPEI.
  Dacaă vine PSD la guvernare face ce a mai făcut.
  Nu e speranță de bine!

 17. Cel mai grav la persedinte este ca in lumea lui paralela, EL CREDE ce spune! Unde sunt consilierii presedintelui?

 18. Un cetățean si-a deschis un chioșc, ca să vândă idei. Se duce, alt cetățean si-ntreaba: N-aveti idee cat e ceasul?Cam asa si cu Parpan-gel de Romania. In mintea lui, de păsărica impaiata, de securitate și madam Angelsparanghelica, președintele si guvernul si-au facut treaba, în fiecare dimineata.Punctual, ca de, reflexul condiționat sasesc funcționează la parametrii biologică optimi. Uneori, mai apar si blocaje constipationale, situatie in care organizează o declaratie de presă, ocazie cu care se screme pana-n adancul fintei sale, emitand asupra tractului digestiv, o unda puternică de presiune, cu accente Psd-ista, care-i va elibera colonul in minimum 15. Asta si explica scurtarea declarațiilor sale. Privită din aceasta perspectiva, declarația prompteristica, a virusului navetist,inzestrat c-o singura idee si aia alterată de covid si temperaturile caniculare, ne confirmă, a cata oară, oare, lejeritatea spatiului locativ care-i găzduiește materia cenusie sau cenușă materiei cenușie.
  Maxima Jhoannist a zilei
  1. Virusul este, cu siguranță, un virus, in proportie de 15% cu mutații genetice de flotant, la care visam cu temă, în preajma lui,in noaptea mintii luminate de liduri cu filament cu note muzicale.

 19. dupa toate aceste indemnuri la ura si dezbinare reuseste sa culeaga ce a semanat!…dementa mare inca nu s-a manifestat si obligativitatea purtarii mastii este „mana cereasca” pentru talharii si derbedeii goniti de prin occident care au inceput cu sarg sa-si pregateasca terenul pentru previzibilele talharii si jafuri…criza economica iminenta va transforma o parte din aparatul politienesc si o parte din jandarmii lasati fara slujbe in aparatori ai banditilor (daca nu chiar interlopi ei insisi!)… cu bani multi te inveti usor este mai greu dupa ce nu-i mai ai si atunci valorile morale (daca au existat vreodata!) devin caduce pentru astfel de indivizi…inutil sa ma mai revolt pentru ce am devenit la noi in tara dupa 30 de ani de subminare a natiei …subcultura , lacomia si prostia isi arata nefastele roade!

 20. Daca vorbim de mintea lui Iohanis ar trebui sa ne intrebam ingrijorati ce a fost in mintea sa cand a chemat taraful de lautari in ale covidului la convorbiri savante. Ce discutii grele a avut cu militianul Despescu?

 21. din alegatori vad altfel, decat mana de propagandisti moscoviti.
  Toata ziua miorlaiti si va dati mari analisti.
  Iohanis are si el bubele lui dar este cel mai indicat politician pentru Cotroceni, la ora asta.

 22. Cunoastem aceste istorii. Venind in actualitate cu discutiile dedicateomului zilei Iohanis, ieri candidatul Badulescu l-a caracterizat public pe presedinte ca fiind dislexic. L-a trimis sigur pe Iohanis la dex online curios fiind daca nu cumva Badulescu l-a laudat.

 23. Deci esti din clasa lor.
  PSD mărește pensiile cu 40% ,dublează alocațiile si câștiga cu 70% ??
  ȘI îngroapă ROMÂNIA CUM AI TITRAT!
  LA CE TE POȚI ASTEPTA DE LA MASE IGNORANTE? EU chiar vreau să plece imediat PNL de la guvernare și se va întâmpla cum ai titrat.
  Ce ai sa mai postezi după?

 24. Din pacate,faptele raman fapte :
  1.PSD a facut tot ce a depins de el sa zadarniceasca eforturile de combatere a epidemiei:de la a afija teoria conspiratiei(vasileaska) la a se afisa fara masca in locuri publice (Ciolacu de Ziua Frantei)
  2.CCR a facut tot ce a depins de ea,sa zadarniceasca eforturile Guvernului de combatere a panepidemiei,actionad in sensul ridicarii criminale a restrictiilor impuse de epidemie,lucru remarcat si de presa internationala
  Intre timp au amanat pana la toamna discutarea impozitarii pensiilor speciale,acolo nu era graba,la pandemie era graba sa zadarniceasca controlul pandemiei!Infectatii si mortii de dupa 2 iulie pot fi trecuti in contul CCR si AP
  3.Avocatul Poporului a avut rolul de a turna veninul in cupa puterii,Weber este moralmente responsabila ultimelor pierderi umane
  4.Presa ,media subjugata PSD a criticat permanent orice masura luata de autoritati,l-a scos ‘erou”pe negustorul Catarama,si l-a jignit cum nu se poate spune pe doctorul Arafat, care si-a facut treaba!
  In schimb ,un fir de par din capul lui Mengele_Streinu nu a clatinat,cand cu internarea fortata a tuturor celor trecuti de 65 de ani,mai putin el,care e trecut,dar se tine bine!

 25. La unii, nu putini, Dumnezeu le-a dat cap, minte la ce le mai trebuie!

 26. @OANA Postac secu’, pe cine crezi tu ca prostesti aici? Neobrazatule, orice om care nu e analfabet functional stie ca privatizarile paguboase s-au facut in timpul CDR-ului condus de PNTCD si ca au fost coordinate de turnatorul Petrov, inclusiv vanzarea PETROM s-a hotarat in 1999: ” II.10. Oferirea spre vanzare a cel putin 35% din capitalul S.N.P. „Petrom”, incluzand noile actiuni emise” Aici este tot: http://www.legex.ro/Hotararea-374-1999-19005.aspx

 27. Cand primele masuri au insemnat sa scoti blindatele pe strazi si sa trimiti procurorii sa-i ancheteze pe doctori dupa doar trei zile de dezastru provocat de brambureala guvernului MEU, nu mai au nici un haz balivernele cu CCR, Avocatul Poporului si alte diversiuni comice hashtagiste care au prins doar la mintile slabe. Hai sa fim seriosi, cititorii Cotidianului nu au mintea postacilor de pe ZC.

 28. @OANA Minciunile si manipularile tale sunt jalnice, postac. Iti citez din presa voastra, de dreapta, adica dintr-un articol publicat de adevarul in 20 iunie 2010 sub titlul „1996 – 2000 – Deziluzia CDR: mult haos, putina reforma”: „Combinatul siderurgic Reşiţa este un exemplu de privatizare care a costat România, în loc să-i aducă bani. Combinatul a fost vândut în 2000 firmei americane Noble Ventures, pentru 4,5 milioane de dolari şi promisiunea unei investiţii de 85 de milioane de dolari, în trei ani. Noble Ventures nu şi-a respectat angajamentele, aşa încât Guvernul Adrian Năstase a reziliat mai târziu contractul. Americanii au reacţionat cerând despăgubiri de 350 de milioane de USD. România a câştigat litigiul, după şase ani de procese şi cu preţul a cinci milioane de dolari, cât a costat apărarea.
  Tot CDR-ul şi-a promis o restructurare nemiloasă a societăţilor de stat falimentare, dar a cedat presiunilor venite din partea sindicaliştilor sau ale managerilor care gestionau adevărate mecanisme de căpuşare a acestor societăţi. Aşa au fost lăsate să moară firme de stat precum Semănătoarea, Tractorul Braşov, SIDEX, Avioane Craiova şi multe altele.
  Romtelecom, singura mare vânzare din perioada Convenţiei, a adus la buget cam 375 de milioane de dolari, pentru un pachet de 21,21% din acţiuni. O sumă considerată cu mult sub valoarea de piaţă, mai ales că Romtelecom deţinea monopolul în domeniu.”

 29. Acest pretins președinte ori e prost, ori e prost. Din două una.

 30. In mod sigur iubitul nostru Preşedinte fie a uitat limba maternă, fie nu mai citeşte presa germană.

  Ar fi descoperit cu mare satisfacţie că PSD acţionează transfrontalier şi blochează peste tot.
  Uite, mai nou a reuşit să întârzie procesul legislativ nu doar la noi ci şi în marea Germanie.
  Altfel nu se explică de ce Bundestagul a adaptat abia la 19 mai 2020 „Legea privind protecţia populaţiei în cazul epidemiilor de extindere naţională”, publicată în BGB la 22 mai a.c.

  E adevărat că prin respectivul act legislativ german au fost modificate şi corelate încă vreo 19 alte legi în vigoare, de la finanţarea spitalelor până la transplanturi, pentru ca totul să se poată face conform reglementărilor. Aşa-i la ei…

  Rămâne de văzut de ce Preşedintele lor federal a omis impardonabil până acum să înfiereze cu mânie proletară opoziţia (cert în cârdăşie cu PSD-ul nostru) pentru că a torpilat, nepermis şi iresponsabil, Bundestag-ul să adopte prespectiva Lege.

 31. Acest sas , cu apucaturi de vechil medieval( desi in Ardeal erau doar grofi), a dovedit inca o data ca este un intermediar al puterilor straine, care vor o Romanie supusa, exploatabila total! Doar PSd a mai pus bete in roate capitalului strain, in sensul sa plateasca si ei cite ceva! Klaunus a primit ordin sa distruga PSD, care mai vrea o bucatica de paine si pentru romani, pentru capitalul romanesc! Navetistul Sibiu Bucuresti si retur, doreste ca strainii sa-si faca mendrele in voie in kolonia Romania! Asta e esenta a ceea ce face acest sas nazi!

 32. Prestatiile lui Iohannis, surprize doar pentru fraieri. Si inca ii tine : o opozitie de 2 bani, o agenda a presedintelui in care Romania este utila doar marilor puteri, in special Germaniei si multi, foarte multi romani cu capul in nori. Revenind la acest virus ar mai fi o mare nedumerire : zilnic ni se prezinta si numarul total de vindecati. Cum sau vindecat, avand in vedere ca inca nu exista un tratament clar asumat de comunitatea medicala ?! Cu Paracetamol, sau urmare a autoimunizarii ?! Ar fi bine, dar sa stim si noi ! Nu de alta dar isteria si psihoza generalizata la nivel mondial, nu mai preocupa pe nimeni. Nici caderea abrupta a economiei. Nu cumva unii isi freaca palmele ?!

 33. @Corector Las-o jos, ca macane tare! Postac, deja in 25 martie a vazut o lume intreaga ca Lucovid al 19-lea si guWernerul nu respecta niciuna din cerintele adresate populatiei: fara masca, fara distantare sociala, chefuind in sediul guvernului ca la bodega! Orhidelul a facut la fel la Cluj, „liberalii” ieseni au continuat, iar Wuhannis a fost singurul care n-a fost precaut la Bruxelles, adica a fost prost – conform propriei ziceri, afisandu-se fara masca. In plus, Curtea Constitutionala a Austriei a facut exact ce a facut si CCR, te pomenesti ca o fi si aia o curte „bolsevica”, influentata de rusi, PSD, etc.? https://m.digi24.ro/stiri/externe/curtea-constitutionala-a-austriei-a-decis-ca-masurile-de-izolare-privind-cazurile-covid-sunt-neconstitutionale-1341898

 34. Lamentabila aparitie si plina de ura impotriva a milioane de romani care nu gindesc ca si el. Aceast individ nu e la prima iesire in decor din pozitie prezidentiala si nu merita sa isi termine mandatul. A acuzat oficial practic de crima un partid din Romania ceea ce in mod normal trebuie sa aibe consecinte juridice imediate, Ori dovedeste ceea ce a afirmat ori daca nu, poate sa fie tras la raspundere chiar din functia pe care o detine vremelnic. Atidunile acestui tiran pe post de mascarici amintesc mai degraba de tari cu dictatura consacrate din Africa centrala sau America latina si raminera sa in functie va provoca ura si mai mare intro societate framintata oricum de probleme economoice tot mai mari.

 35. Care apucaturi de grofi, are comportament de activist judetean de pe timpuri. Sta drepti in fata stapanilor si-i dispretuieste pe cei mici. Pana la cei de afara, baiatul este intermediarul securistilor interni pe care vad ca-i subestimezi. In cazul sau sunt securistii dispusi oricand sa vanda Romania. Cat despre PSD, sa nu exageram cu bucatica de paine pentru romani, si in spatele ciolacilor pesedisti se afla tot niste securisti, este adevarat perceputi mai patrioti dar la fel de lacomi si nesatui.Ca atare PSD nu va dispare, chiar daca securistii se altoiesc intre ei. Toate partidele actuale romanesti sunt controlate ferm de securitate. Servesc de decor pentru a mima democratia dar in spatele lor se afla adevaratul stat mafiot securist.

 36. Minerva, felicitari pt.raspunsurile argumentate concret date lui @Oana,criteriul emotional de simpatie sau antipatie netinand loc de adevar.
  Acuzele lui Iohannis contra PSD dau apa la moara sustinatorilor sai,PNLului avand drept justificare emotionalul ,ura profund afata de pluripartitism.In loc de a gasi o cale de conlucrare in scopurile comune ce exced scopurile egoiste,de clan si vizand un neofascism prin persecutia celorlalte partide,doar „partidul hitlerist”avand „dreptul”sa existe, arata ce specimen retrograd si antidemocratic are a sta pe fotoliul de la Cotroceni, facand Romania de ras.
  Dl Nistorescu s e intreaba de consilierii sai in comunicare,toti sunt naimiti unor politici de sluga UE,a oricui da ordine in tara asta din afara,niste slugi relatand ura furibunda a Neamtului contra altui partid ce i se sustrage controlului.El vrea sa controleze scena politica,vrea suspunere absoluta sa-si faca cu PNLul planul diabolic de distrugere ,nimic sa nu ramana si romanilor,libertatii lor,conditiei la care au dreptul de a cere o viata mai buna,protectie si decizii de a se dezvolta:doar ei,capusele infometate si abuzive sustinute de Neamt si Semiungur contra celor care vor altceva decat sclavaj si abuzuri.

 37. ce pretentii poti avea de la un suplinitor si un subinginer care au taiat frunza la caini,pe lalaiala la mandolina si miscari de cadana printre mese ? un politruc si o odrasla securista!multa nesimtire pe individul plin de ifose si tupeu sa acuze pe mamaligile din opozitie ca au fabicat corona cu participarea chinei,uitand ca pana pe 15 aprilie dadea el diagnosticul cu acea ,,simpla gripa,,? ce zice wernere? ai uitat ? cat din cele pana la 80 miliarde euro vor ajunge in tara si de cand ?ce a facut guvernul tau in 9 luni de zile ? ce treaba?

 38. Incepe sa se vehiculeze tot mai insistent tema suspendarii.
  Asteptam cu mare interes!

 39. Nu ca-mi plac psd-istii, dar vazant ca toate relele acestui popor se trag de la psd-isti asa cum ne baga pe gat Johannis zilnic la ora 18.00,desi liberalii in frunte cu Johannis sunt la butoane de 7 luni de zile, voi vota cu psd cat va fi presedintele tuturor rromanilor acest „strain” pe nume Johannis. Numai pentru faptul ca ma ia de handicapat/prost/puturos/lepros etc!

 40. Toți, cei care sunteți nemulțumiți de Iohannis și de Gu-werner-ul lui pentru faptul că ați rămas fără serviciu, pentru faptul că micile afaceri vi s-au dus pe apa sâmbetei și ați devenit șomeri, pentru faptul că am stat, ca proștii închiși în casă, în timp erau exportați spre Germania și alte țări miile de culegători de sparanghel, pentru faptul că țara se închide pe zi ce trece din cauza nenorociților care ne conduc, voi toți care sunteți nemulțumiți de Iohannis și de Gu-werner-ul lui, dacă nu veti ieși la vot, indiferent de restricții (mască,distanțare socială), și nu veți vota pe cei care vor si pot să ne redea libertatea și să facă ce trebuie pentru întreaga populație, să tăceți pentru totdeauna!
  Ați auzit???

 41. Lui Nae:
  Nu se vehiculeaza ci se impune cu maxima urgenta suspendarea daca vrem sa ramanem intregi.

 42. Discursurile presedintelui suplinitor, incep sa semene din ce in ce mai mult cu discursurile presedintelui cizmar. Chiar daca vorbeste gramatical corect, vorbeste mult fara sa spuna nimic. Si-a gasit un inamic si o tine langa cu pesedeii, la fel cum celalalt infiera cu mandrie proletara fosta oranduire. Dupa 6 ani de discursuri, nu s-a schimbat nimic. Dupa un an de guvernul meu, situatia e mult mai proasta. Are pretentia de a se prezenta ca fiind unicul detinator al adevarului, la fel ca si primul presedinte. Precis se vede presedinte pe viata si se inconjoara de incapabili carora le insufla o siguranta care pe zi ce trece devine insiguranta. Critica vehement pe toti cei care nu gandesc ca el, dar nimic din ceea ce vorbeste nu se transforma in fapte. Totul e la timpul viitor, la fel ca acum 30-40 de ani.

 43. Postarea mea de la 8:37 adresata lui „wasp” nefiind publicata de Redactia Cotidianul am repetat-o la 10:29 si din nou nu a fost publicata ceea ce e un act flagrant de incalcare a deontologiei jurnalistice. Explicam prostacului seku de „dreapta”
  ce inseamna LAPIDAR in contextul TRAGEDIEI NATIONALE la care e supusa Romania de Securitate si anume, in niciun caz „concis” sau „concentrat”, ci un cinism plin de ura fata de poporul care o traieste!!! I-am mai explicat etimologia din verbul de origine franceza A LAPIDA care inseamna uciderea unui dusman din propriile randuri in public prin aruncarea de pietre/bolovani, obicei barbar care mai dainuieste in Lumea araba… De 75 de ani ROMANII SUNT LAPIDATI neincetat de catre
  PARTID/SECURITATE…

 44. E prima dată cănd președintele îmi stârnește râsul ! După fraze cu jigniri, acuze și amenințări, la adresa PSD, ce curg în cascadă, spune la un moment : dragi psd-iști … și urmează alte calificative ( printre care și cel de criminali ). Am făcut bine că am râs, sau e cazul să plâng de ce văd și aud ?

 45. Inca un discurs dupa care poti sa tragi apa linistit.
  Autostrazi cat mai multe, spitale moderne pentru romani, lapte si miere curgand din dealul cotrocenilor in toate directiile. Dupa care tone de explicatii cu pesedeeeeee …. Cat va mai dura ?

 46. de plins putin spus
  in sibiu din 2002(achtung)i se spunea HAUS CLAUS
  stiam de pasiunea lui pentru case(am stat 25 de aniin Sibiu intre 1990 la 2015)
  dar nu stiam de pasiunea cinica pentru MORTI
  la Colectiv(tragedie) morti,acum morti(tragedie),atunci vinovati, acum vinovati. numai el marele antiroman are dreptate
  omu asta nu cred ca e normal

 47. Johannis se adresează sustinatorilor lui ,idioti penelepre,johannisti,#rezist ,din Romania si din Diaspora!
  Un om normal ,cult,inteligent ,informat ,nu poate decât să rada,s-au sa creada ca Johannis este bolnav psihic!

 48. Ion, esti un sclav. Prins in trecut.Ramai acolo si tine-ti si leprele din PSD.Votati-va intre voi si urlati la UE in timp ce faceti plecaciuni spre rasarit,la mama Rusie

 49. Ar fi de dorit sa publicati toate comentariile cititorilor ! Chiar si cele mai neconvenabile ! Altfel , nu ne deosebim cu nimic de altii pe care ii criticam dur !

 50. Bătrânul fost arestat la domiciliu,tataie, aberezi degeaba.Pandemia vine din China, nu are nici in clin nici in maneca cu Johanis.Este globalista,nu tine seama de revoltatii pesedisti.Ideea este ca ori nu esti intreg la minte,ori esti plin de ura ca nu ai reusit sa pupi mana Vioricai ca acel mos penibil si senil.Jenanta faza.Voi va faceti ca nu intelegeti despre ce este vorba in sitiatia asta,motiv pentru a va baga si voi in seama.Cine este la guvernare isi asuma.Cine nu,latra si o face pe-a eroul.Ciolacu teatral a mai lesinat sa atraga atentia,ca deh,romanul e milos si poatei mai arunca si lui un os.Ca idee,fii sincer si recunoste ca este o rautate ceea ce comentezi.

 51. handicapatu, 7 luni? Pai de la mineriade si revolutie,hai si 10 august cat sa fie? Tu in cati ani cresti cat sa fii pe propriile tale picioare? Cam 30 de ani nu? PAi daca in 30 de ani FSN-ul a distrus suficient,cat crezi ca se poate repara in 7 luni? Tinand cont ca si-au pus peste tot cumetri si amante.Mai slabeste-ne handi.

 52. Nu trebuie motiune de cenzura. Trebuie SUSPENDARE ! Dar… Robotul cui este ? Al CIA sau al BND ? Oricum nu este AI romaneasca.

 53. Prin atacarea adeversarului politic nu se rezolva de la sine nicio problema ca nu conduce PSD. Cel mult sa-ti demonstrezi incompetenta si sa scoti in evidenta furturile liberale.

 54. Boborul isi merita soarta!
  Adicatelea a fost dovedit in instanta ca si-a insusit nelegal o casa si il voteaza ca oile!
  La fel si cu Base!
  De ce n-au votat cu Paleologu sau Diaconu!
  La poporul roman e o boala numita orbul gainilor!
  Pana in decembrie 89 erau majoritatea comunista si in 3 zile a devenit capitalista! N-a mai avut treaba nimeni cu fostul regim!
  Asa si acum ,il voteaza 70% si dupa 7 luni isi dau seama ,domnule!, ca 6 ani a lucrat la teza de doctorat a exelentei in nimic si psd!
  Asta si cand e cu doamna cred ca vorbeste numai de psd!!!
  Mai dati ma si in altii care nu au treaba cu partidele politice!

 55. Zmeule, dna Dancila este eleganta, cu prestanta, o Doamna. Nu a avut iesiri necontrolate. Era echilibrata, serioasa, amabila. Nu vad nicio PNL-ista la nivelul ei. I-am recitit postarea „batranul….” si este absolut corecta.

 56. Zmeule, voua nu vi se potriveste o persoana decenta, voua vi se potrivesc unii care fac din birou cafenea unde stau rasturnati pe scaune cu bauturi si trabuce…

 57. Nici el nu crede ce spune ,de asta si vorbeste greu!
  Da tine fenta si ca dracu sa nu o tii langa cu placa!
  Pai sa stai 10 ani pe bursa de la stat si dupa asta toata viata la pension ca sa-ti dai docenta in excelenta nimicului,e ceva!
  Nu mai punem la socoteala toate trainingurile in afara tarii pentru documentare!
  A fost un bun DJ, a stiut sa frece placa bine si sa dea tugurlanilor ce au vrut sa auda!Ba cu justitia, ba cu psd-ul,ba cu abecedarul Romaniei,ba cu pas cu pas eu v-@m dus de nas , ba cu delegatiile lungi si dese cheia marilor suscese, ba cu tacutul intelept si inteligent pe principiul de cat sa taci si sa te creada prost mai bine vorbesti si se lamuresc toti s.a.m.d!

  Partea proasta e ca tugurlanii si daca ajung sa haleasca numai lobode si urzici tot nu recunosc ca au votat aiurea!

  Ca si cu alocatiile si cu pensiile!!
  Ce o sa zica romanasii! Saracii , nu aveau de unde!!

  Ma intreb cat timp va mai trece pana va iesi sa spuna ca psd-ul a creat covidul in laboratoarele din Kiseleff!
  Si aici nu e vorba de faptul ca psd-ii ar fi niste excelente pe langa pnl-ei ! Fac parte din aceeasi familie lexicala!

  Oricum va ramane in enciclopedii cu o simpla raceala,o banala durere in gat!

 58. Iată şi părerile unui apropiat :
  „Analist politic și membru al PSD, Cozmin Gușă, susține că președintele Klaus Iohannis ar fi destabilizat și nu mai are discernământul necesar pentru a conduce România.
  Ambele demersuri sunt logice si oportune. Mă-ntreb însă dacă lucrurile nu sunt chiar mai grave în ceea ce-l privește pe Iohannis, și implicit pe noi toți, adică așa cum sugerez în titlu, ar fi „DESTABILIZAT”, în sensul în care n-ar mai avea DISCERNĂMÂNTUL ȘI CAPACITATEA NECESARE pentru a-și exercita funcția de Președinte. Acest lucru se întâmplă relativ des în cazul unor persoane care, neavând potențialul necesar pentru administrarea unor funcții sau sarcini complexe, fie se „țin cu mâinile de scaun”, fie sunt menținuți pe poziție în mod fatal de către cercul celor interesați să-l manipuleze în interes propriu. Iar eu cred ca așa ceva se-ntâmplă acum și cu Iohannis, iar asta mă îngrijorează mult.

  https://www.stiripesurse.ro/cozmin-gusa-klaus-iohannis-este-destabilizat-nu-mai-are-discernamant_1491141.html

 59. Se face atâta tam-tam cu reuşita aferării la NATO în 2004 şi intrarea triumfală în UE în 2007 !
  Analizat prin prisma a ceea ce s-a întâmplat până acum, pe plan intern, dar şi internaţional, observăm că dacă ar fi să se facă măcar acum un Referendum pe bune românii n-ar vota decât până-n 30-40 % pentru aceste intrări ce s-au dovedit pe parcurs nu chiar inspirate, ca să nu le spunem pierzătoare . În legătură cu NATO, cu ce ne-am ales în afara unor echipamente militare la mâna a doua, sau a treia, la preţ de trufandale, cu întreţinerea pe teritoriul nostru a unor mate militare cu nişte mercenari ce iată depăşesc numeric cifra de 7-8.000, care trebuie hrăniţi şi satisfăcuţi din toate pdv, inclusiv sexual, dar mai ales cu un duşman aflat peste drum de noi, pe care-l zădărâm prosteşte , ca să le facem pe plac prietenilor de peste gârlă !

 60. Cât priveşte chestia cu UE, mai că seamănă cu cea pe care a luat-o PSD-ul de la vajnicii activişti sorosişti plătiţi unii la strigare, alţii la comentariu, deoarece cu nepriceperea noastră şi cu interesul birocraţilor de la UE, n-am reuşit să tragem aproape nimic în plus faţă de ceea ce cotizăm legal, că dacă socotim „atenţiile” pe care le-am dat pentru primire şi-n NATO şi-n UE , de nu mai avem aproape nimic al nostru şi încă mai vor vom vedea că n-a fost mare geşeft , ba mai mult, dacă socotim pierderile din taxele pe care le-am fi încasat pentru importuri şi exporturi, sau distrugerea unor relaţii comeriale f.avantajoase,în special cu Rusia se pare că am cam luat ţeapă !
  Cum am luat şi cu acceptarea în fruntea Ţării, rând pe rând a tot felul de „români”, ca să ne trezim astăzi , vorba vine, că încă n-a dat Dumnezeu, să găsim câteun românaş de-al nostru mai mult la puşcărie în final, decât la conducere, dar nici-un ales de celălalt pedepsit pentru devalizarea României şi distrugerea sau schimonosirea tuturor sectoarelor de bază : economic, financiar, medical, agricol, învăţământ,justiţie şi ce-i mai grav – social , România fiind împărţită în zeci de grupuri ce se luptă între ele, mai nou până şi cei cu mască şi cei fără mască !
  P.S. S-a folosit , cred intenţionat termenul de distanţare socială, care înseamnă cu totul altceva decât cei doi metri cu care ne-au împroprietărit păpuşarii , care de fapt sunt patru, cu cei doi necesari pentru un modest mormânt pentru fiecare !
  Dacă am fi ştiut să negociem intrarea, sau mai bine zis neintrarea în cele două organisme, cred că azi eram mai bogaţi ca elveţienii şi israelienii la un loc ! Vă daţi seama cît ne-ar fi dat, în loc să dăm ca fraierii vrabia din mână pe cioara din par ?!

 61. Poza de la CE fara masca in care parca spune, ha, ha eu va pot infecta pe voi, voi nu ca aveti masca, poza din biroul premierului tarii in care niste hahaiti stau rasturnati pe scaune cu bautura si trabuce, spune totul despre „conducatorii” tarii. Smecheria cu se vor aplica legile cresterii alocatiilor copiilor si pensiile esalonat in 10 ani, este ok pentru unul care se semneaza „zmeul” si pentru „prietenii” lui. Pai bine, mai musiu, pensia trebuie sa creasca dupa lege, in fiecare an dar smecheria lor este inghitita de bietii oameni care nu au ce face.

 62. Pentru ZMEUL nazi Bai cutra securista Tu stii ce inseamna bunul simt ,modestia,si competenta ?De unde sa stii daca ai in cap draci care nu te lasa deloc in pace?Luati exemplu de cum trebue sa fie un politician ,de la doamna Dancila IN 2ani de guvernare a crescut pib ul Romaniei de n ori Este sincera si desteapta calculata Lucrul acesta l a inebunit pe Iohanusul vostru Orice scursura ,orice ticalos te va ura pe tine pentru calitatile tale in opozitie totala fata de calitatile lui si in consecinta va actiona pana te va distruge Acesta este presedinte ?

 63. HANDICAPATUL , EDY DRACUL , PROSTU CARE INGROAPA ROMANIA : Nu era necesar sa va alegeti aceste pseudonime ! Rezulta clar din postarile voastre , cum sunteti !

 64. Conflictul SUA-China face ca ce se petrece in Europa sa devina pe zi ce trece mai irelevant. Iar ce se petrece in Romania este tragic doar pentru romani fiindca Romania va trebui sa opteze clar intre Aliatul Strategic pe existenta caruia, de peste un secol s-a bazat tot echilibrul mondial si functionarea Democratiei si China, gigantul comunistoid din Est care a stopat ambitiile brejneviste atunci cand, in 1968 erau pe punctul sa calce Romania cu senilele. Pe atunci Cortina de Fier parea eterna si Romania figura inca printre pierderile colaterale luate in calcul de Occidentul Democratic… Teribila dilema si, cinstit vorbind, nu i se poate cere Klaunului nici macar s-o priceapa necum sa si-o asume. Ar fi de ca si cum ai astepta sentimente de la o batoza ruginita….
  El va executa mecanic ce i se va comunica de la Berlin. Romania insa va trebui sa verifice daca mai exista ca stat sau este doar o fictiune. Teribila dilema !

 65. @zmeul de rahat nazi ,ne-ai lamurit,ai zis de Dancila si pib-ul ei si gata.Fii fericit in lumea ta de mediocritate.Romania nu a stat nici in Ceausescu nici in Dragnea si nici in cretini ca voi.Chiar daca multi au mai si murit in puscariile comuniste.Romania inseamna valoare orac rahat aruncati voi.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.