Papa Francisc şi-a anulat deplasarea la Dubai

Vaticanul a anunţat marţi că Papa Francisc şi-a anulat, la recomandarea medicilor, călătoria la Dubai pentru conferinţa ONU privind clima, în condiţiile în care încă se recuperează după o gripă şi o inflamaţie pulmonară, relatează agențiile Associated Press şi Reuters, citate de News.ro.

Papa Francisc nu a putut să oficieze duminică  liturghia în Piața Sfântului Petru din cauza unei inflamații la plămâni. În pofida stării sale de sănătate Papa dădea asigurări că va participa, în Dubai, la conferinţa COP28 privind schimbările climatice.

Matteo Bruni, purtătorul de cuvânt al Vaticanului, a declarat marţi că Papa Francisc se ameliorează în urma gripei şi a inflamaţiei tractului respirator, dar  că „medicii i-au cerut papei să nu facă deplasarea planificată pentru zilele următoare la Dubai. Papa Francisc a acceptat cererea medicilor cu mare regret şi, prin urmare, călătoria este anulată”, a adăugat el.

Tratat  cu antibiotice intravenos, starea sa este bună și stabilă. Nu are febră și starea respiratorie se îmbunătățește considerabil, a spus, luni, Matteo Bruni.

Sâmbătă o tomografie computerizată efectuată la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamaţie în plămânii papei care îi provoca dificultăţi de respiraţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

2 Comentarii

  1. Vai saracul, bine ca s-a vacinat, asa o sa moara de altceva nunai de covrig-69 nu

  2. Lasa ca se duce Klaus si tine slujba in saseste. De-aia se antreneaza cu greco-catolicii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.