Paradă impresionantă în Piaţa Roşie

Ziua victoriei împotriva Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial este sărbătorită sâmbătă în Piaţa Roşie. O impresionantă paradă militară este organizată cu ocazia acestui eveniment, la care participă sute de militari şi vehicule de război.

Vladimir Putin foloseşte acest prilej pentru a expune echipamentele armatei sale, vehicule blindate, sisteme de lansatoare de rachete şi, nu în ultimul rând, noul tanc T-14. De asemenea, compania Kalaşnikov va prezenta ultima versiune a puştii de asalt. Ca o noutate, la paradă vor participa şi avioane de luptă, precum şi elicopterele militare MI-35M.

Mai mulţi oficiali de la Kiev au acuzat Moscova, afirmând că fastul cu care sunt prezentate echipamentele armatei ruse reprezintă un mijloc de intimidare la adresa adversarilor.

Ceremoniile au început la ora 10.00, în Piaţa Roşie fiind nu mai puţin de 16.000 de soldati, aproape 200 de unitati de vehicule militare şi aproximativ 140 de elicoptere şi avioane de război.

La ceremoniile de la Moscova vor fi prezenţi 30 de şefi de stat şi organizaţii internaţionale, printre care preşedintele Chinei, al Indiei, al Africii de Sud, al Cubei şi al Venezuelei.

Cei mai mulţi lideri europeni şi ai SUA au refuzat însă invitaţia liderului de la Kremlin, pe fondul tensiunilor generate de anexarea Crimeei, anul trecut, dar şi amestecului Rusiei în estul Ucrainei. Angela Merkel se numără printre marii absenţi, însă ea va ajunge duminică la Moscova pentru a depune o coroană cu flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut şi pentru a se întâlni cu Vladimir Putin.

Update: Vladimir Putin şi-a întâmpinat invitaţii dând mâna cu fiecare dintre ei, momentul fiind imortalizat făcând câte o fotografie cu fiecare dintre aceştia.

Pentru a evita orice incident, măsurile de securitate au fost sporite, mii de poliţişti şi camioane blindate fiind mobilizate în jurul Pieţei Roşii. De asemenea, multe dintre străzile ce duc spre piaţă au fost închise.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Luiza Vasile 332 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.