Patru polițiști rutieri și de la înmatriculări, reținuți

ITP

Șapte persoane, dintre care patru agenţi de poliţie şi alte trei persoane, care ar fi dat mită pentru obţinerea permisului de şofer, au fost reţinute duminică seara, în dosarul de corupţie în care, în cursul zilei, au fost efectuate 20 de percheziţii în judeţul Braşov, vizaţi fiind poliţişti rutieri şi de la serviciul înmatriculări.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Adrian Radu, a precizat că este vorba despre un agent de poliţie rutieră de la Poliţia Poiana Braşov, unul de la Poliţia Râşnov şi doi agenţi de poliţie de la SPRPCIV Braşov (examinatori/înmatriculare).

„Au mai fost reţinute alte trei persoane fără calitate specială, despre care s-a stabilit că doi au dat mită pentru a obţine permisul de conducere, iar unul este complicele prin intermediul căruia s-a dat mita către examinatori”, a precizat sursa citată.

DGA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, a efectuat, duminică, 20 de percheziţii la domiciliile unor persoane şi la sediile a trei structuri de poliţie din judeţul Braşov, într-un dosar de corupţie în care sunt vizaţi poliţişti care ar fi luat bani sau bunuri pentru a nu sancţiona şoferii care au încălcat legea sau pentru a favoriza candidaţi la obţinerea permisului.

Percheziţiile au avut loc în Braşov, staţiunea Poiana Braşov, oraşul Râşnov, localităţile Moieciu, Dumbrăviţa, Hărman şi Hălchiu. Dintre acestea, trei au fost la sediile unor instituţii publice, respectiv la sediul SPCRPCIV Braşov şi la sediile a două structuri de poliţie din cadrul IPJ Braşov, se precizează într-un comunicat dat publicităţii de DGA.

„Există date conform cărora poliţişti rutieri ar fi primit, în anumite situaţii, diverse foloase pentru a nu aplica măsurile legale în cazul constatării unor încălcări ale regulilor de circulaţie pe drumurile publice. De asemenea, unul dintre poliţişti ar fi instigat un conducător auto, căruia îi reţinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar în altă situaţie, prin activităţile întreprinse, poliţistul ar fi favorizat o persoană aflată într-o procedură judiciară prin îngreunarea cercetărilor. Totodată, cercetările vizează şi fapte ale unor lucrători din cadrul SPCRPCIV care, în schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidaţii la obţinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferenţial, diverse persoane fie pentru susţinerea examenului, fie pentru înmatriculare sau preschimbarea permisului”, a mai precizat sursa citată.

Foto: Arhivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. La ghișeu la poliție:
    – Bună ziua, am venit să-mi dați PERMISiunea să-mi folosesc bunul meu, proprietatea mea, mașina mea, pe drumuri de cînd lumea.
    „Cine nu știe nici măcar că-i rob nu se poate dezrobi niciodată” (nu știu cine-a zis-o)

  2. …CUM AȘA, CUM DE NU I-A LUAT PE „DOMNII POLIȚIȘTI” DE LA „PROTESTAȚII”???…IAR REFERITOR LA PERMISELE DE CONDUCERE-DNA-UL AR TREBUI SĂ „SCORNEASCĂ” ȘI PE LA ȘCOLILE -GIMNAZIALE- CÂTE CERTIFICATE DE ABSOLVIRE A OPT CLASE S-AU DAT „LA CERERE” (mai ales în zonele cu populație specială –în mersul la școală-) câți morți și răniți au fost în anul 2023 pe șoselele PROTECTORATULUI DEVESELU?
    …OARE NU ÎN ACEST PROTECTORAT SE VORBEA MAI AN DE O COMUNĂ DOLJEANĂ CU 800 DE CONDUCĂTORI AUTO CU-HANDICAP VIZUAL??

  3. Astia sunt militienii lui Johanis si protejatului sau Bode. Fomistii se mai satura cu ce le pica zilnic in urma actiunilor in care fac pe pandarii pititi in boscheti.

  4. -4 rotzi infipte-n cwr
    apparat de mers pe drum!
    (mai rau decat trottinetishtii)

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.