Paturi noi de terapie intensivă la Timișoara

La Clinica de Dermatologie a Spitalului Clinic Municipal Timișoara se pun, miercuri, la dispoziția bolnavilor de Covid 19, aflați în stare gravă, încă 6 paturi de terapie intensivă.

”Am convertit 3 saloane normale din Clinica de Dermatologie, care, de altfel este suport covid, în 3 saloane de terapie intensivă pe care le-am dotat ca atare, cu eforturi financiare proprii. Cele 6 noi paturi sunt destinate bonavilor de Covid 19 care au dezvoltat forme severe ale bolii. În pregătire mai avem, la aceeași clinică și tot pentru persoanele infectate cu Sars-Cov 2, alte șase paturi pentru terapie acută, cu flux înalt de oxigen”, a declarat, pentru Cotidianul.ro, Dan Malița, managerul Spitalului Clinic Municipal Timișoara.

Astfel, spitalul municipal are un total de 12 paturi de terapie intensivă. Cele 6 existente, deja, erau mereu ocupate de bolnavii cu forme severe și care nu erau suficiente, în condiții în care gradul de infectare în Timișoara se mentine foarte ridicat, adică peste 7 la mia de locuitori. De altfel, orașul de pe Bega se află în carantină de 11 zile.

Foto: Paturi de terapie intensivă

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Sergiu Miat 307 Articole
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.