Pensie anticipată. Câţi români au mai primit!

Datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP) arată că pensie anticipată au primit, în februarie 2024, un număr de 5.306 de persoane (3.156 de lei, pensie medie), pensie anticipată parţială 89.782 de persoane (2.305 de lei pensia medie) şi pensie de invaliditate 395.305 de persoane (pensie medie de 964 lei), dintre care 44.991 de persoane pentru gradul I de invaliditate (830 lei, pensie medie).

Conform acelorasi date, erau 4.756.438 de pensionari înregistrati în februarie 2024 în România, cu 3.273 persoane mai puţin comparativ cu luna precedentă, iar pensia medie a fost de 2.246 de lei.

Dintre aceştia, 640.155 aveau perioade lucrate în agricultură, pensia medie fiind de 638 de lei.

Din totalul pensionarilor din sistemul public de pensii, numărul celor care s-au pensionat la limita de vârstă era de 3.813257 de persoane, dintre care 2.190.857 femei, în timp ce pensia medie se situa la 2.503 de lei.

În aceeaşi lună, pensia de urmaş s-a acordat unui număr de 452.662 persoane (1.174 lei pensia medie), în timp ce ajutor social au primit 126 de pensionari (544 de lei, în medie).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

 1. Nu-ti mai da Pensie Anticipata daca nu ai 35 de Ani Vechime ! Daca nu lucrezi de la Varsta de 14 Ani !

 2. Motive pentru care nu trebuie votat cu PSD şi PNL: interlopii fac ce vor în România; pensiile speciale susţinute de PSD şi PNL; tăierea la calculul vechimii în muncă a serviciului militar; obţinerea permisului auto este o afacere a de milioane de euro anual a foştilor şi actualilor poliţişti de la circulaţie; „justiţia” dă senţinţe la comandă ocultă; lipsa unor proiecte care să sprijine tinerii etc.

 3. Desi in Romania cei care au lucrat cu contract de munca au fost si sunt barbatii, din cifrele prezentate in articol privind situatia celor pensionati la limita de varsta (pensionarii adevarati) avem o situatie ciudata: sunt cu 568.475 mai multe femei decat barbatii pensionati la limita de varsta.
  Pensionari la limita de varsta: 3.813.257
  femei 2.190.857
  barbati numai 1.622.400

 4. Pensia anticipata e un drept fundamental !!! Cine ia acest drept e un criminal !!!
  Pentru ca omul beneficiaza cu penalizari bineinteles, de o reducere a varstei de pensionare si asa foarte ridicata, si care e in favoarea coporatiilor si multinationalelor pentru a ne exploata ca pe sclavi cate 12 ore pe zi pana la adanci batraneti !!!

 5. toata viata! De unde bani pentru hotii si speciali, de undeee!
  Nu am vazut un singur protest, inseamna ca a inceput sa va placa.
  Pana si rusii incep sa se miste!

 6. Pana se trezesc, astia deja au publicat normele la noua lege, care este un fiasco total!
  I-a momit cu puncte de stabilitate si ii pensioneaza la 70 de ani, pas cu pas.
  Țeapă!, cititi legea!
  Cei cu grupe de munca, facultati la zi, somaj cauzat tot de ei prin distrugerea economiei, armata, nu beneficiaza de pensie decat daca au contribuit efectiv 35 de ani.
  Adica nu mai apuci pensie, patronul te da afara ca esti batran, statul nu-ti da pensie ca nu ai 65 de ani.
  Jaf, minciuna, incompetenta, slugi la straini, incapacitate de a intelege pe ce lume traiesc.
  Bine ca s-au pensionat ei la 45 de ani cu 25.000lei pensie !
  O sa votam pe cine nu isi bate joc de oameni.

 7. Cum dreaq de n-am murit deja, de bag brânca privat din ’92 și stat din ’81? Ba încă nici frecangiu de birou n-am fost și mi-am plătit din mână pensia? Ba și pe-a altora, și în în plus și pe-a handicapaților de lene, eroior de mucava, specialilor de pile multe și altele? N-am de gând să mă plâng;un om care nu face nimic, se cheamă că a murite, dar sunt destui, bag seama, cărora le place statusul ăsta.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.