Pensiile – o farsă națională

Toți vîrstnicii din România sunt înșelați electoral (și nu numai!) cu promisiunea majorării pensiilor. Promisiunea majorării repetată mereu de partidele politice și transformată în subiect diurn de Mincinoșii TV și de alte televiziuni captează atenția tuturor, domină agenda publică și acoperă orice alt subiect important pentru țara noastră. De dimineața pînă noaptea tîrziu, la parlament, la guvern și pe la televiziuni se discută despre pensii. Altceva nu mai încape!

Ca unul care a avut doi părinți cu pensii de sub 2300 de lei – tata (împreună cu cea de veteran de război) și mama (600 de lei) nu pot  decît să fiu de acord cu toate încercările de a spori sumele ridicole cu care sunt obligați să trăiască seniorii României. Faptul că situația acestei categorii este nedreaptă, chiar dramatică, nu justifică folosirea acestui subiect (dosar) în scop grosolan electoral.

Nu mai departe, în campania electorală precedentă, ministrul Muncii de atunci, Lia Olguța Vasilescu, se lăuda cu noua lege:

„Legea pensiilor elimină toate inechitățile din sistem între femei și bărbați, între persoanele de același sex, dar care au ieșit în ani diferiți la pensie, este vorba de introducerea masteratului și doctoratului ca și perioade contributive, condiții mai avantajoase pentru mamele cu mai mulți copii, se schimbă formula de calcul. În ceea ce privește parte de pensii speciale, este important de precizat că suntem singurul Guvern care am plafonat pensiile speciale în iulie 2017 și asta ne-a costat la vot. În ceea ce privește sistemul de pensii, credem că în trei ani de zile se va așeza. Despre legea USR, care vrea să taie pensiile speciale. Greșit, o mare minciună. M-am uitat cu domnul Buicu de la PNL, că tratează diferit pensiile speciale, de unele se leagă, de unele nu. Acum în legile speciale de pensii se prevede că se iese cu o pensie de 85% din ultimele salarii, ceea ce spune legea voastră că se iese cu 85% din ultimul salariu, ceea ce este mai avantajos. Ipocrizia ucide”  (Olguța Vasilescu,  2019)

PSD-ul se umfla în pene  cu o legea  pensiilor ca o mare ispravă, în vreme de Rolex Bogdan se străduia să facă din PNL un partid al dreptății și echității, promițînd tăierea pensiilor speciale. Iată ce promitea în gura mare și  cu  elan papagalul liberal:

„Obligatoriu pentru PNL ca în primele 30 de zile de când am ajuns la putere să eliminăm pensiile speciale. Nu poţi să ai pensie fără să ai contributivitate. 1,7 miliarde de euro ne costă pensiile speciale în fiecare an. Când are unul pensie de 300, 450 de milioane şi este angajat şi la stat, ăştia 80% se angajează în ministere, companii naţionale şi au ieşit la pensie la 45, 46 de ani şi au şi salariu din bugetul public. Asta e una din marile mize care trebuie rezolvate”. (Rareș Bogdan, 14. 04. 2019)

Să nu vă imaginați că s-a întîmplat ceva!

În 24.06 2o23, același papagal politic liberal zicea despre pensile speciale:

”Noi le-am tăiat de  2-3 ori”. Acum, din fericire pentru mine şi pentru români, Comisia Europeană, cineva inteligent din România, nu spui cine, cineva inteligent, e mai complex, eram în guvernare, a reuşit să introducă România, în relaţia cu Uniunea Europeană, pe condiţionalităţile din PNRR pentru tranşa trei şi tranşa patru, subiectul reformei. Dacă eram eu, mă lăudam. Nu, a fost un colectiv şi Comisia Europeană nu a făcut altceva decât să considere că trebuie rezolvată această problemă. Nu am… Dacă eram, v-am spus-o, spuneam cu capul sus. Din fericire, va trebui să o rezolvăm în sfârşit”.

Și majorarea pensiilor obișnuite și tăierea celor speciale au ajuns la Comisia Europeană iar, în aceste zile, ne  aflăm în fața altei tentative de a produce un nou capital electoral de pe seama acelorași promisiuni. Adoptarea  unei noi Legi a pensiilor care să repare inechitățile din celelalte.

Din ce alte rațiuni credeți că și PSD și PNL se grăbesc să se bată cu cărămida în piept că au trecut o nouă lege și au salvat situația unui procent important dintre vîrstnici? Pentru voturi! Cu ce bani și cu ce riscuri?

Ambele partide interesate să rămînă la putere după alegerile din 2024 susțin proiectul cu riscul de a împinge țara în situația Greciei de acum cîțiva ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 27

67 de Comentarii

 1. Ar fi bine sa se elimine ,,inechitatile din sistem,, De acord.
  Eu si cu sotia mea avem aceiasi profesie si aceiasi vechime ,deci aceiasi contributie la Sistem.

  Totusi, ce sa vezi ? Sotia are cu 600 de lei mai mult ( sau ,eu am cu 600 de lei mai putin ,tot una )
  Am aflat de la televizor ca barbatii nascuti in 1950 au pensii mai mici decat femeile aflate in aceiasi situatie ! Cica la mijloc ar fi o greseala ! O eroare din greseala !Am calculat ca greseala asta m-a costat, din 2015 pana acum, cam 10.000 de euro !! Sa speram ca aceasta eroare va fi corectata . De repararea integrala a prejudiciului nu cred ca poate fi vorba…

 2. Măi cornele, ești bun ca purtător de cuvânt al guvernului AUR, cu Prim Sinistru George Simion. Am trăit s-o văd și pe asta, un îmbogățit din vorbe, plânge pe umărul pensionarilor!
  Ne lași!?

 3. Si ce are daca impinge Romania in situatia Greciei de acum citiva ani ?
  Toata Uniunea Europeana i-a sarit in ajutor !
  O sa sara si in ajutorul Romaniei !
  Daca nu, sa facdm si noi ca polonezii, cu multi ani jn urma, cind au spus pur si simplu ca ei nu-si mai pot plati datoria externa, si ce sa vezi ? Tot pur si simplu, au fost iertati de datoria de citeca zeci de miliarde de dolari !
  Noi de ce nu putem fi si smecheri nu numai slugi ?

 4. Multă lume nu înțelege că întrebarea e de ce, la resursele României, nu trăim ca în Olanda sau Austria!

 5. Bugetarii si pensionarii sunt baza electorala a tandemului politic actual. De bugetarii si reforma administrativa nu s-a atins nimeni. Ei asigura cam 3 milioane de voturi. Apoi masa pensionarilor cu inca 3 milioane de voturi. Cei f.invarsta numai merg la vot. Prin urmare gasca politica de acum doreste sa isi asigure viitorul pe prostia si saracia noastra. Cei care vor dori altceva vor emigra in continuare. Peste 10 -15 ani vom avea o treime din populatie doar asiatici musulmani care au cate 3-4 copii.

 6. Continuare
  Avand in vedere ca in prezent avem cel putin 100.000 de pensionari ( barbati ) nascuti in 1950, se pune intrebarea : Cat a ,,economisit ,, statul prin aceasta ,,eroare,, ? Sa inmultim 10.000 de euro cu 100.000 de mii de pensionari prejudiciati.
  Raspuns : Statul a facut un ciubuc de 1 miliard ( !! ) de Euro !!

 7. Sile, pune mâna și imparte o sută de mii de pensionari nascuti in 1950,să vedem si noi câți s-au născut per zi… Esti guguman, dar sjmpatic, parcă ai fi cornel Nistorescu parol!

 8. Ca sa fie mai pe intelese, sistemul bugetar distruge tara, distruge viitorul copiilor si nepotilor nostri.Corect.

 9. Domnule nistorescu, diseară merge Ciolacu la antena 3 să vorbească despre pensii. Dormi la prânz, să fi diseară deștept si odihnit. Nu trebuie să-ți bați capul pe cine ataci in editorialul viitor
  Am o întrebare :dacă cinstiții tăi părinți au avut pensii mici, nu ai sărit să îi ajuti din preaplinul chimirului tău?

 10. Dupa ce ani in sir Nea Cornel ne-a tras de urechi ca NOI ROMANII vrem ce NU se poate, a intors-o senioral din condei asigurandu-ne ca ne plange de mila, noua „seniorilor”, vorba palavragiului Bude ei…De ce nu a aparat seniorii printre care se afla si tatal sau veteran care pesemne a luptat pana-n Mtii Tatra?Chiar nu si-a dat seama ce rol a jucat Olgutza vadimutza a lu Tanda?
  Rolul de A TERGIVERSA un PROGRAM care precedea din 2017 cresteri de pensii de 40%, IMEDIAT, dar au fost declansate TREI REBELIUNI GUVERNAMENTAL-PARLAMENTARE care sa le tergiverseze/blocheze pana e priponit DUSMANUL Sekuku Dragnea!!! De poli-TRUCUL Buda ei n-a auzit ca a preluat OSTILITATILE CU SENIORII de la Olgutza vadimutza lu Tanda exact inainte de PRIPONIREA POLITICA a lui Dragnea?

 11. Ciumete de la 15/01 , habar n-ai ca ai de-a face cu un bun cunoscator al Statisticii !
  In 1950, pop.ulatia Romaniei era de 17 milioane de locuitori. natalitatea ,de 2,5% : in acela an s-au nascut 420.000 de copii. Vezi Anuarul Statistic al Romaniei.Din acesti 420.000 , evident 210.000 erau de sex barbatesc. Sa presupunem, in mod rezonabil, ca in prezent doar 100.000 au ajuns la pensie de vechime.
  Si apropo, ce are de-a face impartirea propusa de tine cu subiectul in discutie ? Se pare ca ai mintea incetosata, mai citeste de cateva ori ce am scris, poate intelegi.

 12. Deci d-le Nistrorescu, ce propuneti? Sa se majoreze cele mai mici pensii dn UE sau sa se taie din ele?
  Si Costin de la BNS a sarit la gatul pensiilor romanesti.

 13. Pt acelas 15/01 …Vezi Anuarul Statistic al Romaniei, capitolul ,,Miscarea naturala a populatiei,, rubrica ,, Natalitate,,Cauta datele corespunzatoare anului 1950.
  Asa-i ca n-ai deschis niciodata un Anuar Statistic, anonim cu opinci de anvelopa ??

 14. Modelul de dezvoltare economica din Romania europeana consta în exportul sistematic de bunăstare in Occident, in timp ce în tara ramane praful de pe toba. Un indicator in acest sens este deficitul comercial al României, mai mic anul acesta decât în 2022, dar totuși cel mai mare din Europa Centrala si de Est. E nevoie de vointa politica, nu pentru inversarea, ci măcar pentru atenuarea acestui trend structural. Si e nevoie de vointa politica pe termen lung, adica de strategie. Lipsa acestor ingrediente este mascata cu naratiunea creșterii pensiilor. Cresterea este necesara, dar la cum se face doar consolidează inechitatile. Adica privilegiile celor care au susținut, susțin și vor susține modelul de creștere economica precizat mai sus. Despre acest model nu se discuta în spatiul public. Nu prea are cine sa o facă, iar cine observa partea goala a paharului integrării europene e, evident, populist, nationalist și, în primul rand, putinist.

 15. Sile tu ești statistician, cel de la 15.01 este cititor în zaț de nechezol. Ce are pensionarii 100 de mii cu 120×12×7 ? Adică câți euro ai pierdut în 7 ani! 15.01 a fumat interzis la latrine. Așa e când ai carte cam de doua clase.

 16. Cum poate Monica Tatoiu sa aibă Pensie de 22 de Mii de Lei ? Ca eu am plătit Contributivitatea pentru Pensie la Casa de Pensii iar Suma Maxima de Pensie era de 6000 de lei !

 17. Pentru ca tot veni vorba de Statistica, voi face aici o observatie importanta .
  In luna Decembrie 1972 precum si in lunile Ianuarie si Februarie 1973, indicele mortalitatii generale din Romania a fost mai mult decat DUBLU fata de orice alta perioada similara !!
  Vezi datele din ,,Anuarul Statistic al RSR,, 1974. Capitolul,, M
  iscarea naturala a populatiei, rubrica ,, Mortalitatea generala,, Cauza : Epidemia de gripa ( !! ) din perioada mai sus mentionata .
  Parintii mei aveau florarie particulara la Sibiu, fix in fata intrarii principale a Cimitirului de pe Calea Dumbravii. Aveam de lucru zi si noapte din cauza ravagiilor produse de epidemie ( eu scriam panglicile coroanelor )

 18. @Vlad Tepes
  Ai perfecta dreptate. Poloniei i s-a anulat o datorie de 52 miliarde de $ ( si ce era dolarul atunci!)iar noua, Romaniei i s-a refuzat o banala reesalonare a datoriei externe. Asta l-a si determinat pe Ceasca sa termine repede cu datoria si sa infiinteze cu inca vreo 3 dispuse, o banca pentru finantarea tarilor in curs de dezvoltare. De la asta i s-a tras.

 19. Continuare
  Deci, in perioada Decembrie 1972-Ianuarie 1973 s-au inregistrat peste 100.000 de decese, in loc de 50.000 !!
  In prezent, nu mai am la indemana Anuarele Statistice ale RSR , dar le voi consulta in zilele urmatoare la Biblioteca Universitara din Cluj. Voi veni cu cifre foarte exacte si in acelas timp, socante. De fapt ,oricine poate verifica spusele mele: Anuarele Statistice de care vorbesc pot fi consultate si in Bucuresti la Biblioteca Academiei , de exemplu .
  Nu cautati in ziarul Scanteia informatii despre epidemie ; acestea erau secrete cunoscute doar de un numar restrans de medici, popi si…gropari.

 20. „Nea Cornele”,că nu știu cum să-ți mai zic ,când nu înțelegi ceva dă-mi un telefon cu taxă inversa că sa te lămuresc! Nu-i greu deloc!
  Să începem cu puțintică istorie și să vă amintesc de DRAGNEEEAAA,spaima „democrației”izvorâtă din subsolul FDGR-ului și cu sigla SS!
  Acea lege făurită de frumoasa Olguța
  nu s-a mai aplicat pentru că nu au vrut Orban și Catu pe motiv că suferă Investițiil și s-a mers pe ideea că decât să sufere investițiile mai bine sacrificam pensionarii,idee îmbrățișată și de Johanniss.
  Acum tot PSD-ul a făcut legea că alții nu sunt in stare .Comuniștii aveai lege foarte buna se iesam la pensie la maxim 62 de ani.
  Inechitățile vin din cauza modificărilor din ultimii 32 de ani.Boc a făcut cele mai multe modificări din care au apărut cele mai mari inechități!
  Legea care e in curs de votare elimina inechitățile la cei cu pensie pe contributivității,dar nu elimina pensiile speciale.
  S-ar putea că nici aceasta lege sa nu se aplice niciodată.
  RTV -post de televiziune care are zilnic la ora 20 o emisiune moderată de A Crețulescu care-i tine pe pensionari lipiți de tv.Emisiunea asta e clar o bătaie de joc.Ea nu clarifică nimic mai mult te tine in ceata,asta e și scopul,că mâine să belesti iar ochi la ei și iar să te bage in ceata.Capitalism plus retig!
  Buna dimineața!
  Să știți că PSD mai are fete frumoase și deștepte nu numai pe Olguța și Fii Rea, noua frumusețe este noul ministru al muncii!!

 21. Ma vad nevoit din nou sa ma cobor la nivelul analfabetilor functionali si sa explic totul babeste : Eu am fost prejudiciat timp de 8 ani si 6 luni ( 80 de luni in total !)cu 600 de lei in fiecare luna ! Asta inseamna 48.000 de lei, deci cam 10.000 de euro ! Corect ? Corect !
  Am aratat mai inainte ca exista cel putin 100.000 de pensionar[ ( barbati, generatia 1950 ) aflati intr-o situatie asemanatoare.
  Daca facem un calcul elementar , 100.000 inmultit cu 10.000 cat face ? Un miliard ! De euro !!
  Zilele trecute am avut de-a face cu niste studenti de la Medicina . Nici n-am crezut ca pot exista asemenea prostanaci ! Mai demult, n-ar fi fost buni nici de Scoala Sanitara ! Dar iata ca asemenea indivizi se insinueaza acum peste tot …si pe Internet…

 22. PSD+PNL=”iubire bibelou de portelan, obiect cu existenta efemera..” (Ion Minulescu)

 23. un 13.8% va fi restul recalcularea de peste an da poate fi o asteptare lunga…pt cel cu minim 1125 lei va fi 155 lei, cel cu 10.000 va prim 1380 lei deci o pensie minima…

 24. Pt 15/50
  Daca tot vorbim de numere interesante, atunci de ce sa nu observam ca 2023= 17x7x17 ??

 25. La celebrul referendum din 2012, 7,4 milioane de alegatori au votat contra lui Basescu.
  Numai ca ,ce sa vezi ? filosoful elvetian Dennis de Rougemont ne asigura ca exista 1111 legiuni a 666 de demoni, fiecare.
  1111x 666 = 7.405.926 demoni !
  Dennis de Rougemont ,,Partea diavolului,, Editura Anastasia ,1884, pag 16

 26. indiferent de situatie pensiile trebuiesc marite. Acum, azi avem o pensie medie de doar 380 euro. Unde naiba mai vezi asa ceva in europa civilizata. Ca la noi si la bulgari nicaieri altundeva. Si ajutorul de somaj este dublu in europa. Asa ca trebuiesc marite fara discutie. Ca o valorifica electoral asta este.Si bani sint sa se fure mai putin la investitii unde un podet are pret de pod sau un km de autostrada de 3 ori mai mare ca in germania. Bani sint conditia este sa se fure mai putin ca din a.p.v la noi ca la nimenea. Sa faci wc la scoala cu 100.000 euro este o „performanta” nu gluma ne invidiaza si americanii si nemtii.

 27. Trea sa faceti si voi ma diliilor ca ala cat primeste la 40 de ani cu pensie de 96.000 de lei la 14 % si mama cu 960 lei la 80 de ani? Pac ai marcat 20 ani de pensie ai marcat 4000 ron. La fiecare 10 ani cate 2000 la senior…una e sa ai 40 in putere si milionar si alta octagenar singur slabit si sarac…

 28. Cine nu te-a lăsat bre ca să faci Bioterra la FF să fii membru PSD, șef la SRI, pensionar la 48 de ani pe 10k Euro? Cine nu te-a lăsat? Plângi bre? Plângi? N-ai ce-i face! Prostia se plătește prin sărăcie și suferință! Rrromanistanu’ nu crede în lacrimi! Aici nu e infirmerie de leproși

 29. Iata cum Ti Calosului i s-a mai fa tat o clona, Sile care vine de la VaSile, precum Lica de la VasiLica…Periodic Sekuku de pe forum e dez onorat cu prezenta intensiva a cate unui Edelweis/Plebeuweis/cernowitzean/mistocar rollasonat dez axon nat hemo roid doru popescu dejectand in stil carnat multiplicat…

 30. Votez Nicolae Ciucă, General cu 4 stele, susținător import arme americane de 38 mld Euro, Președinte al României! Votez Rareș Bogdan ca PM, Alina Gorghiu ca ministru al Justiției! Votez Virgil Popescu iar ministru al Economiei! Votez iar Andrei Muraru ambasador în Statele Unite! Votez reintroducerea TVA-ului la 24% si al impozitului pe profit la 38%. Susțin pedeapsa cu moartea.

 31. Charlie, lasă gulgutele, recitește editorialul lui Nistorescu despre ciutacu și Tolontan, in care întreabă dacă „niște rvrei” pot să fie obiectivi când vorbesc de conflictul dintre Israel și Hamas.
  Apoi spune ce crezi, este Cornel Nistorescu sntisemit, sau doar un tip conflictual, la fel ca tine?

 32. Directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale din București, Andreia Bodea: Unii elevi nu mai înțeleg pentru ce trebuie să învețe. Un elev de 17 ani mi-a spus că vrea să dea un tun și să se retragă. Noi în școală oferim modele, dar părinții nu ne lasă să ne facem treaba.
  Iti vine sa-ti iei lumea in cap si te duci tocmai in Kenya.

  Ce pensii? Pensionarii de-acum munceau sa-si intretina familia dar si gandindu-se la batranete cu alte cuvinte, erau responsabili. Era o educatie a vietii.

 33. Se repetă episodul 2009-2010 în varianta 2024-2025. În anul electoral 2024 se dă orice, chiar și ce nu există, după care în 2025 care se pare că va fi an de recesiune, adică după instalarea noilor cârmuitori, vor veni FMI și Banca Mondială care vor face prăpăd prin intermediul condițiilor de continuare a finanțării. Adică tăieri și impozitări la greu. Mai adaug că guvernanți au menționat recent că după recalcularea care face și mai mare dreptate decât a făcut Vasileasca, circa un milion patru sute de mii de pensii nu vor crește. În traducere liberă asta înseamnă că după recalculare, acele pensii vor rămâne în plată așa cum vor fi la 1 octombrie 2024 dar rezultatul recalculării va fi sub valoarea pensiei în plată. Atunci când la început de an se vor aplica indexări ele se vor aplica la rezultatul recalculării, ceea ce va însemna practic înghețarea acestor pensii la valoarea aflată în plată pentru câțiva ani buni, în unele cazuri și până la 5 ani. În aceste condiții, nu credeți că de fapt guvernul face economie pe socoteala bătrânilor?

 34. Nu mă pot opri din râs! Eu când vreau să fluier, fluier! Analistul politic Bogdan Chireac, de profesie inginer de chimie industriala, copchil de general de Securitate, sifon la Securitate, putred de bogat, are o gazetă! Zlujbasii lui nu îl scot din pampersi, Analistul politic BC a zis, analistul politic BC A zis, analistul politic a tras o bașină cu vitamine și toată redacția o miroase! Analist politic? Simbioza boier-iobag? La Cotidianul este altceva! Nu e mizeria de la fițuica „analistului politic” ! Nu mă pot opri din râs! Morsa e „sifon” la Securitate, dar angajații, iobagi umili? Nu mă pot opri din râs! Ce spuneți dle analist politic Cornel Nistorescu? Că și dvs aveți gazetă, n-așa?

 35. D-le Ziarist! O fată superb de frumoasă, absolventă de Universitate, 12 ani pușcărie in China, fraudă cu card de credit! A făcut 4 ani, mai are 8! Sunt șanse slabe ca să scape cu viață! 50 000 de Euro pagubă! La 50 000, pușcărie 12 ani? Dar la Radu Mazăre la 600 de milioane de Euro, câtă pușcărie? Câtă? Dar Adrian Năstase cu șpagă Petrom de la OMW 1 mld de Dolari, câtă pușcărie? Sute de mii de ani? Deci? România spre diferența de China, are pușcării cu 12 000% reduceri de pedepse? Pușcăria în China e Moarte, în România e Ana Aslan? Nu era mai bine viceversa? Sau Plutonul de Execuție? Sau injecția letală??? Ce părere aveți dle Ziarist? Mai avea curaj că este pe „drojdie” Mitică Buzatu să ia 1 250 000 de lei? Nu lua ca în China 48 de ani pușcărie mâini în lanțuri, bob numărat? Mai avea ” tupeu” la furat? 48 de ani în lanțuri bob numărat? Mai era pe „drojdie”???

 36. De când a ajuns Johannis la hățuri, buneii au primit ce s-a scapat printre degete! Cretuleasca a prins un subiect gras de presă de se uita cinci milioane de pensionari cu ochii cat cepele la tv!

 37. Nu de la asta ni s-a tras,Pandele,noi suntem poporul care i-am tradat pe Burebista,Decebal,Tepes,Mihai Viteazul,Brancoveanu,Ceausescu ,lista e lunga nu ii pot mentiona pe toti.Polonia a fost iertata de datorii fiindca era catolica iar mascarada cu asazisul suveranism polonez e o gluma proasta ,a se vedea cum Polonia s-a transformat in capra globalista in timp ce behaie ca e conservatoare.Ceausescu a vrut sa fie demn insa poporul lui caruia ii este mereu foame nu l-a urmat.

 38. Tică, Tică, regula de trei simplă, îmi spune că rahatul de câine este mai inteligent decât tine, cu jnmultirile tale. Plus charlie minus Cornel Nistorescu cap pătrat. Pardon, la pătrat.

 39. Da, Cornel Nistorescu are dreptate ! Se intentioneaza aducerea Romaniei la situatia Greciei de acum citiva ani. Adica inrobire. Aducerea tarii in situatia de a fi datoare pe vecie si astfel dependenta permanent de occidentul creditor. Adica exact de ceeace a vrut Ceau sa evite !

 40. Ai dreptate bro macar daca faceam ceva la seral ca Zgonea si tot ma baga si pe mine Misu Cel Brav intre Petrov Zgonea Novac Baba si Buzãshti in poza ah ce plaznam si io masaua de mandrie istoriei sa moara dusmanii miei. Nu eram cu toti colegi de vitejie la ANCOM? MARE PROST sunt asa un mare prost sunt!

 41. Parintii nostrii, ma rog generatiile ceausiste, au muncit o viata si s-au ales cu niste pensii de mizerie…Acum scirbele astea de politiciei ii batjocoresc cu cresterea electorala a pensiilor…jigodie dupa jigodie au fost ministrii ai muncii si si-au batut joc de pensionari..ce merita javrele astea de politicieni?..raspunsul e cunoscut..

 42. Domnule trol psd, mă adresez cu umilință dvs! Știu că o duceți greu, știu că în Uzină este salopete pline de vaselina și de jeg! Șobolani în veceu, calorifere reci în hală! Dar uitați un lucru! Poate dvs „meritați” jegul, sărăcia de aici, ca să fiți curat după Moarte! Dvs refuzați asta! Sunteți trol psd? V-am blestemat, ați uitat? Karma Hoților asupra dvs, asupra copiilor dvs, până la al 9-lea Neam! Vermele cel neadormit, srasnirea dinților! Dvs de la ora 18.48 vă duceți rudele la 16 milioane de grade! Fiecare pasăre pre limba ei piere! Ești cu hoții? Ia karma Hoților fraiere de la ora 18.48! Te pupa nevasta, la ce ești „bun” Societății în calitate de trol psd?

 43. Este foarte periculos anul 2024 pentru stabilitatea economică. Daca vă lăsați cumpărați electoral cu astfel de măsuri populiste, înseamnă că nu aveți idee prin ce trece Argentina. Imprimați bani și dați prostiilor să vă voteze, că tot proștii vor plătii în 2025 de 2-3 ori mai mult de cât au primit în 2024 ca mită pentru vot. Sunteți idioți?

 44. .nu vbi fara sa stii!… adevar graieste autorul, aceasta avalansa de laude este pornita doar pt voturi…rog matematicienii forumului sa faca niste calcule…in prezent, am 87 puncte, la care, conform legii, se mai adauga 11,25 pt anii de peste 25-si inca nu m-am retras, daca ies peste 5 ani, adaugati 16,25…ar veni 103,5 puncte. Peste 5 ani, daca socotim o crestere anuala medie a inflatiei de 5% si o marja de 50%din cresterea salariului mediu brut, la ce pensie as ajunge?…nu-asa ca m-ar invidia si cei mai speciali dintre speciali?…astia nu au facut rectificare bugetara ca nu au cum sa rectifice valori negative, nu au bani nici sa se cace la wc public, si voi credeti ca se vor mari pensiile?… astia doar asteapta sa mai moara beneficiari, intre 2021 si 2022 au iesit din sistem peste 300000…

 45. Trolii psd & pnl se alimentează de la Buget! SRI se alimentează de la Buget! Președinția se alimentează de la Buget! SIE se alimentează de la Buget! Parlamentarii se alimentează de la Buget! Amărâții cu minim pe economie, speranță de viață de 45 de ani, alimentează Bugetul! Dl Johannis în Imensitatea Universului , luxul de pe Planetă, in lux? Amărâții în jeg, sărăcie, praf, șobolani?

 46. N-am să înțeleg niciodată nici pentru ce li s-au dat unora pensii speciale, dar mai ales felul în care li s-au calculat, cred că nemaiîntâlnit pe undeva prin Lume, dar și imposibilitatea de a le tăia , deși până și UE este de acord cu asta, la inițiativa unora de-ai noștri ! Dacă s-ar vrea guvernul actual s-ar adresa Comisiei de la Viena care cu siguranță i-ar permite acest lucru, dar nu se vrea ! De cine ? Cine-i poate ține în brațe , dar mai ales ce potlogării a făcut de le permite celor care ar trebui să-i judece să primească asemenea foloase necuvenite, sau mai corect pensii nesimțite !
  Curios este că nimeni, nici Simion, nici Șoșoacă, dar mai ales PSD, sau PNL, nu pichetează CCR și alți beneficiari de ăștia nesimțiți amenințându-i cu blocarea activității pentru a-i obliga să se conformeze legilor României, dar și ale bunului simț.
  Pentru că sunt niște nesimțiți ! Cum să iei lunar atâta bănet, și să nu uităm că majoritatea au și salarii, sau câte două sau trei alte îndemnizații și în ultimă instanță, morală de data asta , cum să-i cheltui aiurea când alții n-au ce mânca !?
  P.S.
  Culmea este că acea indexare de 13,8 % cu rata inflației, se aplică tuturor, așa că unul care are 20.000 primește încă o pensie mărită a unuia cu pensie de 2.000, când trebuia aplicată o sumă uniformă tuturor pensiilor că toți cheltuim la fel, cel puțin teoretic, iar cei care cheltuie exorbitant au de unde spre deosebire de ceilalți, dar suportăm la fel costurile inflației !Și încăceva totalul pensiilor reprezintă 2 % din PIB, adică exact cât dăm pe niște cioarse care nu ne folosesc la nimic în caz de ceva !!

 47. Eu iubește bobor roman, cu inima la brapel roj, galben, algastru, io giur la bobor român, trăiască bobor român! Viitor la bobor român este pzd, natalitat balestinian femeie! Zece copii balestinian la familie! Zlava bobor român! Zlava balestinian bobor!

 48. @ Radu ,
  chiar nu cunostii fiinta umana ?
  Nu ai inteles DE CE fiinta Umana a ajuns in fruntea Lantului Trofic ? ( desigur , nici chiar in frunte , insa acolo , pe aproape )

 49. nu scapati de cutremurile alea mari si de bombele rusesti paste casele voastre tataresti turcesti maneilste de Bukres si teleorman. Ia daici. Veti fi bombardati ca pa Gaza. Ca tre sa scape tara aia de voi.

  „Încep să fiu de acord cu Vladimir Rudolfovici (Soloviov). Dar nu aș bombarda Polonia acum. Trebuie să negociem cu ei. I-aș lovi pe români. Și știți de ce? Au devenit prea aroganți. Și pe români i-aș pune la locul lor. I-aș bombarda, dar nu așa cum este lovită Gaza acum. Am putea să o facem mai ușor, nu e nevoie ca în Gaza. Dar câteva baze militare românești le-aș bombarda. Aceste baze, folosite pentru ajutorul militar, muniție și altele”, a spus Evstafiev la televiziunea rusă de stat.

 50. Va rog să ascultați și umila mea părere,om simplu născut din țărani obijnuiti din zona Marghita.Eu ,până mai ieri,eram aproape subdezvoltat intelectualicește vorbind.Dar,in vremea din urmă,am căpătat o oarecare dexteritate intelectuală, medie,din combaterea trolilor proruși de la Cotidianul.Mi-am însușit,sa zicem ,dialectica perechii filozofice teză -antiteza.Combatand cu asprime și argumentat inepțiile trolilor care lăudau invazia orcilor ruși în Ucraina. Nu mi-a fost ușor!Revin la subiect:de acord,o imensă păcăleala,furat căciula, gargară ieftină,legat de viitorele pensionarilor români (și eu sunt pensionar,dar mai lucrez la privat că mă țin, încă,genunchii).O imensa păcăleală.Dar,mult mai periculos,este să ne pomenim cu extremiști in parlament,gen sacul cu 💩, Sosoaca ori cu maciucarul Simion.Sigur 20 % dintre români sunt proști ca noaptea care votează AUR ori SOS,dar sa nu fie mai mulți proști.Mai bine politicieni mediocrii decât extremiști veninoși că cei pomeniți mai sus.Nu uitați că România este văzută că o insulă de stabilitate în România mea,și nu a trolilor antieuropeni blestemați.

 51. Grecia a ajuns domnule Nistorescu în situația în care a ajuns nu din cauza pensiilor ci a împrumuturilor nesăbuite pentru înarmare. Împrumuturi la bănci germane care i-au împrumutat și după ce știau că au depășit posibilitățile de a returna banii! Și când au ajuns în incapacitate de plată pentru FMI soluția a fost tăiatul pensiilor. Cam asta fac cei ce conduc România, fară să avem o doctrină o strategie de apărare cu necesități definite de înarmare functie de provocările vecinilor ostili, se cumpără descreierat aiurea armament de la USA oferta fiind ce armament casează armata americană. Rachete model 1980, tancuri ultra grele pentru care nu ai pe unde le deplasa și funcționând cu combustibil de avion, sistem de rachete Patriot pe care ai plătit 3 ani instruire și antrenament la USA de două ori cât prețul Sistemului Patriot și la care din 3 una s-a fâsâit, adică pe cele două care au funcționat le-ai plătit la preț de trei. Credeți că va cere MApN vânzătorului din USA despăgubiri?

 52. Discutiile interminabile despre pensii nu sunt numai o farsa a politicienilor ci si a ziaristilor . Daca ar disparea acest subiect , cateva televiziuni sigur ar da faliment, iar invitatii permanenti si-ar reduce veniturile. Pana la urma exista si o cruda nedreptate pe care o face universul : oamenii care au muncit 6-7 zile pe saptamana, facand naveta grea, in 3 schimburi traiesc cu greu din pensii mizerabile ,iar smecherii zilelor noastre se pensioneaza de la 45 ani cu pensii de sute de milioane. O resetare a lumii in care traim e tot mai imperios necesara.

 53. Pensii crescute? Ghiciți cine nu a votat sau au fost împotriva? Corect! Citez un pasaj: „Cornel Resmeriță este senator PSD de Hunedoara și este parlamentar din 2008 nu a votat legea pensiilor sa creasca.
  Ceilalți patru senatori care au votat împotriva Legii Pensiilor sunt Diana Șoșoacă, Rodica Boancă, Ion Dragoș Popescu și Cosmin Poteraș.
  Senatorii din opoziție (AUR și USR) s-au abținut la votul pentru Legea Pensiilor, în timp ce reprezentanții UDMR din Senatul României au votat pentru.” Cum naiba sa nu fie o farsă reală daca politicienii nu vor să voteze pentru pensionari dar pentru buna starea și confortul propriu, folosesc degetele și de la mâini și de la picioare?

 54. „Toți vîrstnicii din România sunt înșelați electoral (și nu numai!) cu promisiunea majorării pensiilor”

  Du-te nene si te trateaza, ai luat-o razna rau, cand ai vazut ca iubitii tai n-au vreun succes la electorat. Fatza omului este oglinda sufletului. De unde iti vin optiunile negre (3 pana acum) sustinute de tine ?

 55. @ eduKKatul de Marghita 21:26
  Eu îți tot spun, da’ tu nu vrei să mă creZi:
  Tu, până mai MÂINE, ești în aceeași stare de subDEZVOLTARE INTELECTUALĂ.
  Iar ai MUTAT DECISIV: ieri ne Ziceai câ tac’tu a fost ceferist și-i dădeai cu originile muncitorești.
  Iar aZi ne spui că era țăran RĂU DE ALBINĂ.
  măRog, dă-i EPOLETULUI niște Lecitina…😜

 56. @oro$ dinu mocirlitu ,Eduard,degeaba te ascunzi sub pseudonim.Te-am dibuit.Tata,taran căruțaș,dar a făcut școala de acar ceferist,daca vrei să știi.Degeaba te scremi,voi numai 20 %,nu puteți înclină balanța.Ceilalti sunt oameni normali care muncesc Măcar te știu că votezi sacul cu 💩,ești dintre cei 20% de romani imbecili care votează cu extremiștii.Retine Eduard,cel mult 20% de proști.Gloata perversă.

 57. Intrebare: oare cine sunt Sefi Shaked, Moshe Klughaft și Asaf Eisin? Sunt oare ei niste români PAMANTENI?

 58. Don Nistorescu, daca legea Olguta era pusa in aplicare, erau mai putine nedreptati, se corectau unele discriminari, dar a venit la guvernare,2019, „intronata” de Klaunus, cuplul comic PNL-USR si au boicotat-o. Acum noua lege este de fapt vechea lege, adusa la zi. Aplicarea ei corecta va rezolva unele ndreptati. Sa fie clar, in toate tarile, sunt probleme cu pensiile, dar la noi e prea mult politicianism urit, latrai ca Rares Bogdan, poate strica tot!!

 59. @parere,

  Care om normal la judecata , poate aproba o lege prin care sunt jefuiti pensionarii cu pensiile cele mai mici, in cea mai saraca tara din ue, caci acesta se face prin acordarea de puncte pe vechime ,punte care nu au suport finaciar.
  Prin intorducera de puncte de pensie pe baza de vechime , puncte care nu au suport financiar, fondul de pensii nu creste dar va fi impartit la mai multe puncte, si prin urmare valoarea punctului de pensie scade, fapt care va afecta pe cei cu pensiile cele mai mici!

  Sa furi banii munciti a oamenilor cu pensiile cele mai mcici , in cea mai saraca tara a ue este rautate in forma pura!
  Farul calauzitor al acestei legi este sa se ia din banii celor mai saraci penisonari si sa se dea acesti bani furati pe gratis la unii cu pensii mai mari.
  Acest fel de furt este apogeul cinismului.Fapta acesta nu are nimic cu natura umana , ci este ce natura diabolica.
  Prin aceasta lege se mai adauga la pensiile speciale deja in plata , inca cateva milioane de pensii speciale ,ce-i drept nu de rangul celor dintai, dar tot specale sunt cat timp nu se bazeaza pe supotrt finaciar, si anume acelea care primesc puncte pe vechime, puncte care nu au suport finaciar.

  Cine sa mai critice ,in acest caz pensiile speciale, cand toate acestea sunt alimentatae din banii celor mai saraci pensionarai?

  Iata ce se intampla cand cineva se face stapan pe banii muciti de tine , fara acordul tauL iau din ei cat vor si iti mai restituie cati au chef.

  Dupa cum se vede toata lumea este lacoma dupa banii celor mai saraci pensionari, si se bucura de ei mai mult decat s-ar bucura de banii lor, pentru ca sunt bani pentru care nu au muncit ei ci au muncit cei mai saraci penionari. Banii saracului sunt cei mai dulci si ravniti, pentru ca acesti nu au mijloace se se opuna furtului.

 60. Mutumesc tuturor senatorilor care nu au votat aceasta lege a pensiilor care, prin acordarea de puncte de pensie pe baza de vechime , punte ce nu au suport finaciar, se va fura din banii de pensie munciti cu corect de cei mai saraci pensionari , pentru ca acesti bani furati de la cei mai sarci pensionari din ue sa fie dati gratis unora cu pensii mai mari , si care nu au muncit pentru ei.
  Felitit de pe acum si pe toti deputati care, prin votul lor nu se vor atinge de dreptul celor mai saraci pensionari din ue, si prin urmare vor vota contra acestei legi ticaloase, care prin smecheria punctelor acordate pe vechime , puncte fara suport finaciar va duce la jefuirea celor mai saraci pensionari din ue.

 61. banii de pensii trebuiesc inevstiti prin fonduri mutuale in actiuni/obligatiuni ale firmelor romanesti listate pe bursa de la Bucuresti sau ale statului roman. Pot sa aiba si o componenta internationala intr-o anumita proportie.
  Oamenii trebuie sa-si investeasca SINGURI banii de pensii si sa nu mai lase idiotzii si escrocii sa le fure banii si sa-si bata joc de ei dupa o viata de munca.

 62. Problema e de la vot. Daca nu votati schimbarea, nimic nu se va schimba. Mergeti la vot si radeti-i pe toti ci care au mai fost la putere sau in legatura cu puterea. La vot arati mai multa putere decat la scandal in strada.

 63. „O resetare a lumii in care traim e tot mai imperios necesara”

  Ai dreptate Ennya, baietel cu nume de fetita, resetarea inseamna disparitia lui Antonel Mugurash oROGulezculapte si implicit a ta. Dau reset la tot cartierul !

 64. Poate ca unii batrani ar trece mai usor pentru a se rezuma la putin (asa cum au fost invatati zeci de ani) daca ar vedea ca borfasii tradatori de la putere (presedinte, parlament, guvern) ar lichida nedreptatea uriasa numita „pensiile speciale”. Acesti borfasi veritabili sunt autorii nedreptatii la ordinul securitatii si obligatoriu tot ei trebuiau sa o repare. Dar nu exista nici o speranta, nimuricii astia sunt sclavii umili ai securitatii care ii tine la lant de 33 de ani de asa zisa democratie si libertate. Cei avantajati sunt mereu securistii si oamenii lor.

 65. Noua lege a pensiilor este precum sinfonia nr.8 a lui Franț Shuber,,sinfonia neterminată”,ea nu se mai termină niciodată.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.