Percheziţii la RAR pentru acte măsluite

47 de percheziții au loc în județele Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de acte de la RAR București, în trei dosare care vizează fapte de corupție. Mai mulți polițiști, reprezentanți RAR și intermediari sunt bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice, peste rând sau falsificând acte.

Potrivit DGA, ofițeri de poliție judiciară din 22 de servicii județene fac, în total, 47 de percheziții în județele Sibiu, Vâlcea și Mureș, precum și ridicări de înscrisuri de la o instituție publică din București, în 3 dosare penale constituite la nivelul celor 3 unități de parchet, având ca obiect fapte de corupție săvârșite de funcționari publici cu și fără calitate specială și persoane civile, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Între cele 3 dosare penale există conexiuni privind realizarea activităților infracționale.
Astfel, la Sibiu, ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, fac 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători MAI.

„În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării. Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită și trafic de influență) și 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituției publice)”, arată DGA.

La Vâlcea, ofițerii DGA, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, fac 24 percheziții pe raza județului, dintre care 12 la o instituție publică, 11 la locuințe ale unor persoane fizice și una la sediul unei societăți comerciale.

Dosarul penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a fost înregistrat la data de 1 aufust 2017, ca urmare a sesizării din oficiu a Serviciului Județean Anticorupție Vâlcea și vizează suspiciuni privind săvârșirea, de către funcționari publici și alte persoane, a unor infracțiuni de corupție, săvârșite în perioada 2017-2019, în legătură cu activități de identificare, omologare și verificare a stării tehnice a vehiculelor.
Simultan cu activitățile de percheziție domiciliară au loc audieri de persoane la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, iar polițiștii D.G.A efectuează verificări și ridicări de înscrisuri de la o instituție publică din localitate.

La Mureș, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș efectuează 7 percheziții domiciliare, dintre care două la un agent de poliție, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană. De asemenea, pun în executare un mandate de aducere pentru audierea unei persoane în calitate de suspect.
Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș ca urmare a sesizării din oficiu a ofițerilor D.G.A.- S.J.A. Mureș.

În urma documentării cauzei a reieșit faptul că, în perioada 2017-2019, agentul de de poliție a efectuat operațiuni comerciale de vânzare a unor autoturisme second hand, fără ca veniturile obținute și activitățile desfășurate să fie declarate și nici menționate în documentele specifice.
Totodată, din cercetări a mai rezultat că, în derularea activităților comerciale, agentul de poliție a fost sprijinit de persoane fizice și funcționari ai unor instituții publice de pe raza județului Sibiu.

În cauză, ofițerii D.G.A. din cadrul structurii centrale efectuează, totodată, ridicări de înscrisuri și date informatice de la sediul central al unei instituții publice din București.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că acte se ridică de la sediul RAR din Capitală. Sunt vizați polițiști, reprezentanți RAR și intermediari, bănuiți că înmatriculau mașini cu probleme tehnice sau peste rând.
Aceleași surse spun că șpăgile se dădeau în torpedoul mașinii și în scrunmieră, pentru a nu fi observate ușor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

4 Comentarii

  1. Cea mai mare mafie din Romania! Toate rablele trec prin ITP cu caroseria gaurita de rugina si cu gaze non-euro! Mafia la puterea 4 si mii de accidente pe soselele patriei! Succesuri Mario IORGULESCU!

  2. Mon cher,sunt indignat si consider articolul discriminatoriu.Nu este posibil ca in orasul und s-a nascut personalitatea cea mai oficiala din Romania de azi sa existe aceste cazuri de coruptie…Cel mai european oras al tarii da drept de ucidere pe sosele prin validarea dreptului de circulatie unor mijloace auto cu deficiente ,pericol pentru sigurata traficului?Sper sa citesc sau sa aud un protest ferm din partea UDMR, in acesata hora ilegala fiind si judetul Mures.Domunul Hunor cred ca e ocupat cu candidatura la presedentie,vom gasi in programul sau o vorbulita ,in limba maghiara,macar,despre aceasta mafie si cum valua masuri prin CSAT…este vorba de viata cetatenilor acestei Romanii,deci viziune globala!!!! (Imi cer scuze pentru rapiditate,dar accidentele se petrec in…secunde !)

  3. RAR a fost infiintat dupa revolutie de securistii din transporturile auto. Si-au asigurat o paine nemaipomenit de buna (shpaga!) in acesti 30 de ani de facatura securista la toate nivelele. In America nu exista asa ceva, un instrument care mai mult ar incurca. In plus s-a vazut ca in Romania RAR a avut o cu totul alta menire. Chiar de la infiintare. Are CUCUL puterea de a-l desfiinta?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.