Performanță istorică pentru gimnastica românească

România a câştigat titlul de campioană europeană de junioare pe echipe la gimnastică ritmică, miercuri, la Budapesta, o performanţă istorică pentru ţara noastră.

Amalia Lică şi Lisa Garac au totalizat 125,100 puncte, devansând în clasamentul final Israelul (Meital Maayan Sumkin, Alona Tal Franco), 123,750 puncte, şi Azerbaidjanul (Şams Agahuseinova, Ilaha Bahadirova, Fidan Gurbanli, Govhar Ibrahimova), 117,400 puncte.

România va fi reprezentată în toate finalele pe obiecte la Europenele de junioare.

Lică s-a calificat în finalele de la cerc (cu cea mai mare notă din calificări, 32,650 puncte), măciuci (cu a doua notă, 31,000) şi panglică (a doua notă, 31,700), iar Garac, la minge (a patra notă, 29,750).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

6 Comentarii

 1. De buna seama iti place aia care a aprins flacara olimpica, cu barbitza si instrument. 😉

  Era sa zic „esti mare ipochimen” (inlocuieste ipochimpen cu idi), dar mai are rost ? 😉

 2. Octavian Bellu a negat violentele de la lotul national de gimnastica
  6 feb. 2019 · Dar nici altfel de bătaie! Erau, în schimb, momente în care tu, antrenor, ieşeai din sală şi îţi dădeai palme. Venea concursul peste tine şi ..
  Un fost handbalist de la CSM Constanța, bătut măr de un antrenor …
  Drama fostei handbaliste Mariana Cetiner: „De antrenor am fost violată, da. Abuzurile au început de la 12 ani”

 3. Nu vad cum fata din mijloc are mainile lungi ca de Ourangoutan, dar tu cu siguranta ca ai creierul primatei respective.

 4. Încă n-au stricat gimnastica ritmică cum au făcut cu cea artistică; gimnastele de la ritmică au încă trup frumos.
  Au mai rămas feminine la săritura în lumgime și săritura în înălțime unde masa musculară nu ajută, femeile pe hormoni masculini nu au cîștig de cauză.
  Patinajul, prin sistemul de punctare, l-au nenorocit, iar cel, ce-o fi că masculin nu-i pot zice, e scîrbos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.