Perle, la Bac: Despre genul epic…

Unii dintre elevii care au susţinut luni proba la limba şi literatura română din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului 2011 au reuşit să-i surprindă pe profesorii care le-au corectat lucrările cu formulări comice, inedite sau greoaie.

În Argeş, de exemplu, unul dintre absovenţii de clasa a XII-a care a susţinut proba la română a enumerat trăsăturile genului epic – „blondă, 60-90-60, ochi albaştri”- şi a conchis: „frumos gen epic”.

Alţii au inventat expresii sau au modificat citate celebre: „Ghiţă înjură strâmb”, „De mă voi scula, premiul am să poftesc şi eu!”, potrivit postului public de radio, informează gandul.info.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.