Pesimism la Kiev. Zelenski crede că Occidentul l-a trădat

 Volodimir Zelenski crede că lumea s-a obișnuit cu războiul din Ucraina și că Occidentul l-a trădat, scrie  Time.  Și asta în ce timp ce unii dintre consilierii săi nici nu mai cred în victoria împotriva Rusiei.

Revista notează, de asemenea, că vizita președintelui ucrainean la Washington nu a schimbat trendul deja în scădere privind susținerea americanilor acordată Ucrainei.

Cunoscutul reporter Simon Shuster, care a publicat  „În interiorul lumii lui Zelenski”, a descris vizita lui Zelenski la Washington, din septembrie anul acesta, ca fiind rece.

„Nimeni nu crede în victoria noastră la fel de mult ca mine. Nimeni”, a subliniat președintele Ucrainei în interviul acordat Time. Revista scrie că Zelenski a părut distant și agitat în timpul vizitei. I-a explicat lui Shuster că s-a săturat să-și convingă aliații că Ucraina poate învinge armata rusă, cu ajutorul lor.

Politicienii americani l-au întrebat  ce s-ar întâmpla cu Ucraina dacă ar pierde susținerea Statelor Unite. „Vom pierde”, le-a răspuns Zelenski.

„Cel mai rău este că o parte a lumii s-a obișnuit cu războiul din Ucraina. Oboseala de război vine ca un val. O vezi în SUA, în Europa. Și vedem că, de îndată ce [occidentalii] obosesc puțin, pentru ei totul devine ca un serial TV: ‘Nu pot să văd asta a zecea oară’”, le-a spus Zelenski celor de la Time.

Un sondaj Reuters/Ipsos publicat la începutul lui octombrie a arătat că doar 41% din respondenți sunt de acord că Washingtonul ar trebui să ofere arme Ucrainei, în timp ce 35% au răspuns că se opun sau nu sunt siguri de această măsură.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

34 de Comentarii

 1. Cel mai prost film a lui Zelensky … actor bun dar regia proastă rău ….

 2. Ceea ce era oricum inevitabil se va intampla curand. Daca Zelensky ar fi capitulat inca din 2022 cum la sfatuit Naftali Benet pe atunci prim-ministru al Israelului inevitabilul s-ar fi intamplat inca de atunci fara pierderile uriashe suferite intre timp. Acum foarte probabil Zelensky va fi judecat de U-Krainieni pentru acele pierderi evitabile

 3. ÎN FOND ACEST BLESTEMAT RĂZBOI FRATRICID NU A FOST PENTRU BINELE UCRAINENILOR CI NUMAI ÎMPOTRIVA RUSIEI RUSIA ȘI-A APĂRAT ȘI-ȘI APĂRĂ TERITORII ISTORICE ȘI PE RUȘII TRĂITORI ACOLO DE SECOLE,RUȘI PE CARE MAIDANUL ȘI POST MAIDANUL DAR MAI ALES PROIECTANȚII ȘI REALIZATORII „GALBENULUI MAIDAN” I-AU BATJOCORIT ȘI UCIS!

 4. Hait! Acum ți-ai dat seama că ești doar un pion sacrificabil pe tabla americanilor?! Înseamnă că, în esență, ești doar un actoraș fără multă minte și, în consecință, îți meriți soarta! Păcat de poporul tău, plătește – și va mai plăti multă vreme – visele tale de mărire! Dar…la urma urmei, fiecare popor are ceea ce merită și alege!

 5. Cât de prost trebuie să fi să îți pui încrederea în Occident ? Occident care și-a văzut întotdeauna numai și numai de interesul lui. Țări ajunse bogate și influente numai din jaf, exploatare colonială și crime în masă. Nici nu trebuie sa cunoști istorie cine știe ce, doar de bază și tot trebuie să te lămurești cu cine ai de a face, cu unii care de sute de ani au jefuit, exploatat și exterminat în permanență alte popoare. Aviz și altor amatori de astăzi…

 6. Semnele de putina detașare se vad după ce zele a început sa execute ordinele. A schimbat comandantul militar cu un altul, pe YouTube sunt puține camere live din ukraina, înregistrările video pe YouTube nu mai sunt livrate prioritar, acum e in forță israela, de pe teren se dau înregistrări lungi de cel puțin 8-9 minute dar povestesc începând cu perioada debutului, totul tip sinteza, canalele militare nato sunt cu live pe israela. In ukraina, deși luptele sunt in toi pentru alungare invadatori, parcă au început să arate doar militari in familie care sărbătoresc ceva, asta arata din start că nu se mai prea vrea golirea ukrainei de invadatori, e usoara tenta de zdruncin pe imaginea armatei ukraineene, ceea ce nu e realitate în teren. Exista o dezamăgire crunta a armatei, a militarilor din ukraina, pare că apasă spre ei lehamitea occi.

 7. Asta nu s-ar lasa pina nu si-ar omori toata populatia pe front, dupa care el s-ar muta in vila din Italia unde sa-si duca linistit batrinetile.
  Sigur ca s-au saturat si americanii dar si – daca nu in primul rind – ukrainienii lui.
  Cui ii convine sa mearga la moarte sigura, in timp ce el sta si comanda bine mersi din buncarul lui antiatomic din Kiev ?
  Asta inseamna sa nu cobori cu picioarele pe pamint !

 8. @ părere… te-ai mai trezit dar tot Editat ai rămas! Editat tot îi alungă pe „invadatori” dar ăia, ca să vezi, nu se mișcă înapoi deloc ba din contra mai și avansează!! Cat de tembel trebuie sa fii ca să crezi propaganda progresistă?

 9. E limpede pentru toată Planeta, Sistemul Solar șamd:
  MAXIMA CONTRA-OFENSIVĂ Urcacă (de primăvară) a fâZZâit de mult.
  Eu vă tot spun, da’ voi nu vreți să mă credeți:
  🥳ul PIANIzD va MUTA DECISIV, atârnat sub Podul Pivnichnîi din Kiev. Cu MÂNA-n gură, ca Mussolini, măRog…🤮

 10. In SUA a venit clipa sa se sature de atatea ajutoare. Totul are si o limita. Daca Zele respecta tratatele Minsk 1 si 2 nu mai avea razboi. Acum vede Zele realitatea, cam tarziu dupa ce a distrus o tara. Si daca ramanea cu teritoriile pana la Nipru, ramanea Ucraina. Dar in viata trebuie sa stii cand poti sa castigi si cand trebuie sa renunti.

 11. „Nimeni nu crede în victoria noastră la fel de mult ca mine. Nimeni” Asta pentru că tragi tare pe nas. Orice om de pe planetă, cu mințile întregi, știe că Rusia nu poate fi învinsă nicicum.”pentru ei totul devine ca un serial TV” asta înseamnă că trebuia să rămâi comediant sau ce-oi fi fost tu…

 12. Simon Shuster este reporter pentru revista TIME. Familia lui iudaica a emigrat din Rusia/ Moscova în Statele Unite în 1989 și s-au stabilit în San Francisco, unde a crescut Simon. După ce a lucrat ca scriitor și redactor la Stanford Daily, ziar universitar, Simon s-a întors la Moscova în 2006 pentru a lucra ca jurnalist. În următorii șapte ani, el a raportat despre Rusia și vecinii săi pentru publicații precum The Moscow Times, Associated Press, Reuters. Subiectele mai recente ale reportajelor sale pentru revista TIME, la care s-a alăturat în 2013, au fost: conflictul din Ucraina, criza migranților europeni și tensiunile continue dintre Rusia și Occident.
  Ghicitoare: e influencer pro-rus sau pro-ucrainian, ca evreu este,adica zicala ‘banul trage la ban si paduche la tigan’

 13. Nu e vorba de lipsa de vointza, ci de putirintza. Arsenalele sunt goale, stocurile de munitie la fel, productia jalnic de mica. N-au incotro decat sa-shi inghita propria pro.pa.ga.da in sec si sa accepte faptul ca rusii au demilitarizat tot spatiul euroatlantic intr-un an jumate…

 14. Ca Occidentul l-a tradat, nu e de mirare. Ce este de mirare este ca i-a confiscat obiectul cu care canta la pian și cum urmează sa-si folosească limba pana când i se va confisca su ea.
  PS. Stiati ca Bogdan Chirian este singura Morsa care are probleme cardiace, din istoria acestei specii?

 15. Ăsta abia acum începe să priceapă, să conștientizeze, să știe ceea ce știe toată lumea. Occidentul și mai ales SUA te bagă în seamă doar atâta vreme cât le servești un interes. Dispare interesul, dispare și băgarea în seamă, asta însemnând că nu mai ești „în atenția mass media” și dacă nu apari , pa „prima pagină” la TV-uri, ziare, etc. nu exiști. Apoi lăudatele ajutoare, militare, economice, politice, sociale există doar pentru vremea când se câștigă, într-un fel sau altul, de pe urma lor, nu neapărat economică, ca în cazul de față câștigul consta în distrugerea Rusiei, doborârea lui Putin. Cum acest obiectiv pare irealizabil, s-a hotărât abandonarea „operațiunii”, deci a celui desemnat să o realizeze, Ucraina & Zelenski. Nu este pentru prima oară când aceste state îmbuibate procedează astfel. Irak, Iran, Afganistan, Siria, Tunisia, Libia, Liban, poporul kurd, ca să pomenesc doar exemplele din apropierea noastră. Oalele sparte nu le plătesc autorii morali ale unor asemenea „acțiuni”, ci nenorociții care încă se mai încred în buna credință a celor care au la bază filosofia neoliberală, mai curând legea junglei, „pragmatismul american”, ceea ce înseamnă că participi la ceva numai și numai atunci când iese un „gheșeft”, atunci când acesta nu mai este posibil, se abandonează „afacerea”, indiferent ce înseamnă acest lucru, afaceri banale, mari operațiuni economice, sau cum este în cazul de față, abandonarea unor popoare, țări, care sau bazat pe tine în acțiunile lor. Interesul poartă fesul, zice o vorbă înțeleaptă. În acest context trebuie să privim și evoluția României din 1989 încoace, fiind o victimă, de un alt fel, al acestor politici.

 16. … niciodata!L-au pacalit din prima zi.Pacat de atatia oameni morti, raniti, traumatizati si distrusi.La fel si in conflictul Israel-Hamas (din Gaza).Suntem 8 miliarde si ne „fac” sub 0,5%; bag de seama ca suntem intr-o proportie zdrobitoare niste naivi pe Terra asta!

 17. Te uita lumea, ba mascariciule ! Vezi ce se intimpla daca esti lenes, milogule ? Hai, pune mina si mai trage citeva episoade la serialul „Bucea”, mai arunca in aer un baraj doua sau mai trimite citeva drone la vecini, dupa ce vopsesti pe ele secera si ciocanul !

 18. @Valentin: fiecare gândește și vede altfel lucrurile și acțiunile zilnic, da? Nu știu dacă nu mă bazez pe realitate, dumitale prinzi din zbor și scrii. Nu așa se procedează, oricum, îți respect opinia chiar daca nu are logica.

 19. Bă , m-ați disperat cu Izraela asta , Ukrainîi slava first prima-ntâi !/ Pe vremea când era Prima ,Dona *lăptic toate *iepșoarele sterpe Mețole și Ur$ule și … acuma e obosite . M-au *pasat la niște *fomiști care au la *Finanțe pe unul CIUCIU …

 20. Un adjunct la primaria arondismentului 15 din Paris, cu origini iudaice, a declarat presei, in urma conflictului Hamas-Israel si a inmultirii actelor antisemite in Franta, ca multi evrei francezi i-au spus ca „se gindesc sa schimbe de tara” !!
  Probabil ca si khazarul de la Kiev (desi fiind ceea ce se cheama „un evreu pîrît”) se gindeste serios, din ce in ce mai des, la acelasi lucru …

 21. Bună ziua!
  „Politicienii americani l-au întrebat  ce s-ar întâmpla cu Ucraina dacă ar pierde susținerea Statelor Unite. „Vom pierde”, le-a răspuns Zelenski”.
  Păi tu ,Zelenski ai pornit la război
  pe baza altora? Cum ai crezut ca Ucraina arunca peste granitele dinainte de 2014 armata rusă.
  Pai tu ești un comediant-acum foarte tragic-dar generalii tai ce ti-au zis? Vperiod na pobedu? Pai uite ca nu e nici inainte si nici cu victorie!
  Fostul premier israelian Benett Naftali ti-a zis să nu faci razboi că mor ai tăi,etc. Si tu incurajat de americani i-ai provocat pe ruși care fata de tine erau la categoria grea.
  Ai distrus Ucraina si ai omorat cateva sute de mii de nevinovati .
  Acesta e bilantul acum.

 22. Daca Occidentul cedeaza, o face spre propria-i pieire. Acelasi lucru l-a exprimat cu verbul lui clar si contondent Pamfil Seicaru, imediat dupa capitularea rusinoasa a Romaniei in fata hoardelor ruse, de la 23 august 1944. E vorba de tradarea regelui nevarstinc de atunci determinat de unii capi defetisti ai partidelor istorice. Istoricul si jurnalistul roman a dus campanii nesfarsite in Occident, atragandu-le mereu atentia atat lui Churchil cat si lui Truman despre intentiile lui Stalin atat in Europa de Est cat si in permanenta hartuire de mai apoi a Ocidentului. Ei n-au ascultat. Au inchis ochii si urechile la marile adevaruri urlate de-a dreptul in romana dar si in celelalte limbi de circulatie de marele istoric si ziarist. Au preferat politicianismul ingust si tradarea cadand capacaunului partea de Est a Europei. Acum se intampla acelasi lucru. Vom mai trai inca o jumatate de secol sub plocatul greu al salbaticilor asiatici. Nadajduim totusi ca cei care inca nu sunt in foc vor intelege sacrificiile Ucrainei si-i vor ajuta pe curajosii iubitori de libertate sa-i stavileasca pe medievalii furiosi. Daca nu, istoria se va repeta!

 23. Realist vorbind, nimeni nu conta pe victoria ucrainenilor împotriva rușilor. A fost clar de la început că o clică din jurul actorașului îi cânta in strună, iar el s-a crezut distribuit într-un nou rol, de succes. Cade cortina, spectatorii au obosit. Rusia nu a luat decât ce îi aparținea dar pentru dominarea maselor europene establishmentul a livrat ce livrează mereu, oriunde: frica!

 24. Micutzul Zelenski va raspunde pentru mortii sacrificati de o incapatanare izvorita din ambitie prosteasca si sfatul unui dusman etern al Rusiei, Marea britanie, prin nemernicul Boris Johnson, care l-a determinat pe micul khazar sa „rupa” intelegerea de la Instanbul facuta cu rusii. Razboiul se oprea, nu pierdeau Zaporijie si Herson, nu murea atat lume. Dar nemernicul inca spera sa bata pe rusi. Sa-l ajute Dumnezeu sa ajunga in….Israel…

 25. Au ras populatia de varsta militara a Ucrainei,au milioane de refugiati plecati prin toata Europa si care nu se mai intorc,totul in numele etniei care a venit in Ucraina sa sarbatoreasca religios in timp de razboi acum o luna si ceva. Repopularea este planificata,reconstructia o platesc toti europenii!

 26. @Negro:

  Este singurul comentariu demn de luat in seama.

  Nu e de mirare ca Occidentul si-a intors fata de la Ucraina. Acum, pe primul loc este razboiul dintre Israel si palestinieni. Oare nu cumva exact Rusia se afla in spatele atacului de pe 7 octombrie?

  De altfel, ajutorul dat de Occident Ucrainei a fost si este cu tirita. Occidentul manifesta fata de Rusia acelasi conciliatorism pe care l-a manifestat fata de Hitler si Musolini. Atunci, a abandonat Spania republicana si Cehoslovacia in ghearele nazistilor si fascistilor; acum abandoneaza Ucraina in ghearele nesatulei Rusii. Oare unde va fi iar abandonat Estul? Nu cumva tot la Yalta?

 27. Din nefericire pentru presa crăcănată din Romania,presedintele Zelenschi nu a dat nici un interviu revistei Time,se poate verifica usor!Toate balivernele shusterului se bazeaza pe celebrele ‘surse anonime’

 28. @ Anonim…Ti – ai gasit perechea…Occidentul NU a tradat pe nimeni…La 23 August Armata Sovietica invingatoare nu mau putea fi oprita. La 1945 Armata rosie era de 3 ori mai puternica decat armata Occidentului….Armata rosie a fost cinstita, a facut sacrificii
  umane colosale si a castigat pe merit. ..Singurii imbecili au fost putorile romane naziste si imbecile care au agresat militar Rusia la 1918 ca sa fure Basarabia si la 1941 ca sa omoare comunistii din Rusia…..Singurii vinovati de Crime sunt leghionarii nazisti romani, niste scursuri proaste si puturose care asteapta Americanii ca sa ii repuna la Putere…lacustele imbecile vor sa calareasca Romanii prin ajutor militar american..

 29. Șeful SNBU (Serviciul Național de Securitate Ucrainean) Danilov, un fost real interlop din Donețk, a propus ca Shuster să fie răpit și interogat de unde are așa informații.. Îi vedeți apucăturile? – Răpit și interogat!! Ăsteia încă prin anii 90 „dobândeau informația” Cu ajutorul fierului de călcat..

 30. @axon:

  Ce spui tu sint prostiile propagandei bolsevic-staliniste de cea mai josnica speta, pe care numai putorile naimite si imbecilii le pot lua de bune.

  In 1918, interventia armatei romane a fost solicitata de guvernul Republicii Democratice Moldovenesti, deoarce tara era la cheremul hoardelor de soldatilor rusi, care, sub influenta propagandei bolsevice, dezertasera si se aflau in debandada. De notat, ceea ce bolsevicii in ticalosia lor trec sub tacere, este faptul ca, intii, Sfatul Tarii a cerut ajutorul trupelor ruse sub controlul guvernului Kerenski. Acest ajutor a fost refuzat de generalul Scerbacev pe motivul ca nu dispune de trupe suficiente. Abia in aceste conditii Sfatul Tarii se adreseaza Romaniei, singura care avea in zona o forta militara organizata si disciplinata. Ca a fost asa o arata faptul ca soldatii romani nu s-au lasat sedusi de propaganda bolsevica, ba, mai mult, i-au scos pe rusi afara din tara, atunci cind acestia din aliati s-au transformat in dusmani. Ce fel de aliati au fost e alta poveste.

  Romania a intrat in razboi in 1941 pentru a elibera teritoriul ocupat de Rusia bolsevica in 1940. Fara aceasta, Romania ar fi fost de partea URSS, nu a Germaniei.

  Armata sovietica mai puternica de 3 ori decit Aliatii? Trebuie sa fii rau dus cu capul ca sa sustii asta. Armata sovietica nu avea nici aviatie strategica, nici flota oceanica. Nu URSS a tinut in actiune toate fronturile, din Africa pina in Europa, din Pacific pina in Indochina si Asia. Nu flota URSS strabatea Atlanticul, Pacificul, Mediterana, Arctica si nu aviatia URSS bombarda zi si noapte Germania si Japonia. Tot ce a avut URSS a fost o hoarda de cioloveci si hazaice, pe care nu era in stare sa o hraneasca si echipeze prin propriile forte, trimisa la moarte ca vitele la abator, de generali cu pregatire precara dar zelosi fata de Stalin, de unde si pierderile enorme, pe care nimeni nu le-a mai avut.

 31. Zelenski e ticalos.
  Stie ca este papusat de SUA in interesul SUA si tot accepta indiferent de cata suferinta aduce propriului popor, distrugere propriei tari. La inceput a avut un dram de inteligenta si bun simt si a vrut sa ajunga la pace cu rusii, dar nu l-au lasat aia care au dat lovitura de stat din 2014… SUA, adica. Intelege cineva cum vine aia ca Ucraina vrea sa faca pace cu Rusia dar se opune SUA?
  De la inceput au spus clar si raspicat americanii , o repeta si acuma ca vor sa slabeasca Rusia. De asta nu auzi niciun cuvant despre victime si distrugere. Nu-i intereseaza poporul ucran. Nici pe Zelenski se pare.
  Doar nu crede Zelenski serios ca UE sau SUA vor baga multe sute de miliarde in reconstructia a cea ce a fost Ucraina?
  UE deja e la fundul sacului iar continuarea finantarii unei tari care nici nu e membra UE din buzunarele cetatenilor UE s-ar putea sa dea rezultate foarte urate ptr „elitele UE” vandute si ticalosite care conduc azi UE.

 32. Doamne ce de nataraide scriu pe Site. Toti cred ca Putin a ajuns la Kiev si se afla cu trupele in Romania . Doamne ce de cretini .

 33. Din ce în ce mai puțini nătărăi de pe Forum cred că 🥳ul PIANIzD de la Kiev va concerta în fața Kremlinului FĂRĂ MÂINI.
  A mai rămas unu’, care p.r.o.s.t.e.a.Z.ă cu nick-uri multiple, măRog…😂

 34. stirea s-a dovedit un fis aidoma lui misteaux profetul de rahat baltat .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.