Peste 700.000 de români au restanţe la bănci. Vezi cât datorează în medie românii

Leul slab şi facturile tot mai mari i-au lăsat pe clienţii băncilor fără bani de rate, conform Antena 3.ro. Peste 700.000 de români nu şi-au achitat datoriile, iar băncile au de recuperat de la populaţie restanţe de miliarde de euro.

Românul cu cele mai mari datorii la bănci este bucureştean, are între 30 şi 34 de ani şi cel puţin un credit în lei, acesta este portretul datornicului la noi în ţară.

Aproape cinci miliarde de euro este valoarea restanţelor pe care românii le au la creditele în valută şi lei, la sfârşitul lunii octombrie. Cu 32 % mai mult faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.

Pe primul loc în topul datornicilor sunt bucureştenii. Restanţele lor se ridică la 1,8 miliarde de euro. Dacă împărţim această sumă la numărul de locuitori ai Capitalei, vedem că fiecare bucureştean ar datora băncilor aproape o mie de euro.

Pentru clujeni, restanţa medie este de peste 300 de euro, în timp ce fiecare locuitor al Constanţei are o datorie medie de 257 de euro. Restanţele populaţiei din Braşov au ajuns la 183 de milioane de euro, iar la Bihor restanţa medie a depăşit 200 de euro. În total, peste 700.000 de români au rate bancare neplătite şi bani pentru achitarea lor, probabil, din ce în ce mai puţini.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.