Petiția pentru satul românesc: ”A fost aprobată de Parlamentul European”

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu afirmă că petiţia pe care a iniţiat-o împreună cu Partidul Social Democrat şi PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenţie şi susţinere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România, a fost declarată admisibilă de către Comisia pentru petiţii din legislativul european.

”Petiția noastră pentru fermierii români și satele românești, #SateRomâneștiCuBaniEuropeni, a fost aprobată de Parlamentul European.

Comisia pentru petiții din legislativul european a declarat admisibilă petiția pe care am inițiat-o împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, prin care se solicită o mai mare atenție și susținere din partea Uniunii Europene pentru nevoile mediului rural din România.
Ca urmare a petiției noastre, Parlamentul European a solicitat Comisiei Europene să efectueze o investigație preliminară pe această temă și a transmis-o spre analiză Comisiilor pentru Bugete (BUDG) şi pentru Agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din Parlamentul European.
Vreau să subliniez faptul că petiția #SateRomâneștiCuBaniEuropeni a fost semnată de sute de antreprenori, fermieri, decidenți și personalități din mediul rural din toată țara. Aceasta atrage atenția asupra provocărilor pe care le întâmpină satele românești, nevoilor europene de finanțare pentru fermieri și comunitățile rurale și necesității de a elabora o strategie europeană pentru sprijinirea și revigorarea mediului rural.
Le mulțumim tuturor celor care au susținut inițiativa noastră. Mediul rural merită mai multă implicare și atenție la nivel european și mă bucur că prin demersul nostru tragem un semnal de alarmă important!”, anunță Negrescu.
Europarlamentarul mai precizează că se poate susține în continuare petiția aici: https://bit.ly/SateRomânești
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Lasati satul romanesc in pace si nu-l mai „modernizati”! Lumina si apa curenta. Atat, In rest taranii stiu mai bine ce si cum la ei in batatura!

  2. Vai, e imi vine sa il injur in scris pe acest psd-ist😱! Ce ma mincinosule, aveti nevoie de semnaturi pentru a intra in alegeri si ati gasit tema pentru a profita? Ce ati facut de 34 ani de nu ati avut grija de spatiul romanesc de v-a luat jalea de tarani, tocmai cu un an inaintea alegerilor? Dodica, poti minti si manipula dar nu pe oricine, sa iti/va fie clar! Ati avut timp berechet pentru tarani si i-ati umilit permanent! Mai dati-va dreacu de mincinosi.

  3. Ce sa salv3ze mai precis pe xcine. Un alt fel de a practica fotbal in panta ca Udrea, parcuri cu fantini cantatoare, piste de biciclete pentru babe si mosi trecuti bine de pensionare. Astazi sunt maine ii salvezeaza Negrescu PSD de pe lumea cealalta.

    Cine sa se mai intoarca copii au plecat de zeci de ani afara. Etiopieni nu ca par nu interesati.
    Ca aia cu anticoruptia lor 20-30 de.ani nu au vazut nu au auzit. Dar vine 2024 important an electoral si s-au pus pe trebaluit. S-au invrednicit PSD-istii pTiu sa nu-i deoake Werner.

  4. Dacă voiai să salvezi satul românesc, de ce nu te-ai luptat pentru interzicerea vânzării în România a cerealelor americane produse în Ucraina şi de prioritizarea exporturilor de produse agricole prin porturile româneşti, astfel ca produsele RO să aibe întâietate? Şi la nivelul CE, dar şi al PSD. Îl vedem pe şeful Ciolacu cum se duce cu o delegație guvernsmentală la Kiev, cu căciula în mână, să „negocieze” problema cerealelor. Nu ar fi fost normal măcar ca ucrainienii să vină la Bucureşti, dacă era interesul lor?

    Fariseismul ăsta pe care îl practicați e grețos. O periați pe Ursula, îl aplaudați pe Zelenski în picioare sperând să mai luați ceva voturi, că vă place la Bruxelles; e salariu foarte bun. Iar munca voastră, o vedem: o fițuică denumită „petiție” care nu conduce nicăieri şi nu rezolvă absolut nimic.
    Iar satul românesc nu are nevoie de prostiile UE sau de petițiile voastre. Ar fi utile doar investiții în reparații de rețele electrice, construcție de rețele de apă, gaz şi canalizare, aşa cum observa un comentator mai devreme. Atât. Internet este peste tot, în general prin cablu, şi funcționează bine. Incomparabil mai bine decât la Bruxelles.

  5. Cum adìcă „petiția a fost aprobată”? Ne iei de proşti, sau eşti atât de habarnist încât nu ştii ce înseamnă o petiție?

    O petiție se depune de petent, şi atât! După care se poate soluționa favorabil, sau nu. Nu se „aprobă”!

    Dar vrei neapărat să arăți că te preocupă viitorul țării, fiindcă încă un mandat la Bruxelles nu strică. Peste jumătate de milion de euro pot rămâne în buzunar din salariu, după achitarea cheltuielilor. Ceea ce nu-i de colea.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.