Petiţie online: Stop Legii dublării filmelor Victor Socaciu (video)

O petiţie cu titlul „Stop Legii dublării filmelor Victor Socaciu”, adresată Comisiei de cultură a Camerei Deputaţilor şi deputatului Victor Socaciu, iniţiatorul unui proiect legislativ ce prevede obligativitatea dublării filmelor străine în limba română, a fost postată online vineri după-amiază, anunţă Mediafax.

„Este de neconceput o asemenea decizie şi în România, identitatea limbii în care vorbesc actorii trebuie păstrată. Argumentele contra acestei propuneri legislative a deputatului Victor Socaciu sunt atât de natură artistică, cât şi de natură economică. E vorba de o decizie strict comercială, care ar da de lucru unor actori pentru dublaj, dar în niciun caz nu este o decizie artistică. Actorii români nu trebuie să fie folosiţi ca să dubleze vocile altora, crescând astfel preţul difuzării unui film şi scăzându-i autenticitatea şi calitatea artistică, ci trebuie să fie văzuţi şi auziţi în producţii româneşti sau internaţionale; iar pe d-l Socaciu vrem să-l auzim în propriile concerte nu dublând vocea vreunui cântăreţ străin. Dublajul filmelor duce la izolare, la intoleranţă, iar pe termen lung are efecte foarte toxice”, se arată în textul petiţiei.

Petiţia poate fi semnată pe www.petitieonline.ro.

Citeşte şi Mircea Diaconu, despre proiectul lui Socaciu privind dublarea filmelor: Este exclus să se întâmple

Margareta Nistor, despre dublarea filmelor: E o crimă pur şi simplu!

Rebengiuc: Proiectul lui Socaciu privind dublarea filmelor – „o mare prostie”

 



Vezi mai multe din Faze tari pe 220.ro

Pe internet a început să circule un viral care prezintă câteva scene dintr-o producţie Sergiu Nicolaescu, în care replicile lui Gheorghe Dinică sunt dublate în chineză

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.