Plantație de canabis descoperită în câmp

Opt persoane au fost reţinute de DIICOT Timişoara, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, iar vineri urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.

Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Timişoara, au pus în aplicare 11 mandate de percheziţie, în judeţul Timiş, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, a anunţat, vineri, Birol de presă al Poliţiei Timiş.

Din cercetările efectuate a rezultat că pe parcursul anului 2023, şase persoane bănuite ar fi înfiinţat şi întreţinut, în scopul comercializării, o cultură outdoor de canabis, pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătraţi, într-o zonă rurală a judeţului Timiş.

Pentru a nu fi observată, cultura a fost dezvoltată într-o zonă cu vegetaţie deasă, în proximitatea unui râu, care a asigurat necesarul de apă prin intermediul unui sistem extins de irigaţii format din ţevi şi racorduri.

Pentru asigurarea culturii, bănuiţii ar fi luat măsuri de protecţie activă, instalând mai multe camere video cu transmitere live, disimulate în vegetaţia densă din proximitatea plantaţiei, în vederea identificării unor potenţiali hoţi sau rivali, dar şi pentru a observa prezenţa poliţiei.

De asemenea, s-a stabilit că de la finele lunii septembrie, alţi doi bănuiţi, care ar fi luat cunoştinţă despre cultura de canabis situată pe terenul agricol, ar fi recoltat în mod repetat cantităţi mari de plante, pe care le-ar fi depozitat în mai multe locaţii din judeţ.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate, de la o adresă din judeţ (un canton) cantităţile de 400 de kilograme de masă verde (planta canabis), 60 de kilograme muguri de canabis şi 68 de kilograme de canabis, ambalat în pungi vidate de câte un kilogram.

Vineri dimineaţa, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Glad Voievod Timişoara, sunt ridicate plantele de canabis care formează cultura outdoor, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 3.000 – 4.000 de metri pătraţi.

Procurorii DIICOT Timişoara au dispus reţinerea a opt persoane bănuite, pentru 24 de ore, iar azi urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş cu propunerea de arestare preventivă a bănuiţilor, pentru 30 de zile.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Alta plantatie? Ok. Ati uitat cat rageau drogagiii pentru fortarea legii cu droguri ca medicament in Romania? Inca nu s-a aprobat legea, dar plantatiile exista pe productie uriasa spre consum! Vedem capii care sunt producatori, au cumva atestat de producator pentru aceste plante, cum este cerut cu impunere oricarui producator din Romania? Nu cred!

  2. A te apăra ca cineva să nu-ți ia banii cu cu forța a ajuns de ocară. Că ce-s birurile (impozite, TVA, accize, îmatriculări s.a)?
    După Rational harm assessment of drugs radar plot tutunul este mai dăunător de cît cânepa indiană.
    Treaba cu Războiul Împotriva Drogurilor este doar praf în ochii noștri să nu vedem treburi cu adevărat murdare cum ar fi aducerea cu sutele de mii de muncitori străini de alte rase.
    Pe de altă parte este un semnal că vor fi mai multe droguri decît pînă acum iar ei vor zice că noi încercăm dar nu avem ce face.
    Toată logistica pînă la vînzarea la colț de stradă este organizată, controlată și supravegheată de toate structurile statului. Oriude-n lume.

  3. cannabisul NU este drog. campanie de spalare pe creieri. hai siktir.

  4. Lasati domne sa fumeze tigari olandeze nu in ultimul rind daca nu ati incercat niciodata de unde stiti? Acesti intreprinzatori lucreaza din greu pentru prevenirea depresiilor mintale dar statul nostru acaparat de khazari nu vede padurea de copaci.

  5. Mda. ”in câmp, ” Păi unde-n puii mei credeai că ar putea fi o plantație ? Mă intreb de câtă școală au unii de uimesc prin logică și formulare,..

  6. Pe vremuri erau scandaluri gen Cocaina pentru vipuri si la saracime punga de aurolac, prelandez, pe langa clasicul alcool ieftin de la orice bomba de bodega de cartie

    Dupa ce Tara ca afara a luat avantul dependenta s-a diversificat. Exista ependenti de jocuri de noroc, pariuri, dependenti de cumpararuri la supermarket(consumeristi), amfetamine, canabis, ciuperci, gramezi de substante chimice dintre care aparatele politiei nu este sigur ca-s facute sa le detecteze. Adica nu va sti nimeni ca un sofer a fost de fapt drogat. Conform cu ministrul justiieie exista un numar incredibil de mare milioane de drogati. Efectul Tara ca afara e mai distructiv decat trimiterea la fier vechi a industriei. Acum trimit oameni la gunoi.
    De ce se mai omoara cu 3 amarati cu plantatii de canabis droguri mult mai periculoase trec neobservate in cantitati mult mai mari decat produce pe sfert sau jumatate de hectar. O sa vina Ciolacu cu un proiect de legalizare a traficului drogurilor ca asa e ordinul de sus.

  7. @Marele Urs
    -putea fi plantatie INDOOR de Cânepă…..cum creshte roshia-n olanda,
    cu lumina LED si chimicale.

    apropos shogore:
    -coloratii STRAMUTATI SI COLONIZATI nu te dispera?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.