Despre  Pregătirea românilor pentru război

Câte capete politice, atâtea păreri. Traian Băsescu a spus marți seara, la Digi24, că în România armata ar trebui să fie armata obligatorie. 

Băsescu a fost intrebat la postul TV cum i se pare că după doi ani de război în Ucraina, aflăm că noi, românii, nu avem rezervă pentru armată, rezerviștii nu mai sunt în stare să lupte, pentru că mulți dintre ei au vârste depășite, și că încă nu producem muniție NATO.

„Rămânem cu o singură soluție. Pentru a crea un număr suficient de militari este necesară reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Știu că îmi aprind paie în cap, dar reintroducerea stagiului militar obligatoriu este necesară pentru securitatea noastră. Uitați-vă, până și la Ciolacu, care-s convins că nu înțelege mare lucru, el când îl cauți spune că „avem asigurată securitatea de cea mai puternică alianță militară din istorie”, de NATO. Da, numai că domnul Ciolacu nu știe că ai obligația să te poți apăra câteva luni până când vin forțele NATO să te ajute. În cazul unei invazii ce înseamnă 2.000 de pușcași marini la Kogălniceanu și 1.000 de militari străini la Cincu, sub comandă franceză? Înseamnă nimica toată. Trebuie să ai o armată care să îți permită să reziști 45, 60 de zile, până când NATO își mobilizează resursele de război să te poată ajuta. Aș spune că cei care au tot tăiat din bugetul apărării, și eu pot să vă spun că a existat un CSAT în care am spus unui premier că e vorba de trădare, asta peste 50 de ani se va afla, când se vor deschide arhivele, trădare însemnând tăierea cheltuielilor militare. În timpul domnului Ponta, CCR a stabilit că avizul CSAT este facultativ, și nu-i obligatoriu ca Guvernul să țină cont de avizul CSAT. În acel moment autoritatea președintelui, de comandant al forțelor armate s-a spulberat„, a răspuns Traian Băsescu.

Ponta: „Avem trupe americane în România, suntem în NATO, nu ne atacă nimeni”

Pe de alta parte, fostul premier Victor Ponta nu crede in temerea unora că, dacă Donald Trump va câștiga mandatul de președinte, va retrage trupele din România

„Asta e o propaganda pentru proști. Avem trupe americane în România, suntem in NATO, nu ne ataca nimeni cat timp avem parteneriatul cu SUA. Nu va retrage Trump niciun soldat de la Kogălniceanu, mai ales că România plătește, noi îndeplinim criteriile cu datul banului, nu suntem printre rău-platnici.

Pe mine altceva mă uimeste. Ursula a avut un singur subiect in timpul mandatului: Ucraina, am crezut ca e președintele Ucrainei. Toată Europa să lupte pentru Ucraina. Acum mai are un subiect, să dam banii pe armament.

UE înseamna reguli de democratie, înseamnă prosperitate economică, piață unică de energie, drepturi sociale, drepturi la muncă, infrastructură. Lenin spunea că comunismul e purterea sovietelor și electrificare. Ursula susține că UE înseamnă Ucraina și înarmare. Entuziasmul de a o susține pe doamna Von der Leyen ma uimește„, a declarat Ponta la România TV.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 6
Ioana Radu 8535 Articole
Author

51 de Comentarii

 1. il indemnan pe toashu petrov, cu „dragoste”, ca el si famiGlia lui sa se afle IN PRIMA LINIE! curat patriotism toashe…du-te la „lupta” inventat de „ielitele” din care faci parte, s a ta n a! de aia te-au „retras” de la puscarie pe tine si fetele tale. model constantinescu, nastase, toti astia care iesiti si latrati la comanda papusarilor!

 2. Project Ucraine merge inainte. Nu conteaza ca UE e praf. Ce mai conteaza un par la un car de oale sparte?

 3. Petrov chioru nu se mai trezește dim beție? Omul securiștilor care vândut România pe bucăti si înca mai umblă liber ? Nu i s- o făcut dor de blonda care o freacă singură prin pușcării? Numai idioti au condus țara asta si vă mirati ca tineretul nu mai are loc in ea .

 4. Da de ce sa ne aparam? sa aveti voi ce fura? acum statu iti fura la salar, 50%. pac tac. dupa aia iti mai fura asa: tva 24%, taxa pe benzina, taxa de drum, taxa pe co2, taxa pe tigari, taxa pe alcool, zahar.. impozit pe casa, impozit pe teren, impozit pe masina…. De ce ar fi problema daca dispare UE sin vin rusii?
  Taxele in Rusia sunt jumate. Ce altceva ar fi mai rau? ca o sa interzica lgbt-ul? emigratia din africa si tarile musulmane? o sa interzica mancarea modificata genetic si carnea de laborator? o sa dispara wokii? pentru astea eu nu lupt. sa lupte usristii.. vreau sa-i vad pe miliardari, speciali, politicieni si copiii lor in transee.. daca ma ia fortat, mai bine impusc cativa politicieni decat sa mor inutil pe front..

  si tot nu le ajunge cat fura, mai si tiparesc bani sa creeze inflatie..

 5. Ca sa introduci stadiul militar obligatoriu, presupune sa aloci sume mari de bani din buget. Asa ceva este imposibil in actualul sistem economic mioritic.
  De unde bani ptr numerosii ofiteri activi din unitatile militare, de unde bani ptr intretinerea si utilitatile cazarmilor, ptr hrana, pentru armament si munitie de instruire si de razboi? Numai ptr salarii si curentul electric in cazarmi s-ar plati sume colosale.
  Inainte de 1989, intretinerea unei armate permanente nu era o problema deoarece toata economia era a statului si castigurile financiare intrau in vistieria statului. Acum Romania ramane cu ce-ti mai scapa din taxe Ford, Renault, italienii, francezii si arabii deveniti mari fermieri cu pamantul arabil cumparat de la noi.
  Armata obligatorie este acum imposibila. Romania nu-si poate permite o astfel de cheltuiala. Cel mult ar putea sa-si permita o pregatire tip Garzile Patriotice sau PTAP, care-i un fel de a zice ca-i armata……[Rumburak]

 6. A- ncelut programul ” Reesaparea informatorilor și atașarea lor ca căruță popularilor europeni”. Cufundat intr-o bezna totala, șeful mafioților DNA apare precum o fecioara guru în fata natiunii sa ne povatuuasca pașii prin labirintul vieții. Tovarășe vânzător de flota și paraditor de suflete. În loc sa fii prin stufarisul de la Poarta Alba, matale dai sfaturi utile politicienilor însărcinați, în luna a șasea, de către Ursula si trupa de fertilizatori în vitro de la UE. Beti liniștit porția de tărie, plimba-ti nepoți și scutește-ne de behaiturile de berbec fruntaș in intrecerea colhozista de distrugerea tarii și de trimitere în exil a milioane de cetățeni. Censa este suficienta. Mai trebuie vointa și bun simt. Dar de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. În schimb cere Satana.

 7. Și cu cine vrei să te războiești bre ?? Ai căpiat ?? Ești normal ?? Ce crezi că cîștigi din război sau inarmare ?? Cine dreaq te amenință ?? Ce faci in caz de război nuclear ?? In rest cu cine, că toții sunt in NATO și UE.. deci ce puii mei visezi război, visezi moarte și distrugere, devreme ce nu ai inteligența să trăiești normal să te gospodărești ce un gospodar nu să te intinzi la ceva mai mult decît poți.in timp ce-ți crapă nădragii.

 8. Uite cine vorbește! Petrov care a distrus armata României! A dat afara toate cadrele militare școlite înainte de 89! Cică a făcut restructurare și a format o armata de profesioniști care și-au scris tezele de doctorat la umbra TAB-ului de aiurea! Din 1998 s-a desființat armata română de parcă soldații nu erau ai poporului român și trebuiau înlocuiți de slugoii lui Soros! Mai jigodie petroviana, soldatul român a jurat să-și apere patria nu pe clica conducătoare vremelnică care se îndoaie după cum bate vântul de la est sau de la vest! Sa luptele fetele lui Petrov pentru apărarea hoțiilor făcute sub umbrela lui Soros!

 9. https://www.cotidianul.ro/pregatirea-romanilor-pentru-razboi/
  INDIFERENT de Pareri si Parerologi,
  de Aliante si InGlobari in DIVERSE „Organisme”
  Romania TREBUIE sa aiba IN FINE, Doua ARMATE fff Bine PreGatite.

  A. Armata de Trupe Profesoniste de MESERIE, fff BINE Platite si DUR, CONTINUU, INTELIGENT Instruite SI Antrenate PERMANENT si ZILNIC, Trupe de Elita, Trupe de Kommando la Nivel de Spetznaz, Delta Force, Legiunea Straina
  (Da’ NU cu Criminali, Derbedei si Frustrati STRAINI … … 😊😊😊, avEM si Noi InDestui …😊😊😊
  Ar fi o Modalitate de a-I DISCIPLINA, FOLOSI Bine, CONTROLA si …InRegistra … 😊 PE TOTI InDracitii din ADN … 😊

  B. Armata de BAZA, Armata OBLIGATORIE in care sa intre si sa se formeze TOTI Tinerii Capabili FIZIC si SANATOSI.
  DAR, ca fost Militar de Trupa, cu Serviciul MILITAR OBLIGATORIU 1963 – 1965, as avea Cateva, NU multe, To’arasi, Precizari necesare si esentiale.
  MANCAREA sa fie Buna, Destula, ca am VAZUT CUM, desi Ofiterii aveau Cota de Carne si alte Alimente GRATIS, se CamDestulDeMULT FURA, To’arashi … 😊 si SubOfiterii la Fel, da’ corespunator Gradului ….
  INSTRUCTIA sa fie PERMANENTA, Zilnica ca se CamInDestulDeFoarteMult …😊 FRICTZIONA … 😊 Troullele de catre Ofiteri si SubOfiteri, FATZA DE Necesitatile SPECIALE de Aparare a Romaniei, date fiind ImPrejurarile si … MAI ALES, ImPrejurimile … 😊
  Incolo, NU mai am de reprosat NIMIC Situatiei DIN Armata Romaniei de ATUNCI.
  NOTA BENE, NU se injurau, insultau, bateau Militarii de catre CADRE, cel mult intre Noi, ca Tineri si NeFXXXXI …😊
  URMARE

 10. După experimentul american de distrugere a Ucrainei, sunt 2 scenarii pentru mine în cazul mobilizării „voluntare”, fie întorc arma împotriva lui Băsescu și a celor ca el care au vândut droguri la copii și m-au jefuit non-stop, fie îmi bag un glonte în cap. Nu ma las folosit de niște târfe marxiste criminale

 11. URMARE
  Se adresa de catre CADRE, in Raportuile OFICIALE Numai si Numai cu “Dvs. ,To’arashuu’ Soldat.”
  OriCE Abuz se pedepsea DUR, cu Inchisoarea (la DiriBAU – CONSTRUCTII si la Batalion Disciplinar pentru Trupa si ReLuarea Serviciului Militar de UNDE s-a oprit si Inchisoare si DeGradarea pentru CADRE!
  DE CE amintesc NEAPARAT de ACEST Aspect?
  Pentru ca, in TRENDuu’ Jegos de DesConsiderare a Armatei NATIONALE, cu Bataie luuuunga, pana CAND s-a desFiintat de TOT, in Anul 2007,
  S-AU PERMIS in Mod TICALOS Comportamente ABUZIVE la EXTREM, Abuzuri, inclusiv Sexuale, TERIBILE, de s-au SI SinUCIS destui Militari in Termen …
  ASTUPAREA lor mediatica a fost si ASTA din acelasi TREND Murdar, I-Moral si repet, TINTIT intru a induce SPAIMA si Opunerea de si la Armata OLIGATORIE.
  DACA se va avea MINTEA Necesara intru a atrage si Persoane de Calitate UMANA deosebita in Armata, CADRELE, prin Salarii MARI, aunci DACA aceste Persoane vor fi SI Educate BINE intru Patriotism, Cuoasterea Istoriei Nationale, etc. si
  CARE sa ii formeze intru Patriotism NORMAL pe Tinerii care NU mai stiu Istorie si Morala, ATUNCI Armata de Trupa si – la o Adica – SI e Rezervisti va fi SI mai MOTIVATA sa apere eficient Romania!
  ACUM numai Biserica OrtoDoxa ROMANA este SINGURA Armata care (INCA, da’ SE fac Eforturi GRELE,da’ SI Jegoase MORAL intru a NU mai fi) NU poate fi DISTRUSA.

 12. INCHEIERE
  DACA se va INTELEGE UNDE Trebuie si UNDE MaiSunt OAMENI, NU Ucenicii LIFTEsques ai lu’ ’ Dreacuu’, TUNCI cu Doua ARMATE de MIlitari SI cu O Armata de Oamenii Bisericii OrtoDoxe Romane, ROMANIA Noastra va mai putea a EXISTA, spre Turbarea “Amicilor” din Imprejurimi, pen’ca ALTE Teluri, NOI, Romanii NU putem a LE AVEA, ca Altii 😊 …
  TOATE acestea, REPET, INDIFERENT de Apartenenta la NATO sau – CeaMaiCeaVarianta – NEUTRALITATE Garantata de Ambii CAFTANGII Mondiali, ba SI de Al Treilea … 😊
  Armata va fi SI o FORMATOARE intru Ordine si Disciplina PERSONALA pentru Tineri DeBusolati …

 13. Noi plimbam catelu’…este foarte sugestiva poza pentru ce rol trebuie sa ne asumam in razboi. Puneti un zambet si aveti grija cu cine votati.

 14. Cu masura obligativitatii vor pleca si mai multi tineri din tara. Romania se chinue de cativa ani sa reinfiinteze un sistem educational profesional (vocational) pentru absolventii invatamantului gimnazial si nu a reusit din cauza ca acest sistem necesita resurse financiare si materiale mari si personal pregatit si disponibil pentru domeniile respective.
  Acelesi fenomen se va intampla si in domeniul militar,
  Zilele trecute am vorbilt cu un militar implicat in sistem de pregatire a militarilor romani care a vorbit fara retineri de lacunele sistemului.
  Cine se angajeaza voluntar in armata cu salariul minim pe economie? Armata nu este pregatita pentru sa asigure instructori specifici pregatirii noilor recruti, pe genuri de arme, cazarea hranirea si echiparea recrutilor.
  In aceasta perioada a fost un singur ziarist la o unitate militara din Romania care pregateste militari nou angajati?
  Pregatirea cadrelor militare din armata a urmat acelasi trend ca si pregatirea celor din invatamantul de stat, adica lamentabil.
  In scolile militare pregatirea se face la sala si pe calculator, nu mai sunt terenuri de instructie antrenament, tehnica militaara la nivelul noilor dotasi si nici echipamentul individual specific campului de lupta.
  Dar cel mai grav este faptul ca in armata nu mai exista instructori militari pregatiti si dispusi sa se angajeze la un asemenea efort, adica sa stea la instructiile practice langa si printre soldati pe trenurile de instructie si in poligoanele de antrenament.
  Tenurile de instructie din orase au fost predate structurilor civile iar poligoanele de la Cinco si Capul Midia au fost preluate si modernizate de francezi si americani pentru militarii lor.

 15. sint tare curios: cine a reactivat betivul indolent?

  pe bune, un mascarici se scalimba iar tutele si „tutzii” se uita-n gura lui? o sa faceti la fel cu iohahahahanis?

 16. Foarte interesant cum se face propaganda unuia care a fost acuzat public si oficial de diverse, motiv pentru care i s-au retras niste privilegii. Oare pe cine serveste postul tv care-l promoveaza?!?

 17. NATO e un fel de CAS, cotizezi aiurea și la greu, iar când ai nevoie mori cu zile. Și ce operativ ne importau injecțiile cu ARNm

 18. POVESTEA ASTA CU …RE…INSTAURAEA SERVICIULUI MILITAR OBLIGATORIU INSEAMNA USUSREL NE INTOARCEM IN TRECUT LA COMUNISM …CAPITALISMUIL E CU LIBERTATEA DE A LASA PE ALTII CARE VOR CONTRA COST SA NE APARE …ASTA INSEAMNA LIBERTATE …BASESCU ESTE CA SI GIOANA COMUNISTI …NATO ESTE ORGANIZATIE TERORISTA ISTORIA EI E GRAITOARE …RAPIREA LUI ALDO MORO DE CATRE BRIGAZILE ROSII SI ASASINAREA LUI PENTRU NATO PRECUM SI RAPIREA GENERALULUI SUA DOSSIER TOT DE BRIGAZILE ROSII TOT PENTRU NATO SA DUCA FRAIEWRIII IN EROARE…BASESCU MARINELU E O RUSINE PENTRU ROMANIA CA SI JOHANSKY …INSA LA ASA POPOR ASA CONDUCATORI..

 19. Daca analizăm obiectiv și la rece, armata este unul din domeniile de stabilitate și siguranță a unei țări care se vrea sa existe și să reziste peste ani. Armata obligatorie sau incorporare obligatoriu pentru tineri pentru o perioada de 3-6-12 luni cu drept de înscriere în cartea de munca in sensul vechimii în muncă, dar cat se poate de real prin lege clară și corectă? Așa cum urla bezmeticii din politica și militărie, e doar inducere cu bună știință de spaima cu urmări grave, pentru că, fiind războiul la granița și se vrea armata eurpeana obligatoriu în funcțiune cu drepturi, tot ce se discuta e doar pro război oriunde sunt trimiși obligatoriu că executanti ai oricăror ordin apărut peste noapte!

 20. Cred ca sunt destui securisti, tineri pensionari, popici, godei, beizadele bugetare, fini, nasi, soferi care sa se duca sa lupte sa-si apere salariile si pensiile. Sunte destule beizadele de ale lu Videanu, Rus de la Cluj, Zgonea, Geoana, Ciolacu, Dancila, Vacaroiu, Stolojan, Isarescu care sa „apere” tara de rusi. Lasati-ne pe noi in pace, nu avem ce apara. Sa-si faca austriecii armata privata sa-si apere petrolul, rafinariile, ENGIE sa-si apere gazul, noi romanii nu avem ce apara.

 21. Toti acesti incitatori la razboi, toti criminalii psihopati, politicienii si generalii imbecili care agita „pericolul rusesc” si ne imping zi de zi spre marginea transeelor care vor deveni imense gropi comune, mai devreme sau mai tirziu vor plati cu capul ! „Padurea spinzuratilor” nu va servi pentru sutele de mii de oameni sanatosi la cap si care vor refuza sa lupte pentru bunastarea acestor criminali, ci chiar acestor nemernici care ne-au adus in aceasta situatie. Sper din tot sufletul sa-i vad leganindu-se cu zecile, agatati de crengile fiecarui copac !

 22. Chiar nu stiam ce sa fac cu copiii. o sa-i trimit in armata sa moara pentru speciali si hoti.

 23. Basila de abia asteapta sa-l puna ceva pe la flota NATO, pe care a doua zi s-o vinda „cu amanuntul”, la bucata ! Portavionul : trei lazi cu whiskey scotian de 18 ani, fregata : … hai, merge si o sticla de slibovita ! …

 24. Miroase a razboi Mondial si anumiti imbecili nato vor sa intre in razboi cu orice pret. Deja Germania, Franta, America si Anglia au mercenari in ucraina. Noi sa nu intram am luat prea multe momeli deja dea lungul timpului.

 25. Sunt pregatit de război am fost educat de Gâdea si Radu Tudor mentorii naționali imi scot ficatul cu cheița de la de conservă sau cu ciobu in fata copiilor și a soției pentru patrie pentru Europa pentru democrație pentru CNN … Gâdea și Radu Tudor mi-au rescris ADN care avea insticul de supraviețuire in unul de sinucigaș … când beau mă gândesc doar la România și la domnul Ciolacu cum se zbate el pentru mine …. Sunt patriot lgbtist toate drepturile și libertățile le iubesc mai puțin propria libertate și propria viața mai ales când este voba de democrație când simt că este violată democrația fac urât de tot imi dau palme singur că știu că in democrație oricine are dreptul să o conteste și să nu fie de acord și eu respect democrația și mă bat pe mine de nervi că deși eu iubesc democrația alții nu o apreciază …..

 26. Cine se increde in Trump,numit MAGAputina,ori e prost ori e Ponta
  Daca MAGputina ajunge pres la CasaAlba,adio NATO,adio democratie,adio drept la libera exprimare,invatati limba rusa cantand

 27. Javra Ordinara, daca n-a dat coltul, si nici n-a fost bagat la parnaie, iese la drumul mare cu lozinca bashinoasa „tinerii romani sa moara in transeele razboiului „- cu cine ? si de ce? pt cine? Tinerii care vor refuza armata, vor fi, probabil, bagati la puscarie – unde le va fi mai bine decat in prima linie ukrainaina, caci, vor fi in viata. Javra Ordinara n-are de trimis pe front baieti, caci are la usa doua infractoare, de aceea latra cu razboiul si frontul.

 28. Acum e timpul ca cei 120.000 de securisti aflati in slujba Ocultei Mondiale Khazare ce mananca 4,5 miliarde de euro din Bugetul statului roman sa fie trimisi urgent pe front ca sa lupte cu arma in mana impotriva rusilor in Urcacania. Va dati seama ce economie uriasa se va putea face daca acestia vor mori eroic cu totii mancandu-i pe rusi pe paine? Hai, luati-va valizele si incolonarea in pas de securist vioi si apasat treceti Nistru. Ura si la gara sa muriti cu sufletul fericit ca va dati viata pentru binele Ocultei Modiale Khazare.

 29. Poate doar mi se pare mie, sau întotdeauna tobele războiului le bat cei/cele care au cele mai mici șanse practice să dea piept cu inamicul?! Astfel, putem citi, iată, declarațiile acestui puroi bătran, pe numele său T. Băsescu, care, după ce a transformat Romania în țintă legitimă (prin amplasarea la Deveselu a ruginiturilor numite pompos „scut antirachetă”), l-a găsit acum „bărbăția” să trimită copiii altora la moarte sigură… Nu i-ar mai lua-o mulți înainte!

 30. Am spus asta in urma cu un an si ceva: PLECATI CAT MAI AVETI TIMP. Planurile sunt deja facute si singura lor grija este impactul care poate fi creat prin puterea acestui plan in aplicatie. Cum sa „oblige” tinerii sa se prezinte la „pregatire militara”, cum este specificat in project. 4-6 luni este specificat ca va dura pregatirea obligatorie dupa care unora mai „speciali” li se va pune in fata un contract. Restul vor semna un ANGAJAMENT, cum il numesc ei, ce ii va obliga sa isi lege viata de toate evenimentele militare ale tarii. Aveti mare grija cand vi se va cere sa semnati asa ceva. NU VETI PUTEA PARASI TARA DECAT CU APROBARE IAR DACA O FACI RISTI SA ITI PIERZI MULTE „DREPTURI” cum le numesc ei. Unul dintre drepturi va fi retragerea actelor care ti-au fost emise de statul Roman. Deocamdata, politicul nu isi poate asuma proiectul si v-a fi impins prin spate in urma unui incident bine planuri si cu multa propaganda. Am sa revin cu ceva detalii privitor la pregatirea de 4-6 luni. Sunt chestiuni „destepte” de care va depinde viata fiecarui tanar.

 31. Stagiu militar obligatoriu pentru foștii președinți și foștii membri ai guvernelor post-decembriste. Vor să fie apărtați de mizeriile produse de către ei și neamurile lor , atunci dragi securiști (tineri sau în etate) vira pe front… Ucraina , UE și SUA să se descurce , la fel și pentru Rusia și China și orice națiune care mai dorește răzbel. Marș pe front mă ! Lăsați-ne să ne vedem de viața noastră. Nu dorim mizeria pe care ați creat-o. Ajunge cu minciuna , ori faceți pace ori ne lăsați să alegem pe alții care vor pace.De minciunile și incompeteța voastră ne-am cam săturat.

 32. Ce-a facut? „Sa rezisti 45-60 de zile pana vine NATO sa te salveze”…?
  Asta e sanatos la cap, sau e intors cu cheita sa debiteze aiureli? Ce 45 de zile, domnu’ amiral Basescu? Mai bine vezi de 48 de ore, lasa zilele…

 33. Dacă umbli cu drapelul în piept, iubeşte-ți țara, Petrov! (editat) în prima linie cu clanul tău să vă apărați țara!

 34. Prin intrarea trupelor Nato in Urcacania pentru a lupta direct contra rusilor, rusii vor apasa direct Butonul Rosu. Si asta se intmapla tinand seama de fortele armate conventionale ale tarilor Nato in comparatie cu cele ale Rusiei, mult mai reduse. Deci razboiul nu va fi unul conventinal. Al III Razboi Mondial va fi unul termonclear care se va incheia foarte repede cu infrangerea armatelor satanice. Aliluia.

 35. Înainte de a întra în unitate(Digi24), marți seara, lui petrov i s-a făcut testul de alcoolemie?

 36. Petrov nu stie sa vorbeste”, dacă dă ordin stapanul criminal amerloc, cel de la care ne spunea petrov ca primește m…, se vor găsi bani pentru armata obligatorie!

 37. Completare la mesajul Contestatarului..

  C) O armata de elita care sa acționeze la nivel de decizie in privința funcționarilor publici. Cum face unul o declarație aiurea sau semnează ceva împotriva intereselor tării, cum îl fac dispărut până se clarifică situația.

 38. Uite cine da lectii de patriotism; turnatorul dovedit petrov, jegul national sau cum bine il numea cineva mai sus, puroiul batran.
  Da armata sa fie obligatorie pentru „speciali” si progeniturile lor de toate sexele si genurile, ca de aia sunt speciali si privilegiati, ca au ce apara.

 39. (editat) ordinară a ieșit din gaura de șobolan, unde stătea ascuns și a început să debiteze numai inepții.

 40. sa se modifice legea din Romania astfel:
  -orice politician care se inscrie pe listele electorale pentru o functie publica sa aiba pregatire militara
  -toti functionarii din sistemul bugetar sa aiba pregatire militara
  -politicienii numiti in functii publice si administrative de la nivel comuna pana la nivel primministru sa aiba pregatire militara.

 41. Formidabil! Dl. Basescu a avut dreptate in ce a zis, dar interesant nu e asta. Interesant e suvoiul de insulte si injurii la adresa cuiva care chiar are dreptate in privinta pericolului de razboi in care ne aflam. Oare SRI-ul cunoaste trollii care posteaza pe forum?

 42. Vai de noi in cazul unui razboi ,noi nu sintem in stare sa ne pregatim in cazul unui cutremur si o sa finm in stare sa ne pregatim pt. razboi ! Nu mai comentez de alte pregatiri unde intotdeauna ne laudam ca sintem pregatiti si cind este sa fie ,de fiecare data ne prind nepregatiti.Toamna cind ne laudam ca sintem pregatiti pt. iarna si cum cade prima zapada ,de fiecare data ajungem la concluzia ca nu am fost suficient de bine pregatiti.Asa ca la fel de bine pregatiti vom fi si in cazul unui razboi.

 43. Motane, ai castigat medalia de editat al zilei, euglena verde e parfum pe langa capatzana ta…

 44. sa faci armata obligatorie, ca sa lupti pentru cine ? pentru doi grasuti, unu covrigar de Buzau, si unu general de carton, putin transpirat etern? daaa…ca in curand se termina ukrainienii si mai e noevoie de carne de tun…

 45. cine zice, ala este, ca magaru din poveste…mirosi a trompeta sri de la distanta, si tot rostogolesti „adevarul” tau si al lui Base’…sa dea dumnezeu sa aiba copii tai parte de razboiu’ asta pentru care vreti sa antrenati romanii…si o intrebare ,ca tot esti in UE, suntem toti egali, dar unii mai egali decat altii, ei fac armata profi, tu vrei sa dai carne de tun mai multa, ca nu se inghesuie nimeni la armata cu doi bani

 46. daa trebuie sa curga sange tanar, nevinovat romanesc si de alte nationalitati, pentru apararea auuSStrieei(vaxxinare obligatorie timp de vreo 2 luni!!!), n-asa nehammer/UN CIOCAN? voi si cand dormiti trebuie sa apucati ceva. hai cenzurati e deja tarziu

 47. Basescu si Ponta: doi tradatori 1. de când pâna când e Rusia dusmanul UE, al României, când, si de fapt, UCRAINA este? 2. Respectivii nu-si dau seama ca România e ocupata teritorial de trupe si armamente NATO – organizatie devenita ilegala si terorista o data cu disolutia Pactului de la Varsovia -, de baze militare si efective umane straine? 3. Nu vad, sunt CHIORI, ca Rusia nu mobilizeaza si n-a mobilizat efective? ca-si foloseste un minim de oameni si nici nu se grabeste sa-i atace pe ucrainieni, care, în schimb, se pare sa fi pierdut în jur de 1 milion de oameni?! 4. Cei doi tradatori nu pricep ca regimul de la Kiev, UCRAINIENII îsi bat joc de minoritatea româna din tara, lasata fara nici un drept civil, nu rusii?!!! CINE SI DE CE A ADUS ÎN FUNCTII PUBLICE, DE RESPONSABILITATE NATIONALA, cu drept de viata si de moarte asupra locuitorilor tarii, ASEMENEA SPECIMENE? @Prin aburii alcoolului, @crocodilul satul si restului comentatorilor: felicitari.

 48. @01364,
  01364 spune:
  07 MART. 2024 LA 9:51,
  SINCER si DIRECT NU imi plce Melodia CANTATA de tine cu:
  „LASATI Tara si carati-va-ti, Cat mai este Vreme”.
  „Momental” NU zic a spune ca ESTI AntiROMAN.

  Da’ ar fi bine sa NE explici mai pe larg …
  IO NU am nici Intentii si Nici Puteri represive.
  Si, OriCUM,
  NU Asta ar fi Calea de Contracarare a Cartitelor.

  Dar, repet ca NU ASHA trebuie sa NE opunem – prin FUGA din Calea LIFTElor Deacuu’ …

 49. 01364 îți dau o veste proastă: nu vei mai avea unde să fugi!!! Europa e în pragul colapsului economic iar mișcările suveraniste, ce iau amploare zilele astea, se vor îndrepta prima dată asupra neaveniților.
  Ce înțeleg eu din mai multe articole pe această temă e că, „cei de la butoane” încearcă cu orice preț să ne reeduce sau să ne mai rărească drepturile (funcție de care variantă merge mai bine) pentru a-și menține pozițiile și avantajele pe care încă le au. Și asta din cauza faptului că românii, în mare parte dezamăgiți de promisiunile actualei orânduiri capitaliste de cumetrie, doresc tot mai acut să scape de actualii vătafi de la conducere, mulți dintre ei lipsiți de viziune.
  Ca să o spunem cinstit, prea pozează în apărătorii unor legi strâmbe, schimonosite tot mai mult pe zi ce trece!
  Iar de va să vină războiul și pe la noi, mai spun atât: fericiți cei trecuți la cele veșnice căci ei nu vor cunoaște umilința! Iar pentru cei rămași trebuie găsită o altă cale, căci cu fuga nu rezolvi mare lucru!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.