Pensiile speciale sunt „cam finalizate”. Comisia Europeană nu mai are răbdare

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, luni, că lucrurile sunt „cam finalizate” în privinţa proiectului privind pensiile speciale, dar susține că oficialii Comisiei Europene au mai multe solicitări în acest sens.

„Aţi văzut şi semnalul pe care l-am avut foarte clar, mai sunt elemente de închis. A fost tot tehnicul şi de la Ministerul Justiţiei şi de la MIPE, au fost două zile la Bruxelles pe această negociere. Sunt trei solicitări, din punctul meu de vedere, de foarte mare bun simţ ale Comisiei şi cred că lucrurile sunt cam finalizate. (…) Propunerile privesc felul cum se calculează pensia. Până acum, se făcea pe ultima lună, Comisia vrea pe ultimele 48”, a menţionat Ciolacu.

Termen până pe 15 octombrie  

Toate jaloanele şi ţintele pentru Cererea 3 de plată din PNRR trebuie realizate până la 15 octombrie, declara recent ministrul Fondurilor Europene, Adrian Câciu. Oficialul preciza că acest lucru înseamnă inclusiv aprobarea legii pensiilor speciale.

Neîndeplinirea acestui jalon ar fi, potrivit ministrului, un eşec, iar pierderea este estimată la 1,4 miliarde de euro.  Câciu le cerea magistraților să arate solidaritate „faţă de interesul naţional” și să nu mai atace legea la Curtea Constituțională.

„Angajamentul pe care ni l-am luat în guvern (…) sunt ca toate jaloanele şi ţintele aferente Cererii de plată 3 să fie gata la 15 octombrie. Majoritatea lor în 30 septembrie”, declara Adrian Câciu.

Legea pensiilor speciale trebuie să ajungă din nou în Parlament după ce Curtea Constituţională a României a constatat că unele articole încalcă Legea Fundamentală.
Legea pensiilor speciale a fost atacată la CCR de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

  1. Încă 30 de zile!…și așa au trecut 4 ani…să vă fie rușine!…
    Parcă așa zicea si cocota masculină din PNL!…30 de zile!…

  2. Nu se va întîmpla nimic ! Hoții cei mai spurcați ai patriei de fraieri îsi vor primi în continuare pensiile speciale ,începînd de pe la 40 de anișori ,vor fi și reangajați în același timp ,etc Pensia specială este un furt grosolan ,deci o infracțiune gravă legalizată ! Romînii merită să fie furați ,călăriți și conduși de hoți ,fiindcă le place ,se simt bine așa !

  3. A B R O G A R E! Fara nicio problema! Se poate pune legea in practica foarte usor si bine! Ordonantele sunt la mana ursarului dar nu vrea!

  4. Buna!
    De ce nu abrogati art.211 din LEGEA
    303/16,11,2022 ? Pai magistrații si nu numsi se pensioneaza si acum dupa 25 de ani de activitate si pensia se calculeaza ca 80 % din veniturile brute din ultima luna de activitate conform art 211 din legea 303/2022.
    Niste mincinosi si CORUPȚI !
    Aceasta lege a fost votata la 4 maini in noiembrie 2022 cand mincinosii ne spunea ca vor desfiinta pensiile speciale. VEDETI CAT DE NERUȘINATI AU FOST SI SUNT ?

  5. Pe pariu ca la vot tot 35% ies din care 100% specialii & famigliile extinse , bugetarii din administratie plus pensionarii speciali deci cam 4 meleoane de votaci! Suficient pt pesede si penele inca 4 ani de furt! Restul daca au ce baga la matz sunt fericiti!

  6. 45 de ani, cât au fost comiștii ăia răi și fără școală la putere, în țara asta s-au calculat pensiile după o lege unică și completă și nimeni nu s-a plâns că pensia pe care o primește e prea mare sau prea mică și nici de pensiile vecinilor nu s-a plâns nimeni. De 15 ani încoace, casele de pensii și ministerul muncii s-au umplut de subnormali care nu sunt în stare să elaboreze o lege a pensiilor care să reziste măcar un deceniu fără a fi înjurată, criticată, scuipată și modificată la câțiva ani tot de partidele care au elaborat-o, de fiecare dată în defavoarea pensionarilor. Auzi, „solicitări … de foarte mare bun simţ ale Comisiei (Europene)” și indicații de la Banca Mondială… Ce lingău… N-am observat până la Ciolacu că comisia asta ar avea vreo urmă de bun simț în relația cu România. Unde sunt „specialiștii” noștri, cu școli și facultăți înalte? Avem numai subnormali și slugi ieoropene în funcții de conducere care știu doar să copieze ce li se pune în față de Comisia Europeană?

  7. Orice pensie peste 10.000 ron ar trebui supusa unei impozitari graduale si eficiente. 2.000 euro pensie pt situatia din Romania este mai mult decat satisfacatoare. Spun SATISFACATOARE!!. stop ABUZURILOR din MAGISTRATURA!!. Si din alte domenii unde s-au utilizat toate portitle legii pentru a obtine pensii care depasesc bunul simt!!

  8. NUMAI UN POPOR RETARD POATE ACCEPTA SI TOLERA PLATA DIN BUGETUL TARII PENSII SPECIALE PENTRU HOTI SI BANDITI……………..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.