Ca în fiecare an, în ultima săptămâna din ianuarie au fost înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti în anul care tocmai s-a încheiat. Anul acesta, organizatorii au pregătit o gală dublă de premiere, pentru ca au fost date în același timp și premiile pentru competiția Topul Restocracy al Mâncărurilor 2019.
Gala Premiilor Restocracy a avut loc duminica 26 ianuarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in prezenta a peste 250 de invitati, dintre care peste douăzeci de ambasadori străini, jurnaliști, personalități din business etc
Câștigătorii premiilor
Cele mai bune restaurante din Bucuresti în 2019
Cel mai bun restaurant din Bucuresti în 2019: Le Bistrot Français
Dupa bucatarie:
Cel mai bun restaurant Romanesc traditional: Caru’ cu Bere
Cel mai bun restaurant Romanesc aristocratic: Zahanaua Zexe
Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca: NOUA
Cel mai bun restaurant International: Joseph by Joseph Hadad
Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia
Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju
Cel mai bun restaurant Fusion: Loft
Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki
Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo
Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia
Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra
Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden
Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image
Dupa specificul dominant:
Cel mai bun restaurant de Peste si fructe de mare: Raionul Floreasca
Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier
Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom
Cel mai bun Steakhouse: Osho
Premii speciale:
Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE
Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herastrau
Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jaristea
Ca de fiecare data, premiem si bucatarii:
Cel mai bun chef din Bucuresti in 2019: Alex Petricean
Cu aceasta ocazie, am enumerat si tinerii chefs romani pe care Restocracy ii apreciaza cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (in ordine alfabetica):
Adrian Tihulca (Loft)
Alex Melinte (Poesia)
Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)
Alexandru Iacob (Maison des Chefs)
Catalin Jernoiu (BistroMar)
Catalin Petrescu (Argentine)
Cristian Lazar (Prime)
Daniel Palici (Maize)
Iulian Constantin (ZenSushi)
Nicu Lica (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)
Nicolai Tand (La Cantine de Nicolai)
Radu Ionescu (Kaiamo)
Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)
Catalin Bejenariu (Kane)
Mentiunile speciale “Preferintele Restocracy” de anul acesta:
Mesogios
Cherhanaua Ancora
Amalgam
Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019
Peste, cu subcategoriile peste crud si marinat, respectiv peste gatit la cald
Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude si marinate, respectiv gatite la cald
Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen si udon
Steak, cu subcategoriile vita nejaponeza, respectiv japoneza
Foie gras
Paste, cu subcategoriile paste si risotto
Humus, cu subcategoriile humus si kibby
In concurs s-au inscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale orasului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de tari in jurii, dintre care peste 20 de ambasadori straini acreditati in Romania, personalitati din business, cultura si alte domenii.
Castigatorii
Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019
Cel mai bun sushi:
Argentine
ZenSushi
SushiRoom
Cel mai bun sashimi:
Argentine
Ginger
ZenSushi
Cel mai bun ramen: Kanpai
Cel mai bun udon: Yuki
Cel mai bun foie gras:
Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
La Cantine de Nicolai
L’Atelier
Cel mai bun steak de vita:
JW Steakhouse
Red Angus
Osho
Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:
Le Vivier
La Pescaderia by Alioli
Raionul Floreasca
Cele mai bune fructe de mare gatite la cald:
La Pescaderia by Alioli
Raionul Floreasca
BistroMar
Cel mai bun peste crud sau marinat:
La Pescaderia by Alioli
Raionul Floreasca
Isoletta
Cel mai bun peste gatit la cald:
Fish House
Loft
Prime
Cele mai bune paste:
Poesia
Isoletta
Roberto’s
Cel mai bun risotto:
Isoletta
Roberto’s
Poesia
Cele mai bune humus si kibby:
Four Seasons
Piccolo Mondo
Sharkia
Si mancarurile care au iesit cel mai mult in evidenta si i-au impresionat pe evaluatori (in ordine alfabetica):
Bacalhau @ Dancing Lobster
Black code marinat in miso cu piure de gulie @ Loft
Bluefin tuna tartare @ Le Vivier
Burrata @ Belli Siciliani
Crab & Scallops cu sos de lamaie @ Poesia
Creveti in sos de unt si usturoi @ Mesogios
Ebi-Ten Udon @ Yuki
Grande Mariscada @ Dancing Lobster
Halibut cu hamburger de quinoa si piure de cartofi dulci @ Prime
Kibbeh Nayeeh @ Four Seasons
Kofta pe betisor de scortisoara @ Sharkia
Muhamara @ Piccolo Mondo
Paccheri cu creveti rosii sicilieni @ Isoletta
Pizza Margherita @ Borgo Margherita
Rapane la tigaie @ Cherhanaua Ancora
Rasol de oaie cu orez arabesc @ Octopus
Risotto cu dovlecei, alune si cafea @ Roberto’s
Tagliatelle cu vită și sos de șofran @ Caffe Citta
Tartar de carbineros @ La Pescaderia by Alioli
Tartar de ton @ Joseph by Joseph Hadad
Tokana de peste si fructe de mare @ Raionul Floreasca
Tomahawk (black angus USA) @ Red Angus
Tuna tataki cu sos ponzu jalapenos @ ZenSushi
Ramen Yokohama @ Kanpai
Premiile Nokia
HMD Global, compania care detine licenta Nokia pentru telefoane, a oferit doua premii bucatarilor sefi participanti in concurs, cate un telefon Nokia 7.2 cu camera de 48 MP pentru cea mai interesanta si originala fotografie a unei mancari (farfurii). Premiile au fost castigate de catre bucatarii sefi de la Dancing Lobster si de la Red Angus.
Sponsorii acestei editii Gala Premiilor Restocracy au fost: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Barilla, Sodexo, Vitis Metamorphosos, Nespresso, Tuborg, Maspex, Expressoft, JW Marriott Bucharest Grand Hotel si mai multi altii care ne-au ajutat cu produse si servicii pentru care ar fi trebuit sa platim peste posibilitatile noastre, daca nu ar fi fost ei. Le multumim mult mai mult decat reiese din aceste randuri!
Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.