Premiile Restocracy

Ca în fiecare an, în ultima săptămâna din ianuarie au fost înmânate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti în anul care tocmai s-a încheiat. Anul acesta, organizatorii au pregătit o gală dublă de premiere, pentru ca au fost date în același timp și premiile pentru competiția Topul Restocracy al Mâncărurilor 2019.

Gala Premiilor Restocracy a avut loc duminica 26 ianuarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in prezenta a peste 250 de invitati, dintre care peste douăzeci de ambasadori străini, jurnaliști, personalități din business etc

Câștigătorii premiilor

Cele mai bune restaurante din Bucuresti în 2019

Cel mai bun restaurant din Bucuresti în 2019: Le Bistrot Français

Dupa bucatarie:

Cel mai bun restaurant Romanesc traditional: Caru’ cu Bere

Cel mai bun restaurant Romanesc aristocratic: Zahanaua Zexe

Cel mai bun restaurant restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca: NOUA

Cel mai bun restaurant International: Joseph by Joseph Hadad

Cel mai bun restaurant Nord-Mediteranean: Poesia

Cel mai bun restaurant Sud-Mediteranean: Caju

Cel mai bun restaurant Fusion: Loft

Cel mai bun restaurant Japonez: Yuki

Cel mai bun restaurant Libanez: Piccolo Mondo

Cel mai bun restaurant Grecesc: Amvrosia

Cel mai bun restaurant Spaniol: Pata Negra

Cel mai bun restaurant Chinezesc (European): Zen Garden

Cel mai bun restaurant Urban creativ: Maison des Chefs by Mega Image

Dupa specificul dominant:

Cel mai bun restaurant de Peste si fructe de mare: Raionul Floreasca

Cel mai bun Oyster & Caviar bar: Le Vivier

Cel mai bun Sushi bar: SushiRoom

Cel mai bun Steakhouse: Osho

Premii speciale:

Cel mai bun restaurant nou deschis: KANE

Restaurantul Cel mai bun prieten al copiilor: Complex Herastrau

Cel mai apreciat show de restaurant: Locanta Jaristea

Ca de fiecare data, premiem si bucatarii:

Cel mai bun chef din Bucuresti in 2019: Alex Petricean

Cu aceasta ocazie, am enumerat si tinerii chefs romani pe care Restocracy ii apreciaza cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (in ordine alfabetica):

Adrian Tihulca (Loft)

Alex Melinte (Poesia)

Alexandru Dumitru (fost la Bistro Ateneu)

Alexandru Iacob (Maison des Chefs)

Catalin Jernoiu (BistroMar)

Catalin Petrescu (Argentine)

Cristian Lazar (Prime)

Daniel Palici (Maize)

Iulian Constantin (ZenSushi)

Nicu Lica (JW Marriott Bucharest Grand Hotel)

Nicolai Tand (La Cantine de Nicolai)

Radu Ionescu (Kaiamo)

Sorin Miftode (Le Bistrot Francais)

Catalin Bejenariu (Kane)

Mentiunile speciale “Preferintele Restocracy” de anul acesta:

Mesogios

Cherhanaua Ancora

Amalgam

Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019

Peste, cu subcategoriile peste crud si marinat, respectiv peste gatit la cald

Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude si marinate, respectiv gatite la cald

Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen si udon

Steak, cu subcategoriile vita nejaponeza, respectiv japoneza

Foie gras

Paste, cu subcategoriile paste si risotto

Humus, cu subcategoriile humus si kibby

In concurs s-au inscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale orasului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de tari in jurii, dintre care peste 20 de ambasadori straini acreditati in Romania, personalitati din business, cultura si alte domenii.

Castigatorii
Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019

Cel mai bun sushi:

Argentine

ZenSushi

SushiRoom

Cel mai bun sashimi:

Argentine

Ginger

ZenSushi

Cel mai bun ramen: Kanpai

Cel mai bun udon: Yuki

Cel mai bun foie gras:

Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)

La Cantine de Nicolai

L’Atelier

Cel mai bun steak de vita:

JW Steakhouse

Red Angus

Osho

Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:

Le Vivier

La Pescaderia by Alioli

Raionul Floreasca

Cele mai bune fructe de mare gatite la cald:

La Pescaderia by Alioli

Raionul Floreasca

BistroMar

Cel mai bun peste crud sau marinat:

La Pescaderia by Alioli

Raionul Floreasca

Isoletta

Cel mai bun peste gatit la cald:

Fish House

Loft

Prime

Cele mai bune paste:

Poesia

Isoletta

Roberto’s

Cel mai bun risotto:

Isoletta

Roberto’s

Poesia

Cele mai bune humus si kibby:

Four Seasons

Piccolo Mondo

Sharkia

Si mancarurile care au iesit cel mai mult in evidenta si i-au impresionat pe evaluatori (in ordine alfabetica):

Bacalhau    @    Dancing Lobster

Black code marinat in miso cu piure de gulie  @   Loft

Bluefin tuna tartare    @   Le Vivier

Burrata    @    Belli Siciliani

Crab & Scallops cu sos de lamaie    @  Poesia

Creveti in sos de unt si usturoi   @    Mesogios

Ebi-Ten Udon    @    Yuki

Grande Mariscada    @  Dancing Lobster

Halibut cu hamburger de quinoa si piure de cartofi dulci    @    Prime

Kibbeh Nayeeh    @   Four Seasons

Kofta pe betisor de scortisoara    @    Sharkia

Muhamara    @    Piccolo Mondo

Paccheri cu creveti rosii sicilieni    @   Isoletta

Pizza Margherita    @    Borgo Margherita

Rapane la tigaie   @    Cherhanaua Ancora

Rasol de oaie cu orez arabesc    @    Octopus

Risotto cu dovlecei, alune si cafea    @   Roberto’s

Tagliatelle cu vită și sos de șofran    @    Caffe Citta

Tartar de carbineros   @   La Pescaderia by Alioli

Tartar de ton    @    Joseph by Joseph Hadad

Tokana de peste si fructe de mare   @   Raionul Floreasca

Tomahawk (black angus USA)    @    Red Angus

Tuna tataki cu sos ponzu jalapenos    @   ZenSushi

Ramen Yokohama     @    Kanpai

Premiile Nokia

HMD Global, compania care detine licenta Nokia pentru telefoane, a oferit doua premii bucatarilor sefi participanti in concurs, cate un telefon Nokia 7.2 cu camera de 48 MP pentru cea mai interesanta si originala fotografie a unei mancari (farfurii). Premiile au fost castigate de catre bucatarii sefi de la Dancing Lobster si de la Red Angus.

Sponsorii acestei editii Gala Premiilor Restocracy au fost: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Barilla, Sodexo, Vitis Metamorphosos, Nespresso, Tuborg, Maspex, Expressoft, JW Marriott Bucharest Grand Hotel si mai multi altii care ne-au ajutat cu produse si servicii pentru care ar fi trebuit sa platim peste posibilitatile noastre, daca nu ar fi fost ei. Le multumim mult mai mult decat reiese din aceste randuri!

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.