Prietenia, remediu împotriva însingurării, la Teatrul de Artă

Spectacolul ”Apropierea” (regia: Peter Kerek, scenografia: Sofia Ovejan, cu: Ana Pasti, Dorotheea Petre și Adriana Titieni) vorbește despre echilibrul fragil al relațiilor de prietenie și efectul alienant al trădării, într-un limbaj actual. Începând cu data de 13 mai, ”Apropierea” se joacă la Teatrul de Artă din București.

În trecut, Anna, Cora și Denise erau de nedespărțit. Nopți și discuții fără sfârșit dar cu mult sens, o prietenie ce părea că nu se va sfârși niciodată. Prezentul le regăsește însingurate și departe de ce au visat să fie. Este prietenia soluția pentru alienare?

Apropierea este un text cifrat, labirintic, compus mai mult din indicii decât din certitudini. Te pune în situația să ghicești tu lucrurile, să le gândești cu atenție și să te orientezi în ce direcție alegi să mergi mai departe. Pe oriunde ai lua-o nu poți fi niciodată sigur că vei ajunge până la ieșirea din labirint.”, spune regizorul Peter Kerek.

Personajele Anna, Cora și Dennise vor fi interpretate de actrițele Ana Paști, Dorotheea Petre și Adriana Titieni.

Ana Pasti: ”Anna e despre nevoia noastră de celălalt, despre prea mult, prea puțin, prea devreme sau prea târziu.”

Dorotheea Petre: „Cora este aceea parte a noastră care rămâne permanent prinsă într-un purgatoriu, așteptând iertarea sau condamnarea celorlalți„.

Adriana Titieni: ”Dennise este un personaj cu multe fațete negative, iar ceea ce mă interesează cu adevărat e să găsesc motivația interioară pentru asemenea fapte și comportamente dezavuate.”

The Approach” a fost publicat în 2018 de către unul dintre cei mai importanți dramaturgi contemporani irlandezi, Mark O’Rowe. Spectacolul, regizat de autorul piesei, s-a jucat cu succes în rândul publicului și al criticii iar acum vine pe scena Teatrului de Artă din București pe 13, 14, 15, 21, 22 și 28 mai 2019, de la ora 20:00.

Spectacolele vor fi urmate de sesiuni de discuții cu publicul pe teme legate de feminitate, relații de prietenii, solidaritate, alienare și însingurare. Discuțiile cu publicul vor fi moderate de reprezentanți ai asociațiilor și fundațiilor partenere: Centrul Filia, Societatea de Analize Feministe AnA, Asociația Frends pentru Dezvoltare.

Viziunea Asociaţiei Montage este să aducă un aport cultural societăţii, să ajute la educarea ei, la dezvoltarea gustului artistic şi a nevoii de frumos. O atenţie sporită este acordată organizării de evenimente culturale şi a susţinerii tinerilor artişti, dar si contributia la angajarea publicului in evenimente interactiv-creative. Principiile pe care se bazează Asociaţia Montage sunt transparenţa, participarea, profesionalismul, coerenţa, durabilitatea şi exprimarea creativă. Prin programele implementate, descoperim tineri artişti talentaţi din diverse domenii culturale, pe care încercăm să îi susţinem şi să îi implicăm în diverse activităţi. Totodată, ne dorim să acordăm artiştilor, dar şi celor atraşi de arte, de fiecare dată, şansa de a organiza activităţi de calitate, de a participa la evenimente culturale de exceptie, inspirationale, interactive sau participative. Este important ca artiştii contemporani să aibă posibilitatea unei promovări bune încă din tinereţe şi considerăm că este deasemenea necesar ca spaţiile culturale existente să găzduiască evenimente artistice cât mai diversificate.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.