Prima ediție TIFF în Oradea

Oradea se alătură călătoriei celui mai mare festival de film din România, în perioada 7-9 septembrie.

Filme premiate, proiecții cu acompaniament muzical live, cine-concerte și o selecție a celor mai bune titluri prezente la TIFF Cluj vor transforma Oradea în capitala filmului timp de 3 zile.

Vor avea loc proiecții de gală în sala Teatrului Regina Maria, iar în paralel, programul îi va purta pe orădeni în cele mai îndrăgite spații din oraș pentru proiecții în aer liber sau indoor – Piața Unirii, Cetatea și Universitatea Partium.

Printre cele mai așteptate premiere românești la TIFF Oradea se numără și cel mai nou film al regizorului Radu Jude, Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari, laureat cu Marele Premiu la Festivalul de Film de la Karlovy Vary și propunerea României pentru nominalizările la categoria „Cel mai bun film străin” la Premiile Oscar 2019. 

În Piața Unirii, pe unul dintre cele mai mari ecrane de proiecție din România, va rula documentarul România neîmblânzită (r. Thomas Barton-Humphreys), narat de Victor Rebengiuc. Producţia inedită a fost filmată pe parcursul unui an întreg și prezintă frumusețea sălbatică a României.

Ne-am propus să ducem brandul TIFF și în alte orașe unde există public iubitor de film. Din această perspectivă, Oradea este destinația ideală. Este un oraș-bijuterie cu o istorie fabuloasă, care are o importantă și vizibilă dezvoltare în ultimii ani. În plus, să nu uităm, a găzduit proiecții cinematografice încă din anul 1906. Orașul are un potențial foarte mare, atât cultural, cât și turistic și sunt convins că a venit vremea ca mulți alți români să îl redescopere”, a declarat Tudor Giurgiu, Președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania.

Două dintre cele mai apreciate filme ale ultimei ediții a Festivalului de Film de la Cannes vor fi proiectate tot în premieră în România la TIFF Oradea. Woman at War, un mix de comedie, musical, dramă socială și corectitudine politică,  și Leto/Summer, ce evocă parcursul unei legende a rockului sovietic din anii ’80.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.