Primele indicii: Zborul cu avionul devine un lux

Companiile aeriene sunt pe cale să se întoarcă pe cerul Europei în această vară, dar prețurile par să se fi dublat, în condițiile în care un drum la clasa economic în iunie cu Delta Airlines costă 2.126 dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta și Paris costă 7.085 dolari, relatează forbes.com.

Pentru moment zborurile sunt oprite pentru majoritatea călătorilor, până cel puțin pe 15 iunie. Acest lucru nu a oprit mai multe companii aeriene să programeze zboruri în vară pentru Europa, printre care Delta, Emirates și Qatar. Pe măsură ce frontierele UE încep să se deschidă, Lufthansa împreună cu subsidiarele sale SWISS și Eurowings au programat o revenire majoră pentru destinații din întreaga Europă în toată luna iunie.

Presa și specialiștii au speculat asupra ieftinirii sau scumpirii călătoriiilor aeriene călătoria aeriană post-Covid-19 va fi mai ieftină sau mai scumpă. Variația prețurilor dintre companii sugerează că depinde de companie. Zborurile din Londra și spre Londra din SUA sunt de cele mai multe ori mai ieftine decât cele pentru Paris.

La începutul crizei coronavirusului din Europa, în martie, companiile vindeau un zbor transatlantic cu 285 de dolari, în timp ce acum biletele Delta costă cu peste 600% mai mult.

Un alt motiv de creștere a prețurilor ar putea fi preconizata renunțare la locul din mijloc, care ar duce la o scădere a capacității de transport la 60%. Asociația globală a liniilor aeriene, IATA, a calculat că blocarea scaunelor din mijloc va duce la creșteri importante ale prețurilor la nivel mondial. „Față de 2019, tarifele ar trebui să crească dramatic – între 43% și 54% în funcție de regiune – doar pentru a se echilibra ”.

Lufthansa încurajează purtarea măștii, în timp ce Alaska și Delta sunt singurele companii aeriene din SUA care blochează locurile din mijloc.

Alți transportatori la nivel mondial, inclusiv Emirates, acționează la fel ca parte a măsurilor lor de siguranță și pentru a restabili încrederea consumatorilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. Cred ca acim doi ani am scris despre „luxul interzis” cetatenilor de rand in vacanta si vizite la proprii lor copii cat si despre inchiderea granitelor, dar mai e si ‘comuna’ shengen care trebuie sa dispara, dar nu asezarea nemturiana, plus „lacomia ue”, mai e putin si toate vor deveni realitate!

  2. Va fi moartea economică turismului. Cel puțin pentru anul ăsta nu-și vor mai permite mulți să să ducă prea des foarte departe.
    În Europa se mai poate ajunge cu mașina. Pe alte continente, nu prea.

  3. Și mai zic Cîțu și Mandolină ce criză, ei se descurcă. N-o să mai aibă pe unde să mai ciuntească să fure, de fapt totul se va prăbuși. Dacă va mai rezista ceva în picioare, îl bușesc oricum PNLiștii ultra(in)competenți prin GuWerner.

  4. Sa li se inchida firmele aeriene daca nu presteaza gratuit aceste curse iar patronii sa infunde puscariile.

  5. La preturile astea trebuie sa ne infofolim bine, chiar in plina vara, si sa incercam sa „calatorim”, ca somalezii sau haitienii, in compartimentul in care intra rotile avionului … Totul e ca pilotul sa nu deschida acest compartiment, de proba, deasupra Atlanticului …

  6. Cine plateste distantsrea sociala, fexinfectatile etc? Bineanteles clientii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.