Primul pas către o viață mai lungă?

Se mai face asta? Oare este bine să faceți asta? Unele cupluri consideră necesar să ceară permisiunea părinților înainte de „a face pasul“, altele se pun la masa din sufragerie și, dintr-o discuție în alta, ajung la concluzia că „a sosit timpul“, unii planifică cu câțiva ani înainte, deoarece vor o stabilitate financiară și profesională.

Oricând se decid cuplurile să treacă în următoarea etapă a vieții lor, nu există o rețetă recomandată a felului de a cere în căsătorie. Studiile arată că mariajul contribuie la prelungirea duratei de viață. Există, în general, două explicații pentru motivul pentru care longevitatea umană pare să fie extinsă prin căsătorie. În primul rând, există explicația socială, prin care compania și sprijinul economic oferit de căsătorie sunt considerate a prelungi viața. În al doilea rând, există o explicație selectivă, prin care acei indivizi cu longevitate cu potențial ridicat sunt mai atractivi pentru sexul opus și, prin urmare, e mult mai probabil să se căsătorească.

Un set de date din toată Franța între 1798 și 1901 indică faptul că mariajul este asociat pozitiv cu longevitatea, în special pentru bărbați. Analiza efectului diferenței de vârstă între soți asupra duratei de viață după prima căsătorie indică faptul că bărbații căsătoriți cu femei mai tinere au trăit mai mult, în timp ce longevitatea femeilor nu a fost asociată cu diferența de vârstă faţă de soţ. Dinamica societății a arătat că altele sunt valorile pe care tinerii le evidențiază în ziua de azi, cu toate astea, majoritatea se îndreaptă, într-un fel sau altul, către căsătorie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Manuela Varzaru 4 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.